Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Mirik, 26 Червень 2010.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    ви це серйозно?... Тоді кращої антиреклами, ніж це і не потрібно. Навпаки, треба ще й "дякую" за дописи сказати (на повному серйозі), бо багато хто прочитає їх і зробить для себе чергові відповідні висновки.
     
  2. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Я цього чоловіка знаю особисто. Колись працювали поруч. І знаю, де він зараз і чим займається. І те, що він написав, абсолютна правда.
     
  3. Chugajster

    Chugajster New Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Ми з дружиною уважно слідкували за цією темою. Але найбільше байок, які є в цій темі, написані саме вами, linajum. Шкода часу процитувати кожну з них.
    Думаю, в процесі дискусії ви дізналися багато нового про християнство. Можливо, в майбутньому це допоможе вам уникнути ляпсусів, якими рясніють ваші дописи.

    Питання до форумлян. Дискусія зайшла в джунглі. Роззирнувшись довкола їй стало незрозуміло, яким чином її сюди занесло. За останні два-три дні це тема, яка найактивніше поститься і переглядається. При тому мудрого на підтримку тої людини написано небагато. Припускаю, комусь такий штучний ажіотаж вигідний. Популяризація діяльності. Чорний піар ?!

    Власне - питання. Зважаючи на вище наведене, для чого дискутувати з людиною, яка не зважає на аргументи, уникає прямих відповідей і піарить одну людину, коли проблема в іншому. В Бога треба вірити. Його треба піарити. А не сумнівних посередників.
    Тільки внаслідок наших дописів ця тема "завжди зверху". Починалося досить невинно.

    Чесно, я дивуюся... Людина може говорити великі речі, і великі дурниці.
     
  4. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Дуже часто ми пишемо не для тих, з ким дискусія неможлива, а для тих, хто її читає. Відповідно є велика надія, що хтось прочитає, замислиться... і не поїде, зрозумівши, що їде до нечистого в пащу.
     
  5. manka

    manka Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    linajum, ви б краще вірили в Господа Бога, а не в якогось там Василя.

     
  6. linajum

    linajum New Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    А у вас звідки таке переконання що я в Бога не вірю? Що ви взагалі мелете.
    Кожен робить як вважає за потрібне, і мені особисто всерівно що ви думаєте.

    ---------- Додано в 10:12 ---------- Попередній допис був написаний в 10:09 ----------

    Ну якщо ви все в світі зводите до того що хтось шукає вигоди в чомусь то може це ваша особиста риса якою ви вирішили охарактеризувати іншу людину? Мені просто неприємно що пишуть дурню про людину яку я, як і багато інших людей поважають.
    А мудрого проти? Нічого мудрого теж, сплошні субєктивні домисли, за вийнятком якоїсь сумнівної історії чоловіка, якому слід подивитись спочатку на себе, який написав що мав бути наступником священника, яка маячня.

    ---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:12 ----------

    Так вас тут ніхто не закликає нікуди йти чоловіче, заспокійтесь. Тема є дискусією людей які мають що написати, а ви нажаль крім своїх філософських роздумів ні.
     
  7. L e v k o

    L e v k o Well-Known Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Здається десь рік тому, а може й два, я вас, Лілю, запитував про того священника з Солонки, чи ви щось знаєте про нього, як церква ставиться до того , що практикує цей отець. Ви тоді нічого не могли сказати, ні доброго ні злого про цю людину.
    Зараз, бачу, у вас уже сформувалася думка на рахунок нього...
    Я нічого не хочу стверджувати, звинувачувати, чи захищати, бо абсолютно не знаю тієї людини і того чим він займається.
    Питання до вас. То ви на тільки на основі дописів у цій темі вирішили, що те, що робить той отець, то від нечистого, чи маєте ще якусь додаткову інформацію про це?
     
  8. linajum

    linajum New Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    До нечистого в пащу? Ви надто багато на себе берете пишучи такі речі на людину яка збудувала такий храм. Фото зробила спеціально для Вас.
    [​IMG]

    Не всі знають що на будівництово церкви такого плану потрібно до 10 млн.грн, і йому їх ніхто не давав з бюджету міста чи села.
     
  9. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Безвідносно до отця з Солонки.
    Моя колишня начальниця збудувала не менший храм. Про моральні її якості промовчу. Розміри збудованої церкви і сам факт ще абсолютно нічого не кажуть про людину.
     
  10. linajum

    linajum New Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Не кажуть тільки пусті слова. А начальниця ваша напевно ще має на 10 таких церков, і звідки ви такі впевнені що вона така погана людина? Смертні гріхи вчиняла у вас на очах чи може просто заздрість підказує?
     
  11. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Слова це завжди слова. Не більше і не менше.
    Та хоч на сто. Суті то не змінює. Знаю людину багато років. Заздрити нема чому.
     
  12. Donner

    Donner Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Сенсу дискутувати далі не бачу (хоча, бува, що прориває:). Тому прикінцево висловлюю свою позицію щодо отця в Солонці та й загалом екзорцизму.

