Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Ми свому теж дали в 2 місяці, а він розмахнувся і собі в чоло нею як заїхав і в плач. То ми вже і не давали, клали з 2,5х місяців на спеціальний коврик з підвішаними забавками, він спочатку їх тільки роздивлявся, а тоді вчився руцями брати. Тепер вони всі повідірвані :)

    Додано через 3 хвилини
    Ми в 8 місяців ще майже 100% були на ГВ (зараз нам 11 і ми на ГВ певно на 90:wacko:, пробувала дати всякі там кашки, пюре, але ми від цього не в захваті були зовсім. І зараз не є. Бузю так відкриваєм ніби мамі послугу робимо. А от якщо тільки чоколяду зачує то так плаче - раз стягнув зі столу що ми не бачили і погриз через папір, і з того часу за тим вмирає просто. Якщо я їла чоколяду то шпортає в мене в писку. Вже есперимент робили - підносиш кавальчик шоколадки до писка він так той письо відкриває :)
     
    • Подобається Подобається x 13
  2. viktoria

    viktoria Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Это книжки издательства Торнадо , их действительно стоит смотреть в Арсенах, их книхки (изд-ва) там продаются
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Вчора малий ніяк не міг заснути, ніякі іграшки і руки йому не підходили і циці не хотів. Тримаю його на руках, а він тягнеться, ниє. Я подумала, що до чоловіка тягнеться, а він як раз за компом сидів. Взяв його чоловік на руки, а малий до клавітуари і давай по ній мастити пальцями, ніби щось друкує :))) і при тому такий серйозний вираз обличчя. Вся хата сміялася :)
    А ще нас дуже мучають зубчики :sad:. Вийшли ми сьогодні гуляти, пройшлись так далеченько від хати, а він як почав плакати :sad:. Заспокоївся тільки на руках. А в каляску нівяку... :sad: Я 100 раз пожаліла, що не маю ні слінга, ні кенгуру. Отак я і топала додому з дитиною на руках і штовхаючи каляску попереду :sad: Добре, що їхали мої співробітники, то один пхав каляку, інший ніс дитину
    Питалася. Але він чогось вирішив, що малий щось з ноутбуком зробив :).
    Сказав, що впринципі різниці не має, що ПК (з плоским монітором), а що ноутбук і шкідливість мінімальна.
    Каже, що клавіатура на ноутбуці дорожча і щоб я малому від ПК клаву дала :)
    Потім додав, правда, що на ПК процесор дальше від монітора, ніж в ноутбука (принаймі у нас вдома).

    Додано через 4 хвилини
    Дякую
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. klen

    klen Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Я саме сьогодні купила пару книжичок з цієї серії. На бузковій2, то бічна вулиця зеленої коло перехрестя з батальною. Там було 5 книжок з цієї серії і взагалі дуже багато гарних дитячіх книжок.

    Додано через 28 хвилин
    Я фактично весь час з дитиною коло компа. Немаю іншого виходу, бо трохи працюю, а Настя мене не відпискає. Я і сама з малечку коло компів росла, а тоді ще плоских моніторів не було. І ніби нічого, виросла, ніц мені не бракує:)
    Насправді всі наші помешкання шкідливі бо практично у кожній хаті є мікрохвильовка та компьютер у всіх мобільні, теоевізори кабелі по всьому будинку. І ніде від того не дінишся.
     
    • Подобається Подобається x 9
  5. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    і у нас така є. Дійсно одна з найулюбленіших забавок.

    я до речі хочу купити малому кольорову (веселкову) пірамідку у вигляді горщиків цієї фірми ТОЛО, але ніде не можу знайти. Може хто знає де є, то підкажіть мені :) Дякую
     
  6. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Про кусання:
    Катерина мене просто так не кусає, поки що :) Надiюсь що i не буде.
    Що я їй дала недавно i напевно найлiпше що я їй запропонувала за довгий час це бце бублики - великi, десь 10см в дiаметрi, смачнi, запашнi. Мале так гризе тi бублики якби то був останнiй бублик на свiтi. I якщо десь заваляється погрижений в iграшках, а вона його вiднайде то я вже чую плямкання :) Така смiшна! А недавно тримала бублик в руцi цiлу годину по приходi додому пiсля нянi, аж до вечерi, не вiдпускала. Всiлась шкрабати крiсло, а баба (моя мама) бiля неї тоже собi шкрабає, так Котя губа не дура, переклала бублик в другу руку, i тодi вiльною (ближчою до баби) почала вiдпихати її руку. Ми всi так ржали! То саме робить татовi свому коли вiн на її "територiї" шкрабає чи хлопає :D Власниця мала.
     
