Алкоголізм

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Червень 2009.

  1. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Я ще не чула щоб в настої травяні замість спирту додавали цвяхи:girl_crazy: Так що порівняння недоречне.

    Недаром знаменитый врач и философ эпохи Возрождения Парацельс говорил: «Все есть яд, и все есть лекарство. Одна только доза делает вещество или ядом, или лекарством»
    Ну ні Парацельс, ні Гіппократ ними не були.
    Просто у всьому має бути золота середина. Ясно, що алкоголіки це зло в чистому вигляді...але я не впевнена, що вони пройшли чи проповзли свій шлях тільки на фізіологічній залежності, алкоголізм це більшою мірою психологічна проблема і вирішувати її не нам, а наркологам, психотерапевтам і нещасним дружинам і мамам тих "слабих"
    Людина яка не п"є- молодець але....повне несприйняття алкоголю, тобто ліки з алкоголем, сиропи від кашлю, ложка конь"яку при спазмі судин це вже страх. А страх це фобія.
     
  2. Skim

    Skim New Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Якби не популяризувалася традиція культурного пиття - цієї проблеми не було б.

    А то ось в який спосіб Ви силу вимірюєте. Цікаво на скільки пляшок вистачає у Вас сили?:rofl:

    Я взагалі з самого початку кажу не про ліки, що містять алкоголь.
    Це тут ні до чого. З цим все зрозуміло і так. Але дуже часто алкоголіки, щоб виправдати себе, в очах оточуючих, для захисту алкоголічної теорії пиття, чомусь одразу починають розповідати про ліки... :biggrin:
    Може Ви нам поясните чому?...;)
    Коли ми вживаємо ліки, які містять алкоголь - це одне, а коли ми алкоголь називаємо ліками - вибачте, це вже не лікування, а початок алкоголізму...
    У нас на роботі один нахвалявся, що йому класно живеться бо в нього сусід - лікар. І далі розповідає, що зранку ЩОДНЯ він перед виходом на роботу обов'язково заходить до свого сусіда-лікаря і лікується в нього стопочкою горілочки, і лише поправивши здоров'я, зранку в такий спосіб, і тепер чудово почуваючи себе, далі вже йде на роботу... :biggrin:
     
  3. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Не зрозуміла...

    Цікаво чи хочете ви, нещодавно тут з"явившись і почавши писати саме в цій темі загриміти в баню для охолодження?

    А як же ваші проповіді про на крапельки?
     
  4. Skim

    Skim New Member

    Відповідь: Алкоголізм

    А так значить я не помилився... ;)

    Малось на увазі крапельки (і столові ложки) кон'яку, горілки, пива тощо чи може коли Ви на вечірку приходите то Вам там настоянку з лопухів і ромашки пропонують?:biggrin:
     
  5. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

    В виборі форуму? Теми? Бані?:girl_crazy:


    Ще раз вам натякаю шановний...Тема не про мене, Таню, Ганю...
    А про методи лікування алкоголіків і підтримка їх сім"ям, а ви тут в чужий монастир з своїм уставом і узагальненнями.
    Спершу варто всю тему прочитати, а потім писати свої геніальні думки і висновки.
     
  6. Skim

    Skim New Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Профілактику алкоголізму - теж можна віднести до цієї теми. Це допоможе молоденьким і нєсмишльоним уникнути всього того болю, що обговорюють в цій темі.
    В силі і витривалості :xaxa:
     
  7. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Алкоголізм

     
  8. Bonita

    Bonita Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Ой, знаю двох таких хлопців, які взагалі не вживають ні краплиночки алкоголю.
    Один з них невідомо чого чекає більше, чи одну і неповторну дівчину (йому 34р) з якою все буде вперше і назавжди, чи Нубіру, яка ось-ось має прилетіти на землю і людство загине, а врятуються лише вибрані і він серед них теж буде.
    А другого просто треба бачити і поспілкуватися, одного разу вистачить надовго.
    Тому у всьому треба знати міру і у вживанні алкоголю також. А з такими думками
    складається враження, що всі люди це потенційні майбутні алкоголіки і шанс на нормальне життя вже втратили
     
  9. Skim

    Skim New Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Це брехня, направлена на банальну дискредитацію людей які не вживають алкогольні напої. За цю брехню Вам має бути соромно. :biggrin: Чи може Вам не буває соромно за брехню? ;)

