Сезонність і користь продуктів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Багіра, 5 Квітень 2015.

  1. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    ми вчора чорниці по 40 гр за літр купували
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Я вже з тиждень свекрушин їм. Село біля Львова.
    Так що вже він є, ага.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    На мому базарчику чорницю нині вперше вздріла, теж 40 грн літр

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  4. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    2 тижні тому на базарчику нижче н. цуму по 60 грн. за літр було, цього тижня по 40-45 грн.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Vinnytska

    Vinnytska люблю....


    Теж базарний асортимент замочую на годину, поки своя городина не підросла,але не на більше,так як з нітратами вийдуть у воду і корисні елементи)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    дівчата, а сезон на баклажани коли? такі щоб добрі і найменш хімічні
     
  7. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Здається вже почався - нам родичі з Запорізької обл. днями передавали домашньо-городні :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    дівчата, а які грейпфрути найкращі, Ізраїль Туреччина чи Іспанія?
     
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А які і де зараз краще брати свіжі огірки, помідори? Я так розумію, що черрі взимку кращі, а огірки? То все тепличне, але ж до деяких салатів мусить бути :girl_in_dreams: Чи ви вважаєте що взимку краще все ж їсти квашені-мариновані овочі?
     
  10. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    Мені огірки зимою взагалі не подобаються. Така хімія((

    Надіслано від мого GT-P3110, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Звичайно, краще квашені. Вони зачасту бувають ще корисніші, ніж свіжі за рахунок процесів ферментації.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Я б так питання не ставила.
    Всюди різні сорти.
    Тут більше на смак вибирати. Купіть 3, покуштуйте і будете знати які вам більше смакують.
     
  13. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    А користь?

    Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk
     
  14. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Чим кращі?
    --- дописи об"єднано, 6 Січень 2016 ---
    З того, що доїжджає до нас(моя особиста думка, з прочитаного+підкріплена куштуванням таких фруктів там, де вони ростуть)- користь +- однакова. Тобто її не так багато, щоб цим перейматися.
    В мандаринах- тре брати з кісточками.
    А грейпфрути- вони вродь всі у нас їх мають. Ну я інакших ше не їла.
    --- дописи об"єднано, 6 Січень 2016 ---
    Про помідори згадала- подруга жила якийсь час у Запоріжжі. Досі не звикла до помідорів, які продаються у нас.
    Там вони зриваються(ну раніше точно) достигшими і на ринку купити їх легко.
    А у нас- ех:girl_in_dreams::girl_in_dreams:.
     
  15. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    в січні? в нас теж в сезон якщо не брати в першому ліпшому маркеті можна хороші купити, ну і зараз хто має дачу чи родичів за містом то самі вирощують, думаю не менш смачні за запорізькі
     
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А чому з кісточками кращі? Про черрі - вони на смак наче кращі за звичайні тепличні помідори)
     
  17. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Літом))).
    Так ми про корисність, а не про смак. Ну я принаймі.
    Корисність імхо однакова.
    Хіба на ринку на руках, де явно видно що з дачі.
    І то- тяжка це тема.
    Я помідори обожнюю, то хіба з дачі файні. І то далеко не завжди, бо погода часто не сприяє.
    Зараз вже не обгрунтую.
    Тему ЗОЖу вивчала років з 5 тому. Це мені тоді врізалося в пам'ять.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Мені свекруха передає з Італії лимони, апельсини, мандарини такі, що виходить в сад і зрізає з дерева. То мандарини взагалі без кісточок... Але портяться, то капець! В суботу зрізає ввечері, в понеділок ввечері в мене, то до кінця тижня треба з'їсти, бо гниють страшенно.
    Тижня не витримують. о_О
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    аналогічно. брала у фермера з Італії - мандарини гниють страшенно. Ми то їх за день зжерли, але жаль, що не можна наперед взяти. А апельсини з 17 кг тільки 2 шт почали гнити - місяць лежать спокійно. Лимони не брала. До речі, апельсинів смак звичайний - як з магазину. А мандарини - просто неймовірні, ароматні, смачні.
     
    • Подобається Подобається x 3
  20. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Я відрізняю магазинні апельсини від тих "свіжих італійських", мені трішки інші на смак
     
    • Подобається Подобається x 1