    1. Я припускаю, що Бог дає дари людям, які своїм способом життя наче й на нього не заслуговують. Але таке буває, це Боже провидіння.
    2. Але я не можу припустити, що дар вигнання злих духів можна поєднювати із, скажімо м'ягко, не зовсім священичою поведінкою (алкоголь, побиття дружини). Екзорцист - це передусім аскет, відірваний від цього світу, людина, яка жертвує комфортом, славою, здоров'ям. І ніхто мене не переконає в протилежному. Так, Бог може дати дар екзорцизму людині, спосіб життя якої не відповідає отриманому дару. Але, якщо ця людина саме не хоче впасти в сіті диявола, її життя мусить радикально змінитися в напрямку посту, молитви, чистоти. Інакше це все-одно, що отримати в подарунок автомобіль, але не навчитися їздити - біда на дорозі готова.
    2. Не вірю, що може бути повноцінним екзорцистом особа, яка переконує інших в твердженнях, які не сумісні з христянським вченням: родове прокляття і т.п.
    3. Благословення церковної влади. Без нього - це звичайне марнославство, яке може використовувати злий на свою користь. Не знаю, може тепер о. Василь і має таке благословення, але раніш він навіть хвалився тим, що його не цікавить думка єпископа.
    4. Для мене важливою є думка про Солонку справжніх екзорцистів, напр., о. Вороновського. Знаю, що знайомі їздили до одного православного екзорциста, то він теж не радив їхати в Солонку.
    5. Дар зціляти може бути не лише від Бога. Але на цю тему не хочу багато говорити, бо то справа досвідчених в духовному житті людей - визначати від кого дар.
    6. Як би там захисники о. Василя не іронізували, але тисячолітня думка Церкви, виголошена устами отців (святих пустельників, єпископів, вчителів Церкви) в Церкві (особливо, в Православній) має ключове значення. А в тих же патериках є багато розповідей про те, хто насправді може отримати такий дар, яким повинно бути його життя, а також розповіді про фальшиві дари від лукавого і наслідки.
    7. Сумнівними виглядають ворожіння на чаші, яка використовується виключно для Євхаристії.

    Я не знаю, ким є в задумах Божих о. Василь... Може, це потенційний святий, який поводиться як юродивий: вдає п'яного, б'є жінку, а насправді так маскує своє глибоко аскетичне життя? Або навпаки - клюнув на гачок лукавого і прийняв "дар" від нього? Хто зна...
     
  13. linajum

    linajum New Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    так думають багато інших людей, які відчули в ньому людину з великої букви.

    ---------- Додано в 14:49 ---------- Попередній допис був написаний в 14:19 ----------

    це вас переконувала я, якщо ви такі неуважні то якго обєктивізму можна чекати від ваших суджень.
     
  14. manka

    manka Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    з ваших дописів видно, що ви більше вірите в силу людини чим в божу.
    Окрім того, в своїх дописах ви постійно зневажаєте співрозмовників, глумитеся над ними, хоча слова багатьох звучать набагато переконливіше, чим ваші. Ви навіть не хочете вислухати поради, (не обов"язково їх прийняти) хоча б так, з людської поваги. Невже ви думаєте, що усі тут хочуть вам зла? А може варто спробувати припустити на хвилинку, що ви все-таки не праві і вас вели в оману.
    Я зацікавилась цією темою, бо колись сама готова була їхати в Солонку з малим (в нього з народження до півтора року був страх і він щоночі зривався з криком). Але, якось сталось так, що поїхала в церкву св. Михайла, що на вул.Винниченка. Двічі отець помолився над малим і той став спати спокійно. Думаю тут допомогла молитва священника, а ще моя віра в те, що саме молитва допоможе.
    Я зайшла в цю тему з нейтральними думками, але перечитавши, все-таки рада, що Господь не дав мені туди поїхати. Якщо є стільки поганих відгуків, засторог і фактів, які свідчать про те, що дії отця можуть бути не від Бога, то хіба не варто замислитись?
    Я так думаю, що храм збудований на гроші людей, які дають їх священнику. Не бачу тут великої причини для такого поклоніння. Якби було інше: священник порядний сім"янин, з повагою ставиться до людей, ще й храм будує! Тоді інша справа.

    Не знаю, як де, але в невеликому містечку з якого я родом є дві церкви (православна і католицька) і костел, які також побудовані на кошти громади. Не знаю чи в бюджеті передбачають кошти на будівлю храму.
    або яких ввели в оману.

    ---------- Додано в 14:54 ---------- Попередній допис був написаний в 14:49 ----------

    в такому випадку священник мав би, наперед перепрошую за таке формулювання, вибити вам то з голови
     
  15. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    слідкую за цією темою з великим інтересом. чому? бо відносно нещодавно була в тій каплиці. чесно, навіть не знаю що мене спонукало. просто було цікаво. вірніше не так. я мала причину--Сашковий зір. а братова мене підбила поїхати туди, бо вона сама частенько їздила до Солонки. Їздила і брата мого тягнула з собою, бо його *часто врікають*
    і що я там побачила? то якись жах, після того я не могла спати кілька ночей, ввиджались мені жахіття і я постійно молилась і просила Бога щоб відвів від мене ті переживання. в церкві робиться якась дурнувата вистава. крики. матюки, біганина.
    дуже шкодую що не поцікавилась тим *екзорцистом* заздалегідь. ніколи би туди не ступила ні ногою.
    і знаєте, таке враження що більшість людей йде туди подивитись саме на ту виставу, бо яка може бути допомога я не розумію.
    а брата перестали *врікати* після того, як я промила йому мізки і пояснила що всі ті вроки і пороблення то в нас в голові.
     
