Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    і це те, про що я Вам говорю. Ви накручені через цифри, а не через об'єктивні показники стану дитини.
    Точний термін зараз визначити неможливо, оскільки діти в 36 і 43 тижні виглядають приблизно однаково.

    Що практикувала я - думки з прицілом "і що я буду робити?"
    приміром. Води густі - що я можу з цим зробити?
    дитина 4,5 кг - які мої дії, якщо це правда?
    обвиття пуповиною - на що в моєму житті вплине ця інформація?

    Речі, які я змінити не можу, не мають мене хвилювати. Зараз гормони такі, що хвилює будь-що. Кажіть собі: "я хвилююсь, бо я відповідальна вагітна мати. Я роблю все, щоб моя дитина з'явилась на світ вчасно і гармонійно."
    Ще я би поговорила з малятком. Сказала б не зважати на всі ці розмови дорослих, бо дорослі не шарять, а лише малюк знає, коли йому з'явитись. Але тут же розповіла би про свої відчуття і емоції - "мама дуже переживає за тебе. Тому якщо тобі не критично важливо - народжуйся швидше, будь ласка."
     
    • Подобається Подобається x 5
  2. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Дівчата привіт! Майже рік не писала, бо лікувалась з ВА в Польщі, пила лише аспірин. Маю ВА в середньому титрі, були 3 3В на 26-28 день циклу, лише аналіз крові показував. Довгий період консультуюсь з генетиком Гельнер і лікарем Філіп'юком, але крім аспірину нічого не пропонують, і далі ЗВ на ранніх термінах. І ще в Гельнер здавали аналіз на каріотит, то в нормі, але інший аналіз показав високий рівень гомології HLA-DRB-70%, HLA-DQA1-50%. Порадьте, будь ласка, до кого можна звернутися і ще проконсультуватись, читала про Прокопчук. Підкажіть, де приймає, чи може маєте номер телефону. І де краще зараз здати коолограму, гомоцистеїн і на ВА. Дякую Вам. Бажаю Всім міцного здоров'я!!!
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  3. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Як Ви лікувалися, якщо він не лікується. Я маю ВА вже 11 років. Є син, наступні всі вагітності невдалі. От цього циклу була 9-та невдала вагітність.
    З ВА лише до Михайлишин, плюс я консультуюся у гемостазіолога гематолога Капліна Ольга з Москви, вони в парі з Михайлишин підбирали мені терапію.
    Але після минулорічної позаматкової я поклала крапку в плануванні.
    Набридло.
    Будуть питання пишіть в пп

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  4. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    З Гомологією вагітніють з Біовеном у практиці Михайлишин. Я маю 0%, 50%, 50%, здавала три лукости. Ви робили еко?

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  5. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дуже знайома ситуація. Що Прокопчук, що Філіпюк нічого толкового не запропонували. В них все стандартно- аспірин і клексан 0,2 ( який навіть по вазі мало кому підходить). І так я втратила 3 вагітності. А після третьої невдалої вагітності ( щоправда без терапії) лікар мене питає, а чого так сталося? В мене на них вже надій жодних. Консультувалась в Капліної, яку радить скорпіонша. Додатково вона призначає в планування метипред і плаквеніл.Це не вітаміни звісно, але й втрачати дитину більше не хочу. І знову експериментувати " а ось на цей раз може вийде без цього" теж. Я наразі ще не планувала через ковід, але тепер принаймні розумію більше, що і як маю робити.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  6. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Але Капліна хоч робить індивідуальний підхід до кожної. Щодо Клексану то хто мав втрати то починати треба з 0.4-0.6 доз, і ніяк не 0.2 - пояснює Капліна. Навіть Михайлишин сказала, що триматиме з нею св'язок бо у нас у Львові нема таких спеців.
    Особисто я нікого не знайшла з гематологів нормальних.
    Та й здавати аналізи на терапії Капліна прописує щодва/щотри/щочотири тижні і це різні аналізи.
    Коли я здала те, що мені призначила Капліна то Михайлишин дуже здивована була.
    Не пожалійте, дівчата, тих 600-800 грн на консультацію


