запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та буде нормальне, так само як і для вас. Питання користі заморожених продуктів - ну це вже таке, звісно воно втрачає, ну але ж в природі в січні взагалі ніякої чорниці немає, і, думаю, переживати, що ця морожена чорниця не аж така супервітамінна як свіжа, для вашої дитини, не варто, Кажуть, при промисловій шоковій заморозці краще зберігаються вітаміни.
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Дівчата, перегортала увесь розділ, не знаю, куди приткнути своє питання. Хочу закрутити на зиму варення з малини, чорниці, смородини. Передусім цікавить чорниця. Скільки вона зараз коштує і де краще брати? Збираюсь на Привокзальний - чи є сенс у неділю або в понеділок їхати по чорниці на закрутки? Я багато робити не буду. Потрібно 2 - максимум 3 літри.
     
  4. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Чорницю купувала сьогодні на базарчику на Дністерській. 1л. - 50 грн.
    А давніше замовляла я свої 12 літрів :girl_crazy: в "знайомих знайомих", які відправляли мені ціле відро маршруткою, одразу після збирання :) По 40 грн./літр був. Ягоди ідеальні: великі, чисті, майже не "пом'яті".
    Я нічого не закручую, бо 1) руки до того діла маю ліві :girl_haha:, 2) стільки цукру до варення мені шкода давати :girl_haha::girl_blum: та й моя фігура не подякує)) ну і 3) (поправте тут, якщо я неправа) мені здається, що заморожені овочі/ягоди куди корисніші ніж варені довго й нудно.
    Тож моя морозилка поповнилась запасами: шпарагівка, кабачки, кріп/петрушка, вишні, порічки, смородина, полуниця, чорниця, горошок, цвітна капуста, трохи малини (ще буде).
    Смородину трохи цілу заморозила, трохи блендернула і в форми для льоду (потім витягую і в пакет ті кубики), чорницю так само. Малину і полуницю всю блендернула, але ще є в більших об'ємах по 0,5 л. в пластикових пляшках.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Дякую за відповідь. Мабуть, почекаю ще трохи - чи спуститься ціна. Але ж і пролетіти не хочеться. Минулого року брала по 28-30 грн. за літр. Зараз хоча б по 40 дочекатись.
    Щодо цукру. Перший раз варила варення минулого року. Вчила сестра, яка на тій справі розуміється дуже добре і досвід має. То вона мені порадила додавати цукор за смаком, а не по рецепту. Я боялась, що банки мені поздуваються від недотримання рецептури. Але нічого такого не сталось. Пречудово збереглось варення і успішно з"їлось за зиму-весну. На чорничне на 1 л ягід давала приблизно 0,4-0,5 кг цукру (пробувала, щоб не дуже солодке було). І Желфікс додавала - щоб густіше стало, бо не люблю рідке. Варила всього 5 хвилин після закипання разом з цукром. І одразу розливала в стерилізовані банки.
    Малина, смородина, полуниця - так само.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Luchik

    Luchik Active Member

    Всім привіт! Маю питання по чорній смородині. Хочу дитині сік видавити щоб без лушпиння, де краще зберігати і скільки цукру давати? Може хтось таке вже робив?
     
  7. Fast

    Fast Well-Known Member

    Ну як сік. Раз перетерла з трохи цукром і в морозилку. А з червоної - в соковижималку кинула і той сік з цукром 1:1 підварила 2 разочки і в серелізовані банки. З чорної так не робила, бо і то для мене подвиг був. Покидала цілу в морозилку - на компот саме те.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Luchik

    Luchik Active Member

    Я хочу чорну смородину збити на комбайні, потім перетерти через сито, і той сік- м' якоть перемішати з цукром, але не варити, щоб збереглися вітаміни, от не знаю скільки цукру, щоб добре зберігалося і де то тримати щоб не бродило???
    --- дописи об"єднано, 14 Липень 2017 ---
    Досвідчені господині, де ви є???:girl_flag_of_truce:
     
  9. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    І я цього року всю в морозилку. Завжди робила компот, бо варeння нe йдe, а цього року нe маю ні часу, ні бажання)
    Що щe можна з морожeноі потім зробити?
     
  10. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Я цукру давала на літр ягід десь 4-5столових ложок,але заливала в кульки і морозила.В холодильнику місця мало,а закатувати в банки не варене не ризикнула.
    Потім дуже смачно до морозива,як заготовка для ягідного крему чи соусу,або просто з сиром і сметанкою їсти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    А чи хтось морозить шпарагівку(фасоля стручкова) як правильно її морозити?
     
  12. fillette

    fillette Well-Known Member

    Я морозила відварену.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Luchik

    Luchik Active Member

    Отже, я все зробила, як описувала раніше. Меншу частину залила у форми, без цукру і поставила в морозилку, більшу, засипала цукром приблизно 1:1.5 або 1:2, одним словом густе як варення, думаю має бути добрим, пізніше порозливаю у стерилізовані банки і все, одно в холодильник інше в кладовцу. Кому буде цікаво зимою напишу як зберігалося)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. flame

    flame невгамовний експериментатор

    я морожу сиру. Промиваю, висушую, відрізаю хвостики і фасую по пакетах: порізану на зупку і цілу на смаження в сухарях
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    От власне, я схиляюся до того, щоб морозитити свіжу, думаю так найкраще. Дякую за поради.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    + 1.
    дуже добре збережеться. Ще моя мама так колись робила, а тепер я з року в рік--- 1:1.5(ягоди:цукор) і в льох(ага, маю таку розкіш) , або 1:2 і в комірчині чудово стоїть. Лиш банки і кришки я стерелізую.
    Морожу цілими ягоди, миті і просушені- всю зиму малому на сніданок, в компот, сироп до морозива і в тортики..
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Маю питання по в"яленю овочів: якщо сушитиму в сушці, то треба оливковою олією змащувати?
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А хтось вже почав огірки молити на зиму? Була сьогодні на базарі - такі гарненькі. Але от переживаю чи достоять до зими, бо тримати буду в теплому гаражі(.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. flame

    flame невгамовний експериментатор

    гггг, що робити?:haha:
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2017 ---
    пи.си. Мама в суботу на базара біля Іскри бачила огірочки від 6 до 10 грн. Казала гарні, якраз на закрутки. Може чоловік сьогодні заїде на Шувар, подивиться на ціни, якщо дійсно до 10 грн, то думаю можна брати.
     
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Солити))).
    Купили домашніх по 15 грн. Гарненькі)
     
  21. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Кому цікаво, сьогодні чорниці на Привокзальному 60-65 грн. за літр. Чорна смородина - 12-16 грн. за літр. Агрус - 30 грн. за літр.
     
    • Корисно Корисно x 1