Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Дівчатка,а в нас тут проблемка виникла. Ходили сьогодні до окуліста і нам виписали крапельки для очок. Я сама закапати в обід не змогла,вечером разом з чоловіком також.Підкажіть як закапати очка малечі?
    P.S. на собі показували,забавляли іграшками нічого не помагає...

    Додано через 3 хвилини
    В перший час,як на мене то треба ванночку,пеленальний столик(по можливості),зовсім небагато одягу(дуже швидко росте дитинка), ну і вже потім колясочку. В ліжечку наша малеча почала спати десь з року.
     
  2. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    О! Співчуваю вам,в нас теж таке було. Ви просіть малечу нехай дивиться кудись в сторону(я наприклад,вже велика дівчинка,а сама не люблю цієї процедури:sad: ),а самі швиденько кап, в нас іноді це спрацьовувало.Але не завжди;)...
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Гелена

    Гелена Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    я от згадала про соску - в мультику про Сімпоснів мала весь час смокче соску
    і куди та мама з мультика дивиться?
    за якимось опитуванням американці визнали мультяшку Мардж Сімпсон найкращою мамою :D :D :D
     
    • Подобається Подобається x 8
  4. Lavazza

    Lavazza Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    нє, ви від ідеї ліжечка не відмовляйтесь так зразу, все одно рано чи пізно його треба купляти, тому як на мене, краще рано :)
    мені пригодилося з першого дня :)
    пеленальний столик дуже потрібний, це не обов'язково має бути саме "пеленальний столик" з Антошки, може бути будь-який стіл, поставлений саме для дитинки. Я користувалася звичайним кухонним стохом, перенесеним в спальню, бо не все могла позволити купити.
     
    • Подобається Подобається x 10
  5. Росинка

    Росинка Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Ми в ліжечку спали до 3-х місяців,а потім стали спати тількі з мамою.То мамі просто лінь стало кожен раз вставати до малої:shy: Наш тато придумав нешодавно спосіб,щоб мала пів ночі спала в ліжечку.Я коли годую її на ніч,то ми загортаємо малу в її ковдрочку,а потім прямо в тій ковдрочці перекладаємо в її ліжечко.І до першого годування мала спить сама,а потім я її забераю.За той час в мене спина відихає.
    А ше ліжечко - то чудове місце для дитячіх іграшок.Навіть не знаю де би ми їх тримали,якщо б не воно.Так шо річ не така вже й безглузда.:)

    Додано через 7 хвилин
    Не беріть кенгуру,беріть слінг.Ми в нашому кенгуру ходили кілька разів,по пальцям можна порахувати.Не сподобалося ні меня,ні малій.А в знайомої брали міряти слінг.Ото кайф.!!Не до порівняння.Спина набагато меньше навантажується.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. guculyanka

    guculyanka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Дууууже класна стаття :clapping: :) Особисто я з неї скористала по повній, і не накупила лишніх речей.

    Щодо одягу - дивіться, коли дитинка народиться (літо чи зима)
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Жорстоке поводження з дітками - це жахливо :sad:
    Ой, а чи не занадто категорично я написала?
    Мабуть, треба було "мені здається - жорстоке поводження з дітками - це жахливо"
    або "на мою скромну думку, - жорстоке поводження з дітками - це жахливо" або навіть "з мого власного досвіду - жорстоке поводження з дітками - це жахливо" ? :D
    А ще можна написати, що кожна мама (бабуся) сама знає, як краще поводитися зі своєю дитиною,
    а ще - що побиття не вчора виникло, а склалося історично, значить воно має право на існування,
    а ще - що всі діти різні, і можливо хтось із них потребує побиття ?:8:

