дитячий садок (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ніколь, 11 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Згідна на 1000%.
    Коли я своїх влаштовувала в цей садок такого не було... Зі старшим в черзі були рік, а з молодшим на чергу стали зразу після народження :girl_wink:
    А зараз завідувачка вирішила , що так має бути.. а хто заборонить? :girl_cool:
     
  2. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Ото і я того наслухавшись чуть сама з вечора черги не займала, але таки прийшла в 6-ій ранку і... була сама перша.)))) І вже аж тільки з 8-ї почали по трошки підтгуватись батьки.
    Я вже думала, що дату переплутала, бо уявляла собі що то батьки з наметами там з вечора стояти будуть.))
     
  3. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

     
  4. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    в нас майже з наметами і стоять )))) декого чоловіки жаліють, то в машинах сидять))). Але займали чергу з вечора ...
     
  5. Shprotka

    Shprotka Active Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

     
  6. Fast

    Fast Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    :) :) :) моя подружка так робила. Охоронець на неї подивився, як на придурушну вже зовсім :)
    Ну і коли такого нема звідки ноги ростуть? Хто те все придумує? Ну направду, якись то штучний ажіотаж.
    Ктось питався за садок на Тургєніва. Якщо це той, що трішки дальше ніж площа Липнева, то туди минулого року можна було влаштуватись без проблем, але умови бажають кращого і постійно на щось здають гроші. То всьо зі злів мами яка водила дути дітьо і перестала водити. І туди не можна було запізнюватись :) ну десь так.
     
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Ну, напевно не зовсім;), бо
    Та й моя знайома, щоб влаштувати дитину теж так стояла з ночі, не думаю, щоб придумувала, тому все таки є таке.
     
  8. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Ми прийшли на запис у садок на 8 ранку, так вже на ту годину були 10-ими. Запис почався у 9, і вже за годину були набрані усі групи. Батьки, які приходили після 10, не попадали і записувались вже на наступний рік, ось так.
     
  9. mumija

    mumija Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Мій чоловік, коли прийшов записувати дочку в 7 ранку, то був вже другим. а коли прийшла завідуюча (в 8,30), то вже більше 30 людей було в черзі.
    Стояти цілу ніч, то перебір, звичайно, але ж люди на то йдуть не від хорошого життя. була би змога сидіти з дитиною вдома до школи, я би теж не посилала чоловіка на запис в 7 ранку.
     
  10. Witlof

    Witlof Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    З червня веду малого в садочок. Радості немає меж. :girl_curtsey:
     
  11. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Вітаю! Тепер правильно пройти період адаптації дитини до садочку!
     
  12. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    В мене виникло питаннячко...:girl_in_dreams:
    В нашому садочку на літній період об’єднують групи. В результаті чого в одній групі може бути до 40 діток. А оскільки в групі 24 ліжечка , то кажуть діток або не водити , або забирати до сну. :girl_impossible:
    То в усіх садочках так ?
     
  13. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    дивина та й годі, знаю в наш садочок протягом року приходили записувалися.
    нонсенс ще в тому, що коли збирали перші батьківські збори, то наголошували, що якщо не прийдете, можете не попасти в садочок, бо в першу чергу будуть складати списки з тих діток чиї батьки не проігнорували батьківські збори. І що думаєте, кричать перебір-перебір, а прийшло 42 батьків (набирають 2 групи), значить решта того не треба? чи як їх зрозуміти, черги з вечора готові вистоювати, а прийти на 18.00 на збори часу нема. ІМХО

    ну вашій виховательці тре пам"ятник поставити. В нас дуже хороша вихователька і няня, але хіба сиділи біля діток і гладили їх щоб заснули, казочки їм розказували. Але носіння по руках то вже занадто, а як 20-х за день переносити, то ж можна йокнутися.
    На мою думку коли збираєшся віддавати дитину вести у садочок, то більш менш тре готувати дитинку до того. Ми йдучи в 2 р. 3 міс. йшли без памперса і просячись (ну в нас то не була проблема ми з року відмовились), їли самі (диковинкою для мого були в яслях слюнявчики, я щось ними не користувалась, але потім дивлячись на діток малий теж попросив таке), привчали засинати на обід без колисань і лишніх двіженій. Він на той час був правда вже не на ГВ, але з пляшечою, то на обід помаленьку ще до садочка ми її забрали, залишилась на вечір.
    Тобто я вважаю, що тре якусь самостійність трохи виховувати в дитині, хоч елементарну, бо повірте не може няня і вихователь нагодувати, заколисати і т.д. нараз 20 дітей, бо були в нас такі що навіть ніколи не їли до садочка неперетертої їжі, то я взагалі була в шоці. А потім претензії до вихователів, що у дитини як не запор (звісно що так, ніхто ж терти не буде, тримайте дома і тріть далі), або чого дитина брудна від їжі, а як інакше, якщо дитині дали в руку ложку, а вона не знає що з нею робити. і таких ньюансів минулого року в групі було купа.

