Де ви купуєте якісні продукти?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ihor Kit, 29 Березень 2016.

  1. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    ну, пишуть що контролюють що закупляють. Тобто йде співпраця з конкретними постачальниками і їх контроль.

    А щодо свинини ви впевнені?
     
  2. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Звичайно, що не впевнена на 100)))) Але свого часу шукала і читала багато різних джерел щодо цього питання. Про свинину і її "несприятливість" щодо антиб. писало не одне джерело. Тобто свинка росте не так добре на них, як інша живність. Тому не всі фермери витрачаються на анти. для неї, не завжди це вигідно. ну і ще такий момент я запам'ятала. Птиці дають багато антиб. препаратів, бо це добре сприяє "яйцекладності"(ну ви зрозуміли про що я, вибачте, іншого слова не підібрала). Тобто якщо свинці, корівці, кролику вже не досипають препаратів, то індичці, курочці і т.д. дають, щоб добре неслась. Тобто між фермер. свинкою і фермер. індичкою краще обрати першу. Ну але знову ж таки, це лише різні інтернет-джерела. В т.ч. для проффермерів.
     
  3. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    одне діло антибіотики, друге - гормони. Адже на гормонах ростуть швидко і набирають швидко (більше кг, швидше - більше прибутку)
    Ви точно про антибіотики говорите? Бо якось вони трохи ні в тин ні в ворота.
     
  4. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    про гормони нічого не скажу. Не знаю, не читала.
    Так, про антибіотики. Зараз спробую знайти щось в неті. Може згадаю, де саме я читала.
    знайшла. небагато і не те джерело, де я читала. Але отак загалом. А щодо гормонів ще мені розкажіть. Бо не читала.
    Использование антибиотиков для ускорения роста и повышения продуктивности птицы
     
  5. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я в шокови. Індик на 20 кг 0_0. Це якась порода? Моя свекруха найбільшого мала на 4 кг(прості індики), а бройлери -6-7кг.(вже все продала)). Індика дуже важко виходити.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Orman

    Orman Модератор-бомба

    так, продають.
     
  7. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Так свиней, ніби, преміксом годують. То щось таке, що свиня їсть і майже, перепрошую, не какає. Колись співробітник тим преміксом свиню годував, ну був час коли то добро було популярне, так як галіна бланка чи Мівіна. То казав, що росте дуже добре, а м'ясо просто караул. Різниця між нормально годованою свинею і годованою тим преміксом просто колосальна. То ми не відчуваємо, ну бо нормального м'яса вже давно не бачили, а хто вирощує чи той знає.
    Хоч мені здається, що телятину краще купувати, все ж травичку корівка їсть а не що попало як свиня. А гормони, антибіотики всі дають. Не вірю що то, що на продаж може бути чистим.
    --- дописи об"єднано, 27 Грудень 2017 ---
    А що Ви маєте на увазі, те саме що на великому? Всеодно годують хіматурою як на великих фермах чи як?
     
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Та ні, норм індик і під 30 дотягує, залежить чим годують, чи дають зерно ( я не говорю про премікси), скільки часу годують.

    Щойно звірилася з гуглом, то найдрібніші якісь є по 4-6 кг, потім в межах 15-20 кг, і далі широкогруді до30. Перший сайт про відгодівлю індика за 150 днів, звичайно сподобався, але там теж є певні норми. Ну і згадаймо, що в американців індичка, то таки деколи і в духовку нашу не влізла б. Я розумію, що в них годованаперегодована, але ну , на 6 кг індик, то якось, мало...
     
    Останнє редагування: 27 Грудень 2017
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Погуглила. То добавка до комбікорму. Ну але ж то класична схема, навіть зараз - корм плюс добавка для "покращення". Хіба ні? Ну може хто приватно для своїх вирощує, тоді може уникає. А так - то однакова схема. ну от власне про що йдеться в темі...де би то знайти фермерів, які того всього уникають. Хоч щось мені підказує, що ніде)) Ну бо фермерство - це все ж таки прибуткова організація. А не благодійна. Особливо якщо у великих масштабах і з рекламною кампанією. Тому там в першу чергу дбають про прибуток.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Не зовсім. Я деколи восени і взимку навіть би ок сприйняла скажемо вітаміни, які можна купити окремо і додати до корму, але якось не готовий премікс, просто тому, що ніхто ж не париться сушити кропиву і іншу зелені, потім сікти і домішувати до корму, так само з кальцієм і тд. В нас дуже ..брудне..сільське господарство, тому дохнуть, навіть якщо небагато особин є, власне то є трохи проблема фермерських господарств, а не малих домашніх
     
