Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та я тому й писала вище, що для Вас вже ті 12 попісів мабуть не показові. Попробуйте зважити підгузники, можна на кухонній вазі. А 4-6 ст.ложок - це 60-90 мл.
    Це не усереднені показники "норми", а так: всі здорові діти - це 100 %, відповідно є певний діапазон ваги від мін до мах, якщо Ви, наприклад, знаходитесь на 5 перцентилі - це значить, що 5 % дітей важать менше за вас, а 95% - більше, тобто ви ніби і далеко від показника, який є на 50% (усередненого), але ви в нормі, бо ж мусить хтось бути найхудішим:girl_wink:
     
  2. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    а, десь я зустрічала такі таблиці, то тоді ми були в межах лінії 10%, то я ще не могла зрозуміти, що ті % означають.
    Вчора важила один з підгузників, то 180г, ще як відняти 20г (сухий памперс), то виходить 160. Звичайно інколи і легші підгузники бувають, але по верх 100 з лишнім грам, то точно і таких десь в середньому 5 за добу.
    Згадала собі, що маю стареньку, радянську вагу,то буду сьогодні важити :)
     
  3. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Най консультанти мене виправлять, якщо не так.
    Але одну грудь тре давати не меньше 20 хвилин. Інакше жирного не досягає дитина, бо молоко прибуває що 5-15 хвилин.
     
  4. Olia Dl

    Olia Dl New Member

    Ви правильно кажете, але в нас з'явилась дурна звичка міняти часто груди, коли прилив і легко ссати, навіть відчуваю що там ще є молоко, а вона вже кидає грудь і вимагає другої. І не можу ніяк ту звичку викорінити, вже і пози міняю, і підколисою, щоб ту саму грудь запхати. І груди стискаю, щоб хоч так дотягувалась до заднього. Консультант порадила годувати щогодини, на кількість молока це справді повпливало, приливи стали більшими, тривалість активного ковтання довша, але вже за годину їсть ніби давно не їла. Замітила, знову каки з бульками останніх 2 дні.
     
    Останнє редагування: 14 Березень 2015
  5. kristina

    kristina Well-Known Member

    Прошу поради. В пологовому ми на третій день взяли суміш, груди великі 9 розмір, сісти я не могла а інакше годувати не виходило. Суміш давала мало. З понеділка активно налагоджувала гв вже без пляшечки старались бо мене вже нчого не боліло а сидя нам годувати найкраще. Дома було два консультанти з гв. Книжку читала ше до того. З молоком в нас проблем немає, воно є. Але попри наші зусилля і правильне прикладання (вчились з консультантом) мала не захоплює стільки ареоли щоб був сильний потік. Ггубка вивернута,підборіддя зігнуте чую що ковтає, але видно мало їй того. Сидимо на циці скільки хоче. Як засипає то буджу що 2 год щоб їла. Але вона 2 години може ( вчора почалось) на циці сидіти, очі закрити , я її відкладаю і знову плач і знову до циці і шукає ротиком її.навіть носіння на руках чоловіком не допомагає щоб заснула. Чесно думала що в нас прогрес з кожнем днем а сиходить що не доїдуаємо. Сама розумію що з більшим захватом ареоли було більший струмінь молочка. Годую в позі колиски, з під руки та лежачи на боці.
    Може вона ще мала щоб так тягти 3030 кг мала в четвер. Вагу взяли на прокат, але треба пару днів щоб картину визначити напевно. Мені нічого не спадає на думку як догодовувати сцідженим молоком. Сьогодні без зусиль руками натягла 60 гр. Але давати через пляшку не можна. А як то тим шприцом щоб не подавилась. Читала що старші дітки краще тягнуть і можливо зараз зціджувати і годувати щоб молочко не пропало, а здом вона сама вже з більшою силою буде тягти. Але скільки грудного цідити на день ??? Я б взагалі постійно цідила і бачила кількість і
    була б спокійна що вона росте навіть даючи
    через пляшку
     
