фотоапарати

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Тетянка, 15 Квітень 2009.

  1. Маруся Іванова

    Маруся Іванова сонечко сяє...

    Відповідь: фотоапарати

    власне мені подабається, але в тої соньки можливостей більше ну і картинка яскравіша.
     
  2. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    Той професіонал сам знімає на 600Д? Камера ж не професійна. Можливо в нього якийсь топовий кенон то й вам радить того самого виробника тільки камеру в іншому ціновому сегменті. Взагалі з професіоналами радитись - справа невдячна... Я би наприклад в Шумахера ніколи не питався що мені краще купити: Жигулі чи Москвич?
    А ви знаєте в чому різниця?
    Теоретично більша мегапіксельність дозволяє друкувати знімки більшого розміру. 12Мп повністю вистачає на друк фото розміром 30х45см, а ви хоч раз друкували більші? 18Мп (теоретично) дозволить друкувати чуть більший розмір, але то все одно на практиці нівелюється тим, що дешева оптика та невмілі руки далеко не завжди забезпечують 100% чіткість для всіх тих мегапікселів, в результаті розмір файлів величезний (карточка швидко заповнюється), а якість така сама як і при 5-6Мп, а часто і нижча (наприклад коли фото змазане або фокус неточно навівся).

    Соні-Нікон-Кенон то все суб‘єктивізм. Відмінності в деталях, хоч часто вони суттєві, а то вже кожен сам собі зважує. Комусь подобаються кольори Нікона, комусь розміри Кенона, комусь дизайн Соні, тощо... Підіть в магазин, потримайте різні моделі в руках, поклацайте. Все пізнається в порівнянні. Відгуки в інтернеті настільки суперечливі.. та й рідко хто пише критично про свою першу зеркалку бо адекватно нема з чим порівняти, адже після мильнички будь-яка зеркалка це "вау, супер!".
    Зверніть увагу на роздільність екранчика — це важливо.
    Поворотний екран теж буває дуже зручно (Кенон 600D або Нікон D5100).

    Швидше за вше дзеркалка буде лежати вдома. Це факт. Кажу з практики (в мене дві дзеркалки і мав багато різніх камер), іноді так хочеться мати під рукою мильничку... я вже писав, що чисто для себе брав би Nikon 1 J1 (ідеальні кольри на автоматі, компактність, мега швидкість).
    Зеркалка - це ще плюс сумка для неї (ще більші розміри), постійне бажання купити якусь нову оптику, спалах, тощо.. ну і головне носити з собою напряг, і з автофокусом накосячити набагато легше бо зразу видно всі промахи фокусу. Не дивно, що через місяць всі в фотошколи записуються - треба ж ще тим всім користуватися навчитися.
     
  3. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: фотоапарати

    Я ж писала
    :)
    Через який час після покупки? Дуже цікаво. Бо ми свою мильничку продали, хоч я хотіла залишити.
    Наразі не планую, вистачає інформації в неті. А чим погана фотошкола? За умови що фотошкола хороша?
     
  4. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    То не від часу залежить, знімати будете завжди, просто ви точно не будете всюди зі собою носити зумку зі зеркалкою, а мильничка завжди може бути в сумочці. Отак у нас зеркалка є, але коли йдеш з дитиною гуляти то в найцікавіші моменти під руками тільки мобілка... потім в альбомі 30% фоток з мобілки хоч і якість там ніяка звичайно, але така реальність.

    Хороша фотошкола це не погано, мова про те, що хороша мильничка дозволяє знімати зразу більш менш навіть інструкції люди не читають (нажаль), а зі зеркалкою вже треба трішки більше знань і практики. Тепер багато людей вчаться знімати "щоб не бути дурнішими за свою камеру", схоже як для власника автомобіля пройти курси водіїв, хоч багато хто сам водити вчився, а права купив..
     
  5. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Відповідь: фотоапарати

    ггг, як про мене написано . Відразу відчула всі "прєлєсті" дзеркалки, як пішла на курси вагітною...

    цілком згідна, тобто сидіти інструментально вичитувати інструкцію, я вважала не "бабським ділом" а методом наукового тику не завжди потрафиш - стільки кнопок ! ;)
    то тре відразу розуміти цілі купівлі дзеркалки.