  11. Online

    Online Well-Known Member

    Купую на базарі телятину, баранину і перепілку - то щиро вірю, що натуральне) А от свинину базарну чи магазинну зовсім не можу їсти - вона мені як картон. І курятина теж якась пластмасова на смак. Щодо господарів, то від родичів з села чула інше: якщо не вирощуєш суто на продаж на постійній основі, то спецкорми надто дорогі. Ну але треба знати в кого береш і вміти вибрати. Бо такій дитині асфальту як я запросто можна і здохлу курку підсунути.
     
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я написала, що то звичайний індик.Є, якісь породисті.Але ці нам цілком достойні, бо своє)). Бройлери також бомбезні були, годовані десь від липня(але куповані).

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  13. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Мої батьки вирощують для себе (онуків :girl_yes2:) курей, качок, гусей. Беруть триденними пташенятами і годують. Перші місяці на комбікормах (щось звичайне універсальне недороге без стимуляторів чи АБ), потім зерно, полова, виварка з очисток картоплі-моркви, трава, хробаки, овочі, "для росту" - кукурудза. Ростуть повільніше, ніж фермерські. За рахунок кукурудзи - жирненькі. Виростають - і забій, в морозилку.
    По собівартості (є розрахунки по трьом рокам) виходить домашнє мясо птиці на 15-20% дорожче магазинного. Це при тому, що зернові, кукурудза купляється майже вдвічі дешевше середньо ринкових цін з віддалених сільських зерносховищ. При тому, птиця вимагає щоденної уваги.
    Зато ми знаємо, що їли пташечки.
    Дід вигодовує індиків теж за подібною схемою. 20 кг важить птиця при забої, чистим мясом без голови, лапок, нутрощів. Така порода. Індички менші не памятаю вагу.
    Смакові якості мені важко порівняти, я мясо їм мало, сильно не перебираю. Домашнє однозначно трохи жорсткіше і ароматніше (більш сильний запах..кому аромат :) )
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. ZenyaZol

    ZenyaZol New Member

    Практично все беремо в АТБ
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
    • Креативно Креативно x 1
  15. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Ну АТБ....
    Низькі ціни відлякують :). Іноді, дуже рідко я в районі атб, беру там дріжджі, висівки дієтичні, баунті, вафлі артек - бо дешево.
    Дуже розчарував Ашан в відділах овочів-фруктів, ледь вибрала більш-менш пристойні.
    Практикуємо останні місяці виїзджати на оптовий ринок і купляємо на місяць основне (крупи, овочі фрукти, риба морська, борошно, цукор, консерви, маргарин, ковбасні сирні вироби, сухофрукти-горіхи-бобові, спеції тощо). Воно свіжіше, дешевше, економія на бензині та часі, щоб щодня-через день не ганяти по супермаркетам. Але це при умові, що є де зберігати ті продукти :).
    Ще раз на рік купляємо свинину (цілу або пів, з сіл), але поки морозилки переповнені, то на оптовому буквально кілька кг підкупили на свята.
    Кава, чай з-за кордону.
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    тільки я б не сказала, що низькі ціни відлякують, радше, навпаки :)
    власне, перераховані Вами продукти + ще якісь крупи, молочні продукти, ..... там і купуємо.
    Але точно не ковбаси, птицю, м'ясо,........
    (про АТБ)
     
  17. Ducatti

    Ducatti New Member

    Дуже хороша практика та й можна якщо що то й продати порося, чи якщо виникло бажання завести то можна так і придбати нове поросля , для цього є на каталозі цілий розділ https://agrocatalog.info/ru/ads/porosata/130/ в якому якраз і продають поросят, а якщо треба щось інше то так само там є і інші розділи !
     
  18. darinecuper

    darinecuper New Member

    Привіт, друзі! Зазвичай, я маю багато роботи, тому я часто замовляю продукти онлайн і не ходжу на ринок. Мені особливо подобається онлайн-супермаркет ВізОК, там все швидко, смачно та корисно. Я зазвичай користуюся їхньою доставкою. Я хотів би порекомендувати вам також зайти на їхній сайт та переглянути каталог, можливо, ви знайдете щось цікаве. Там є багато дуже смачних продуктів.