Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Norkova ledi

    Norkova ledi Member

    Наш прикорм починався як педітричний з овочів, тоді каші, фрукти, сир. Зараз вже можу дати щось зі своєї тарілки облизати. Для риби ніби ще рано, то думаю що ще можна ввести.
     
  3. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Раніше радили цільне коров'яче молоко після року. За алергени теж чула, що зараз радять раніше вводити, але це ніби якщо є підозра, що в дитини може бути реакція і вводяться вони мікроскопічними дозами під час періоду "вікна толерантності" між 4 і 6 місяцем. А так щоб просто дитині варити каші на молоці, то я своїм після року давала. Знайома дала цільне молоко малій раніше, то та мала сильну алергію, але потім з віком пройшла, зараз молочні продукти їсть нормально.
     
  4. Magnit

    Magnit Від себе не втечеш

    "Вікно толерантності" - міф, придуманий на догоду виробникам пюрешок.
    Прикорм вводиться після 6 місяців (в одному з досліджень: чим раніше вводиться прикорм, тим більша загроза виникнення алергічної реакції); ризик алергічної реакції менший, якщо і мама їсть певний продукт, і дає дитині; до року можна вводити алергени, лише уважно спостерігати за реакцією, особливо, якщо в батьків є виражена алергія на цей продукт.
    Коров"яче/козяче молоко (сире, цільне) можна починати давати після року. В кашу (готувати на молоці) - з 9-10 місяців.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Пюрешки якраз-то роблять як правило з гіпоалергенних продуктів, тому з вікном толерантності в них мало спільного. Йдеться про якийсь конкретний продукт, алергію на який діти часто не переростають, і у випадку, коли є підозра, що саме у цієї дитини може бути на нього алергія (спадкове і т.д.) - арахісове масло, риба, яйця. Там мікродози, ніяк не згодовувати баночками. Не те, щоб я дуже спец у цьому, але навіть Комаровський, який точно проти ранніх прикормів, згадує цей підхід. Дослідження, в тому числі клінічні, ще тривають і вони не поки не достатньо масштабні, щоб однозначно щось стверджувати, але повністю відмахуватися від цієї теорії ще рано. Єдине ясно, що це має бути під контролем лікаря і лише за потреби. Це не значить, що 4-місячній дитині треба згодувати півбанки арахісової пасти.
     
  6. Magnit

    Magnit Від себе не втечеш

    Якщо покопатись в дослідженнях, які взяті за основу "вікна толерантності", то в пункті "Конфлікт інтересів", побачимо фінансування і ґранти від виробників дитячого харчування. В Росії, зокрема, таким спонсором була "Фрутоняня". В цьому (рос.) дослідженні брало участь аж 40! дітей, а функціональні порушення ШКТ виявили в 22 дітей. Ну такоє для висновків, що щось можна профілактувати...
    На даний час немає доказів про зв"язок раннього введення з алергією на глютен, молочні продукти, сою та горіхи. Щодо риби та морепродуктів, то чим раніше було введено рибу, тим частіше виникала алергічна реакція, ніж навпаки. А от дослідження про арахіс і яйця показали хоч якісь результати про зменшення алергічної реакції. Але і вони ще потребують часу для висновків, бо теж все не дуже однозначно (і про вік дітей, що брали участь в дослідженнях, і загальні висновки).
    Єдине, що цікаве є в одному з досліджень про арахіс, це те, що найменша кількість випадків алергії була в тій групі, де мама сама їла арахіс і давала його дитині. Трохи більша кількість - мама сама не їла, дитині не давала. І найбільші показники там, де мама їла, дитині не давала, і там, де їла лише дитина.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Синові 1,4, то я молока ще не давала. Він на педприкормі був, я сама теж щось молоко не дуже люблю, тому так. У мене питання, чи обов'язково його вводити? В сім'ї вживаємо тільки кисломолочні продукти.
     
  8. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Якщо дитина буде ходити в садок, то все одно там будуть давати молочну кашу. То краще заздалегідь все ж ввести вдома. Якщо дитина ходити в садок не буде, то на Ваш розсуд.
     
  9. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ні, не обов‘язково
    --- дописи об"єднано, 1 Листопад 2020 ---
    Не буває гіпоалергенних продуктів як таких.

    Яка така може бути підозра на харчову алергію в дитини, без особливих проблем із здоров‘ям і в чому вона може проявлятись я навіть уявити не можу.

    Лікар лікує хвороби. Годування дитини - це не хвороба.

    Комаровський має займатися своєю професією - лікуванням хвороб.

    Якщо хочеться давати мікродози всього - треба переходити на педагогічний прикорм і не видумувати велосипед.
     
    • Подобається Подобається x 1