    Але чомусь американська поліція не враховує розмаїття версій того, що відбувається. Вона просто за таке карає, і це тішить.
    І ми усі на форумі теж усі засуджуємо цю ситуацію, чи не так ?
    І не вимагаємо з цього приводу обміну власним досвідом. Просто маємо достатньо емпіричних знань з цього приводу. Сподіваюся, що і в інших питаннях догляду за дитиною розбіжності виникають лише через відсутність або неповноту знань. І може колись хтось (не я ! :)) на форумі напише : "бачила на прогулянці маму, яка запихала дитині у рот дурника - серце болить, коли бачу таке..." І всі погодяться, і не виникатиме звинувачень у категоричності та іншого вищепелеліченого. Але це можливо тільки тоді, коли ми будемо вчитися годувати грудьми, вчитися догляду за дитиною, спостерігати за поведінкою малечі і багато аналізувати. І визнавати, що існують фахівці у цій справі. Звичайно, краще вчитися ще під час вагітності, щоб потім не довелося виправляти свої помилки (як от мені). Але ж ніколи не пізно.
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Росинка

    Росинка Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Я перечитала статтю.Чесно кажучі не уявляю собі,як можна поміняти памперс або підтерти дупцю, тримаючи дитя на колінах.??Точніше це реально зробити,але навіщо такі "героїзми" ,якщо можна просто покласти дитинку на пеленальний столик??Не обовязково купляти якійсь спеціальний,як тут вже дівчатка казали, в нас був простий писмовий стіл.
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Туся

    Туся Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Ого, якщо слідувати тій статті - то взагалі майже нічого непотрібно. Але так навіть нецікаво...
    Я як йду на базар, то неможу вберегти себе від покупки для доні - чи іграшку, чи ще щось не обов"язкове. Зате тішуся як дурна з того... Так мені приємно що я їй шось несу :radist:
     
    • Подобається Подобається x 14
  10. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    А нам сьогодні 8 міс:radist: :radist: :radist: . і ми йдемо купувати подарунки:radist: :radist: :radist: , бо взавтра йдемо до сестрички на день народження, їй вже 3р., але й ми вже не зовсім маленьки:radist: . Вчора наприклад ходили по ліжечку до пів другої:clapping: , поки не затовклися "окончательно". Сьогодні навіть на носику сліди лишилися від вшорашніх пригод, але шо там ті сліди порівняно з тим як то класно ходити(падати) самову....:)
     
    • Подобається Подобається x 22
  11. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    а я маю пеленальний комод з дошкою м"якою пеленальною згори... жодного разу там не пеленала малого... навіть не пробувала... от шухляди комодика забиті дитячими речима, а памперс міняю на ліжку, на дивані, на підлозі - де прийдеться, так що для мене пеленальні фігні - теж зайві...

    а нас іграшки ми купили тимчасово великий пластмасовий ящик - один на кухні, один в кімнаті - і усі іграшки туди скидуємо, щоб по хаті невалялися, хоча як правило ще завжди є в ліжечку чи в нашому ліжку :)

    Додано через 2 хвилини
    а мене дійсно завжди подив бере, коли бачу діток, що вже ходять самостійно з дурниками в роті, якось неприродньо мені то :)

    Додано через 7 хвилин
    о, ще про дитячу вагу згадала. Я собі купила, бо була дешева і остання в ТСМ, думаю, най буде. Напочатку важила малого щоразу перед купанням (просто заради цікавості), хоча ніколи не робила контрольоно заміру - скільки з"їдає. А якось коли нам було 5 міс. одні мої знайомі народили і їм треба було вагу, щоб визначати скільки дитина з"їсть (там старі погляди на все, тому я навіть з порадами не пхалася). Я їм її позичила і досі нормально живемо без дитячої ваги. Раніше мені було зручно, бо вже в поліклініці не важили малого, я сама говорила вагу, а тепер вже як мені цікаво, то дома на дорослій вазі важуся з малим і без нього і приблизно знаю, що мій кльоцок вже має 9 кіля :)
     
    • Подобається Подобається x 15
  12. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Умо а де саме Ви купляли вагу? Також хочем придбати вагу ,але незнаєм де є.
     
