Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Ну, в такому разі скажу причину, через яку мій чоловік пішов зі мною на перші пологи. Він знав, що він мені там потрібен. Для нього то був вагомий аргумент.
    Пізніше йому казали (старші жінки), що він дуже сміливий чоловік, раз пішов на таке, то він відповідав, що сміливі жінки, а він мав за щастя бути присутнім при народженні своєї дитини.
    Поговоріть щиро й поясніть, що чоловік вам дуже там потрібен, а вже як він поведеться, який його буде вибір, залежить лише від нього.
     
  2. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Я народжувала в одного з найкращих по відгуках. Необхідність огляду аргументував: "Ну тобі ж робили вишкрібання, треба подивитися, чи спайок нема, ще чогось...". Ну і таки спровокував він пологи :sad:
     
  3. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    угу, теж про то подумала. Я, наприклад, погодилась на огляд, бо лікарці повністю довіряла. І була впевнена, що при огляді вона не зачепить "випадково" міхура чи ще якось "випадково" не запустить пологи. Мало того, мене разом з нею дивився інший лікар, завідуючий, то він сказав не робити паніки, дитина сама знає коли народись. Нагадую, в мене могла бути переношена вагітність.
     
  4. glasses

    glasses Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Ні, саме цей лікар на посиденьках є першим лікарем. Я читаю гілку від початку, вже на серединці зараз.
    Я тільки так і збираюсь робити, перестраховка.
    Мому теж пару казали, що жінка так мучиться, то так страшно і т.д., тому він і боїться.
    Мій власне боїться все, що пов"язано з кров"ю і взагалі лікарнею.
    А то обов"язково кров має текти?Бо я щось за то не думала навіть.

    ---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:42 ----------

    Мій власне тому і йде, бо я казала, що мені важлива його підтримка.

    ---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ----------

    Не на Джамбула часом?
     
  5. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Ну так потому місячні пару тижнів тривають. А він такої крові теж боїться?
     
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    В вас проблемна вагітність? Існує ймовірність потреби КР? НашО вам того? Перший лікар = зайнятий лікар. Буде його, не буде, передасть вас іншому лікарю. Крім того, з легкими випадками "перші лікарі" теж не гребують пошвидше закінчити. То я не відраджую, просто описую можливі конфліктні ситуації.
     
  7. glasses

    glasses Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Він боїться будь якої. Навіть як телевізор дивимось, то як там якась операція, він відразу переключає. От такий він в мене спортсмен, до того що займається боєвими мистецтвами. То там без крові думаю теж не обійтись.

    ---------- Додано в 20:54 ---------- Попередній допис був написаний в 20:52 ----------

    Та я і не збиралась до нього. Це я описала те, що прочитала з розповідей про пологи. Я навіть і не задумувалась над тим щоб в нього родити, навіть до того як почала читати.
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    все це можливо з будь-яким лікарем. Бо присутній людський фактор. "перший" чи " не перший" лікар,але він саме на момент певних пологів може мати ще іншу роділю, може вже дві доби з пологового не виходити, може бути після іменин-похоронів і просто- погано почуватися в той день. Так що може і з "першим" повезти і з "не першим" -ні.В першу чергу- лікар є людиною і "ничто человеческое ему не чуждо".
     
  9. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Мій теж боїться крові, і всього що стосується лікарні,
    А напочатку ми з чоловіком теж домовлялись, що перебуде зі мною той важкий період, а на потугах вийде. Але коли він був весь період, то зрозумів, що він мені дуже потрібний, тримав мені голову і лив на мене воду, бо я просто втрачала свідомість, і чула лише його слова, він був як перекладач, бо лікарів я вже не чула. Потім і пуповинку перерізав. То я всім гордо кажу, що він герой, відбув зі мною і пуповину перерізав, а він так спокійно зовсім: "нічого героїчного тут немає, це просто так має бути".
    Найприємніше було мені почути, коли я потім запитала чи буде зі мною на других пологах, то сказав, що і на 3-х буде:girl_tender:
    Такщо інколи чоловіки просто себе недооцінюють. І думають що їх хтось заставе пологи приймати, дитя ловити, головне їм пояснити, що з тої сторони що треа - лікар стоїть з акушеркою:girl_crazy: І найголовніше - не заставляти, вони мусять самі усвідомити це.
     
  10. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Якщо боїться будь-якої, то стоятиме в головах, там нічого страшного не побачить. Поясніть, що пологи - не операція, а природній процес під медичним наглядом (якщо він у пологовому відбувається), може, то допоможе.
     
