Мій перший житній цільнозерновий на заквасці. тішуся. здається вийшов непогано. злегка впав верх, але житній ніби і не має бути дуже пишним. на смак суперовий. присутня легка кислинка, але без перебору. дріжджів не давала. тадам
ага, на ній доречі, хотілося б ще пшеничну. то мені цікаво, краще зробити як на тому відео кількома постами вище(тобто з нуля) чи можна перегодувати житню?
тут є тема, де обговорюють саме вашу ХП. Спитайтесь у них, можливо можна підібрати відерце з якоїсь іншої моделі. Десь я там бачила тему, де саме було про те, які до яких допасовуються, але, на жаль, зараз я її знайти не можу. А так шалену ціну, то Вам СЦ назвав? В крайному випадку, піти в якийсь фокстрот тощо і приміряти від інших моделей
так, в СЦ сказали нове відерце в них купити можна за 1400 грн (дешевше іншого виробника цілу хлібопічку купити можна..), а в неті найдешевше, що знайшла - 1100 грн, але і то забагато як для відерка. Дякую за інфо, буду читати.
хтось має Клатронік ВВА 3505 (Clatronic BBA 3505)? хочу собі купити, але відгук знайшла аж цілий ОДИН в інтернеті. в Україні вона не є найдешевша (113 долярів), а у нас вона реально дешевша за інші (54Є).
купила я ту клатронік. власне мета була - пекти цільнозерновий хліб. і тут кілька проблем: реально мало рецептів з виключно цільнозернового борошна. проблема №2 - хліб зовсім не підходить. як пекла вперше (і то там в рецепті наполовину лише цільнозернове) - впав верх і зовсім не запікся. всі інші рази (ще 3 рази) по двох рецептах - хліб зовсім не підходить, ну абсолютно. єдина не перевірена теорія - погані дріжджі. але я не уявляю, як можуть бути сухі дріжджі не свіжі. поділіться вашими реальними цільнозерновими рецептами.
В мене хлібопічка Кенвуд. Я традиційно купляла дріжджі Саф-левюр. Хліб завжди вдавався (особливо білий). А потім почалося: то липкий, то провалювався, не ріс... Купу муки переміняла, бо думала, що проблема саме в муці. А потім змінила дріжджі. Одразу хліб вдався. А я, наївна, тих саф-левюрів про запас набрала. Так і лежать поки в шафі (до речі, годність ще нормальна). Але я вже не печу з тими "старими" дріжджами. А ще я тепер міксую сама кількість муки. Особливо на сірий або чорний хліб. По тих рецептах, які в пічці і в інтернеті в мене хліб не вдавався. Дуже багато і від муки залежить, особливо від житньої. Попередні рази я давала на сірий хліб муки 2:1 (житня:пшенична), а купила нову житню муку і після першого "забракованого" мною хлібу змінила пропорцію на 1:2. Нова житня мука виявилася тяжчою, за попердню і тісто не росло.
Дівчата, печу фокаччу, але вказана програма для замісу тіста, що далі з ним робити. Пекти в духовці чи хлібопічці? Чомусь нічого не пише.
з ВіКі: Фокача (італ.focaccia) — італійський корж, котрий готують з того ж тіста, що і основу для піци; також прісний дріжжовий хліб без якихось начинок на поверхні (топінгів). Тісто традиційної фокача, як і решти прісних коржів, містить три компоненти: борошно, вода і дріжджі, проте в італійську фокачу додають оливкову олію. Фокача буває круглою або прямокутною, тонкою або товстою (зазвичай тонкою), це залежить від уподобань пекаря. Також іноді в тісто для фокачі додається молоко (що для піци ніколи не практикується) — тоді вона стає м'якшою, іноді дріжджі не кладуть, щоб отримати її більш тонкою і хрумкою. Фокачі бувають і солодкі, і солоні. отже, по суті, фокачча це паляниця. Тому правильно написано: програма заміщує тісто, а далі у духовку.
Там нічого не написано. На булочки і піццу пише, що та сама програма, а далі в духовку, а тут - ні, тому і спитала. Що таке фокачча я в курсі, дякую.
такс, спекла по рецепту з інструкції звичайний білий хліб. виріс з тими ж самими дріжджами, з якими цільнозерновий не росте. може то цільнозерновий і не має рости? ще пробувала в цільнозерновий дати 1,5 порції дріжджів - то він файно ріс при замісі, а при випічці впав. яка тому причина?
дріжджі. я печу 100% ц/з хліб тільки з хфранцузькми, то росте і росте, і ніц його не стримує, ну восени слабше-довше, а літом - ляпота. буду мати фото, викладу)
конкретно цей пшеничний цільнозерновий займав тільки 1\3 форми, виріс майже отак, вже шапинка була, і в духовці чуть добрав, але не критично, може 1-2см., не впав.
Дівчатка підкажіть рецепт хлібчика без глютену, яйця і дріжджів... здається таке не реально приготувати...і все ж питаю.
Дівчата, в якому інернет-магазині (я в Києві) можна купити невибілене пшеничне борошно? (Раптом хто не знав, борошно вибілюють хімічними речовинами, напр. organic peroxides, nitrogen dioxide, chlorine, chlorine dioxide, and azodicarbonamide)
Suzi, дякую, але невибілене і ц/з - це різні речі. Ц/з містить ендосперм і оболонку, а невибілене - лише ендосперм.