Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
@Altera ,ревінь завжди заморожую.До паски маю ароматні пироги,штруделі,булочки.Просто чищу,нарізаю по 2см і заморожую порційно.
Маю полуницю...І маю дилему))) На роздоріжжі - морозити чи варення варити? Варення наче більш практичніше буде. Що скажете?
Зваріть з частини варeння. А частину заморозьтe. На другий рік будeтe знати, що Вам більшe смакує. В мeнe практичніша -заморожeна. Імо з смeтанкою, чи до компоту. Алe морозьтe з цукром, вона тоді смачніша. Я пeрeсипою полуницю з цукром (можна нe багато, а потім додавати, коли будeтe істи до смаку) і залишаю на ніч в холодильнику. Вона тоді промариновується і мeні смачніша.) Як нeмає багато місця в морозилці, то товкачкою пом'яти, мeншe займe в об'ємі.
Вже напевно не актуально, але таки напишу. Вважаю заморожену і кориснішою, і смачнішою, і легшою у заготівлі). Я іі мию, відриваю хвостики і або блендером іі, або через мясорубку. І трішки цукру до неі таки додаю (цього року на 6 кг полуниці пішло десь 1,5 кг цукру). І в пакетики порційно, десь по пів літри. Потім виймаю, і до налисників, сирників, морозива чи просто зі сметаною. Смакує як свіжа, і ароматна така.
дякую, що нагадали смак дитинства...залишились у мене спогади, як робила це ароматну настоянку моя бабуся: молоденькі шишки різала тоненько , закладала в трилітрову банку, і кожний слой пересипала цукром, шишки пускали сік , не пам"ятаю, чи струшувала вона періодично, але зберігала в темному місті. Яке ж то помічне було при кашлі. Смачні ліки)) Для горіхового знадобляться молоді зелені горіхи, пам"ятаю лише, що їх вимочують до тижня часу , декілька разів на день змінюючи воду. Можливо хто підкаже перевірений рецепт.
в дитинстві бабуся молола на м)ясорубці з цукром. тримала в холодному місці. не пам)ятаю точно. але здається мололи тільки рожеву частину. білу відривали.
Ну я господиня лінива), повідривала тільки ті головки, все решта перемолола з цукром. На 0,5 кг пелюсток дала стільки ж цукру. В банку і в холодильник.
В які пакетики клали? Я минулого року заморожування в зіп-пакетах зблендеровані помідори (до супу, рагу і т.д.), але мені геть не сподобалось. Полуниця по суті зблендерована теж ріжка виходить, от думаю чим можна замінити пластянки 0,5 які завжди використовувала.
я теж пробувала блендерувати - не сподобалось. дуже рідке виходить.а от просто порізати, перед тим знявши шкірку, на шматки - то супер. даю в супи, макарони. полуницю теж не блендедую, а просто переминаю.
Звичайні одноразові пакетики. Наливала, зав'язувала. Потім по пару тих пакетиків пакувала в ще один більший і у такі штучки, в яких ківі продається і в морозилку. Потім ті коробочки повитягувала, а полуниця залишилась такими паралелепіпедами заморожена. Нічого не витікає, і не є вона вже аж така рідка. То певне ще від сорту залежить. Помідори роблю аналогічно, але купуємо на таке сливки, то вони теж м'ясисті досить. Купила колись у Німеччині спеціальні пакети для заморожування. От вони мені якраз ну зовсім незручні, твердуваті трохи. Я в них хіба після звичайних можу запхати, коли вже заморозиться, бо інакше вони того не втримають.
Відколи купила морозильну камеру не варю ніякого варення. Запорука хорошого варення або багато цукру або довга термічна обробка . Цукру багато шкідливо , а після варіння зеро вітамінів. Тому полуницю заморожую в 3 видах : 1 )гарні ягоди середнього розміру мию сушу і викладаю на верхню поличку , коли замерзнуть в кульки або контейнери (використовую для прикрас , ну і до шампанського замість льоду) 2) блендерую з невеликою к-стю цукру і в пластикові стакани (додаю до морозива , налисників і просто як десерт) 3) ріжу на дрібні шматки і теж в стакани (взимку варю з нього джем ,на сковорідку трішки цукру прогріти декілька хвилин)
Хтось недавно розповідав, що морозить просто розрізавши на половинки помідори. Потім прирозморожуванні та шкірка дуже легко відстає. Може цього року так спробую, бо мелених ще багато маю.
Я так само роблю, як ви пишете. То найзручніше і найсмачніше виходить. Наливаю в кульочки по півлітри, тоді складаю в ті корзинки пластмасові, по 2-3 штуки. Тоді виймаю і в холодильник. Економія місця так виходить. І всі одного розміру. І трояду перемолола недавно. То на Різдво на вечерю супер. Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
Дівчата, а як ви запасаєте на зиму малину? Купила щойно 3 літри лісової. Ніколи не мала з нею справи).
а я вже два роки заморожувала готовий соус томатний, такий як до піци, до спагетті - то тааакий смачний мені, зовсім не втрачає смаку я минулого року зробила щось три баночки різних ягід, перетертих з цукром в меншій пропорції, ніж варення, 1:1, чи й менше...(здається в цій темі то обговорювалось), то супер було на осінь, дуже довше воно б не простояло (в холодильнику), з морозилки мені малина не зовсім така, хоча теж морожу перетерту з цукром. Гарну-цілу можна поштучно поморозити. А мої свекри роблять сік з малини, просто видушується через марлю, і додається цукор, але мені той сік якийсь непрактичний, бо компотів ми не п'ємо, хіба до чаю додавати, смакує, звісно не так як варення, а як свіжа.
От якраз у тому й проблемка). Бо якраз на зиму й хочеться, а цукру хочеться поменше). Наразі просто перебрала і пересипала цукром 1:1. Потім блендером і частину в банку, а решту спробую заморозити. Так хочеться зберегти іі вітаміни.
Теж просто в кульочки десь по півлітри складаю.Вона при заморожуванні такими ціленькими ягідками і залишається,а коли взимку розморожую,то ягідки просто м'якші трошки...малі обожнюють)))
мені заморожена малина і смородина найбільше смакують цілими ягодами Потім і в кашу, і замість морозива, і блендернути як сорбет - люкс