    вислів викладача фотошколи - " Хто любить фотографувати купує кенон,а хто заморочуватися- нікон :girl_devil:
    Ну,і ще до теми
     
  6. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: фотоапарати

    ага, до мильнички не читала, а до дзеркали першим ділом всю книжечку перечитала :) Що було не зрозуміло в неті шукала. Таким чином натрапила на к-ка блогів\сайтів про фото\фототехніку. Наразі вчусь, для себе.
    я чого питала про часові рамки, бо думала що то типу як нова забавки, перший час цікаво, а потім набридає. Мені наразі не набридло. І розмір мені якось не заважає, завжди беру з собою
     
  7. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    Та ні, не набридає (хоча то ще і від людини залежить), але бувають ситуації коли дійсно ну нема як з тим фотіком йти. І мова не тільки про п‘янки-гулянки, як хтось тут десь писав (бо до вечірньої сукні не завжди пасує), а в першу чергу прогулянки з дитиною суміщені з щоденним продуктовим шопінгом і тд.. руки і без того заняті, а тут ще підбіжи терміново до дитини, якій в парку захотілося чужого добермана погладити... і та мама летить до дитини, а та зеркалка на плечі дзелень-дзелень-дзелень... Хоча все це мої страшилки, насправді ті гарні фотографії в альбомі того варті, бо все в житті так швидко пролітає, лиш фотографії залишаються.
     
  8. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Відповідь: фотоапарати

    я цілком згідна,але камери шкода , бо коштує грошей!
    У мене теж друзі мають дзеркалки, а просять у мене мильничку, бо зручно.Хоча я своїм маленьким фотіком задоволенна .У мене соні dsc-w120 (старенький як світ)єдиний мінус, чи то я не вмію фотографуфати в русі...розмиває фото,то вони всі розмивають чи має бути якась функція? Зате кольора чідкість,реалістичність ,макро зйомка ....ммм краса!:girl_wink: Я задоволена дуже,мені як звичайному користовачеві подобається дуже.А порівнювали фото з дзеркалок і моєї мильнички ,то у мене щей кольора яскравіші,може то випадковість, або просто не вміють користуватись.
    Звичайно дзеркалка це класно,але свою мильничку не продам,бо дуже її люблю. Іноді як буває є фотографи які мильничкою зроблять кращі фото, ніж ті що здзеркалкою. Притиримуюсь думки , потрібно вміти зловити момент і ракурс.
     
  9. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: фотоапарати

    Має бути функцiя "стабiлiзацiя зображення", з нею краще виходять фото у русi.
     
  10. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Відповідь: фотоапарати

    Знайшла таку ,там є вибір щоб була включена,авто ,та вимкнена.Краще обрати авто чи включена?
     
  11. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: фотоапарати

    Питання не суто по фотоапарату, але стосується фотографії. Треба моїй дитині фото на документи (документ не сильно важливий) Я хтіла зробити вдома, навіть в неті знайшла такий собі МК. А тепер питання який формат обирати для друку? Завжди друкую в цифролабі. Обирати 10х15? Мені потрібно лише 2 фотографії
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    якраз сьогодні друкували. фоткала на однотонному фоні, потім в фотошопі замальовувала фон і т.п. Розмір фотографії робила 3,5х4,5 (нам такі треба були) і розміщувала 8 шт на фотці 10х15. все.
     
  13. zajunya

    zajunya New Member

    Відповідь: фотоапарати

    Хочу купити дзеркальний фотоапарат б/у. Підкажіть, куди звернутися, щоб було надійно, бо не дуже в них розбираюся, а коштують немало. :girl_mad:
     
  14. grajynia

    grajynia миється в бані

    Відповідь: фотоапарати

    б/у фотоапарати є в цифровичку, подивіться на сайті. Так буде надійно, але це не найдешевший варіант. Дешевший - ваш магазин або сландо, але тоді треба купувати з кимось, хто розбирається в тому, або самій розібратися, на що звертати увагу, все перевірити (коли купляла, двічі натикалась на спроби "розвести", бо думають - а що вона там жінка розуміє в тих дзеркалках):girl_mad:
     