  11. glasses

    glasses Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    То що має бути багато крові вже на 2 етапі родів?Бо чесне слово не думала, що то кров має бути.
     
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Так. Але в того ж Усика (для прикладу) народжували половина моїх знайомих мам, і з Мечнікова вони знають його, Верхівську і можливо ще двох-трьох. Відповідно радять їх своїм знайомим. Тому все ж таки популярні лікарі апріорі мають більше навантаження. А якщо в них ще й багато складних випадків, то я не дуже розумію, чому без потреби свідомо обирають саме їх. Але то моя особиста точка зору.
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    у кожного свої причини. Я народжувала у "першої" лікарки. але це не завадило їй в той час бути біля мене мало не щохвилини. А от інша наша форумлянка описувала зовсім інший хід пологів з цією ж лікаркою. В Усика багато пацієнтів, але моя близька знайома домовлялася про пологи з "непершим" лікарем, про якого багато позитивних відгуків, а рівно за кілька днів до пологів він без попередження ( хоч вона з ним зв язок тримала перед пологами постійно. не раз приходила на консультації і він гарно і довго з нею бесідував) поїхав кататися на лижах. І вона просто ні з ким не домовляючись, в розгубленості випадково потрапляє до Усика- пологами була більш ніж задоволена.

    ---------- Додано в 19:19 ---------- Попередній допис був написаний в 19:16 ----------

    якщо ви не рветеся, вам не роблять епізоо, то як такої крові на момент появи дитинки немає. У мене малий був чистесенький, тільки в змазці. Я аж сама здивувалася, бо очікувала на хоч якісь сліди крові.
     
  14. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Я, здається, знаю його прізвище:girl_phone1:
    В мене було аналогічно. Відгуки супер, не надто популярний і, перепрошую, загуляв. Ну але то на його совісті, і не в його інтересах, бо мій випадок далеко не єдиний.
     
  15. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Ні, то вже після того, як малятко вийде і плацента. Ну, і якщо розрив чи епізіо буде, то може бути трошки крові, але там її мало дуже. Нема чого боятися. Якщо ні розривів, ні епізіо, то крові не буде, малятко виходить у змазці із водами. Пізніше плацента виходить, а вже тоді йдуть кров'яні виділення.
     
  16. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Мій би теж відраджував. Казав що зрєліщє не для слабонєрвних, що він там був лишній і т.д. А те, що він бігав в аптеку разів зо 100, що 3 хв. давав мені воду, тримав мене в душі, водив в туалет.. сиділка одним словом, то він не пам’ятає)))) Хоча якби не він, то я б здалася напевне, бо сили були вичерпані, і якби збоку не сидів чоловік, то я б певно просто сіла і сказала:"Робіть що хочете". А так я мусила бути сильною.
    Ага, счас, я зі своїм то обговорювала, і на потуги він мав вийти. Бо я не хотіла, щоб він то все бачив. Так він мені потім сказав:"Ти що, я тут добу сидів, і на саме цікаве мав вийти?)))))))))))"
    Чоловіків треба до того готувати. Причому усі 9 місяців. Я свого замало підготувала.
    А я вам скажу. Чоловік відчуває, що нічого зробити не може, ніяк не може допомогти (мені наприклад ніякі масажі і підтримки не були потрібні, лише вода). Відчуває власну безсилість. А то для них дуже неприємне відчуття.
    Мій казав так:"Тебе мучать а я нічого не можу зробити...". Я не думаю що він комусь порадить іти на це.
    Мої теж то не дуже добре сприйняли. Але я сказала "ТРЕБА", і все.
    Не має. Але всяко буває. Підготуйте мужа до всякого краще. В мене чомусь текла тонюсінькою цівочкою кров практично усі потуги. Ще до розривів. Акушерка питалась чи я не мала кріо абощо, ніц такого в мене не було, вони так і не визначили звідки та кров текла. Але "шуму" з того не робили ніякого.

    ---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:02 ----------

    Але ще вам скажу, коли чоловік в деталях розказував друзям як виходила голівка (не кидайте тапками, маєо таких друзів, що можемо таке розказати), то чоловік, що не був присутній на пологах своєї дружини, дуже пошкодував, що не приїхав на її пологи.. Мій муж не розказував з точки зору що то так класно і т.д. Просто анатомічно цікаво як голівка склалася і як буквально на очах ті кістки розходились. Але тому чоловіку так стало обідно за себе.. Може якось так зацікавити?
    А ще я ходила на дородову підготовку, то ми з психологом проходили, як підготувати чоловіка до пологів. Власне в нашій парі вона давала мені поради. Бо усі пари різні. Так ось, вона казала що я сильна, і можу просто вигнати чоловіка, чи різко щось сказати в процесі пологів, бо жінка себе не контролює, інтонацію. Щоб я попередила чоловіка. І так і вийшло, коли він піднімав мене після потуги, пробував жартувати і т.д., то я його просто відганяла, бо мені ніхто абсолютно не був потрібен в плані допомогти. А от стояти збоку і бачити рідну людину треба було. Але як то пояснити.. Я то пояснювала і до пологів, і після... не знаю чи усвідомив і зараз... Хоча він крові не боїться, і то більше морально для нього важко було бачити мій біль. Правда самі болючі перейми він не бачив, і слава Богу. І якби я мала близьку подругу біля себе, то я б краще її взяла.
     
