А навчіть мене... або таємниці файної господині (4)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 28 Лютий 2015.

  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.:girl_in_love:

    Тема не флудильня :girl_crazy:, тому якщо
    В цій теми будемо обговорювати те чого хочемо навчитись. Переписи прошу писати у відповідну тему. Це краще для нас всіх. :girl_dance: Потім не зможемо звести кінці з кінцями і будемо писати, знаю, що є перепис Касі а знайти не можу. :girl_blush2:

    Дуже дякую за розуміння. Ми з вами гарно перетупцювали за 3000 дописів у першій, другій та третій темі тому продовжуємо допомагати один одному тут.

    Навчіть мене Дубль чотири! :girl_curtsey:
     
    • Подобається x 2
    • Погоджуюся x 2
    • Корисно x 2
    • Не подобається x 1
    • Співчуваю x 1
    • Баян x 1
    • Безграмотно x 1
  2. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Точно! Ви мені нагадали, що дійсно і в нас крем робили макогоном.
    Але тут я не можу скористатись цим способом)
     
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    деревяною ложкою об тверду миску чи банячок - розтираю жовтки з цукром. так же ж роблю майонез, бо інакше в мене не виходить..
     
  4. Online

    Online Well-Known Member

    Пам'ятаю в дитинстві, моя мама колись вінчиком збивала. Якщо немає і нема де взяти - тоді виделкою. Але це все для тих хто має час, натхнення і терпіння... П.С. Ой, тільки додивилася, що це про масляний крем. Ні, вінчик точно не піде.
     
  5. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Виделкою збивати, але в невеликих пропорціях.
     
  6. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    дівчата, допоможіть.
    пекла сирник. все як звично - сир, яйка, цукор... така гарна маса взбилася. завжди виходив, а сьогодні вийшла якась недозапіканка. сир ніби відігрівся - окремо сухий солодкий сир, окремо вода-сирватка. фу.
    може тому, що я змішала домашній і магазинний сир?
    зла сама на себе
    UPD. остиг той "сир". додала яйко, трохи муки і посмажила сирники. на смак як з перегрітого сиру(сухі). що то було?:girl_impossible:
     
    Останнє редагування: 26 Жовтень 2018
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  7. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    недобрий магазинний сир. ну в мене принаймі з магазинним таке буває - якщо хочу зробити крем, яку б жирність не брала, які вершки не давала - окремо біла маса грудочок, окремо виступає сирватка. колотять одним словом. ще так знайома брала з "твій сир" здається, то на сковорідці макарони в сирватці ПЛАВАЛИ
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    В мене теж таке бувало, завжди пекла тільки з домашнього сиру. Мені чомусь здається, що то мало муки/крохмалю.
    До речі останній раз купував чоловік в Твій сир і дуже гарно збилося і спеклася теж ніжна маса, тільки без кислинки справжнього сиру.

    Надіслано від мого SM-J200H, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    А з магазинного листкового тіста можна якийсь штрудель зробити? Так хочеться чогось дуже яблучного і яблука є, лиш часу бракує, шукаю швидкі варіанти


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  10. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Я з листкового тіста слойки з яблуками робила.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Я штрудлі завжди з магазинного робила - і яблучні, і з шпинатом
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    А яблука треба перед тим трохи потушити? Вони встигають спектися ? Тож наче недовго печеться те тісто


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  13. flame

    flame невгамовний експериментатор

    обов"язково треба. Саме тісто треба трохи посипати сухариками, щоб нормально спеклося в середині. До протушених з цукром яблук додайте трохи кориці, запарених родзинок, горішків.
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Raven

    Raven Мама малятка

    @Retaret, я не протушую. Мажу маслом топленим, зверху сухарики. потім начинка.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Я яблука накраяні посипаю цукром, трохи постоять(пустять сік), додаю кориці і завжди даю сирі. До такої випічки.
     
  16. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я теж не тушу. А по часу витяжне тісто на штрудель теж недовго замішую, трішки розтягувати хіба довго. Але воно нескладне в приготуванні.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  17. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Штрудель можна і з лаваша скрутити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Online

    Online Well-Known Member

    Мені з лаваша значно кращий, ніж з магазинного листкового тіста. Якщо не хочеться або немає часу бавитися з власним тістом - так і роблю.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Згубила рецепт за яким пекла.. Тикніть носом газдиньку..ю.
     
  20. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Хто має перевірений рецепт тортику Пані Валевська? Особливо цікавить, що зробити, щоб заварний крем не був просто нудний? Чи цедри додати чи що?
     
  21. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Обдарувала мене свекруха цілою гускою (замороженою).
    Щоб не розморожувати-розділяти-заморожувати повторно, думаю над тим, щоб приготувати гуску цілою на НР.
    Гуску з яблуками готувала один раз в житті і вийшла вона мені несмачна зовсім.
    Є якісь варіанти приготувати гуску смачно людині з поки що низьким рівнем кулінарної кваліфікації?
    Духовка в мене добра, є функція гриль.
    @Mansikat @flame @Arapeta і всі "співчуваючі" :girl_crazy: - буду безмежно вдячна за поради.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1