Зуби мудрості

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Neytasa, 26 Грудень 2010.

  1. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я теж недавно мала видалення 8-ки. Тяжка справа. Довго не те, що не наважувалась, а якось не впевнена була, чи мені то треба (бо лікар-терапевт мене давно підштовхувала до видалення того зуба, а от лікар-хірург спершу відмовляла, мовляв, краще їх не рухати без потреби, бо там нерви і т.п.), але також зуб почав псуватись, і так, як він був практично повністю в ясні, то вже іншого виходу не було, тож це і стало поштовхом. Я думаю, добре, що ви одразу будете морально готові, що може бути непросто. Бо я щось недооцінила, а важко було все: і саме видалення (напевно, якби йшла вдруге, таки не хотіла б загального наркозу, але загалом розумію, чому роблять), і післяопераційний період, в мене ще лімфовузол дуже відреагував, болів реально чи не більше, ніж те все порізане. Але з розповідей родичів і знайомих, не всім так важко було.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  2. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    той загальний наркоз легший, такий що людина несвідома поки їй вводять препарат в кров. Особисто я прокинулася після операції, сонна але свідома була, і коли привезли додому, то ще годинку поспала. Жодних поганих відчуттів не було (як тошнота абощо)
     
  3. Jullka

    Jullka New Member

    Треба видаляти зуби мудрості, але страшно( хотілося б потрапити до хірурга, який має багато досвіду, читала цю тему, добрі відгуки про першу стоматологічну поліклініку та медінстут... може хто нещодавно видаляв, та може порекомендувати?
     
  4. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    На Проспекті Шевченка в державній стоматології хірург Шевчук Роман Ярославович, дуже хороший лікар з великою практикою, рекомендую
     
  5. Mixa

    Mixa Member

    А державна стоматологія ще існує? я думала їх закрили(((
     
  6. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    Не знаю наскільки вона державна, але ціни за видалення зубів досить нормальні, оплата по квитанції в касі.
    До прикладу, в приватній клініці Драганчука, ціна за видалення 8 від 1600 до 4700 залежно від складності, на Академічній 800 платили.
     
  7. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Не державні, а комунальні госпрозрахункові. На Шевченка, на Симоненка точно. Для учасників АТО і дітей з львівською пропискою є пільги (Мені сам лікар сказав - як маєте паспорт з пропискою у Львові - то покажіть в реєстратурі, і процедура буде безкоштовна (видаляли молочний зуб). Не знаю, правда, як щодо лікування, чи мають добрі матеріали.
     
  8. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    Хтось у Пастернака видаляв зуби мудрості? Наскільки травматично?
    Що з цінами?
    Знаю його багато років, але по інших питаннях. Тому хотілось би почути незалежні відгуки
     
  9. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    Підніму свій же попередній пост. Побувала у Юрія Богдановича Пастернака. Ставлю 20 балів по 10-ти бальній шкалі. Ну дууууже праворукий, до такого прям приємно йти
     
  10. Aylin

    Aylin Well-Known Member

    Доброго дня! Якщо можна підкажіть контакти лікаря в ПП і де він приймає.
     