  17. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Та ні крові я б сказала немає...Ну я не бачила...Зараз спитаю чоловіка, він правда не дуже туди заглядав, тримав мене за руку....При других пологах (при перших сказали йому вийти при народженні дитини) лікарка інтенсивно його просила відрізати пуповини, але він таки не вламався (він боїться будь-яких маніпуляцій, навіть, тиск неможливо йому поміряти).
    Каже не бачив крові.
    Скажіть своїм чоловікам, що не варто пропустити найважливіший і найщасливіший момент в свому житті і житті власної дитини. Що то за чоловік, що не може себе в руки взяти і розділити радість народження разом з дружиною. Немає там нічого страшного, тим більше для чоловіка. Мій на других пологах взагалі ржав, я трохи злилася на нього, але між тим тоже не могла стриматись від сміху, хоча то була практично в самому кінці і схватки були ну дуже болючі.
     
  18. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    та всяке буває...
    Я згадала, коли я родила у 2009 р., то при вході в роддом і на поверх де родзали було оголошення, " Заходити з відеокамерою без штатива в родзал заборонено", питаю лікаря чому, а він сказав, що зараз деякі чоловіки слабодухий народ, мліють при побаченому, а камери дорогі, то не знають чи чоловіка ловити коли падає, чи камеру:girl_haha: сміялась я довго... А потім думаю, всяке буває і не кожному дано витримати, чоловік мусить "созрєть". В нас то якось природою закладено, а вони тіко починають звикати, що то нормально.
     
  19. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Мій, наскільки пригадую, теж казав, що "туди" дивитися не буде, але цікавість взяла гору, коли почув "уже голову видно". ))) Потому мені казав, що добре, що я не бачила "всього, що вийшло", маючи на увазі плаценту. )) Акушерка мене питалася згодом, чи мій чоловік не медик. :mocking:
    Думаю, то від чоловіка залежить. Як я вже писала, моєму вистачило двогодинної лекції за місяць до пологів.

    Егоїстично. :)
    Мій казав, що якщо жінка хоче, щоби йшов, значить маєш іти.
    Мені кожного разу було спокійніше, як він був поруч. Від самої присутності було легше. Мої акушерки на других і третіх пологах жартували, що візьмуть його працювати з ними, бо таких чоловіків, які знають, що робити, не часто зустрінеш. У багатьох на домашніх пологах чоловік просто сидить в іншій кімнаті. )) Але сама його пристуність в хаті вже жінці допомагає. Так що, де би він не був під час пологів, най їде з жінкою, а там уже й у коридорі почекає, як так станеться.
    У нас було ціле ополчення. Щодня збиралася "комісія" й намагалася мене переконати, що "тобі його ТАМ не треба", а коли я сказала пізніше, що ВСІХ дітей буду народжувати тільки з ним, то вони повірити не могли. )))
     
  20. Talibamina

    Talibamina Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    А я свого чоловіка навпаки відмовляла йти на пологи. Ще коли не була вагітна, заявляла, що я не хочу його там бачити. Коли завагітніла, моє відношення кардинально змінилось. Але я не наполягала, сам захотів бути присутнім. До пологів кілька разів перепитувалась, чи ще не передумав, казав ні. Може ще повпливала розповідь друга, який із захопленням розказував про спільні пологи з дружиною. На самих пологах дуже допомогла його підтримка (і прямому і переносному змісті),почувалась більш захищеною,дуже переживав за мене, старався жартувати. Каже:жінка підчас пологів витрачає стільки енергії, як спортсмен, біжучи забіг на 12 км. А я після болючої перейми йому: а тепер уяви, що біжучи цю дистанцію у тебе дико болять я...:girl_cray:(перепрошую). Моя думка, якщо чоловік невпевнений,що хоче бути присутнім, то краще не заставляйте,не вимагайте, нехай сам приймає рішення.
     
Статус теми:
Закрита.