Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

  1. Siania

    Siania Love Life

    @Hermi як можна кидатись, будучи за парканом? Ясно, собака не сидить на місці (якщо вона не на ланцюгу) і чемно гавкає :girl_smile:вона при тому буде пригати, бігати туди-сюди.
    Про офіси - логічно, що ніхто не візьме нечемнюху на роботу. Але вдома на подвір‘ї має право жити, нє?)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ще й як може. Гавкає, кидається на сітку, що аж слина бризкає, а прохід один метр шириною між парканами, навіть відійти неможливо. І отак всі 15 метрів воно гавкає аж хрипне, і кидається.
    --- дописи об"єднано, 19 Вересень 2018 ---
    Право жити має.
    Але це і є натуральний рагулізм господарів. Коли «я на своєму подвір‘ї роблю, що хочу», навіть коли воно всім заважає, і коли це можна достатньо легко виправити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    я не можу описати ситуацію, про яку писала авторка допису. Але маю приклад з власного життя. Коли собака біжить вздовж паркану і на тебе гавкає, гарчить і пробує перестрибнути паркан, повірте, відчуття мало приємні. І як на мене, то в денний час (коли люди ходять на роботу, чи просто гуляють) логічніше було б собаку закривати у вольєрі, а на ніч випускати для охорони. В мене звичайний дворняга, завжди закритий у вольєрі. Агресивно ніколи ні до кого не ставився, але я поважаю своїх сусідів і розумію що він може на когось просто так гаркнути.
    Ну і гавкати, бігати, заглядати та кидатись - дуже різні речі.
    --- дописи об"єднано, 19 Вересень 2018 ---
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Siania

    Siania Love Life

    Моя гавкає на всіх собак, коли на повідку йде зі мною. Вже до двох кінологів не зверталась, нічого не допомагає. Сорі, електроршийник вдягати не буду. Без повідка не гавкає, йде поруч, навіть не дивиться в сторону інших собак.
    А на повідку то вічна проблема, але ж куди в місті без нього :girl_sad:
    Ну то що, мені тільки вночі гуляти з собакою, бо вона гавкає, і заважає іншим людям? От такий я теж рагуль :girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ви не розумієте. вам розказують про бурю, а ви всім - камон, ви що, з цукру, легенького дощика боїтеся?.
    ви не можуте розрізнити, коли собака йде на повідку і гавкає, а коли під вагою 50 кг прогинається і ламається паркан (бачила), в собака шерсть стирчить, слина летить, гавкіт перемішується пристрасним накидуванням на тебе? серйозно? якщо комусь не подобається, що ваша собака може гавкати і вас це болить - то одне. а коли є загроза життю і особливо при хріноватеньких парканах летить атке чудо, чи іменше, не важно, хз чи воно щеплене від сказу і чи нема десь далі діри - це рагулізм. рагулізм. неосвіченість. виставляння всіх тупими і недолугими порівняно з собою і навіть своєю собакою. безвідповідальність.
    я вам дуже щиро заздрю, що ви такого не переживали. бо інакше б не розписували тут, як ми всі не можемо прийняти собачий гавкіт
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 16
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  6. marianast

    marianast Well-Known Member

    Як він собі там два рази тявкнув то одне, а якщо собака атакує і єдиною перешкодою між псом і людиною є паркан, тоді господар зобов’язаний потратитись на паркан через який собака не перестрибне, не пролізе низом і не просуне крізь нього морду. Або пса закрити. Про сітки мовчу взагалі. Пса треба учити. Ми навчили не одного якшо шо. І мали трафунок, коли рагулями були ми.
    Наш кавказець атакував сусіда. Сусід був на підпитку і, ймовірно, собаку відіпхнув ногою, АЛЕ, це все не має ніякого значення, бо ми не припильнували собаку, який якраз отак гуляв по приватній території і непомічено чкурнув на вулицю поки заїжджала машина.
    Ми тут вже не вперше пишемо, що собак не варто сварити лише господарів. Мені виглядає, що більшість господарів не розуміють, що кожна собака за певних обставин становить небезпеку навіть для мирних перехожих. Я, після випадку з сусідом, страшенно боюся отих ситуацій « на рівному місці». Хоча паркан в нас високий, надійний, туями відсаджений, але собака гуляє коли хтось з нас є на подвір’ї або вночі. Решту часу дрихне у вольєрі.
    І ще одне про надійність парканів. До сусідів лізли злодії і наш пес перескочив через паркан і одного сильно покусав. З однієї сторони сусіди нам були дуже вдячні, з іншої сторони це було несподівано і страшно, бо ми не сподівалися, що він так високо перемахне. Від гріха подалі паркан підняли.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Siania

    Siania Love Life

    Тут я з Вами абсолютно згідна! Паркан має бути надійним, про це й мови нема. Я просто написала, що може той пес, який гавкав не дуже піддається дресурі, чому одразу судити людей. Навели свій приклад, я вже не знаю що зробити, аби моя не гавкала. І таки моя теж гавкає з піною в роті, так страшно-страшно. Тільки я то знаю, що це захист а не напад.
     
