Обговорюємо пологи

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем guculyanka, 28 Листопад 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Знайома з таким відкриттям проходила з 27 грудня і до 18 січня (це було минулого року, народжувала в США).
     
  2. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Я, може, про сантиметри думаю. Хоча два пальці - це десь три сантиметри, не так багато, по ідеї.

    Олю, кожен організм індивідуальний. Чому тоді підхід не такий самий? Може, просто позиція для пологів не твоя? Не було бажання знайти причину і спосіб просунути процес без зовнішнього втручання?
    У мене теж під час потуг біль повністю зник. Мені здавалося, що то нормально.
     
  3. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    мені на кріслі як не дивно було найкраще. На стоячи мені було зле, не комфортно.
    тоді я щось навіть не думала за це. Але думаю якби я хотіла, лікарка запропонувала б якісь варіанти :) Та й від пробиття вод до народження дитини пройшло якихось пару хвилин.
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    початок пологової діяльності- це не лише відкриття. Має бути зрілість шийки:

    Кожна ознака оцінюється від 0 до 2 балів.

    Оцінка: 0-2 - незріла шийка, 3-4 - не досить зріла, 5-6 - зріла.
     
  5. Vika

    Vika Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    шийка він казав зглажена. точно пам"ятаю казав що почалася родова діяльність, я відчувала що живіт тверднув, лиш не боліло. за 2 год вже було 2.5 пальці, казав:половина. а так як шийка матки в мене була порвана, то решту 2.5 пальця відкрилося за 1.5 год.
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    згладженість, м якість шийки і відкриття на 1 палець і більше- в сукупності ці ознаки і дають 5-6 балів, що свідчить про зрілість шийки і готовність до пологів. А далі тривалість пологів і їх хід- індивідуально. У мене при цих всіх ознаках і наявності регулярних перейм щотрихвилини , за 10 годин шийка відкрилася всього ще на 2 см ( з одного-півтора до двох пальців)
     
  7. WildWind

    WildWind Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    в мене також. Вже коли родити приїхала. Але я думаю, що оглядають або тих, в кого реальні проблеми, або тих, хто домовляється з лікарем наперед. От той лікар дивиться і думає собі, чи то йому треба буде в вихідні вийти, чи ні, чи може помогти і скорше гроші дістати, чи вже можна касторку порадити. Чес слово після прочитання усіх розповідей складається таке враження.
     
  8. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    а огляд на кріслі може реально пришвидшити початок пологів? Бо мені лікарка з пб на наст.раз (це буде 38-й тиждень) сказала принести рукавички для огляду і я щось задумалась... Невже ніякої корисної інформації від такого огляду не отримується?
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    може у двох випадках:
    - лікар вирішити сам пришвидшити процес і для цього не просто перевірить аккуратно відкриття, а й пальчиками трішки розширить. Після цього можливе відходження слизовох пробки,що свідчиь про те, що шийка почала "працювати" ( пробка може і не відходити);
    - лікар може пальчиками навмисне зачепити плідні оболонки, після чого сказати, що "ой,води вже підтікають. " ( так з братовою зробила п.Рудик на Джамбула)
    Просто звичайний аккуратний огляд без наміру пришвидшити пологи , якщо шийка реально до цього не готова-пологової діяльності не викличе. мене дивилися в пологовому в 39 тижнів, відкриття було на 1 палець і лікар сказала, що як мінімум тиждень я ще "вільна". Ін. братову дивилися у 40 тижнів, потім через кілька днів на 41 тижні і теж щоразу та ж лікар говорила, що ще "гуляти". Пологової діяльності це не викликало.
     
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    А яка там інформація має бути?:) Максимум то відкриття. Яке саме по собі не є дуже інформативним. Навіть якщо його не перевіряти, пологи все одно почнуться.
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    отримується інформація саме про стан шийки матки ( відкриття та м якість). До 38 тижня вагітних не дивляться, щоб не викликати передчасної пологової діяльності. А з 38- будь-ласка. Це свідчить про те, що лікар допускає можливий "запуск" пологової діяльності після огляду.
     
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Мене акушерка оглянула (на дивані:)) майже на 39 тижні на моє прохання. Сказала мені тоді, що вже все готове виглядає і щоби я насолоджувалася останніми днями вагітності. Через пару днів ми вже тримали Натусика в обіймах.
    Із останньою вагітністю була загроза передчасних пологів, то мене посилали на внутрішньовагінальну УЗД, щоби подивися стан шийки матки. Дивитися мене акушерка навіть не думала, бо був ризик, що мануальний огляд спричинить те, чого вона боялася власне. На УЗД виявилося, що причин для хвилювання нема і я ще десь 2,5-3 тижні проходила, але все одно пологи почалися досить рано - 37 тижнів і 5 днів.
     