    А ну це приблизно має таку логіку. Значить так. Я лізу в болото, але добре розумію, що мене те болото, та трясовина може засмоктати, поглинути і затягти на дно. Тому я буду намагатися бути дуже обережним, намагатимусь ЗНАТИ МІРУ. Буду довгою палицею прощупувати дно попереду себе, буду обережно ступати, буду прислухатися до булькотіння болотяних газів, щоб передбачити небезпеку, буду прислухатися до всіх шорохів і принюхуватися до болотяного смороду. :biggrin: Одним словом буду дуже обережним і можливо нічого не трапиться, і можливо мене не затягне на дно і я успішно все життя буду блукати в тому лайні і нюхати сморід. :rofl: А якщо все ж таки так трапиться, що мене затягне те болото і я опинюсь на дні то це значить така моя доля.
    Оце така приблизно логіка у тих хто вживає алкогольні напої.
    А людина яка вирішила не вживати алкогольні напої мислить наступним чином.
    Навіщо взагалі лізти в те болото? Значно краще жити без того болотяного смороду і лайна. Все просто.


    І взагалі в цьому Вашому дописі Ви займаєтесь пропагандою вживання алкоголю, а не розповідає про профілактику і лікування алкоголізму, тому цьому Вашому допису в цій темі не місце.
     
  10. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Skim, а от поставте "діагноз" і мені, цікаво просто, здасте в наркодиспансер чи ні. Буває іноді таке, досить рідко, але буває, що мені хочеться пива випити чи трошки вина, лікеру кавового, мартіні. І у 100% моїх знайомих і друзів теж таке трапляється, мало того, смію припустити, що 70-80% форумлян також часом мають таке бажання. То ми всі теж уже на 99% алкозалежні люди?
     
  11. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Алкоголізм

     
  12. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

    100%:girl_yes2:
     
  13. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

    ...Шкідлива більше навіть, чим корисна.
    Висновки робіть самі.
    Так, можна
    Ні. Просто
    Люди які умовно помірно вживають алкоголь перебувають на першій стадії алкогольної залежності . І якщо незалежні - то чого хочеться алкоголю, який не являється навіть продуктом харчування? Бо залежні уже психологічно і фізично і заангажовані стереотипами, які міцно засіли в голові.
     
    Останнє редагування: 29 Вересень 2011
  14. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Алкоголізм

    за цією ж логікою можна назвати залежними людей, котрі часом відчувають бажання зїсти щось смачненьке, але некорисне - масне тістечко, мняско смажене чи картоплю фрі, навіть кава - то є також продукти шкідливі, корисних речовин майже не містять, тому не можуть повноцінно задовільнити харчові потреби організму, але ж ми їх їмо! Тому що це приносить задоволення! Не всі люди пють алкогольні напої задля спяніння, декому справді приємні на смак добрий коньяк чи лікер, хороше вино чи добре зварене пиво- люди їх смакують, а не напиваються ними - це і є культура вживання алкоголю. Але якщо людина пє щоб пити, щоб напитись і забутись, отримати кайф і їй все одно що ковтати, головне щоб вставило - то вже алкоголізм
     
  15. zaderyshka

    zaderyshka Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Згодна з Олькою. Тоді вважаймо, що бажання щось з'їсти зранку, то вже ожиріння.
    А от я не вважаю повну відмову від алкоголю єдиним правильним методом профілактики алкоголізму. Бо для мене є приємністю випити бокал дорогого гарного вина. Висновки робіть самі.
     
  16. Monopoliya

    Monopoliya Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Я писала вище. Їжа і алкоголь - РІЗНІ речі.
    Про
    [
     
  18. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Алкоголізм

    Шкідлива їжа провокує ожиріння, захворювання серцево-судинної системи, захворювання печінки та інших органів, гіпертонію, дратівливість, пониження самооцінки, проблеми в статевій сфері, що може призвести до погіршення стосунків в сімї, їжею частенько заїдають стрес, депресію, поганий настрій... Можливо не такі вже й різні речі?

    не заперечую, зміни відбуваються, але якщо алкоголь вживати, знаючи міру і не доводити до алкольного отруєння, то зміни ці таки зворотні - людський організм не такий вже й тендітний як часом здається.