    • Подобається Подобається x 19
  7. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Дякую
     
  8. марта

    марта Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Мамусі давайте будь-ласка про прикорм у гілку Смачно як у дитинстві .

    Котька вчора сам "видерся" по спинці дивану і так трошки йому вийшло постояти на ножках. Був собою дуже задоволений.
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. хельга

    хельга Найгарніша форумляночка

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Така пірамідка в нас є. Справді класна іграшка. Правда ми ще пірамідку не складаємо, але можемо скласти горщик до горщика, або покласти до горщика м"ячик. Я живу не у Львові, але щось давно не бачила цієї пірамідки в продажу.
    В нас в цей період теж таке було. Я теж носила малюка або в кенгуру, або в слінгу. А візочок штовхала. На думку інших було начхати.
     
  10. Оксана

    Оксана Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Вітаю Вас!А я от ще вчора написала би своє повідомлення у гілку "Гірше всіх", але сьогодні нам вже трошки краще. Все почалося у пятницю, коли захворіла Анничка грипом, у суботу захворів наш тато, а в неділю я. В понеділок ми лежали з 39.5, виснажені страшенно, Анничка вже була найздоровіша, ми сміялися, що вона нас доглядає. Насправді ми по черзі обтиралися оцтом і пильнували за малою. У вівторок під ранок мене страшенно почали боліти груди, затвердінь і застоїв не було, мала їла нормально. На ранок цілі груди були в червоних плямах, боліли страшенно, але затвердінь не було. Це мене зовсім збило з толку. Під вечір поповзла температура, почався застій...Мала їла постійно, я досі не можу зрозуміти, що це таке...Вночі стало очевидно, що треба щось з тим робити, грудь стала як каменюки, температура 39, дзвоню до масажистки, яка мені колись розмасовувала, а вона на похороні - батько помер, під ніч так нікого і не знайшла, пробувала сама розмасувати, закінчилося тим, що зранку одна грудь була разів так в 3 більша, яскраво-червоного кольору, зранку поїхала до знайомого хірурга, зробила посів молока, п'ю антибіотик і потроху розмасовую. Сьогодні першу ніч трохи поспала, виснажена - капець, ледве стою на ногах, схудла на 4 кг, кашляємо з чоловіком дико. Завтра мають бути результати посіву, з тої груді поки, що не годую, лише зціджую. Доведеться знову налагоджувати ГВ з самого початку, і це в 9.5 міс! Важко описати свій стан - розчарування і інколи зло бере.
    Народ, бережіться від тої грипи і не хворійте!
     
    • Подобається Подобається x 13
  11. Nadijka

    Nadijka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Оксано,тримайтесь!!! Швидкого одужання вашій сім'ї!!!
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    У нас була схожа, але не Толо, а звичайна якась польська пірамідка. Купували в Арсені і малий нею справді довго бавився. Коли переріс, то брав на пісок і пасочки ліпив. А купила йому м"яку пірамідку, то лежить дотепер без толку.
     