  15. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    Для того краще підходить режим "спорт", вона мабуть у всіх мильниць є і в бюджетних зеркалок, в деяких можливо є ще інші спеціалізовані функції типу "діти", я не знаю.
    Для рухомих об‘єктів добре коли в камери хороша чутливість, обєктив світосильний, щоб можна було виставити коротшу витримку. Якщо ні, тоді тільки спалах.
    Є ще правда крута техніка зйомки з проводкою, коли камерою слідкують за рухомим об‘єктом і він виходить чіткий, а фон розмитий в русі, от тільки то потребує трохи досвіду і тренувань, плюс не завадить знімати побільше кадрів серією (потім вибрати який вийшов вдаліший, а брак викинути).
    Стабілізація не для того, вона зменшує змазування від наших тремтячих рук (якоюсь мірою заміна штатива), але діти які бігають в кадрі від того не стають чіткішими, то хіба пейзажі чи натюрморти знімати, або статичні портрети.
     
  16. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Відповідь: фотоапарати

    Щось таке пригадую, що при виборі користованого фотоапарату тре звернути увагу на ресурс затвору... Проясніть, будь ласка, бо мене це питання зараз чогось теж цікавить.Ще й чула неоднозначні версії ...
     
  17. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    При купівлі дзеркалки - дуже бажано, хоч і кажуть камери морально старіють швидше ніж зношуються, але ж всяке буває. Часто вам більше розповість її зовнішній вигляд: якщо вона вся побита і брудна, плюс всередині пилюка і коліщатка всі скриплять, то зрозуміло що господар її не дуже леліяв, мабуть турист-екстремал якийсь, тому навіть якщо камері кілька місяців і вона зняла відносно небагато кадрів - це само по собі нічого не гарантує, навіть новенька може зламатись наступного ж дня, якщо "пощастить"...
    Ну але переважно зовні б/в камери можуть виглядати більш менш нормально, тоді дійсно варто глянути скільки камера вже назнімала, бо механічні частини зеркалок мають свій ресурс. Втім, навіть в найдешевших він мав би бути не менше 50 тисяч кадрів, що більшості людей вистачає на багато років (моя перша Нікон д80 була продана коли відзняла майже 100тисяч і працює досі наскільки знаю). Щоб подивитися скільки камера зняла кадрів у Ніконі достатньо взяти останній знятий кадр і відкрити в програмі IExif. Для Кенона здається тільки в сервісному центрі можна подивитися скільки було знято.
    Якщо камера зняла менше половини гарантійного ресурсу, плюс в хорошому стані і вам віддають за хорошу ціну - можна брати. Якщо пробіг великий, то і знижка повинна бути суттєвішою, щоб в разі чого окупився можливий ремонт за якийсь час.
     
  18. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    зараз в ельдорадо хороша ціна на нікон д3000. коштує в них 2999грн.( я півтора роки тому хотіла його купити, але ціна була 3800.)
     
  19. Маруся Іванова

    Маруся Іванова сонечко сяє...

    Відповідь: фотоапарати



    взагалі при купівлі бу фотіка на здибанку з продавцем тре приходити з ноутом і одразу підключити фотік
    1. для перевірки ІЕхів
    2 для того щоб подивитись якість фото, чи нема полос
     
  20. dimalozz

    dimalozz Well-Known Member

    Відповідь: фотоапарати

    Ого! Це ж не тільки засвітки може давати, а й матрицю зіпсувати...

    ---------- Додано в 16:28 ---------- Попередній допис був написаний в 16:19 ----------

    А ще по білому екрану класно робити тестові кадри щоб виявити пилюку на матриці (автофокус в ручний режим на безкінечність і знімаємо екран майже в упор).
    Також можна зі собою прихопити (попередньо скачавши та роздрукувавши) табличку для тесту автофокусу (скачати).
    [​IMG]
    Для перевірки фотографуємо її під кутом 45° цілячись в жирну лінію по центру, а потім дивимось по розмітці чи фокус не зміщений дальше або ближче. Обов‘язково робимо кілька дублів і стараємось щоб руки не тряслися і тд! Діафрагму бажано відкрити максимально.
    Якщо об‘єктив зум, то можна перевірити в різніх положеннях але найбільше буде видно в найбільш "довгому". Тобто наприклад 18-105 можна зразу тестувати на 105мм а потім ще на 50мм спробувати і тд.