запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    @Altera ,ревінь завжди заморожую.До паски маю ароматні пироги,штруделі,булочки.Просто чищу,нарізаю по 2см і заморожую порційно.
     
  3. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    А сушити можна? Бо в компот я все сушу, мені шкода місця в морозилці)
     
  4. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Маю полуницю...І маю дилему))) На роздоріжжі - морозити чи варення варити? Варення наче більш практичніше буде. Що скажете?
     
  5. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    я не морожу, не люблю, не смакує. А варення, то нямка)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Зваріть з частини варeння. А частину заморозьтe. На другий рік будeтe знати, що Вам більшe смакує.
    В мeнe практичніша -заморожeна. Імо з смeтанкою, чи до компоту. Алe морозьтe з цукром, вона тоді смачніша. Я пeрeсипою полуницю з цукром (можна нe багато, а потім додавати, коли будeтe істи до смаку) і залишаю на ніч в холодильнику. Вона тоді промариновується і мeні смачніша.)
    Як нeмає багато місця в морозилці, то товкачкою пом'яти, мeншe займe в об'ємі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Вже напевно не актуально, але таки напишу. Вважаю заморожену і кориснішою, і смачнішою, і легшою у заготівлі). Я іі мию, відриваю хвостики і або блендером іі, або через мясорубку. І трішки цукру до неі таки додаю (цього року на 6 кг полуниці пішло десь 1,5 кг цукру). І в пакетики порційно, десь по пів літри. Потім виймаю, і до налисників, сирників, морозива чи просто зі сметаною. Смакує як свіжа, і ароматна така.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

    дякую, що нагадали смак дитинства...залишились у мене спогади, як робила це ароматну настоянку моя бабуся: молоденькі шишки різала тоненько , закладала в трилітрову банку, і кожний слой пересипала цукром, шишки пускали сік , не пам"ятаю, чи струшувала вона періодично, але зберігала в темному місті. Яке ж то помічне було при кашлі. Смачні ліки)) Для горіхового знадобляться молоді зелені горіхи, пам"ятаю лише, що їх вимочують до тижня часу , декілька разів на день змінюючи воду. Можливо хто підкаже перевірений рецепт.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в дитинстві бабуся молола на м)ясорубці з цукром. тримала в холодному місці. не пам)ятаю точно. але здається мололи тільки рожеву частину. білу відривали.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну я господиня лінива), повідривала тільки ті головки, все решта перемолола з цукром. На 0,5 кг пелюсток дала стільки ж цукру. В банку і в холодильник.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    В які пакетики клали?
    Я минулого року заморожування в зіп-пакетах зблендеровані помідори (до супу, рагу і т.д.), але мені геть не сподобалось. Полуниця по суті зблендерована теж ріжка виходить, от думаю чим можна замінити пластянки 0,5 які завжди використовувала.
     
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я теж пробувала блендерувати - не сподобалось. дуже рідке виходить.а от просто порізати, перед тим знявши шкірку, на шматки - то супер. даю в супи, макарони. полуницю теж не блендедую, а просто переминаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Звичайні одноразові пакетики. Наливала, зав'язувала. Потім по пару тих пакетиків пакувала в ще один більший і у такі штучки, в яких ківі продається і в морозилку. Потім ті коробочки повитягувала, а полуниця залишилась такими паралелепіпедами заморожена. Нічого не витікає, і не є вона вже аж така рідка. То певне ще від сорту залежить. Помідори роблю аналогічно, але купуємо на таке сливки, то вони теж м'ясисті досить. Купила колись у Німеччині спеціальні пакети для заморожування. От вони мені якраз ну зовсім незручні, твердуваті трохи. Я в них хіба після звичайних можу запхати, коли вже заморозиться, бо інакше вони того не втримають.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. octavia

    octavia Well-Known Member

    Відколи купила морозильну камеру не варю ніякого варення. Запорука хорошого варення або багато цукру або довга термічна обробка . Цукру багато шкідливо , а після варіння зеро вітамінів. Тому полуницю заморожую в 3 видах :
    1 )гарні ягоди середнього розміру мию сушу і викладаю на верхню поличку , коли замерзнуть в кульки або контейнери (використовую для прикрас , ну і до шампанського замість льоду:girl_blum:)
    2) блендерую з невеликою к-стю цукру і в пластикові стакани (додаю до морозива , налисників і просто як десерт)
    3) ріжу на дрібні шматки і теж в стакани (взимку варю з нього джем ,на сковорідку трішки цукру прогріти декілька хвилин)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Хтось недавно розповідав, що морозить просто розрізавши на половинки помідори. Потім прирозморожуванні та шкірка дуже легко відстає. Може цього року так спробую, бо мелених ще багато маю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я так само роблю, як ви пишете. То найзручніше і найсмачніше виходить. Наливаю в кульочки по півлітри, тоді складаю в ті корзинки пластмасові, по 2-3 штуки. Тоді виймаю і в холодильник. Економія місця так виходить. І всі одного розміру. І трояду перемолола недавно. То на Різдво на вечерю супер.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, а як ви запасаєте на зиму малину? Купила щойно 3 літри лісової. Ніколи не мала з нею справи).
     
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    а я вже два роки заморожувала готовий соус томатний, такий як до піци, до спагетті - то тааакий смачний мені, зовсім не втрачає смаку
    я минулого року зробила щось три баночки різних ягід, перетертих з цукром в меншій пропорції, ніж варення, 1:1, чи й менше...(здається в цій темі то обговорювалось), то супер було на осінь, дуже довше воно б не простояло (в холодильнику), з морозилки мені малина не зовсім така, хоча теж морожу перетерту з цукром. Гарну-цілу можна поштучно поморозити. А мої свекри роблять сік з малини, просто видушується через марлю, і додається цукор, але мені той сік якийсь непрактичний, бо компотів ми не п'ємо, хіба до чаю додавати, смакує, звісно не так як варення, а як свіжа.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    От якраз у тому й проблемка). Бо якраз на зиму й хочеться, а цукру хочеться поменше). Наразі просто перебрала і пересипала цукром 1:1. Потім блендером і частину в банку, а решту спробую заморозити. Так хочеться зберегти іі вітаміни.
     
  20. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Теж просто в кульочки десь по півлітри складаю.Вона при заморожуванні такими ціленькими ягідками і залишається,а коли взимку розморожую,то ягідки просто м'якші трошки...малі обожнюють)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    мені заморожена малина і смородина найбільше смакують цілими ягодами:nyam2:
    Потім і в кашу, і замість морозива, і блендернути як сорбет - люкс
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1