Домашня економіка.

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем AilataN, 16 Жовтень 2011.

  1. AilataN

    AilataN жива

    В мене є знайома, яка веде домашню бухгалтерію. Тобто- витрати, доходи, окремо по графам- що з відки прийшло і по яким статтям був розхід.
    Давно замислююсь сама про таку систему домашньої економіки( не економії, бо що тратимо- те тратимо).
    Чи доцільно вести такий облік, щоб якось контролювати витрати, зменшувати їх, наприклад в яких магазинах краще закуплятись, в кого яка графа розходів більша в процентному співвідношенні до з/п?
    В мене так- чим більший дохід , тим більший розхід. Що мене й нервує найбільше. Бо маючи , допустим 50 тугриків- живемо на них, ще й лишається, під"язуєм пояски))), маємо 200 тугриків- і не вистачає!


    Це тема для того щоб ділитися способами ведення домашнього господарства, бухгалтерії і різними фокусами, які дають змогу економити. Де які ціни на продукти - у відповідній темі. Все решта: прокладки - в темі для прокладок, мешти в мештах і т.д.
     
    Останнє редагування модератором: 23 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    А хіба не на усе підскочила? Просто олія за 30грн в будь якому випадку дочекається свого покупця, а бульбв, якщо буде по 10грн за кг, просто згниє.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    посіяти в 2015році??? запаси малі...
    зберігання,переробка,особливо рафінація-дорогий технологічний процес,ціна на газ для підприємства вища,ніж для населення...там шкідливі умови праці,враховуючи доплати за шкідливість+податки(світло,вода,допом.речовини)....тай підприємства закуповують не в літрах...а в цестернах велику кількість,часто буває сирець приїжджає неякісний,переробляй як хочеш і роби як знаєш...

    Дівчата спустіться трохи з небес,більшість пп,колишні радянські...розбите радян.корито,яке використовують для заробляння грошей,більшість без інвестицій багато років.Поки той товар дойде до споживача,купа посередників заробляє на тому...кожна полка в метрах-платиться..."золота"особливо,заохочувальні подарунки для продавців в роздрібі...чуть не на кожному кроці треба платити,домовлятись. А нашим бізнесменам вигідше за валюту продати тай по всьому,зі всім решта погоджуюсь з Вашого допису

    Та пет тара,корок,етикетка,картонний ящик,поліет.плівка...і ще купа супутніх товарів здорожчали відповідно до курсу..не може товар коштувати 10,якщо собівартість 10,80(до прикладу)
     
    Останнє редагування: 19 Лютий 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Цікаво лише, коли то все зупиниться нарешті? Працюємо з імпортними мед.товарами, то прайси змінюються через день практично. Вже ж сили немає перераховувати ціни, не то що продавати. Уявляю, що там в аптеках з цінами твориться - я ще ні разу не була з осені напевно, на щастя. Сьогодні проходила, то в Знахарі бачила хмару народу! Отаке от.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    "Слабонєрвним" наступний допис не читати:girl_flag_of_truce: Минаємо і не заглядаємо
    потішив мене щойно Пусік прогнозом на ціну газу з квітня 2015р. Шок, то м"ягееесенько сказано. Так коротко: якщо вкладаєтеся в 2500 на рік, то за 1000 кубів ціна - 3700 Тобто за рік - 2.5х3700\12 = 770 грн \місяць. То є наймінімумший мінімум, який тільки може бути. Якщо перейшли до 6000 на рік, то - 6х7000\12= 3500 грн\міс. Я ся тішу, аж ридаю.Не повірила, пішла гуглянула
    І то пораховано по курсу валюти на сьогоднішниій день. Полізе валюта, регульнуть ціну на газ. Відповідно і за дрова будуть дерти, як за "золоті яйця"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    коли закінчиться війна,ато буде не скоро,з кожним днем все гірше...тай не дай Бог воєнний стан
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    коли стабілізується економіка. Всі прекрасно розуміємо, коли це може статися. Але найгірше те - що ми дійшли до тої точки, коли все те, що приховувалося і стримувалося штучно, стало вже неможливо ховати ііііі відпустили. Рухнуло все і в один момент, як карточний будиночок. І це ми ще на "вершині айсбергу". :girl_cray:
    Я тут перечитала, що ми писали в квітні - травні. Ми жалілися, що доводиться економити на розвагах і походах в ресторани. Зараз це викликає "посмішку". Але після кожного спаду наступає підняття і , як правило, кожне наступне підняття - якісніше ніж попереднє. Ми протримаємося, головне, щоб війна закінчилася.
     