  13. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    зрозуміло, що почнуться :). Скоріше йдеться про те, щоб зорієнтуватись, скільки часу до їх початку ще є. Я так то розумію.
    ось це мене якраз і насторожує... Бо якось схоже на непотрібне втручання в прир.процес. І передбачити, що лікар зробить - акуратно огляне чи здійснить якісь маніпуляції - наперед фактично неможливо...

    ---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ----------

    вн.-ваг.узд в тому плані є безпечнішим від мануального огляду? І достатньо інформативним?
     
  14. glasses

    glasses Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Особливо якщо їм так потрібно саме в той час, бо хїм зручно. Боюсь я того теж, бо читала таке в розповідях про пологи. Хочеш вже родити, йди на огляд (правда там йшлось про одного лікаря). Лячно.Блін тих би лікарів.
    Ліля, питання до Вас. Можете кинути якийсь лінк чи порадити якийсь фільм, щоб чоловіка можна було морально налаштувати до спільних пологів. Бо час від часу закидує мені, що йому страшно.
     
  15. WildWind

    WildWind Member

    А мені ще один лікар казав, що є препарати окситоцину в таблетках, і що можна в шийку поставити... І казав мені лишній раз на огляди не суватись...

    я не Ліля, тому кину фільм про спільні пологи, який вам трохи розрядить обстановку.
    Мій чоловік, коли подивився його вже після пологів, так задумано сказав:"Скільки споооогаааадііііввввв...."
    http://www.youtube.com/watch?v=wIcoovau6uE
     
  16. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Так, УЗД безпечніше. У мене переживали, що шийка вже відкрилася, бо на 34 тижні були такі тренувальні (по кілька годин), що акушерка взагалі мені казала лежати й поменше рухатися, але шийка була закрита, якраз це на УЗД й було видно.
    Йому не відео треба, а треба поговорити з тими чоловіками, які через це пройшли. І піти на курси. Нам із чоловіком дуже допомогла спільна участь у лекції про приготування до пологів, після того він уже не мав страхів узагалі й чітко знав, як може мені допомогати. У Львові такі точно є, от і підіть на такі спільно. ;)
     
  17. glasses

    glasses Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

     
  18. Iablinska

    Iablinska Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Вчора зайшла мова про спільні пологи, якраз були в гостях в знайомих, які народжували спільно. Я думала, що чоловік коліжанки буде казати моєму, аби йшов на пологи, а виявилось навпаки -активно відраджував. То мій чоловік тепер навпаки більше схиляється до того, аби чекати в почекальні, хоча до вчора вже змирився з думкою, що я сама не буду народжувати. :sad:
     
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Дівчата, ви вже щось палку перегинаєте. Ви збираєтеся до лікарів зі списку найгірших? Зрештою, ніхто не заважає домовитися з двома, з трьома, в різних пологових. Як одному заскок зайде, підете до іншого. Бо може пологи пришвидшити, а може просто зникнути (бути втомленим, захворіти, перепити (ага-ага)). Щоб трохи заспокоїти, то скажу, що мою сестру і ще одну родичку лікарка дивилася вже в процесі сильних перейм, при тому друга лежала в патології більше тижня з тиском і набряками. Всюди є люди і є людиська. Не бійтеся відмовлятися від таких маніпуляцій і стояти на своєму.
     
  20. invisible

    invisible Well-Known Member

    Відповідь: Обговорюємо пологи

    Моєму іноді теж деякі друзі закидають, що ніколи б на таке не пішли (забила б таких!), добре що він взагалі важко якомусь чужому впливу піддається і має власну думку. Я навпаки не розумію, чого там чоловікові боятися (що ж тоді жінці казати?) і як можна лишити жінку наодинці в такий момент, якщо вона дійсно хоче, щоб чоловік був поряд (інша справа, коли сама жінка не хоче). Ну не обов'язково ж йому заглядати туди і ловити дитину! Завжди можна перебути разом принаймні той найважчий період перейм і вийти при потугах (якщо хтось боїться крові :)) або під час потуг стояти спиною до лікарів.
     
Статус теми:
Закрита.