  8. marianast

    marianast Well-Known Member

    Намордник і повідок. Тримати близько до себе. Електроошийник для вас не варіант, бо доведеться часто застосовувати. Хіба навчиться таким жорстким способом, але то треба з кимось радитись.
    Знаю добермана , ходить в шокері, але він як робот виконує всі команди. Там той шокер для extra emergency
     
  9. Online

    Online Well-Known Member

    Саме так. Я писала про АГРЕСИВНЕ КИДАННЯ, а не про гавкіт.

    Думала, що описала ситуацію і свою позицію в 4 постах максимально ясно і її не можна трактувати двояко. Але ні :)

    На це мені відповіли:
    а) що це смішно
    б) зі мною все ясно
    в) собаки в мене ніколи не було. І в батьків, очевидно, теж не було. А може й батьків не було, я вже й не знаю тепер...:pardon:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Я нічого не знаю про кінологів, і чи можна собак натренувати.
    Але мене раз так налякав пес, що я сама мало заїкою не стала. Хоч собак не боюсь в принципі. Але з несподіванки так перелякалася, в мене аж руки трусилися. Ще й була з каляскою, малий, ясна річ, теж перелякався. І дітися не було де. Бо тротуар вузький і далі дорога.
    Я усвідомлюю, що то тварина, має характер, інстинкти і т.д. Бездомна собака на вулиці теж може кинутися і вже тоді нема кого винити, вже не господар "р..ь". Але приємного в тому мало. І явно смішно мені не було...
     
  11. Ziben

    Ziben :)

    Вийшла зранку на балкон, випити кави... Сусід- рагуль утеплив фасад ( молодець, енергозбереження і все таке...)але для чого фарбувати фасад в блакитний колір, якщо живеш в цегляному будинку з білої цегли? І як працюють майстри, якщо в мене всі вікна захляпані цементом і фарбою? Вікно на балконі я відмити не можу, бо не дістаю туди жодною шваброю :girl_mad::girl_cray:
    15388238693101804132135.jpg 15388239006231803938734.jpg
    П.С. і відколупати той цемент також неможливо.....
     
    Останнє редагування: 6 Жовтень 2018
    • Співчуваю Співчуваю x 16
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Аж тіпає мене всю. Зайшла в Ашан, серед іншого хотіла купити собі кілька булочок. Вже потягнулася до однієї з них, аж тут збоку підлітає дуже солідного вигляду і віку пані, відштовхує мене, і починає тицяти в ті булки пальцем. Перевірка на свіжість, так би мовити. Потім вхопила пакет, і почала набирати собі, звісно ж, не ті, які щойно обмацала і попроламувала. Може я б і змовчала, але, власне, цілих булочок після неї не лишилося. Тому зробила зауваження, на свою голову. У відповідь на всю горлянку: "А ти що, бачила, що я щось робила? Та ти сліпа! Ти хвора! Тобі треба на Кульпарків! Щоб ти здохла!" Ну а решта - суцільна нецензурщина. Тобто у мене на очах напаскудила, з усіх сил вдавала, що цього не було, і за це ще й обізвала мене. Прибити мало за таке! А головне, що ті випадки облапування хліба далеко не поодинокі. Я не розумію: невже так важко одягнути рукавичку чи взяти на руку пакет? :girl_devil:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 15
    • Співчуваю Співчуваю x 6
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  13. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    @Brigitta , на жаль, наші люди такі. Не одноразово бачила таке не тільки у нас, але і в Польщі, в Перемишлі в супермаркетах. Мене просто шокувало не тільки обмацування-обнюхування булочок, але і відкриті упаковки з крупами, і навіть розпаковані пачки з прокладками. Після побаченого я вже стараюся не купувати хліба і булок в супермаркетах.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    ОМГ вчора мала "щастя" проїхатись в маршрутці сідаючи на зупинці Гуртовий Шувар:facepalm:було 26 пенсіонерів і одна я, і ясно що вони всі ринули саме на ту маршрутку, яка мені була потрібна, хоч половина з них їхали до перехрестя Стрийська-Наукова, куди їде кожна маршрутка звідти.
    Короче... давно я не стояла на останній сходинці писком в дверне скло, ще з студентських часів:crazy:
    Крім того, вони всю цю коротку дорогу сварилися, проклиналися, навіть билися:suicide:
    Та в них не те, що безкоштовний проїзд має бути, вони мають платити в два рази більше ніж всі! І після цього хтось буде казати що старше покоління треба поважати апріорі? Будучи водієм, я щодня бачу як оті самі "старші люди" переходять дорогу за 10 метрів від переходів, і ще за собою внуків часом тягнуть, а часом і чотири смуги... мені хочеться вийти і надавати копняків. Тобто більшісь з них живе вкрай неправильно.
    Мабуть я так болісно сприйняла вчорашню ситуацію через те, що рідко їжджу в громадському транспорті, а як їду, то в отих великих автобусах, і там якось все культурніше, але з такої поведінки "старших мудрих людей" я була просто в шоці.:fool:
     