  11. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    Пи
    Пишу Вам в пп
     
  12. Lionn

    Lionn New Member

    у мене виросли і все було ок, на щастя
     
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мені в п‘ятницю видалили дві вісімки зліва. Видаляла, бо ношу брекети і хочу максимально доброго результату, а вони трохи заважають вирівняти зубний ряд. Пів року відтягувала, спочатку страшно було, потім робота і нема часу на відновлення. Влітку нижня вісімка вирішила трохи підрости і я 4 дні вила від болю, знеболюючі не помагали, в медінституті лікар не міг нічого зробити, бо рот просто не відкривався, все спухло. Я думала, що така ж реакція буде на видалення, готувалася на найгіршого сценарію, запланувала собі тиждень мінімум на відновлення. В медінститут не пішла, бо в мене від самого того приміщення дикий страх брав, хоч лікар там класний. Пішла в Пародент до першого-ліпшого лікаря, що мав віконечко. І що? 15 хвилин, жодного болю, реготала під час процедури, коли лікар активно «вишивав» в роті. З неприємного, то лише досить великий набряк щоки на другий день, а сьогодні третій, то вже майже непомітно. Знеболююче випила один раз пів дози ще до того, як відійшла анестезія. А наніч забула випити і нормально спала, трошки нило. Не дуже подобається, що АБ п‘ю, але сама розумію, що то оперативне втручання, плюс таки був розріз, зуб витягали двома частинами. Не знаю, скажіть мені щось за АБ після видалення, бо в березні планую ще дві праві забрати, там така ж ситуація. В мене одній коліжанці взагалі кололи після видалення нижньої, а іншій не призначали, але в неї швів не було.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    наскільки я розібралась, то дещо застарілий підхід, і, мабуть, кожен лікар призначає чи ні на свій особистий розсуд. Мені призначали рік тому після видалення вісімки, і я приймала, хоча теж дуже не хотілось, але лікарі трохи застрашили, було досить складне видалення. Чесно кажучи, настільки був важкий відхід, що я мабуть і не помітила б, якби пішло інфікування, бо і так все страшенно боліло, перші дні могла лише через трубочку пити. Мама от щойно після іншої невеликої операції , АБ їй не призначили. Раніше вона вже аналогічне втручання робила в іншій лікарні, тоді призначали.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Mansikat я так читала про зашивання: дехто вважає це застарілим підходом, а дехто (і це лікарі молодого покоління) ввжають накладання швів прогресивним кроком. Мені верхню не зашили, а нижню зашили, то певно є якісь причини. І от так з тими АБ. Якщо б я мала якісь аргументи і була в них впевнена, я б питала пояснень. А так, навіть не знаю, чи правильно відмовлятися.
    Мій чоловік в жовтні розрізав болгаркою руку. Серйозно так розрізав, майже до кістки. В лікарні наклали багато швів, дали АДП (то вже я сама наполягла), а АБ не призначали. Хоча, то таки рана зовнішня була, а в роті бинтом не замотаєш. Не знаю, як правильно. Зрештою, мені прописали слабенький АБ з мінімально потрібним курсом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Я теж планую видаляти вісімки ближчим часом, недавно якраз вже консультувалася щодо цього. Я не впевнена, але здається АБ таки дають, коли було якесь розрізання-колупання, якщо ж зуб типово розміщений і його відносно легко вийняли , то без АБ, але можу помилятися.
    Років десять тому видаляла всі п’ятірки, теж перед брекетами, тоді рвали по одному зубу кожних 2-3 дні. Але взагалі нічого «лікувального» не призначали, Німесил по потребі. Але дві ямки таки заживали довше, шось там набиралося, після одного видалення з тих чотирьох навіть трохи Т піднімалася. То я тоді ходила, щоб мені шось зробили, якусь штучку пхали в ту ямку.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Adeo

    Adeo Active Member

    Добридень, можете детальніше розказати про свій випадок і що послужило причиною?

    Маю схожу ситуацію і вже місяць бігаю по консультаціях, щоб зрозуміти, як лікувати - маю аж 3 кісти (2-ві в 6-тих зубах і 1-ну в 5-ці) і пішло запалення гайморових пазух. Хірурги кажуть видаляти зуб і кісту і ставити імпланти. Ендодонти - перепломбовувати канали і слідкувати, чи кіста з запаленням проходить. ЛОР - прописав антибіотики і ще 4 позиції різних ліків, каже, що гайморит (хоча ознак - жодних).

    Однозначно ніхто нічого не каже і не знають звідки воно взялося. Наразі схильна перепломбувати канали і надіятися, що все пройде.

    Щодо видалення зубів мудрості, то рвала верхню 8-ку зліва десь 6 років назад. Досвід не з приємних - пролежала в кріслі 3-4 години, було складне видалення, пила антибіотики, що призвело до ряду проблем (ангіна, молочниця і тд). Але зараз ніби все ок. Тепер лікарі радять видалити ще і 3 інших 8-ки одноразово під загальним наркозом, буцім-то, навіщо вони вам.
     
  18. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Які зараз актуальні ціни на видалення 8-к? Нестандартне, атипове хуріругічне втручання (зуб ще не виріс, росте дуже криво, під кутом).
    Дзвонила в різні клініки, ціни дивували варіацією: від 800 до 5800 грн.
    Якщо хтось недавно видаляв, поділіться досвідом.
    І ще питання, чи вартує зразу 2 зразу зуби видаляти? Наприклад, 2 верхні, чи 2 справа. Якщо так, то який варіант краще?
     
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я так видаляла восени 6-ку і 8-ку одночасно. 8-ка теж криво росла і вперлась в кістку. В мене всі 8-ки так росли, але вже всі видалила. 6-ка - була коронка і під нею тріс зуб, довелось теж забирати. 8-ку забрали без проблем, а от 6-ку видаляли по шматочках:wacko: По ціні, точно не пам‘ятаю, але десь біля двох тис. вийшло.
    --- дописи об"єднано, 22 Січень 2021 ---
    Мабуть краще з одного боку, щоб жувати можна було на іншу сторону і не подразнювати ранки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Написала кілька постів зверху. Тиждень тому, Пародент. Верхня ліва звичайне видалення, нижня ліва атипове. 3700 за два зуби, анестезія чудесна, мені минуло дуже легко (хоча то ще особливість мого організму, я завжди легко відновлююся). Вони ще при атиповому видаленні якусь таку штуку цікаву роблять: беруть кров з вени і з неї формують згусток в лунку. Минув тиждень і в мене вже сліду нема від ранки, хоч шви ще є до наступної п‘ятниці. В березні планую праві 8-ки видаляти, то теж до них піду. Видаляти можна також всі 4 відразу під загальним наркозом, але я так не хотіла. Тоді треба їсти через трубочку кілька днів. Я вибрала варіант один раз - один бік і місцеве знеболення.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2