    Останнє редагування: 19 Лютий 2015
    • Оптимістично Оптимістично x 13
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  8. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Цікаво, наскільки ми зараз близько до дна. Ще трохи і деякі верстви будуть його проламувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  9. flame

    flame невгамовний експериментатор

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Маруся Іванова

    Маруся Іванова сонечко сяє...

    шалених
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    Скільки тепер коштує проїздний тролейбус+трамвай? де його купляють?
    бо чоловік всі роки користується лише маршрутками ( виходить чотири рази вдень), а тепер задумуюся чи не вигідніше буде електротранспорт?
    маршруткою виходить:
    3*4= 12грн вдень
    12*25 = 300грн вмісяць

    А скільки вийде проїздний на місяць?
     
  13. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    На будь-якій стаціонарній зупинці є ті проїздні, там де квитки продають, запитайте.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  14. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Та ціна була ще з 14 року: на один вид транспорту 70 грн, на 2 - 100 грн. Думаю, що змін її вартості не було, бо ціна на квиток не зростала ще. То й та картка мала б бути в тому ціновому діапазоні збережена.
     
  15. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    мені б ваші проблеми:girl_haha:, в мене добирання чоловіка виходить реально від 2 літрів 95 бензину в день, спробував їздити попуткамаршруткаробочийавтобус, в результаті мерзнув 20 хв на трасі допоки добрі люди не підвезли до маршрутки. Вирішили що хворіти дорого тому чоловік і далі добирається на машині.
    Зате тепер шукаємо газову установку, прощавай 300 євро або 400 долярів:girl_cray:. Але для мене це все ж менший стрес а ніж кожного разу діставати стрес кроли бачу бензин по 21-22-23-25....грн/л. Хтось можливо ставив нещодавно, стукайте в пп, маю багато питань:girl_flag_of_truce:
    Кухарочка в рукавичці вже по 16:girl_cray:, їхні добрі дешеві консерви від господарочки щезли. Хто буде на гіпермаркеті в рукавичці напишіть що там:girl_flag_of_truce:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  16. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    знаєте, навіть ворогу не побажаю пережити проблеми моєї сім"ї!
    і це не про гроші мова...

    Просто щиро питаю чи економніше б було їздити по Львову із пересадками електротарнспортом у порівнянні із маршрутками, бо ніколи особисто не їжджу тролейбусом-трамваєм і поняття немаю які там ціни.. Бо якщо є якась можливість зекономити час війни та на різницю у коштах купити дитині фрукти чи ті кошти переказати пораненим солдатам, то "навіщо платити більше" (с)...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  17. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"


    та ви в першу чергу подивіться чи є транспортне сполучення..мені було б економніше, тільки проблема в тому що до Винник не ходить ні трамвай ні тролейбус:girl_crazy:. Ви дивіться чи буде зручно і з толком, чи лише дешево і з менінгітами..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    так і мій чоловік пересів тепер на маршрутку, бо на машині їздити зараз виходить то саме, що на таксі ще років 2 тому..(( Добре до зупинки не далеко, єдине зле - добирання займає більше часу тепер і дома бачимо нашого татуся все менше часу:sad:. Ми про газову установку думали ще декілька років тому, і чому дурні тоді її не поставили?((
     
  19. Музик

    Музик Мартуська

    то факт, але чи Ви готові робити стільки пересадок, чекати трамвай/тролейбус, тай їдуть вони набагато повільніше, тобто часу на дорогу буде затрачено чи не вдвічі більше.
    просто з мого досвіду - я на роботу можу їхати однією маршруткою, прямою, або пішки до тролейбуса, ним до центру, а звідти трамваєм на роботу. в підсумку по часі - 20 хвилин маршруткою чи півтори години електротранспортом, який ще не завжди вранці хоче їздити, принаймні часто таке чую від мами (їздить на роботу 5 трамваєм), що перший трамвай на кінцеву не заїжджає, зразу на Гайдамацьку
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    мій і так їздив маршруткою. то ми з малявками машиною. я колись не роздумувала, як треба було десь поїхати в машину і все. а тепер десять раз подумаю, малюка в слінг і на маршрутку)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
  21. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    бо бензин був по 8-10 що дорівнює ціні газу, тепер бензин по 22 а газ по 8) різниця сутєва...
    Як мені шкода що до чоловікової роботи нема транспортного громадського сполучення, бачу таки його омріяний мотоцик та роверик(це той що велосипед) скоро стануть реальність, нехай потепліє, ну і 12 км в одну сторону не так багато:girl_haha::girl_crazy:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1