    Останнє редагування: 20 Вересень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 17
    • Подобається Подобається x 3
    • Співчуваю Співчуваю x 3
    • Не подобається Не подобається x 1
  15. orange girl

    orange girl Well-Known Member

    Ага, з пенсії у 1500 грн.:girl_crazy:. Загалом розумію, про що Ви, але думаю, що ці люди так себе поводять явно не від "ситого, забезпеченого життя" і "мотаються" на той Шувар не від "нечего дєлать", а щоб прожити на той мізер, який їх виділила держава за 30-40 років трудової діяльності та сплати податків на її користь:girl_devil:.
    Це добре, що у нас вже трохи змінилася свідомість, і ми, сучасні молоді люди не дуже то і розраховуємо на державу і те, що вона забезпечить нам гідну пенсію, а років 30-40 тому, люди працювали, справно сплачували податки зі своїх доходів і були впевнені, що на старості за них подбають.
    --- дописи об"єднано, 20 Вересень 2019 ---
    Так, апріорі вартує поважати старших людей хоча б з огляду на їх похилий вік. І не треба "чесати усіх під одну гребінку", серед людей різних соціальних верств і вікових категорій є різні люди, як виховані, так і не дуже
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  16. Smokey eyes

    Smokey eyes Well-Known Member

    От недарма вже кілька років люди просять продовжити тролейбус до Шувару. Що там тої відстані від Стрийської? І всім було б добре. Але ні, ми не шукаємо легких шляхів... Цікаво, хто би мав лобіювати це питання? Може ,якраз, власники маршруток?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. Online

    Online Well-Known Member

    Вони такі не тому, що пенсіонери. З молодих дикунів - виростають старі дикуни. З адекватних людей - адекватні бабусі і дідусі. Просто за молодими часто не помічаємо і загалом толерантніше ставимось.
    А те, що вам довелося їхати писком у вікно, - все ж не їхня вина. Проблема міських чиновників, які не можуть дати лад з транспортною інфраструктурою міста.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 15
  18. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    поважний вік не може бути виправданням хамству, апріорі
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 2
  19. orange girl

    orange girl Well-Known Member

    @Made in USSR, мова йшла про повагу. Думаю, що потрібно з повагою відноситись до "людей в літах", та й все. А хамство-то так, його важко чимось виправдати, та й чи потрібно...
     
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Чому? Я думаю, до всіх людей слід ставитися з повагою. І до маленьких дітей, і до молоді, і до старших. Просто старість апріорі асоціюється з якоюсь життєвою мудрістю, але то так не є. Ну і я розумію, про що допис. Я так мала щастя влітку проїхатися від Шувару в Винники з пенсіонерами з торбами. Вони реально пів дороги жерлися. Ті сумки минули одне одному. Вкінці якась бабуся каже: «І що мені з того винограду, як він весь потік». І то так і було. Ну скільки їй того треба, якщо реально бере собі? Дав торби винограду? В жару 35 градусів? Ну ок, це не мої справи. Я не втручалася. Але вигляд тої наглості. Ні, нормальні люди так не поводяться. В моєї свекрухи теж 2000 пенсія. І я не уявляю, щоб вона комусь по ногах ходила і руками лупила через пару гривень.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 1