Як правильно морозити різні продукти...

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем irkazijka, 22 Вересень 2015.

  1. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    я морозила, а чому не можливо?
     
  2. sanches

    sanches Well-Known Member

    Половинками для випічки, цілими для компотів. Трошки псуті - різала скмбочками.

    Отправлено с моего Nomi i504 через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Та думала, що ніц путнього з того не вийде)

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  4. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Дякую)
    Мені мамині подруги порадили перебити в блендері з цукром і так заморозити. Я морозила порційно у силіконових формах для кексиків. Казали, що дуже ароматне і краще за варення. Зимою спробуємо. Але спробувала сьогодні краплинку, то вийшло смачно.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  5. Altera

    Altera зачарована птуха

    угу..не вийде:girl_sad:
    я морозила і цілими, і половинками - то були неїстівні:girl_nea:
    угу, а отак - файно:girl_crazy: - як свіжозблендероване пюре на смак.
    Без цукру вони не морозяться, я вже всіляко перебробувала:girl_smile:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Olenyk

    Olenyk New Member

    Абрикосів не морозила, але сливи половинками - так. І хочу Вам сказати - супер для пирогів!!!! Мороженими викладала на тісто. Смакота. Думаю, абрикоси були б не гірші
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  7. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    От власне я теж подумала, що будуть потім розлізлими. Хоча мені не принципово, бо планую давати до каш і йогуртів дітям. Але все ж хочеться, щоб смак зберегли. А блендеровані скуштували вже - смакота. Дійсно як свіжі. Мені навіть більше за полуниці сподобалися)

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  8. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Ну, як на мене, то сливи все ж таки твердіші та не так розлазяться, як абрикоси. Сливи може так і заморожу.

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  9. Altera

    Altera зачарована птуха

    справа навіть не в консистенції - вони на смак кака:girl_nea: - робляться якісь чорні, кисло-гіркі і ..чимсь смердять:girl_blush2:
     
  10. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    а, ну якщо їсти, то не знаю.
    я морозила для компотів та пирогів, то мені супер
    --- дописи об"єднано, 17 Липень 2016 ---
    я навіть не знаю, як то ви заморожували, що у вас такі вийшли:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Altera

    Altera зачарована птуха

    ну та звично - як все - і в пакеті, і в контейнері пробувала. Досвід заморожувань у мене немалий:d23:. Але була просто вражена, наскільки негативним вийшов результат..може то сорт якийсь такий..не до заморозки:girl_sad:. єдине, що мені з фруктів не вдалося - то абрикоси.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Персики,сливки і абрикоси морозила половинками на пиріг.Дуже сподобалося.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. vikitoria volyn

    vikitoria volyn Well-Known Member

    я теж абрикоси половинками морозила- в випічку смакота, і джем з заморожених варила тільки не розморожувала а одразу в кастрюлі варити починала
     
  14. Melian

    Melian Well-Known Member

    Для хазяйки-початківця, в якої недавно появився холодильник з великою сорозильною камерою і яка не знає чим її заповнити, підкажіть, будь ласка:
    1. Як ви морозите цвітну капусту?
    2. Що саме додаєте до супних овочевих наборів і для борщу?
    3. Що ще цікавого морозите для малечі, бо я щось в цьому не розуміюсь взагалі...

    Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Цвітну капусту розбираю на дрібні суцвіття і так заморожую.
    Роблю овочеву суміш для рагу(цвітна капуста,броколі,морква,кабачок,болгарський перець)-фасую порційно в кульочки.
    Буряк запікаю в фользі,тру і заморожую в формах для кексів(легенько виймаються,тоді в кульок)-для одного борщу. Дуже полегшує і спрощує приготування.
    Моркву морожу смужками і кубиками.
    Болгарський перець смужками і цілий(почищений)для фарширування.
    Гарбуз -кубиками(для запікання,рагу,в пироги і запіканки)
    Помідори запікаю половинками,виймаю ложечкою,блендерую з травами і спеціями+трохи олійки(потім у перші і другі страви замість томатної пасти)
    Кабачок чищу ,кружальцями і кубиками нарізаю
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. олюся_зі_львова

    олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

    розбираю на суцвіття, бланширую (кидаю на 1-2хв. в киплячу воду), охолоджую і заморожую.
    я теж так морожу
    можна заморозити в стаканчиках від йогуртів перетерті сезонні ягоди\фрукти- слива, абрикос, чорниця, ожина.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А баклажани хтось морозить? Десь краєм вуха чула, що іх запікають перед заморозкою. Дуже люблю баклажани).
     
  18. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    Я запікаю цілими до м"якості (десь 30-40 хв. при Т- 190-200град. ). Потім чищу, збиваю блендером, морожу то пюре в зіп-пакетах. Взимку розморожую, додаю олію, часник, зелень, спеції. Обожнюю іх ( і головне - мінімум зусиль )
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А шматочками не пробували?
     
  20. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    Ні, колись пробувала запікати половинками, помазати олією, але вони мені не дуже, якісь трохи гумові. На "зараз" я печені баклажани ріжу для салатів шматочками (щоб меньше смаженого їсти). Шматочками (сирі) не морозила. Ну і пюре займає в морозилці набагато меньше місця.
     
    Останнє редагування: 18 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 1