Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Введуть в календар вітрянку і грип - буде те саме. Через 20-30 років будуть полювання на нещеплених вітрянкою влаштовувати:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  2. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Племінницю 16 років погнали нині на КПК, бо без щеплень не приймуть документи в ВНЗ.
    Правда чи що?
     
  3. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Це дуууже оптимістично).
    В Гамериці вже, кажуть. То, не за горами.
     
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В Гамериці вже давніше її включили в календар. Наші ще поки порішають, хто з того має грошики відхоплювати, потім ще пару років, щоб наростити кількість щеплених і придумати страшилки про невиліковну вітрянку. До ре, я підписана на кількох наших емігранток в США, то жаліються, що в них посилюється антивакцинальний рух. А тама трохи тяжко, бо якщо є законна підстава не щепити (в окремих штатах), то їх не будуть так як в нас з какашками змішувати, бо то може мати неприємні наслідки. Так що в них бояться за те, що право відмовитися від щеплення порушить право щеплених жити у вільному від інфекцій суспільстві (то я майже цитую). Короч нема ради з тими правами.
     
  5. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ну, в нас такі ж аргументи вакцинованих проти не вакцинованих. Декотрі таке виписують, що реально страшно:girl_crazy:.
    Ага, з радістю б .
    --- дописи об"єднано, 28 Січень 2019 ---
    Якось так .В нас своя ...Америка
    FB_IMG_1548705723050.jpg
     
    • Смішно Смішно x 5
  6. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    А суспільство може бути вільним від інфекцій? На зміну виведеним не прийдуть нові, стійкіші, уитриваліші, незрозуміліші?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    а шо є якийсь зв"язок між появою нових вірусів і зникненням інших? я думала, то тільки зловживання антибіотиками сприяє розвитку всяких інфекцій. а віруси собі і так постійно мутують.
     
  8. maty

    maty Well-Known Member

    Медичну довідку треба в медичні і військові внз
     
  9. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @бетменша наприклад, є дикий вірус кору і є той з вакцин. І саме тому зараз такий "дивний" кір, бо вже змішались людиконікролики.(таке кажуть люди більш компетентні)
     
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Забрали одненьких, і ті що були слабші, пірячко підправили, в гарне сережовище приперлися, і розквітли буйним цвітом. Типу умовна патогенна флора стала патогенною, але з вірусами не так. Вони більш адаптивніші. Вони мутують. А не виробляють стійкість до аб. І зле, якщо вони припруться від тварин до нас. Бо вони несуть свою рнк і + залишки від колишнього господаря
     
  11. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Це якийсь звєздєц. Я вже морально готуюся до того, що нас не візьмуть в садочок без щеплень. Хіба до наступного січня щось зміниться в кращу сторону. А нє, вітрянка ще є. В малої відмова до 3-х років, шо далі, хз. В ФБ вже один немудрий дядько писав, що нещепленим треба нашивки на одяг спеціальні пришивати. Якесь полювання на відьом. Не там шукають.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Супрун сказала,якщо агітації за щеплення пройдуть успішно,то держава зможе закупити удвічі більше вакцин :girl_claping:
    Від кору цього року померла 1 людина, а від грипу 5 (то інформація,яку чула приблизно в один час), але шуму з кором в рааааази більше.
    Про вітрянку мала те саме питання. І температура, і ускладнення майже ідентичні.
    Завтра йду писати відмову. Сподіваюся, обійдеться без активних агітацій. Я з тих, хто не любить сильного напору:girl_blush2:
     
  13. бетменша

    бетменша Well-Known Member

  14. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    П’ятеро людей померли від грипу у 2019 році – МОЗ
    Це було станом на 10 січня.
    За тиждень від грипу померли шестеро українців
    А ось ще. Правда, ніхто з них не був щеплений.
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Та ну, всюди треба при вступі
    На жаль, не вірна інформація
     
  16. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Очевидно, малися на увазі інфекції, вакцина від яких винайдена і є в календарі.
     
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Зараз в школах не мають права зберігати медичні картки дитини (нам повернули в вересні зроблену минулого року), а також без згоди батьків проводити будь-які маніпуляції. В школах немає відповідних умов, щоб надати допомогу у випадку алергічної реакції (ну ок, там вище пишуть, що і в поліклініках їх немає, але це вже інше питання). І взагалі то є дикість. Я пам'ятаю себе в школі: прийшла фельдшер, вишикували всіх в рядочок і просто в класі колять всім манту (манту точно пам'ятаю, може щось інше теж було). В мене досі якачь огида до того. На щеплення мене тато водив в поліклініку. Я категорично проти будь-яких мобільних груп в навчальних закладах. Крім того, МОЗ дуже хитропопий: їм згоду батьків треба. Тобто ми вач примушуємо, але ви підпишіть, що то ви самі вирішили і відповідальність за наслідки на вас. В школі хто би то мав підписувати, вчителька?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Та які алергічні реакції? Попити до того тиждень протиалергічне і тиждень після та й все (то нам лікар радила колись)
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  19. matematyka

    matematyka Well-Known Member

    Давайте, пригадаємо, як це було. Останній раз таке масове щеплення проводили у нашому класі 97-98 роках. Це вже вільна Україна. От від чого не пригадаю... Але жодної перевірки стану здоров'я дітей не було (загнали, вкололи - вільний, йди далі вчись!). Жодного моніторингу самопочуття після щеплень! Батьки могли і не знати, що проводилась вакцинація. Отже, ще до 2000 років існувало правило ще з радянських часів - "держава сама все вирішує".
    У моїх близьких був шок, що я можу написати якусь там відмову, спираючись на закон. А що так можна? Навіть думали, що дочку не візьмуть у школу без щеплень. У садок не брали (не у Львові), а у школу - без проблем.
    Історично вже так склалось, що в Україні не люблять вивчати закони. А більшість схильна брати інформацію з телебачення, новин. Залякування працюють найкраще. Але для мене то все пустий звук. Закону, що забороняє не щепленим дітям відвідувати навчальні заклади чи гуртки ще не вводили, все решта "бельмотіння" міністрів здоров'я на ламаній українській навіть сприймати не хочеться.
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2019
    • Подобається Подобається x 2
  20. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Якби ж то так просто :) Там в можливих побічних реакціях вакцин не просто кропив"янка і підвищення Т, а все що завгодно - від набряку Квінке, до зупинки дихання, судом і паралічів. З тим і в поліклініці навряд чи дадуть раду (але є шанс що батьки вчасно піднімуть всіх "на вуха"), а в школі відпустять дитину на уроки і поки батьки дізнаються про те, що взагалі було щеплення то пройде купа часу. Діти не завжди скажуть що їм зле, а вчителі чи медсестра точно не будуть моніторити стан дитини. Тому перспектива вакцинації за відсутності поряд батьків - то насправді дуже і дуже страшно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4