"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Я так розумію, що то питання не просто зневоднення, лікарка називає то інтоксикацією, і треба влаштувати добру промивку організму, щоб то вивести.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  2. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Я думаю, що то все індивідуально, маєте можливість - здайте кров, нам грудного хватало, пити взагалі нічого моя не п’є, пробувала і воду, і компот, і з ложки, і з пляшки, розумію, що треба привчити і поки не виходить. Можливо дійсно зі шприца пробуйте. Я коли була в лікарки, то перепитала за пиття - вона мене запевнила, що грудного молока хватає. Кров ми здавали на 3 добу, то все було добре. В лікарню я б не іхала, ймовірність ще щось підцепити висока. У мене чоловік пив багато, але почувався аналогічно недобре, правда температуру мав лиш 3 дні. Дивіться по динаміці температури - якщо було 38,5 і ви не збивали, а зараз 38, то вже покращення видно, може до вечора буде 37, а там ще трошки і ви виздоровієте, терпіння вам і прийняти правильне рішення. І ще - в нас на кінець 6 доби було 37,6, а зранку вже сьомоі доби стало без температури. Але на другу половину шостоі доби вже не було капризів і постійноі втомлюваності, хоча температура ще була
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2020
  3. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Щойно зробила тест на грип - в нас грип типу А


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  4. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Що каже лікар на це?
    Пригадую, у нас теж минулого року малий хворів довго з високою температурою, ларингіт, наша лікар порадила зробити тест на грип, показало тип А. А коли я викликала швидку (бо 41,3 не могла збити і кашель), то лікар зі швидкої посміявся з того тесту, дуже недовірливо поставився.
    Цікаво, як у Вас відрегуавали і чи призначали якесь окреме лікування
     
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Retaret, заливала шприцом від нурофену за щоку. У ванну набирала звичайну воду десь коло 36 градусів. Вже точно не пам’ятаю. Вона спочатку теж не хотіла, але потім віджила там. Навіть бавилась.
     
  6. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Лікарка десь має зараз віддзвонити, не думаю, що тут можна шось коригувати, то вже пізно. Це актуально в перші три доби , тоді можна дати оті конкретно протигрипозні препарати.
    А що вам швидка тоді - забирала до лікарні чи кололи шось вдома?

    Я шось починаю вже думати в бік стаціонару, в малої щойно на міряла 38, а досі ніби йшла на поправку. Чи вже додалася бактеріальна складова чи шо, треба було ще нині вранці кров здавати.

    Скажіть мені хоч хто вкурсі - куди то везе швидка в таких випадках? Чи самим їхати в приймальне, але куди саме?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  7. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    В нас було покращення на півтори доби без температури, потім пошло дві доби температури знову, я також переживала за погіршення, але на початок сьомоі доби все було добре. Зараз ще трішки кашляємо. Сьома доба в нас була цієі неділі. Зараз в середньоі в класі половину дітей хворі, симптоми такі ж. Я схиляюсь до негрипу. Грип мені здається все ж таки тяжче переноситься
     
  8. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Швидка нам тоді вколола дімедрол/анальгін, щоб збити темп 41,3 + дексаметазон (від «ложного крупу»), сказали, що можем іхати з ними, можем вдома лишатись. Не іхали, бо вже були в інфекційній, знаю як там всім підряд антибіотик капають, а потім аналізи призначають. Теж тоді тиждень була висока темп, відпоювала електролітами (малому було 4р., коли чув про лікарню, пив)
     
  9. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Ми взяли собі ще одну ніч вдома. Завтра вранці йдемо здавати кров і знов слухатися. Тоді й побачимо. Педіатр звісно ж за лікарню, бо то грип, бо дитина мала.
    Але я теж маю досвід тої лікарні з малою, не дуже хочу знов туди.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Скажіть будь ласка ще скільки часу вам тоді зайняло лікування? В дітей нині в одного шоста в іншого сьома доба, температури ти ще не припиняють.
    Аналіз крові поки що ніби не вказує на запалення. Але лікарі вже мені той стаціонар жужать по повній. Просто то вже тиждень і просвіту толком нема, я шось вже лякаюся , і вдома страшно, і в лікарню страшно


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дивіться, якщо в лікарню, то вам скоріш за все в інфекційну. А то ще страшніше, ніж вдома. В лікарні напевно почнуть з порогу антибіотики і навряд чи вам вийде від них відхреститися.
    Чим ви взагалі лікуєтесь зараз? (Тобто лікуєте дітей) Окрім збивання температури і відпоювання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Та наразі мова і є про інфекційну.