    Останнє редагування: 21 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @kristina у вас все добре, дитина хоче на циці бутт, їсти, спати, дрімати і так далі. Хай собі буде. Як вона по 2 години спить, то точно наїдається. Таким маленькис притаманно висіти на циці постійно. Мо перші тижні не могла з першого , другого і навіть п'ятого разу захопити цицю. Ротик відриквала, цицю давала , а вонв присмоктатись не могла. Нічо, ми цілими днями тренувались, смоктали як могли. Я навіть і не думала ані про догодовування, ані про цідження молока. Нащо? Їла з дитиною одною рукою, відривались тільки на туалет
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Крістіна, у вас нема жодноі проблеми. Самі кажете, що молоско є, два консультанти показали, як прикладати, чуєте, що ковтає.
    Так, старші дітки краще тягнуть, бо ім більше треба ;). Я щось не розумію, чого ви переймаєтесь.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. kristina

    kristina Well-Known Member

    Я розумію що то спокійдитини, мама, але чомусь думаю що недоїдає. Сьогодні ввечері зважу. А ще, памперси мочить добре, каки є і файні жовті. Тобто я думала що все гуд, але ті вчорашні крики коли з 16 30 до 23 00 вона на циці і плач і ротом цямкає і заколисати нереально бо лиш задрімає на циці, чекаю доброго сну і відкласти а вона знову в плац і знову до циці і цямкає. Спимо разом але з конкретною відстаню бо боюсь придусити направду грудьми.
    Ну з того всього я вчора зцідила 40 гр дала пляшку і мала відрубалась. Знаю що пляшка то зло і прикладання нам не покращить а навпаки, але той крик і синюшність мене перемогли. Читала в свічадо що з 18 до 22 дитина може бути неспокійна ч перші тижні життя , але оте цямкання і рохкання мене доводить до думкищо ссе вона а там мало попадає. Хоч вчора їли лежачито зригнули певно ложки дві молочка. Може як в якій позі. Ще важко бо груди притримую щоб її не дусити руки і тільце якщо лежачи і з під руки
     
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну чесно, а в чому прблема? Пісяє, какає, ну спить на циці. То нормально. Вона 9 місяців в животі була, їй коло мами добре.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    може газики? піднімайте час від часу.
    нема в таких малявок доброго сну) хіба в стані стресу вони впадають в глибокий сон. а пологи у Вас були легкі, так що їйй нема чого стресувати)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    В книжці вчимося годувати грудьми пише, шо диттна на початку може отак в другу половину дня безперервно смоктати. То не брак молока, то психологічний комфорт
    --- дописи об"єднано, 21 Березень 2015 ---
    Ну в моєї як газики були, то вона якраз не хотіла смоктати, виверталась, викручувалась і ні спати, нічо, тільки носити. А в Крістіни дитина просто на циці хоче спати . ми точно так само на початку спали, з цицею в роті. Ще з пологового. Я також сидячи тільки могла годувати, лежачи взагалі не вдавалочь цицю захопити. Боліли шви, ще й мочовий так вхопив, що зірочки бачились. То я так з нею на руках ходила, вона собі їла-спала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. kristina

    kristina Well-Known Member

    Та я готова щоб спала на циці, незнаю чого страшно. Вона така маленька, чую що ковтає в позі колиски часто в інших рідше. Просто бачу скільки ареоли тягне то маловато. З більшим захопленням там би рікою текло.
    Піднімаю стовпчиком але не постійно бо в основному їмо і спимо зразу ж, алето нормально.
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Якщо у вас груди великі, то може їй достатньо тої ареоли, яку вона зохоплює? Не може вона всю всю взяти до ротика. Все налагодиться, дайте їй час. Собі час і взагалі розслабтесь
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Ротик малесенький і не може багато захоплювати. Варіант майже всю ареолу не підходить в такому випадку. А чому не можете лежачи?! Мені здається навпаки з таким № краще так, бо ви розслаблені лежите, легший відтік молока, а сидячи додає напруження.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. kristina

    kristina Well-Known Member

    Лежачи годую на боці, але сама бачу що найпродуктивніше нам в позі колиски бо зразу є захват дитиною добрий і тримається. А лежачи їй сосок постійно вискользує.
    --- дописи об"єднано, 21 Березень 2015 ---
    Вмене такий страх,що недоїдає бо мало ареоли знизу бере. Вчора влили зцідженого 40гр то заснула відразу
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    В нас було то саме, хоч груди в мене невеликі, але точно таке було. Годувала сидячи, а з часом навчилась доня і лежачи добре смоктати. А зараз то вже взагалі, сама собі бере вночі часом
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    kristina вітаю вас із материнством :) Важко, правда? це ваша перша дитина? це нормально що ви переживаєте за дитину бо ви мама! і все тільки починається :) але як мама ви маєте вже зараз навчитися поступово відрізняти реальні проблеми від ваших емоцій (повірте я розумію, що це важко із моїми 3 хлопцями трохи є досвіду... але цього потрібно вчитися обов'язково і себе заспокоювати а не накручувати. добре?)
    Добре давайте тоді розберемо ситуацію і відділимо мух від котлет :)
    отже у Вас мала дитина і великі груди. Дитина їсть добре бо ви чуєте як дитина глотає і ви щоб переконатися чи все добре запросили а ж 2 консультантів з ГВ (добре би було знати хто це і що сказав щоб більш вас поінформувати чому він так сказав на що опитався)