    то не до вас конкретно, але повірте дехто просто спихає в садок (особисто в нашій групі таких з десяток назбирається), аби дома не заважали, і будучи постійно дома навіть хвору дитину ведуть в садок, бо нема бажання з нею сидіти.
     
  14. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    в нас також раніше так було... а тепер вже два роки як "жива" черга ... :girl_in_dreams: співчуваю тим батькам. Хоча я б цілу ніч точно не стояла. :girl_cool:
     
  15. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Щось я вашої думки "не осягнула"
    Звісно, що не завжди виходить кудись потрапити на 18-00, бо ж люди працюють і що то за бздура - хто не прийде на збори, то в садок не візьмуть? Як тебе вже записали в групу, оформили документи - то що з тих зборів?
    А я вважаю, що то справді хороші вихователі, які проблемно-адаптованих дітей і поколишуть, і добрим словом заспокоять, підтримають, бо на те вона і педагогіка, а не армія, де всі без

    Так само, як і слюнявчик - то досить необхідний аксесуар, бо інколи і зачепити необачно можна когось за столом, і навіть, хто все життя акуратний - може пообливатись, тим паче - то здоровя не забирає.

    Але то таке, ІМХО.

    По темі, ходила сьогодні в садочок Св. Миколая - записали мене 52, шансів - 0,01%
    Не сподобалось мені там купа сходинок понадщерблюваних на вулиці, місцина там горбиста, і виглядає подвір"я досить небезпечним.
     
  16. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Не в усіх, але в більшості.
    В нашому садку поки складають списки, скільки дітей буде ходити влітку, і якщо окремі групи будуть напівпорожні, їх об"єднають або діток переводять тимчасово в чергову групу.
    А наша група і є черговою, тому я переживаю, що буде занадто велика кількість, і самим прийдеться вдома сидіти.
     
  17. Котя

    Котя Оптимістка :-)

    Відповідь: дитячий садок (2)

    Оль, а на Південний вже не хочиш віддавати?
    Я до речі теж досих пір малому вдіваю, і не бачу нічого поганого в цьому, і в садочку теж буду просити щоб обов"язково вдягали, це принаймі краще, ніж дитина буде ходити брудна після їжі. В мене і старший може так смачно поїсти в своїх 5,5, що треба потім передягати, і навіть муж.....:girl_in_dreams:
     
  18. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: дитячий садок (2)

    то на 3 місяці?
    В нас садок на місяць (середина липня до середини серпня) закривають і цей місяць діє прогулянкова група до 13год. тобто тільки до сну.
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: дитячий садок (2)

    напишу свою думку: якщо ви віддаєте дитину до звичайного державного дитячого садка, то повинні розуміти, що вона не буде "центром всесвіту" для вихователя. Бо таких "центрів" у вихователя ще 30 . І мало хто має сили і бажання "розпорошуватися" на соціально-важкоадаптовуваних дітей. Бо, повторююся, у неї таких 30 ( і серед них неодмінно є і "зручні " діти).Якщо така вихователь попадеться- це щастя. Але заздалегідь налаштовуватися на те, що вихователь буде крутитися власне навколо однієї дитини- не варто. Чисто фізично не може вихователь приділити усім однакову увагу. А тепер уявіть, що у групі з 30 дітей буде 20 , які самі ще їсти не вміють, попроситися вчасно на горщик не можуть, самі не можуть вдень заснути без мами і т.п. Державний дитячий садок- це соціум. А йдучи у соціум , треба миритися із відповідними умовами. Або обирати альтернативу. ( п.с. згадайте свої роки перебування у садках, особливо яслах: дуже в радянські часи вихователі переймалися тим, щоб поколисати на руках дитинку, яка не може заснути, чи вчасно змінити запісяні колготи? А що з того часу змінилося- система ж лишилася та ж. Змінилися хіба вимоги мам до вихователів). Це я не заступаюся за виховатклів. Це веду до того, що садок- це соціум з певними вимогами. І або ви приймаєте ці правила або ні- і тоді шукаєте альтернативу
     
  20. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Відповідь: дитячий садок (2)

    так. з 1 червня по 31 серпня.:girl_yes2:
    зараз в нас проводять опитування серед батьків - хто буде літом ходити? списки в нас також складаються , але груп напівпорожніх немає(особливо на червень).Ще липень - серпень можуть бути групи з меншою кількістю діток. Не всі батьки мають змогу на ціле літо забрати дитину з садочка. Тому дві групи по 20 діток об’єднують . А коли постає питання сну , то вихователь видзвонює до батьків - і каже, що багато діток , немає де спати - прийдіть забирайте !!!:girl_mad:
    Зараз ведеться активна робота , щоб батьки не захотіли діток водити літом ))) і так кожен рік.
    Я розумію відпустка , літо... але то не приватний садок. І цікаво , чи вони мають право так робити... :girl_in_dreams:
     
Статус теми:
Закрита.