Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ну не зовсім так. Нема доведеного наукового факту: впливають чи ні. Індивідуальне сприйняття організмом. І психологічний ефект таки зовсім немаловажний.
    Але це все допоміжне, звичайно, що на першому місці часте ефективне смоктання.
     
  2. катенок

    катенок Well-Known Member

    Це і я роблю. Я все роблю,що тут писали!! І таки напевно так
    бо іншого пояснення в мене нема...
    А от це мене почало турбувати, бо пісяє МАЛО!!, памперс можу вдягнути в 10 ранку і в 7 вечора він ще наполовину..
     
  3. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Можливо пісяє мeншe, бо спeка, багато рідини втрачається чeрeз шкіру із потінням.
    Ви пийтe багато і багато давайтe груди, і всe у Вас внормі. Нe шукайтe проблeм, бо з такою тeндeнцією думок дійдeтe до сумішeй.

    Надіслано від мого MX5, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Raven

    Raven Мама малятка

    То від жари, а какє звично? Якщо - так, то йому рідини вистарчає. Мало набирає, бо більше переднє молоко тягне. Ми в жару могли залеедве 100 г набрати ваги.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. катенок

    катенок Well-Known Member

    Так звичайно. може і дійсно від жари
     
  6. Zozuljka

    Zozuljka Well-Known Member

    @катенок, по-перше, норма набору по 500 гр до 4 місяців, далі набір зменшується, а то і зупиняється. Я Вас розумію, бо сама минулої сторінки хвилювалась і питала поради відносно набору, тільки з набором була гірша ситуація. То от що Вам скажу, ми за останні 3 тижні набрали 100 грам! Були в лікаря, подивились, по розвитку все гаразд, то і добре. Звісно, мене хвилює той набір, але я вже відпустила ту ситуацію, чого і Вам бажаю.
    Як мені колись писали, що десь не то в Європі, не то в Америці взагалі не дивляться на вагу, а на загальний розвиток, зріст об'єму голови і грудної клітки.
    По попісях - за день - то не показник, треба за добу. От в нас, наприклад, раніше вночі взагалі майже не пісяв, все в першій половині дня. А тепер спека, то коли сильно почав потіти, майже не пісяв. Зараз порозкривали, подалі відсунулась, вікна навстіж, то трохи менше потіє. Але вночі постійно прикладається, то більше пісяє вже вночі, а вдень мало. Тому, якщо хочете якихось результатів, організуйте дитині клімат так, щоб не потіти, і тоді вже порахуйте попіси.
    По набору порівняю по дорослому - взимку набирають люди вагу більше, а влітку менше, бо немає такого апетиту + багато заміняєтьмя водою. Отак і дитинка, більше п'є, тому, мабуть, і часто прикладається вночі. Напевно, і менше часу смокче?
    Скажу Вам з особистого досвіду - мама хвилюється, зменшується молоко. Можете почитати, один гормон блокує інший. Тому заспокойтесь, спробуйте відпустити думкт про недоїдання. А ще зателефонуйте консультантам, хай ще вони своїм професійним оком глянуть :girl_yes:
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    А потім думати від чого алергія чи проблеми з шкт :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. olenachyzho

    olenachyzho Well-Known Member

    500 гр то не так мало, це добре.моя теж стала зависати на циці, бо спека.

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Сонце

    Сонце Well-Known Member

    Порадьте, будь ласка... чому під вечір стає менше молока? Відчуваю, що дитина рідше ковтає і часто прикладається дуже.
    Найбільше вночі та зранку є... а потім до вечора ніби меншає?
    Малому 4 міс, з набором ваги все добре.
     
  10. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    нє, ну слухайте не все на раз, тим більше якщо перший під час гв. та й на скільки я знаю на гв можна їсти все, пробувати і дивитись на реакцію , чи не так)))
     
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Раджу - годуйте на вимогу і не партесь ))))
    Так майже у всіх ;)
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    нема ніяких наполовин. Щоб поставити "діагноз" мало пісяє підгузок треба ЗНЯТИ на добу (зазвичай дня вистачає), і рахувати скільки раз дитина попісяла. А не ворожити на вазі підгузка.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Нам майже 2 місця за декілька днів. Їли ми кожні 2 години і в день і вночі, але 7-10 хв, бо потім живіт, коліки не давали їсти далі. Зараз лактаційна криза, малий став частіше покладатися, в одне годування даю дві циці на вимогу, коли бачу що не наївся з однієї. На вечір відчуття що немає молока, але він смокче і спить 2 години, правда це після купання, вночі будиться що години -1,5. Коли міняю підгузник, може за пів години голясом два рази попісяти. Заспокоюють себе що з молоком все гаразд, але за два місяці набрав лише 1,400 кг. Зараз часто бере цицю смокче хв і кидає, знову смокче хв і кидає, починає плакати, даю праву смокче нормально, з чим це пов'язано? Невже ліва не розсмокталась, чи не улюблена? Як з тим бути? І сьогодні смоктав 40 хв і все одно плакав , у мене таке враження що він не наїдається. Чекаю коли вже криза мене і буде молоко нормально. Єдине що мала проблему, бо на початках була гіперлактація і мусіла годувати методом з відригуванням, малий дуже дратувався і плакав, зараз ніби внормувалось, малий трошки підріс і молока менше, принаймні мені так виглядає.
    Ще зараз груди стали м'якими, а раніше були завжди твердими. І ще раніше малий їв і засинав, а зараз ні, з чим це пов'язано? Сон став не міцний, важко приспати. З 4-5 ранку після годування спить тільки на руках вкласти практично не можливо, зразу будиться. Це коліки мабуть, чи що? Так само днем таке часто буває після їжі, на руках спить, в ліжечко кладеш за 5-10 хв будиться.
     
