Порадьте ендокринолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем медведик, 9 Лютий 2010.

  1. Jngolina

    Jngolina New Member

    Доброго дня.
    Хтось консультувався у лікаря Гельнер Надії щодо діабету? Бо на сайті Центру здоров'я родини написано, що вона працює з деякими напрямками ендокринології, але діабету там не вказано.

    Може хтось має позитивний досвід лікування діабету - напишіть будь ласка у кого лікувались.
     
  2. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Консультувалась. Мені вона імпонує як лікар, ще з дитинства.
    На жаль, стосовно діабету - він не лікується. І Гельнер чи будь який інший лікар не вилікує його, лише може допомогти консультаціями.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Всім привіт...хто лікувався чи лікується в Винарович Ольги?...як вона вам як лікар...діагноз аутоімунний тереоїдит...записалась просто в Альтернативу до гінеколога і хотіла б зразу в цей день проконсультуватися в ендокринолога...вичитала що вона в Альтернативі
     
  4. NataliSik

    NataliSik New Member

    Свого часу я обійшла купу ендокринологів Львова. І "модних", і платних, різних. В принципі всі ставити АІТ, хоча всі гормони були в нормі, але був вузол. Всі казали пити йод та селен. В результаті залікували так що за рік вузол збільшився. Самопочуття- хоч вішайся. Дякувати Богу потрапила до Винарович, яка відмінила все попереднє лікування і призначила інше. Вузол почав зменшуватись самопочуття-не до порівняння! Я як на світ народилась! Вона ж порадила звернутись в кардіологічний кабінет на Павлова і насправді-як у воду дивилась. Жодний ендокринолог до того навіть не дивився в ту сторону.
    Зараз у неї свій кабінет на Залізничній, я була там. Вона там же має УЗД. Вхід з подвірья, невеличке приміщення. Про Альтернативу не знаю.
     
    Останнє редагування: 3 Липень 2020
  5. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Дякую за ваш відгук...а не підкажете які в неї ціни в кабінеті...суто консультація...УЗД я два тижні тому робила в Скляр...планувала іти до свого лікаря ендокринолога Герасименко Вікторії...вчора начиталась за АТ і планування вагітності і вирішила ще в когось проконсультуватися...
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    І що кажуть про планування вагітності і АТ?

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  7. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Вже як 3 роки після викидня неможемо завагітніти...вже певно 5 років а може і більше консультуюсь в Герасименко В.В...вона ніразу не казала що АТ може якось впливати, головне ТТГ тримати в нормі...а після того як проконсультувалася в Семчишин Роксолани в Медікавер почала вичитувати інфу в гуглі і шось почала переживати...Семчишин казала потрібний буде біовен...з ліків приймаю постійно еутирокс...ТТГ постійно скаче навіть при прийомі ліків...тому виникла думка ще в когось проконсультуватися...
     
  8. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    А титри антитіл у Вас високі?

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  9. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    6.12.2019 Антитіла до рецептора ТТГ 0.319 (норма до 1.58)
    24.06.2019 Антитіла до тиреопероксидази 248 (норма до 34)
     
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    То не дуже високі. Не мав би АТ сам по собі впливати на вагітність, впливає рівень гормону який ви можете забезпечити препаратами. Інша справа, що може є ще інші аутоімунні процеси в репродуктивній системі, тобто схильність організму то такого роду процесів загалом. Цікаво, що вам ендокринолог скаже, зараз вже практикують харчування по спеціальному протоколу, раніше лиш призначали селен, вітД, трав'яні препарати, які трохи стишували аутоімунний процес, я стараюсь робити такі курси раз-два на рік.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Час від часу теж призначають селен, цинк, Д3...
    Еутирокс п'ю то 75 то 100...ТТГ скаче...був в 3.80 і 0.037 і 5.06 це на фоні еутироксу...а читала і кажуть що при плануванні він має бути 2.5...
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. NataliSik

    NataliSik New Member

    Я точно не пам"ятаю, але десь 450 грн., біля того.

    Скажу свою думку. Якщо читати все в Неті що пишуть то можна одразу на Кульпарків записуватись.

