Пряникова хатка до Різдвяних свят

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Annjutka, 2 Січень 2011.

  1. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    хатку ліплять з вже спечених коржів/медівників, скріплюючи і декоруючи помадкою.
    якщо з тої суміші вийдуть не дуже крихкі коржі, то варто спробувати.
     
  2. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Дівчата, а тісто на хатки так само можна використовувати і для звичайних пряників?
    І ще скажіть чи можна використати для розмальовування глазур як для паски беруть?

    Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk
     
  3. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Можна. Глазур Royal icing: один білок, цукрова пудра і лимонний сік. Якщо загусте вийшло, розбавити водою. Головне, не зробити зарідке.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Про глазур зрозуміла, буду завтра пробувати. Але скажіть мені, ті пряники мають бути такі тверді? Як витягнула з духовки то були м'які, а тепер затвердли...

    Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk
     
  5. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Є різні рецепти. Можуть бути. І тверді, і м'які.
     
  6. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    В такому разі була би вдячна за перевірений рецепт м"яких, бо в мене вийшли якісь камінці)))

    Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk
     
  7. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    можете використати такий рецепт імбирного тіста - -виходить хрумке, не тверде, але й не м"якеньке - малеча їла зі смаком)

    3 столові ложки меду,
    2 столові ложки цукру,
    2 чайні ложки меленого сухого імбиру,
    2 чайні ложки меленої кориці,
    1 чайна ложка соди ( трошки менше я давала),
    70 г вершкового масла,
    1 яйце – в тісто,
    280 г муки.

    В каструльку покласти цукор, мед, корицю та імбир.
    Поставити на маленький вогонь і довести до кипіння.
    Зняти все з вогню і додати соду (негашену). Маса спіниться.
    Покласти туди масло, воно почне топитися. Потрібно все перемішувати.
    Яйце збити і теж додати до тіста.
    Потім додати муку і замісити тісто. Розкачувати потрібно досить тонко.
    Випікати при температурі 180 градусів біля 10 хвилин.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    IMG_2684.jpg IMG_2686.jpg Ось наші пряники ))))
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    А ще покажу нашу традиційну ялинку з імбирними пряниками. Ця здається 2013 рік.
     

    Вкладення:

    • Фото 794.jpg
      Фото 794.jpg
      Розмір файлу:
      246,3 КБ
      Переглядів:
      104
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  10. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Я лише цього року наважилася зробити той будиночок, до того тільки печенька пекла. Осьо моя перша спроба

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Зе бест! Зе бест! x 9
  11. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    Чи буде достатньо з цієї к-ті продуктів тіста для хатинки? Буду робити вперше
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. mazepynka

    mazepynka Well-Known Member

    @Miamama, пригадую, що пряників досить виходило, то думаю, вистачить для хатинки))
     
  13. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    Дякую, буду завтра пробувати
     
  14. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    @Made in USSR можна ваш рецепт тих тверденьких? Бо мої щось занадто м'які вийшли. Думаю, що на ялинку не підійдуть.
     
  15. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    не маю. бо то був рецепт з інтернету і я не зберегла, бо не засмакували нам такі))
    пошукайте в фейсбуці в групі Рецепти файних господинь одна жіночка давала свій рецепт в картинках, писали дівчата що добрі виходять, в міру тверді.
     
  16. silvia

    silvia Well-Known Member

    @Leditanya а за яким рецептом пекли м'якенькі?
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Я печу ось за цим переписом.
    2 склянки борошна
    1 чайна ложка розпушувача
    1 яйце
    100 грам вершкового масла
    100 гр. цукру (я даю трошки менше, десь 75 грам, бо мені засолодке)
    100 гр меду
    1 чайна ложка меленої кориці
    1 ч.л. імбиру
    масло+цукор+мед розігріти в каструлі до розчинення цукру, не доводити до кипіння.
    зняти з плити і дати злегка охолонути масі
    борошно перемішати з розпушувачем та спеціями, додати яйце та теплу масу
    замісити тісто, якщо потрібно підсипати муки.
    випікати при температурі 180 градусів приблизно 15 хв.
    імбир маю інколи сухий, інколи тру свіжий.
    в переписі ще є гвоздика, коріандр, мускатний горіх, а оскільки малий в мене алергік, то роблю їх не дуже пряними. за бажання можна додати
     
    Останнє редагування: 4 Січень 2017
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Gannusyyck

    Gannusyyck New Member

    А я намагалася зробити форму сама, як бабусі вчили, але постійно щось косо виходить. Врешті-решт купила вирубки для пряника і одразу краса вийшла.:girl_tender:
     
    Останнє редагування модератором: 26 Жовтень 2020