    Я в жодному разі не закликаю пити в помірних кількостях чи пити взагалі, тим більше помірна кількість - поняття надто відносне, але я за адекватне ставлення до алкоголю. Розумію що люди, які в своєму житті безпосередньо стикалися з алкоголізмом та його наслідками не можуть спиймати алкоголь інакше як абсолютне зло, але я вважаю що не алкоголь є причиною алкоголізму, а наше ставлення до нього. Адже як суспільство сприймає алкоголь? Як атрибут свята - дуже часто саме батьки вперше дають спробувати алкоголь дітям - мовляв, нехай і дитина відчує свято; як невідємна складова перегляду спортивних змагань, відпочинку, елемент крутості, гарного життя - телебачення, кіно та приклади з життя змушують так думати; як засіб для вирішення власних проблем - подолання нерішучості, вливання в компанію, допомога у спілкуванні, чи й просто засіб для уникнення реальності. Або як вселенське зло, яке є причиною всіх бід. Алкоголь не вирішить усіх проблем і не покращить життя, так само як і задоволена своїм життям людина не пиячитиме. Не пістолет вбиває, а людина, яка натискає на курок. Якщо сприйняття правильне - до алкоголю не буде тягнути ні як до чогось приємного, ні як до чогось забороненого.
    Якщо людині алкоголь не потрібен - чудово! Якщо людина не вважає алкоголь чимось більшим ніж просто алкоголь - прекрасно! Можливо, якщо людина зрозуміє що алкоголь - лише хімічна сполука з певними властивостями, а не вирішення проблем, то можливо це стане першим кроком для подолання залежності.
     
  19. Skim

    Skim New Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Оце точно! :good:
    Дуже вагомі аргументи.
    Мені шкода тих дівчаток, що продовжують відстоювати в цій темі вживання алкогольних напоїв, навіть після того коли вони вже прочитали викладений Вами матеріал.
    Я впевнений, що багато дівчат, які ще вагаються, щодо шкідливості чи нешкідливості вживання алкоголю, прочитавши всі ці важливі аргументи, зрозуміють раз і назавжди, що краще ніколи не вживати алкогольні напої взагалі.
     
  20. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: Алкоголізм

    Оптимістично))) Але люди не сприймають алкоголя, як пишуть "вселенським злом", а тому не бачать в ньому ворога. А як можна проти чогось боротись, якщо ти не бачиш ворога? Замість профілактики "Алкоголізму" в відповідній темі любі форумлянки(справді любі і бажаю тільки добра)))) почали ділитися ( не відповідній) хто що любить випити:
    Дискридитувати людей, які не п 'ють.
    А далі жахлива історія...
    І навіть ображати:
    Замість того щоб аргументовано відстоювати свою думку, а не доводити чистою софістикою побудованих на стереотипах.
    Так підкреслюють, що смачно, що я б повірила, якби не пробувала... Скажу так - гидотний смак у алкоголю. Який часто закушують чим - небудь щоб не вивернуло назад. Та й Ви самі все це знаєте. А далі(я не пішла) люди втягуються і їм навіть, здається, що смачно - так проявляється залежність. А здоровий організм при перших спробах його залити в організм намагається його "викинути". І всі хто п'є - казали, що по троху пєш, бо за компанію, а потім і "смакувати" починає. А спочатку організм - це хоче вирвати - здорова реакція на отруту. Зауважте з продуктами харчування цього не відбувається. І з їжею порівняння ні до чого - я писала вище аргументовано.
    Я теж - за правду про нього)))
    Олічка,вибачте, але Ви і написали))) І про зло...
    Будьте послідовні будь - ласка. І організм отруюється при малих дозах алкоголю. Зауважте) Читайте уважніше щоб ми не повторювались.
    Ви не прочитали, очевидно, уважно викладені вище аргументи. Ви сперечаєтесь з фактами, які доведені численними дослідженнями та опубліковані вченими?
    В підсумок скажу, що фактів не прозвучало, а жаль, бо вони не на стороні алкоголю. На стороні алкоголю - стереотипне мислення, яке влаштовує. І нічого з тим не зробиш... На даному етапі. Передбачувані питання про краплі в ліках, про отруту і Парцельса - про якого чула не раз на форумі. Однакові доведення.. люди чують і вірять та виправдовують, що хочуть мати за правду, не дослухуючись до фактів і розуму. Жаль... В кожного є вибір - пити чи ні. Але не потрібно казати, що я п'ю і нема шкоди, і я незалежний. Це не так. Пийте (як бажаєте ніхто цього у Вас не забирав - бо всі почали хапатися за своє право пити - наче його почали забирати)))), але знайте правду про алкоголь)))
    Люблю Вас щиро і не ображайтеся))).