Як пофарбуватися і не розчаруватися. Ч.1. Колір фарби для волосся

Published by Akina in the blog Блог Akina. Перегляди: 2174

Ви бачили - весна? :connie_pull-pigtailТому чистимо пір"ячко, а хто відчуває таку потребу - ще й фарбуємо :girl_wink:
Врочисто обіцяю не лінуватися і дописати незабаром ще 2 статті на тему кольору волосся. А поки частина перша - ознайомчо-теоретична :)


Волосся - важлива складова нашої зовнішності та стилю і досить важко в сучасному світі знайти жінку, яка жодного разу не замислювалася про фарбування волосся. Не залежно від того, чому Ви вирішите змінити колір власної шевелюри (для зміни іміджу, щоб замалювати сивину, чи просто захотілося експериментів : ) ), варто знати, як правильно обрати фарбу. І тут виникає купа запитань, адже простого слова шатенка/блондинка/брюнетка не достатньо щоб описати який насправді у Вас природній відтінок волосся. Тим більше не достатньо його, якщо Ви плануєте зміну кольору.

Тому сьогодні розпочну цикл статей про фарбування волосся, з якого Ви дізнаєтеся з чого складається назва кольору на палетці, що означають цифри на коробці з фарбою для волосся, та як пояснити своєму перукарю, який саме відтінок вам потрібен.

[​IMG]

1. Розшифровка кольору фарби і цифр на коробці.

В номері фарби відображена інформація про колір і пігменти з яких складається барвник. Цей номер зазвичай пишеться через дріб або крапку, наприклад: 9,34 або 9/34.
Де:
  • перша цифра (від 1 до 10, іноді до 12) – рівень глибини тону.
  • друга (тобто перша після крапки чи риски дробу) – основний кольоровий нюанс (основний відтінок)
  • третя цифра (вона ж друга після крапки чи риски) – додатковий кольоровий нюанс (підсилюючий або доповнюючий відтінок).

Рівень глибини тону - це перша характеристика кольору волосся (як натурального, так і фарбованого). По великому рахунку, це і є та шкала, яка відділяє блонд від русого, шатена від брюнета і т.д. Рівень глибини тону – це основний колір волосся без додаткових відтінків. На цей показник впливає виключно кількість меланіну у волосяному стержні. Щоб визначити глибину тону Вашого власного волосся достатньо взяти пасмо на потилиці, ближче до коріння і порівняти його зі зразками в палітрі. По цифровому номеру можна судити про ступінь світлоти волосся , де 1- найтемніший, а 10- найсвітліший.

[​IMG]

Продовження в блозі :girl_smile:
Бути стильною і красивою щодня: Як пофарбуватися і не розчаруватися. Ч.1. Колір фарби для волосся
MarMar, Demetra, Barnaulka та 14 іншим подобається це.
  • Orman
  • HOPIC
  • Akina
  • Dominika
You need to be logged in to comment