    Останнє редагування: 30 Липень 2016
  14. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Доці майже три місяці. Груди в мене вже теж переважно м'які. Думаю, то внормовується лактація. Щодо неспання - дитина росте і вже потребує більше уваги, збільшуються періоди бадьорості. Принаймні в нас так. Буває, що майже не спить вдень, хіба поки їсть по 20 хв. Цицю заберу, а вона вже кліпає. Ваша прибавка в 1400 цілком нормальна, як на мене. Моя за перший місяць набрала 700 г, то педіатр сказала, що норма від 500. Не всім бути пампушками, головне, що набрав. Якщо переживаєте, що не наїдається, то порахуйте, скільки разів пісяє. Але так по-справжньому - зніміть памперс на добу і порахуйте. Можна ще для самозаспокоєння покликати консультанта, щоб груди глянув. Тільки не гарячкуйте і не пробуйте догодовувати, якщо ситуація не критична, лактація внормується і все стане на свої місця. Дайте синочкові час оговтатися від непростих пологів.
    А ви спите разом чи окремо? Питаю, бо ми приставили ліжечко до нашого і зранку година п'ята забираю мацьопу до себе, бо інакше вона дуже неспокійно спить. Годую лежачи і вже так залишаю. Деколи вдається виграти ще 3-4 години, деколи менше, але і то добре.

    Надіслано з мого IQ4502 Quad
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Спав раніше у своєму ліжечку, тепер тільки після купання спить там 2-2,5 години, решта ночі зі мною на ліжку, бо сон дуже крихкий став, А з 4-5 ранку коліки мучають завжди малого.
    Молоко є протягом дня, А на вечір даю дві циці щоб наївся, поки не пройде криза. Годую на вимогу. Часом на вулиці 2,5-3 години може спати то не буджу, поки сам не прокинеться.

    А ще цікавить, якщо малий дньом меше смокче цицю 10-15 хв. А ввечері більше 25-50хв. І йому на вечір потрібно більше молока, то дньом треба зціджувати, щоб на вечір було більше молока, чи після лактаційної кризи воно само внормується? Бо наразі на вечір даю дві циці по черзі щоб наївся.
     
    Останнє редагування: 30 Липень 2016
  16. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    @Krasynja дитинка спить менше, бо він уже підріс) йому стає цікавим довколишній світ)
    Щодо поганого нічного сну, то мої досі часто сплять з нами по пів ночі)
    З вашої розповіді мені виглядає, що дитинка наїдається) може килає, бо щось не подобається: гаряче, не хоче таку позу. Або ж в такому віці дітки починають виокремлювати себе від мами, помічають навколишній світ і роздивлятися все довкола їм стає куди цікавіше, ніж їсти цицю.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Мій малюк висить на циці по 10-20хв, кожні 2 год, інколи менше.Спочатку їсть добре, потім вигинається і плаче.
    За перший місяць ми набрали 700 гр, ну впринципі нормально. Вночі теж їмо, так як сну що вдень що вночі в нас дуже мало.
    Перший місяць малюк какав мінімум 5 раз вдень, потім почав 1 раз в 3 дні. Скоро два місяці, а я бачу що ми худенькі(
    Я дала йому в обід суміш (зараз полетять в мене тапки) - і о диво) малюк поїв - спокійний і зразу покакав.
    Ваги дитячої немаю, тільки звичайна, так ось там я наважила що малий має тільки +250грам:girl_impossible:, а нам скоро 2 місяці:girl_sad:
    Почала пити таблетки Апилак (лікар порадила), що ще порадите?
     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та при чім тут тапки, то ваша дитина, ваша відповідальність. Просто дивно, що ви проводите експерименти над дитиною... Не вірите у поживність свого молока? Стільки вже переписано, а й далі про те саме... Ми перші місяці часто вдень і танцюючи годувались, бо мала вигиналась, але я стояла на своєму і придумувала різні позиції і не тільки. То є нормально. Ваги... Взагалі такими звичайними вагами важити малечу абсолютно не правильнл, там похибка надто велика для такої манюні. Та й важити взагалі треба рідко. Вже певно в тисячний раз тут пишеться- рахуйте попіси дитини за добу. І сховайте суміш, вона не краща за ваше молоко, аж ніяк..
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Ми пробували важити своїх на звичайній вазі біля року (а то вже добрячі хлопці, по 10кг) так от похибка була десь біля 300г. А таку малечу взагалі немає сенсу важити. Я вже писала вище про зацікавленість світом дитини. Може вашому теж нецікаво біля циці.
    Порахуйте попіси завтра, але не давайте при цьому суміші.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Дівчата, жара надворі. То треба робити велику поправку на погоду, навіть якщо справа в коліках/лактаційних кризах/ зубах/ стрибках росту. Дитина дуже багато втрачає з потом, плюс може погано почуватися, а від того зависання на грудях, неспання, капризи. В мене цього разу (годую третю дитину) постійно каруселі з лактацією: то тече молоко ріками, то груди за добу зменшуються на 2 розміри і мала тягне з усіх сил і нервується. Зі спанням вдень взагалі завал, буває, що в сумі спить хвилин 40 і навечір така збуджена, що мушу класти в візок і йти на вулицю чи балкон звколисувати. Спати біля грудей не хоче.
    Не всі діти будуть набирати по 2 кг за місяць, тим більше в жару. А на рахунок засинання після суміші, ну то всім має бути відомо, що суміш значно важче травиться і діти на штучному переважно сплять довше після неї.
    @lyanysya @Krasynja дівчата, ви не на дієтах часом? Бо чаї вам нічого не поможуть, якщо не прикладати на вимогу і не харчуватися так, як вимагає організм. І пити достатньо не забувайте, бо при такій погоді то дуже важливо.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1