Викинути не можна врятувати

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ука, 21 Лютий 2011.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    А якщо ціла риба і з неї небагато води - то розвод чи ні, не знаєте раптом? Я часом беру тунець жовтохвостий тушкою, непоганий він після розморозки, але ціна менше 100 грн/кг щось мене лякає. Взагалі біда в нас з рибою(
     
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    технологія заморозки цілої риби (тушок) кардинально відрізняється від заморозки філе.
    Тушка має шкіру (часто досить грубу), рибу в тушах якщо лупануть в камеру шокової заморозки, то м"яско всередині не розлізеться, бо захищене.
    Я рибу в тушках стараюсь шукати власне сухої заморозки (те, про що Ви кажете, швидше за все, "сік" риби а не вода.
    А от філе мусять трохи заливати рідиною з двох причин (1 - розчинник внутрішніх кісточок і залишків шкірки; 2 - захист від впливу шокової заморозки).
    якщо риба після розморозки має гарну структуру м"яска (не схожа на пористу ганчірку 383_large.jpg
    кості не відстають від м"яса, немає неприємного запаху і пожовтіння на плавниках і хвості) - то швидше за все, риба правильно заморожена, перевозилась і зберігалась правильно.
    Ну і переморожену кілька разів рибу легко відрізнити по смаку - вона не смачна. В кращому випадку - просто ніяка, в гіршому - буде розлазитися в руках (залежить від виду риби).
    За тушки тунця не переживайте - я колись, як займалася рибою, пару раз його брала на складі, він не був дорогий.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Це ж наче та форель, яку розводять у карпатських ставкових господарствах.
    Тому і сприйняла її за свіжу. Але в супермаркетах і справді свіжовиловлену можуть переморозити купу разів.


    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @Mansikat
    Пам"ятайте, що строк споживання свіжовиловленої риби за умови дотримання умов зберігання і транспортування - 5 діб з того моменту, як її дістали з водойми.
    На 6-ту добу таку рибу треба викидати (а не морозити і продавати далі), бо в ній починаються процеси гноїння.
    Я колись в ашані попросила показати мені документ, коли приїхало охолоджене філе лосося, яке було на знижці
    На жаль, не показали.
    Я для себе взяла за правило купувати рибу тільки заморожену.
    Свіжу купую хіба тільки прямо з ставка (ура-ура моїм відрядженням! :girl_haha:).
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Треба і собі так застановитися, хоч по факту і так купую переважно заморожену, але от, проскочила така неприємність. Більше і справді не буду такого купувати. Щоправда, я розморозила ще одну рибинку з тої покупки - то і колір рожевий, і не розвалена. Підмішали отак те несвіже.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  6. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Надумала спекти гарбузові оладки... Грррр... Вже дві години мучуся, половина пішла в смітник, то пригорають, а середина сира, то від сковороди не віддереш. Що за рецепт...
    А ну звісно, цитую: «Напевно все вийде, треба тільки підібрати густоту гарбузової суміші». Супер рецепт...
     
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Спечіть кекси. Тісто має бути не рідке
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Almariel та вже нема з чого. Добре, що лиш половину продуктів взяла. Але за ідею дякую. То точно корисніший варіант.
     
  9. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Недавно пекла, все вийшло, хоч мій рецепт ще дивніший - все, що є в хаті)))
     
  10. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Роблю часто, виходить завжди, тут дійсно, головне консистенція.
     
    • Креативно Креативно x 1
  11. rysja

    rysja Well-Known Member

    дівчата, а щось можна зробити з молока, якщо воно звурдилось при кипятінні(домашнє молоко), по консистенціі і смаку похоже на сир рікота, але дивне
     
  12. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Млинці, оладки, можна ще на ньому спекти хліб, дріжджові булочки
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Merry

    Merry Well-Known Member

    Потребую і я поради. Купувала колись куртку демісезонну, не пам'ятаю що казали тоді про наповнювач, але точно що не пух. Випрала я її і наповнювач збився в комки як це любить пух робити. от думаю- чи там таки пух чи щось інше так само може поводись? І головне- чи можна ще куртку врятувати?
     
  14. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Merry синтепон точно може збитись. Врятувати- навряд вийде.
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. Merry

    Merry Well-Known Member

     
  16. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Merry я не перу, все в хімчистку несу.
     
  17. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Merry згадала, що колись мені радили, якщо в машинці прати, тоді максимальні оберти викручування ставити. Я малого куртку демисезонну прала, то нічого їй не сталось, але наповнювача не пам'ятаю і його там мало. Глянула на свої куртки))- все 100%поліестер і нігде не значиться, щоб не прати в машинці, а при 30 і делікатним миючим.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Я весь синтепон перу. Нічо йому не є. А от пух збивався конкретно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    Аналог
    Аналогічно
     
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    @Merry, скоріше то силіконове волокно, при зависокій температурі прання він збивається. Спробуйте намочити і сильно не відтискати. Просушіть на рушнику, руками розрівнюючи наповнювач.
     
    • Корисно Корисно x 1