  16. linajum

    linajum New Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    Постійно, це таке відносне слово, якби я зневажала і глумилася то модератор би мені про це нагадала.

    ---------- Додано в 15:02 ---------- Попередній допис був написаний в 14:57 ----------

    А я з ним таких бесід за чашкою чаю не проводжу щоб мені щось вибивати з голови. Повертаючись до теми, у Старому завіті є такий уривок:
    ".. бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей"
    Питання, чому ТАК багато людей і до нині вірять в ці слова, і дійсно Бояться Бога??
    Людина може подумати, а чому у моєму житті стільки бід? За які гріхи?
    Чи це не є додатковим стимулом для людей боятися Бога, і взагалі що у цьому поганого? Страшно визнати свою нікчемність може?

    ---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

    Припускаю, хо Християнство задумано так, щоб люди не замислювалися над гріхами предків, а йшли вперед з вірою і всіма обіцянками які давав Ісус Христос, але йти буде важче тим хто має про кого згадати так наче краще не згадувати. Тому не знати такої закономірності для людей є і перевагою, вони не "вбивають" собі до голови клеймо грішника, бо гріх є непрямим, але він є.

    Мабуть тому у Біблії і є місця, які не взаємозаперечують а наче взаємодоповнюють себе, відкривають людям можливість подумати самим, ПРОСПОСТЕРІГАТИ у житті і зробити правильні висновки. Життя + Біблія ось справжній шлях до порозуміння з самим собою, а бути таким як Єговісти, які не хочуть терпіти на шляху до духовної життєвої еволюції і "заряджають" себе програмою під назвою "прочитати Біблію" і зрозуміти всі тайни вселенної за 5 днів це не шлях християнина а "роботизація" суспільства вигідна окремим людям.


    Продовжуючи дискусію. Якщо зробити висновок що гріхи на рід не впливають то виходить що люди як польові квіти, одні народжуються, інші вмирають, кожного разу фарба, стебла ті самі...
    Але люди це є РІД людський, який еволюціонує в межах різних груп, обставин...
    Люди поділені свого роду на групи, є такі що живуть викуповуючи вину попередніх поколінь, вони викуповують для наступних, якщо викуплять, а якщо ні наступні будуть ділити ту саму участь. Є такі що немають родових гріхів, вони йдуть "чистими" перед Богом, але якщо вони грішать то ситуація повторюється, і десь в майбутньому комусь з дітей доведеться прожити у життєвій лінії, коли кажуть "Бог допустив".
     
  17. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму


    Може, не почули Сина Божого?
    А чому Бог у СЗ затопив увесь світ за гріхи людей? Не наслав хворобу, аби тих людей знищити, а саме потоп.


    Я і зараз про людину не можу нічого сказати, бо не знаю його.
    Про нього хіба чутки про дивні ритуали ходили. Ми з чоловіком то сприймали зі сміхом радше. Уколи копієм, зазирання в чашу... Ефектно та неефективно.
    Та читаю розповіді й міняю думку. Не смішні ті ритуали, виявляється. Свідчення людей - це вже серйозно, особливо якщо є трагічні наслідки.
    Ви пишете, що дар дається від Бога й залишається. Юда - чудовий приклад. Ну, грішив, але ми всі грішні. Священик не мусить бути святим, але має бути свідомим своєї грішності, бо тоді може бути навіть кращим священиком завдяки тій свідомості. Тільки, якщо людину затьмарює диявол настільки, як от Юду, що вона вже не бачить Бога, не бачить Його Любові й відбирає собі життя, то вже свідчить про багато.
    Крім того,
    Ви знаєте, кажуть, що руйнувати найкраще зісередини. Нечистий так часто й робить. Він взагалі хитрий, на кого полководцем наступає, до когось підступом добирається...
    Не хотіла раніше писати, але, мабуть, варто. Відомо, що серед священиків бувають служителі-сатаністи. Звучить нереально, але це факт. І людина починає з нормального життя, а потому втрачає віру й паде в прірву. Люди про те не знатимуть, бо людям священик звірятися не буде, а до іншого священика піде й розкаже, що робить. Страшні речі.
     
  18. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

     
  19. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка


    Як усе запущено...
     
  20. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Каплиця Різдва Пресвятої Богородиці с.Солонка

    linajum, останні ваші дописи, то якийсь суцільний потік свідомості. Змішали праведне, грішне, біблію, забобони, родові прокляття. Так легко робите висновки про те, чим саме є завіти і сама біблія. Що і для чого задумувалось.
    Ви ж медик, а не теолог. Може не варто робити такі глобальні висновки, коли в тому недостатньо компетентний.

    Ну і як медик. То в якому медвузі такого вчать?