Ну то само собою. Я завжди в різні кутики складаю. Тре буде ще раз спробувати. Я просто думаю може вода і мука дифузію зробили і затвердли?
В маг. Два кроки від хати є різні види борошна : кукурудзяне, соєве, вівсяне, рисове...всякі різні, я не запам'ятала, але асортимент великий. Ціни від 9 грн/кг.
пробуйте. Зробіть один раз одну ложку, другий раз дві. Більше 2-х я б не радила. Хлібчик Вам повинен подобатись. Ну і як даєте вісивки, то трошки більше води вони хочуть - дивіться по колобку.
Привіт усім. Вирішила поділитися. Уже кілька місяців печу хліби на заквасці. Маю їх дві пшеничну і житню. Хліб виходить надзвичайно смачний і ароматний. Шукаю якісь цікаві нові рецепти можливо хтось поділиться. Це мої хлібчики. Навіть паску пекла на заквасці вийшла надзвичайно смачна.
О. які гарні у Вас хлібчики! Ось на цьому форумі дівчата активно діляться рецептами і враженнями про хліб на заквасці. http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=291394
От ви завжди кажете дивитись по колобку, навіть колись мені відео скидували. Але я не розумію -- невже для кожного хліба колобок має бути однаковим? Я роблю за різними рецептами і в деяких рецептах взагалі колобок не виходить -- якась рідка маса, як сметана. А хліб -- смачнющий (правда якщо спитаєтесь рецепт -- то не пригадаю, бо я "хороші" рецепти не запам"ятовую, а відкладаю в пам"яті тільки ті, які не вдаються, щоб більше не повторювати). Або навпаки, є один рецепт сметанного хліба, де колобок такий тугий-тугий, і хліб теж добрий То в мене питання: невже якщо оту рідку масу доведу мукою до "ідеального" колобка, або отой твердий колобок розбавлю водою і зроблю із нього мягший -- то що, хліб буде ще кращий?
Ні, колобок не завжди однаковий. Стандартний пшеничний - колобок ))))) Пшенично-житній - колобок, але рідкуватий. Житньо-пшеничний - колобок не вийде, тісто рідкувате.
Піздно! Ото якраз печу такий (і вперше на пиві). Колобок був рідкуватий, але я, недочекавшись нічиєї відповіді вирішила довести його до ідеалу, і досипала муки.... Ну от зараз ще 59 хв пектись. Подивлюсь, що з того вийде: зіпсула чи ні...
за ідеал береться колобок на 100% пшеничний хлібчик. На чіабатту взагалі таке поняття як колобок відсутнє (хіба 3 хвилини поки заміс робиш)
Дівчата, хтось останнім часом пік хлібчик з борошна Хуторок недавно купленого? Ми як купили хлібопічку пекли на Хуторку купленому ще на початку зими, все було добре. Потім та паніка з борошном, я накупила Богуміли і весь час викристовували її, у хлібопічку також. І весь цей час з першої спроби хлібчик завжди виходив чудовий, настільки що я дивувалась дописам деяких дівчат як то можна по рецепту готувати і щоб щось не вийшло. І от доїли Богумілу, відкрила Хуторок куплений чи то в розгар паніки чи одразу після неї. Одним словом на буханку 1 кг, даю норму 600 гр муки і вмикаю пічку. І тут діти зауважують що колобка немає, а вони у мене люблять дивитись як там той колобок замішується. Дивлюсь - а тісто ну таке рідке як густа сметана. Я докинула ще борошна, понад норму. А поміж тим помітила що це орошно якесь таке типу як з крохмалем перемішане, дуже розсипчасте і таке скажем пухке. Отже колобок якось там вже замішався, коли це все діло почало рости той хлібчик відріс майже під верх кришки, а коли пічка допекла - цей весь верх просто впав і має плоску хлібчину хверзу, навіть недопечену. То щось з борошном? Воно на ощупь реально якесь інакше і незвичне.
Одного разу попросила купити чоловіка борошно,він приніс той Хуторок,ще й 5 кг...робила 3 рази хліб,різні рецепти...ні разу не получився,все забитий,низький...фууу...вже думала,що це щось з хлібопвчкою,але той хуторок закінчився,купила богумилу і знову все супер,значить таки діло в борошні...то було десь пів року назад.
я мала 2 кг такого Хуторку, купленого тоді. Але хлібчик нормальний виходив. Я навіть один вид паски на ньому пекла і теж вдалася.
Вчора була моя перша проба пера, тобто випікання хліба Хлібчик вийшов як перший млинець робила за цим рецептом http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=12688.0 Першою причиною бачу те що дріжджі в мене виявилися саф левюр, а не момент. Вже тут прочитала що не добрі ті дріжджі до такого рецепту. що вони більше до опари. Ну і..... ага, жадність якщо хліб, то корисний, а корисного треба побільше, побільше . Ну от і розбавила я пшеничне цільнозернове борошно 100 грамами житнього, теж цільнозернового. То теж може бути причиною? Словом хліб вийшов гливкий, кислий і з запахом дріжджів хочу спробувати ще раз. купила вже дріжджі др.Откер, житнього борошна вже не додаватиму, але от собі думаю, чи то може ще клейковини тре купити? Ага, пекла на режимі цільнозерновий хліб. Хлібопічку ми на пробу позичили, то вона простенька, Аврора.... Що скажете, дівчата?
якщо всі інші інгредієнти перевірені і без змін (тобто не "щойно відкрила нову упаковку", тоді борошно). я використовую Аро і мені нормально. А взагалі, коли отак спершу зносить шапку, а потім просідає до діри усередині, це ознака дріжджів. Зашвидко відпрацювали і потім "видохлись" і все лягло пляцком. найкращий з того, чим я останні 2 місяці "бавлюсь" http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=179243.0 але будьте готові до того, що з нею багато возні і тісто ну зовсім не типове. експериментувати з такими штуками можна коли у вас це не перший хліб Перші 10 треба зробити строго по перепису. Спечіть спочатку хоча б 2-3 булки простого білого, поспостерігайте за замісом, за колобком. Потім зробіть цільнозерновий. Колобок буде схожий. Далі можете пробувати з житнім, але тут тісто вже буде рідкішим. Ну і кислинка однозначно буде, бо ж він житній. Клітковина в будь-якому випадку покращує хлібчик, оскільки мука в нас здебільшого досить бідна на неї. Але як її не дасте, то це не смертельно