  13. Leila

    Leila Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Дівчата привітики, я теж мама маленького Станіславчика, тільки на днях знайшла цей форум, і тепер зареєструвалася

    Додано через 7 хвилин
    в мене малечі теж 5 місяців тільки 20 числа було,
    хто підкаже як вберегтися або подолати лактаційний криз в 6 місяців, бо хочу довго-довго годувати а боюсь що йому мало буде
     
    • Подобається Подобається x 16
  14. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Вітаєм на форумі:clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:
     
  15. Мишка-Мама

    Мишка-Мама Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Аналогічно, правда в перші 1,5 місяці, коли какав, після кожного годування, міняли на саморобному пеленальному столику.
    З ванночкою в нас найгірші асоціації, я більше не буду так мордувати ні себе ні дитину, абсолютно непотрібна штука - велика ванна з першого дня, там тиждень потерпіти поки пуповина згається.
    Ми все більше користуємось дитячим ліжечком, йому з нами не комфортно, жарко, диван скрипить коли чоловік повертається. Він після годування хоче щоб його під гойдали в ліжечку трошки, в ліжечку спить в день, і в ночі з десь з 10-11 год. вечора до 6 ранку, в цей період їсть два рази, 6-8 дрімає, крутиться вже з нами.
    В нас є і слінг і коляска, не можу сказати, що слінг може замінити коляску, це різні речі призначені для різних потреб, в нас манюня в 3,5 місяці важить 8 кіло, і гуляє на вулиці по 5-6 год. в день, без коляски, ще й зимою, це не реально.
    Потрібно експериментувати і находити оптимальний варіант для себе і дитини, ми ігнорували пеленанням, а саме воно було потрібно нашому малому для сну.
     
    • Подобається Подобається x 14
  16. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Знайомтеся - маленькі чуда!

    Уляночко,бачу малюк без тапочок, то ви дозволяєте знімати чи просто не одягаєте йому топіки? Бо в нас вдома десь біля 10 пар тапок, ну ніякі їй не підходять!!! завжди знімає і викидає. А невропатолог казала,що просто в шкарпетках не добре. Я вже не знаю шо з нею робити. Вдома ходить боса,а на вулицю купляємо їй дороге хороше взуття.
     
  17. Наталя

    Наталя Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Якщо вірити цій статті, то дитині взагалі нічого крім слінга не потрібно. :scare:
    А нам багато з того, що перелічено там, пригодилося.
    100%, спина ж "нє казьонная"! І дитині в візочку зручніше. Мій синочок обожнює візок, особливо, мабуть, через можливість гойдання в ньому :) . І спить там гарно, як тільки ми на вулицю виходимо.
    Та й іграшки ми використовували раніше ніж в 3 місяці (власне, 3 нам тільки завтра), і малий дуже любить дивитися на карусельку над ліжечком. В ліжечку, правда, наразі не спимо, але ж і його час прийде!
    І термометр для води використовуєм.
    І кріселко для годування купимо, думаю, то зайвим не буде, судячи з відгуків мамусь на форумі.
    Тож не думаю, що в тому списку такі вже й непотрібні речі.
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Знайомтеся - маленькі чуда!

    в нас буда така сама проблема :sad: Вирішили дуже просто - купили тапочки BEFADO, в них є така застіжка, що дитинка сама не відкриє :) Тільки батьки :)
     
  19. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Знайомтеся - маленькі чуда!

    а де купляли? Я розумію, що ви не знаєте де у Львові,але може мережа магазинів є?
     
  20. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    В мене старша в ванночці дико кричала, а молодша навіть не пікне, їй подобається. В слінг старшу в лежачому положенні запхати було неможливо, тільки сидячи її потім носила, молодша преспокійно їсть і спить в слінгу, другке життя в слінга почалось :). Візочок в мене ще й як "авоська" завжди використовувася, в ту корзинку знизу повно продуктів влазило, а ще й кишеня на капішоні велика.... правда візок великий, солідний такий.
    Ходунки, манеж - навіть не купувала, дитина на підлозі чудово бавилась, підгузники на дивані міняла.
    Це я до того, що наперед накуповувати не варто, потім по дитині видно буде що з речей пригодиться, а що - гроші на вітер.
     
    • Подобається Подобається x 11
Статус теми:
Закрита.