    Лікування як такого нема, бо ніби нема конкретно що лікувати. Єдине що трохи кашляють і проступили соплі. То малому ще роблю інгаляції з пульмікортом, бо він днями був майже безголосий, сказали, що трохи має там набряк, промиваю ніс, капаю ізофру і на ніч називін, бо чую рідкі соплі і хочу щоб вже хоч не натікало з носа вниз .
    Малій ж до горла даю смоктунці, тантум верде, сироп від кашлю.
    От і все. Вранці нині їх возили слухатися - ніяких храпів чи чогось там ще не чути.

    Сьогодні до речі сказала педіатр, що навіть знаючи раніше що в нас саме грип, ми би толком ніц не зробили, бо дитячого препарату таміфлю в Україні нема , є лише для дорослих. Але ще я зрозуміла, що оскільки це грип, то в них певно по протоколу це автоматичне лікування в стаціонарі і вони нас до того штовхають, очевидно не хочеться тягнути на собі шось неясне


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  13. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Тиждень високоі температури в малого був, я тоді теж з малим лежала з темп 40, було трохи страшно, бо загальна знесиленість в двох (я ще вночі контролювала темп малого). Чоловік з нами лишався вдома. Наша лікар теж відправляла в стаціонар.. в якийсь момент я навіть думала, може варто їхати, але подзвонила до однієї хорошої колишньої лікарки з інфекційної, вона відрадила, сказала краще вдома відпоюватись, якщо стан не критичний. Ну але я не знаю, яка у Вас ситуація, дивіться по загальному стані дитини.
    Наше лікування тоді - жарознижуюче при високій темп і багато пити, в т.ч. електроліти. Швидка виписувала купу всього малому від горла і кашлю (бісептол і т.п.), але я не давала
     
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Retaret то я би не спішила в лікарню. Так виглядає, що ситуація під контролем. Слухати мабуть варто щодня, якщо температура не падає, щоб часом не пропустити щось.
    А як діти себе загалом почувають? Якщо не геть ослаблені і лежачі, то можна поки і вдома. Взагалі почитала цікаву річ про інтуїцію. Ваша інтуїція вам підкаже, якщо потрібно гнати в лікарню (при умові, що ви не панікер).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    @Retaret
    Найменша минулого року мала 11 днів високу температуру, перші дні дуже погано збивалась. Потім поступово падала. Кров, сеча були нормальні. Хрипів не було. Кумів малий також хворів, лікар їм виписав антибіотики, вони хворіли довше ніж ми без антибіотиків.
     
  16. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Та от я таки не готова просто спостерігати збоку таке тривале температурення. Все таки за тиждень часу думала хоча б гарячку подолаємо. А тепер бачу треба налаштуватися на те, що воно може тривати невідомо скільки. І треба весь час отак їздити слухатися, аби шось не пропустити.
    Єдине, що перші дні Т збивали по 3-4 рази на добу, зараз 1-2 рази. Ну і вже втягуємося в те примусове заливання малого. Мала п’є через раз то більше то менше, якийсь чай, компот, а ті водички теж не хоче.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  17. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Retaret ну прогрес у вас все ж є, вже рідше температуру збиваєте.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Ripka

    Ripka Well-Known Member

  19. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Дякую, ніби ранок на позитиві, в обох 36С. Хоча вчора пообіді Т піднімалася в обох, в доні навіть ще вночі. Тому я незнаю на скільки то, тепер висока Т вже не так часто, але всеодно ще підскакує, хоч і збивається нормально.
    Чоловік працює з дому тепер і десь раз в годину силою заливає малому 50мл розчину електроліту. Ну вчора 250мл залили за день .
    Завтра знов підемо на огляд


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  20. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    надіємось, що гірше позаду, швидкого вам одужання