  13. Оксана

    Оксана Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Ви знаєте, я у свому житті 100 разів переконувалася: є дуже мало випадків, коли треба допомагати людині, якщо вона цього не просить. Потім така допомога може вилізти боком і можна за неї дістати. Я на форумі намагаюся писати про свій досвід і якщо щось стверджую, то завжди дописую, що це моя власна думка. Ну, може, хіба, інколи щось категоричне проривається. Ми, справді, як вже дехто писав, дуже різні і дітки в нас теж різні. Ясно, що є певні правила і щодо ГВ і різні теорії щодо дурників, прикормів і всього решта, але навть 200 і 500 років тому люди також мали різні точки зору на деякі речі і так було, є і буде. Людина - не робот, а загадка природи і має купу своїх особливостей. Смочок не винайшли в радянські часи, він існував давно, а до смочка дитині давали смоктати в шматинці хліб, мак...значить було воно, комусь потрібно...все має свої попередники-аналоги...Я пмсала, що смочок - це ілюзія мами, бо я так думаю, але не знаю, чи моя думка на 100% правильна.Моя дитина смочка не смокче, але є діти, які смокчуть і смочок і цицю і пальці постійно і так років до 3-5. А деякі діти в 9-10 місяців виплюнуть цицю і не запхаєш, хоч ти вмри...І зовсім не факт, що мама щось не так зробила, можливо, просто дитина так вирішила. І зовсім необовязково займатися героїчним фанатизмом і годувати дитину до 3-х років, якщо вона цього не хоче або пхати в неї їжу, яку вона не любить, бо вона корисна і т.д. Я за те, щоб бути наближеним до природи в усьому, але інколи з "натуралізмом" теж можна переборщити, оскільки наш організм вже пристосований трохи до інших умов і з цим також треба рахуватися. Тому, знову ж таки повторюсь, всі поради корисні - як кому, як в якому випадку і як за яких обставин.
     
    • Подобається Подобається x 24
  14. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Може я не в тему, але болить мене.
    Сьгогодні гуляла з малим і стала свідком такої картини. Іде бабця з дитиною, (дівчинці років 6-7), бабця кричить на малуі сіпає її, та намагається вирватися, спіткнулася і в цей момент жінка копає (!!!) дитину з такою силою, що бідна дівчинка впала в болото. І тут маля піднімається, обертається і заходячись слізьми кричить: "бабусю, пробач мені!". Я підійшла, намагаючись заспокоїти дитину, а жінка, не маючи сорому, далі репетує, що внучка в болото лізе і нікого не слухає.
    У мене від того аж серце защеміло, шкода таких людей. Дитятка шкода, бо іншого не бачить, живе в жорстокості і бабцю шкода за те що бідна вона душею.
     
    • Подобається Подобається x 16
  15. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Нема слів...
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Копнула дитину? От сволоч. Я в такi моменти думаю що може i добре що в Америцi хоча б iснує закон що не можна бити дiтей. На ту бабцю вже би стiльки полiцаїв накликали що їй би мало не показалось.

    Додано через 1 хвилину
    Ви знаєте, я дуже запальна людина, просто дуже. У мене вже все в головi кипить. Я думаю що я якби таке побачила то точно би мiлiцiю покликала, а ту бабку би притримала троха. Я вже сильна, котичка свого таскаю на руках, то бабку думаю б потримала поки б за нею приїхали.
     
    • Подобається Подобається x 16
  17. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    Дівчата порадьте: хочу купити ліжечко малечі, а то зовсім трошки залишилось. Запало в душу ліжечко з функцією гойдання і щоб мало шуфлядки знизу. Чи варто таке брати?
     
  18. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    таку. і де така є у Львові? може інет-магазин якийсь продає?

    Додано через 1 хвилину
    нам скоро 9 міс., а ліжечко то одне з найнепотрібніших причандалль що ми купили :) Хіба тепер інколи як манеж використовуємо і то ненадовго. а теж колись думала чи має фоно гойдатися і чи треба шухлядки...

    Додано через 8 хвилин
    :sad: то просто жах!!! я інколи бачу як в парку діти когось цькують з однолітків, переважно то вже школярі, підлітки, але щоб рідна людина... бабця?!! бабище якесь!
     
    • Подобається Подобається x 13
  19. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    І в нас так :) Стоїть як меблі для цьоць і бабусь щоб думали що малеча там спить і поменьше приставали :)
     
    • Подобається Подобається x 12
  20. zara

    zara Well-Known Member

    Відповідь: Для мамусь і татусів

    А розкажіть будь-ласка ще трохи про "непотрібні" речі! А то мені ще три місяці носити животика, а я вже все скуповую, що бачу )
     
    • Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.