    Я довший час ходила по різних лікарях, не тільки ендокринологів, читала все в Неті і в якийсь момент зрозуміла що наступні лікарі в мене вже будуть на Кульпаркові. Я щодня думала про хворобу, радості від життя не було взагалі. Так, це гормони але і як себе налаштовуєш теж. Вся індустрія медицини налаштована на те щоб тобі розповісти що проста нежить, чесання п"ятки чи зламаний ніготь - це може бути симптом смертельної недуги. Який би добий лікар не був (не кажучи про не дуже доброго) - вони зацікавленні щоб ти була в паніці і ходила - ходила до них.

    Я колись не могла завагітнити і тоді ще про щитовдку і не знала, але ходила по лікарях і один каже що треба ногу лікувати у нього, інший що руку у нього, в Неті пишуть що може бути і від шиї, умовно кажучи. Поїхали на море в Італію і не можу заспокоїтись, там теж знайшла лікаря. А вона подвилась, посміялась і виписала заспокійливе. І я просто заборонила собі переживати чи вийшло завагітнити чи ні. Не рахувала дні циклу, викинула термометр, після сексу просто лежала а не влаштовувала гімнастичний зал)) Одним словом через три місяці я взнала що вагітна))

    Моя кума не могла завагітнити і думала що через щитовидку. А виявилось що рівень вітаміну Д напевно впливав. Принаймі як його підняла, аналізи на щитовидку не змінились, але завагітніла і ось тепер я кума))

    Коли вже взнала про свою щитовидку то теж спочатку почала все читати, впала в паніку бо від щитовидки можуть бути всі симптоми які тільки в світі є. Кинуло мене на кето харчування, різні біодобавки. І в якісь момент я зрозуміла що це теж початок психозу, коли люди все життя присвячують не радості від життя, а тому що з"їсти, який аналіз здати і т.д.

    Треба звісно слідкувати за собою, але не впадати в переживання. Бо моя баба казала що дитинка не приходить коли бачить що у тебе немає радості, а тільки нерви. Звісно наше життя загалом не дуже сприяє радості, але треба старатись.

    Дуже важливо знайти свого лікаря, який не буде бачити в тобі тільки об'єкт заробітку раз, і буде компетентним два.

    Тому вважаю ця група дуже важлива для нас!

    Не переживайте, дитинка не забариться))
     
  13. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Дякую, надіємось і чекаємо...
    Я взагалі не думала за АТ як загрозу при плануванні вагітності...але після консультації з Семчишин Р. неможу не думати, що може і дійсно мені потрібен біовен і преднізолон...і тепер почала вичитувати всяке, так і є що краще не читати а краще або запитувати на форумі або в лікаря...з понеділка перездам знову ТТГ, вітамін Д, індекс Ноma і запишусь чи дальше до свого лікаря чи може до Винорович...і вже буду питати за все нове почуте
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    Дівчата, порадьте у якій лабораторії здати аналізи на гормони щитоподібної залози(ТТГ і ін)
     
  15. NataliSik

    NataliSik New Member

    Та практично всі лабораторії роблять.
     
  16. vjv

    vjv Well-Known Member

    Радіоізотопна на Некрасова або будь-яка приватна.
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Smurfyk

    Smurfyk Well-Known Member

    Дівчатка підкажіть до кого з ендокриноллогів можна звернутись, хто хороший? Попередньо встановлений діагноз аутоімунний тиреоїдит, гіпотиреоз середньої важкості, стадія декомпенсації.
    АТТГ 189,2, ТТГ більше 100, АТПО 410,2, Т4 вільний 0,097
     
  18. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    Доброго дня.
    Маю вузловий зоб 2 ступеню, вузол розміром 21 мм, питання таке, можливо, в кого з форумчан був схожий діагноз, і яким чином Ви лікувалися аби позбутися вузла. Ендокринолог, в якого я на обліку , каже спостерігати, якщо нічого не турбує, а поки не турбує.
    А загалом, таких розмірів вузли тільки оперуються.(
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    @Sofijusia, у вам якого типу вузол? Якщо анехогенний, то його спостерігають. Якщо є ізо, залежно від аналізів на гормон. А хто у вас ендокринолог?
     
  20. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    @Raven
    На УЗД вказали ізоехогенний вузол, аналізи на гормони щитовидки були в межах норми, трохи завищені антитіла до тиреоглобуліну.
    Ендокринолог Ірина Федчишин на Виговського.