    Звідки ви взяли інформацію про захват? чому ви на ньому так зациклилися? бо це не зовсім так як ви описуєте. Груди різні і в одної мами ареол взагалі не видно як прикладає дитину до грудей, а в інших дуже багато видно ареоли (груди у всіх різні і не завжди є так як написано).
    Що саме вас хвилює те що дитина мало з'їдає? щоб оприділити це потрібно мати вагу (це від 125 гр. в тиждень або 20 гр. в добу) і сечовипускань https://www.facebook.com/lviv.gv/ph...0.1426925965./295716733921875/?type=3&theater також є протокол відомого лікаря Как узнать, что мой ребенок получает достаточно молока і є така техніка як Сжатие груди вона є для того щоб більше дитина виїдала із грудей.

    чи може вас хвилює поведінка дитини? але те що ви описуєте це НОРМАЛЬНА поведінка грудної дитини і тому вона ніяким чином із голодом дитини не має. Мої діти набераючи в перші місяці по 2 -2.800 також погано спали (а вночі взагалі фактично не спали) тому спання чи не спання до мало молока не має нічого спільного.
    Коли дитина мене дуже вимучувала своїм неспанням застосовувала, коли просто сил немає, ось цей метод заспокоєння і дійсно допомагає особисто мені. Хоча я внесла свої зміни бо не все подобається, ручки закутувала так як дитина завжди їх тримає (на грудях) і основне коли дитина вже трохи так поспала десь до 30 хв. попускаю коцик бо вважаю що погано так спати бо кровообіг погано проходить ну і дитина має їсти часто а не спати по 4-5 годин цілими днями
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. kristina

    kristina Well-Known Member

    Дякую т@Yaremko за допис. Мабуть дійсно то нерви. Аж два консультанти бо першим я не надто задоволена було то так згрубша якби. Другим була Пантера львів то це з першим недопорівняння по інформації. Але я тоді була якась мега знервована, бо ще і грудь набрала від пахи таку важкість і протока біля соска забиласьі сосок ще грубший став і для малої то вже було мега груди. Мала плакала заходилась то и не всі види прикладань зробили , то моїйініціативі. На другий день стало все налагоджуватись.
    Вагу я взяла напрокат то важила її раз в четвер ввечері, щодень не стала, чекаю періоду більшого для результату якогось. Бо думаю тих 20 гр за день як вивчити ? Ті пісі, каки..
    Відео перегляну візьму на замітку.
    Я собі вбила в голову раз плаче я даю груди зразуж, а вона протязі годин плаче і далі шукає іх, скрегоче і язиком шукає, то якби за той час наїлась то була спокійна. Чи просто спала на груді у власне задоволення.Для мене то було вчора дивно бо від 16 30 ми їли і спали на груді, то була впевнена що сита. А потім її як нерви взяли що мол їсти ще хочу а брати в нервах не хоче.ґЧоловік залюлював щоб тиху прикласти спокійну а вона далі в нерви і язиком . Короче я зрозуміла, треба заспокоїтись і далі вивчати її потреби.
    --- дописи об"єднано, 21 Березень 2015 ---
    Всю ареолу вона ніколи не захопить, мала на увазі трошки більше би. Я пішла її будити, дякую дівчатам за відповіді. Буду писати ще.
     
  19. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    В нас таке було, коли захоплювала повітря. Потім піднімала вертикально і булька повітря виходила. Ще таке було, що їла їла їла, а потім все, що з"їла зригувала фонтаном. То ви щоб не лякались, таке буває часом. Потім трошки їла і вже нормально засинала. Для кольок ніби ще зарано, скільки вам зараз?
    І психологічний настрОй мами і спокій теж має велике значення. Дитинка все відчуває)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. kristina

    kristina Well-Known Member

    Нам 9днів. Піднімаю стовпчиком не часто. Вже зригувала, навіть носом:) якби колись на дп не прочитала що то буває, певно лякалась би. Вчора теж зригувала десь столову ложкку молока в позі лежачи. Дякую усм за підтримку будемо менше нервувати.