    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Доброго дня. Дуже дякую за відповідь. Ми з чоловіком вже 5 років стараємось. В багатьох лікарів у Львові були: Томич, Шидлик, Філіп'юк, Гельнер, клініка Перенс.... Спочатку всі казали, що причина в чоловіка, 4% живих, а в мене всі гормони в нормі ( тільки щитовидка, але п'ю Еутерокс і ТТГ в нормі). 4 роки без результатів, тільки аналізи і різні вітаміни. Поїхали до Польщі, робила 3 інсемінації, еко, і завжди 3В. Але гроші закінчились, приїхали додому. Тут у Львові пішла знов всі аналізи від початку здали: висновок ВА. Принесла аналізи Гельнер, сказала: пийте малину, мед, відпочивайте і пробуйте... Пішла до Філіп'юка: сказав пити лише аспірин, і пробуйте, коли дізнаєтесь, що вагітні приходьте буде капати Біовен і подальше наше лікування. Але не встигаєш навіть дізнатись, що вагітна, як знов ЗВ. З 20 дня циклу починаю здавати аналізи крові, щоб дізнатись, а потім на 23-25 день болить живіт, коричневі виділення, швидко до лікаря ( аналізи, узд) і кажуть лежіть, пийте лютеін і чекайте в яку сторону вагітність піде, в кращу чи гіршу. Вже справді не має сил. Розумію, що зараз карантин, думаю з весни знов починати лікування.
    Дуже Вам співчуваю, що стільки у Вас було 3В. Тримайтесь. Надіюся, що Бог добрий і наші молитви почує, і ми Всі матимемо малят.
    --- дописи об"єднано, 29 Листопад 2020 ---
    Дуже дякую за відповідь. Можна запитати, де приймає Каплінова? Мені теж призначили в січні преднізолон, сказали пробуйте вагітніти. Пила майже 6 місяців, і як зрозуміло результати не успішні. Тільки зі здоров'ям гірше стало, почали гормони щитовидки підвищуватись, ТТГ = 15, і ще збій циклів, загальний стан не задовільний. Деколи вже втрачаєш надію, але потім знов починаєш боротись і знов обстеження, лікування, яке не малі гроші коштує. Хочеться знайти лікаря, який справді зможе допомогти.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  8. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Відповіла вам в приват
     
  9. Yeremiya

    Yeremiya Well-Known Member

    вже п'ять років не млжу завагітніти: було і еко в хміля, інсемінація на короленка, лікувалася в городенчук (перший раз була вагітність за стільки років але завмерла) хо це лікар - Каплінова, чи я щось пропустила? Порадьте що уе за лікар?
     
  10. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Капліна приймає онлайн, вона живе в Москві, має сторінку в Інстаграмі, консультує у вотсапі

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
  11. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Можу Вам дати її контакти

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
  12. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Так, Паренс лише еко пропонує, Філіп'юк капає біовен, але його треба капати в три заходи, а не як завагітнієш. Шидлик моїй знайомій так порізав яйники, що має амг 0.2 і нема діток, хотіла судитися, казали безтолку. Томич гінеколог, а не репродуктолог. Гельнер не чула, щоб радила щось по медицині, скорше народні методи. Я обійшла ще більше лікарів, єдиний вибір Михайлишин+ Капліна

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
  13. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Дуже дякую за пораду. Після 5 років лікування розумію, що тільки до Михайлишин буду звертатись. Чи є тут хтось, коли дійсно Михайлишин+Капліна допомогла, бо після всіх тих моїх лікарів боюсь комусь довіряти.
     
  14. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    У мене були дві терапії: для природнього планування
    І для еко
    Складені Капліною, я їх показала Михайлишин, щоб вона знала, що я буду приймати і плюс вона своє додає.

    Але я ні той, ні той не почала.
    І навряд чи почну вже.
    Тому Вам потрібно спершу проконсультуватися і у тої, і у іншої і вже почуєте, що вони кажуть

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
  15. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Так, обов'язково треба проконсультуватися і пізніше вже вирішити, як саме лікуватись. Бо розумію, що лікарі у Львові не вміють лікувати ВА і роблять намнас експеременти, а може получиться без лікування, а для нас це біль втрати.
     
  16. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    В мене останні цикли теж схожа ситуація: рівно за тиждень до початку КД сильно болить живіт, як на місячні, потім трошки мазне кров'янистим і тоді все проходить до справжніх КД. Теперішня лікар призначила Дуфастон для підтримки 2ї фази і все, але результату нема.. А як запідозрити в себе ВА?
    P.S. перша вагітність завмерла у 8 тижнів, причини так і не знайшли. Друга В успішна, але всю дорогу на підтримці лежачи і з Дуфастоном.
    Щось навіть не знаю до кого б то піти тепер з цими симптомами?..

    Надіслано від мого SM-M315F, використовуючи Tapatalk
     
  17. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Привіт. Знайома ситуація.... За тиждень до КД починає сильно живіт боліти, а потім 1-2 дні коричневі виділення, йду до гінеколога, він каже пийте лютеїн або дюфастон і лежіть більше. Декілька разів здавала аналіз, то показує вагітність , біжу до лікаря, а він лежить і чекайте... Тому зараз не плануємо вагітніти, поки не матиму нормального лікування. Про ВА дізналася лише по аналізах, жодних проявів не було. Здала аналізи, сказав лікар що ВА в середньому титрі, призначив аспірин і все. Боюсь тактх лікарів. Тут на форумі дівчата порадили гематолога з Москви, записалась аж на квітень до неї на консультацію онлайн. Весною всі аналізи здам, щоб "свіжі " були і їй покажу, надіюсь, що вона допоможе і призначить нормальне лікування від ВА.
     
  18. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    А які саме аналізи здавали?

    Надіслано від мого SM-M315F, використовуючи Tapatalk
     
  19. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    А з якого дня циклу аналіз крові на ХГЛ покаже В?

    Надіслано від мого SM-M315F, використовуючи Tapatalk
     
  20. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    7-10 день після овуляції покаже

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1