"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Мені казала лікар. що коли дихає так ніби побігав крос- швидко швидко.з одишкою.( я питаю, а як- вона- та ви побачите. то замітно) і ще коли шкіра між ребра втягується. Я в неті читала, що при запаленні потіюють сильно.
    --- дописи об"єднано, 21 Січень 2020 ---
    вроді до 5 років кров беруть з пальця на заг аналіз. не?
     
  2. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Я з переляканих мам. В доні було запалення 3р6м. То ніби вірус, йшла на покращення, а потім т 39.6, яка від її рекомендованої дози (2,5 мл)ібупрофену + ще трохи(3-3,5 мл), не збивалась. Доня від кашлю блювала. Ми погнали в лікарню. Двохстороннє запалення легенів.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  3. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Брали і з пальця і з вени.
     
  4. Siania

    Siania Love Life

    За бажанням. Але реально, з вени набагато легше, пару сек. і готово. А пальчик довго тиснуть, і це більш болюче.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Ваша лікарка панікерша,у вас дуже добре збивається температура парацетамолом, за день-два спаде або ще з‘являться якісь симптоми віруски.
     
  6. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    І в нас гарячка вже дві ночі. Скажіть мені шось, бо я вже починаю думати може то я легковажу , може треба вже до лікарні. Першої ночі чула, що малий гарячий , але не мала чим поміряти, реально аж вчора пообіді поміряли , було між 37 і 38. Та я собі спокійна, а дитина все ниє. Десь біля 21 год наміряли 39,7, дала нурофен, за годину ще свічку ефералгану. Десь як було в малого 38,2 я сама пішла спати, а на 5 ранку знов 39,5, знов нурофен до 38,2 збиває і за кілька годин вже наростає поза 39.
    Малому 1р5міс, нічого не їсть крім циці і пити теж ніяк не хоче. Просить квашену капусту весь час, мандаринки ше їсть .
    Записалися у веселку аж на завтра на обід , попереду ще одна ніч. А я такої температури боюся, не було такого в старшої , ані в нас дорослих. Чи то вірусна чи вже там шось запальне може бути?



    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Та це нормальна (як для хвороби) т, на те, чи це вірус, чи бактерія, якось особливо не вказує .
    З моїх спостережень, є діти в яких бувають зазвичай вищі т, а для деяких 39-40 рідкість, переважно хворіють з нижчою. У мене так в старшого, завжди 39-40 і навіть вище. Не варто її боятися, вона не є сама по собі загрозливою. Груди є, і чудово, слідкуйте, як пісяє. Квашена капуста - теж добре, електроліти і вітаміни.
    Якщо отак 2-3 дні т без інших катаральних ознак, я б рекомендувала здати сечу на аналіз.


    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Напишу наше продовження - за 2,5 доби температури до 39,2 вона спала, трішки кашлю було і все. У середу здали аналізи, сказала лікарка, що аналіз добрий, говорили по телефону, то запамятала лиш гемоглобін 110 і шое 4. Після того через добу почався насмарк і по дитині видно, що нездорова. В пятницю під вечір було 37.1, сьогодні вдень 37,4. Але якось після піднятия температури краще почувається, бавиться, не капризує. Планую ще завтра почекати і йду знов до лікарки. Мій брат захворів на 2 доби швидше, можливо від нього ми і підцепили, симптоми подібні. То він казав, що цілий тиждень немав сил, лиш сьогодні відчув, що має сили і бажання вийти на вулицю ( у нього температура була десь стільки ж 2,5 доби, кашель, насмарк, під вечір росла до 37,1). Через добу після дитини захворів чоловік, кашляв так недобре, що лікарка зразу прописала антибіотик і післала на флюрографію та аналізи. Флюрографія була в нормі, аналізи також добрі, має йти в понеділок на роботу, каже, що також відчуває брак сил. Як ви думаєте, наша температура 37 з чимось - то поганий знак, чи то такий вірус, переживати?
     
  9. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Ми теж хворіємо цілою хатою. З вівторка чоловік, теж в гарячці лежав зо два дні. Далі підхопив малий. Вчора вранці з Т встала мала, а пообіді вже і я.
    Покашлюємо всі, соплі такі невиразні поки що проскакують у всіх, оооо болить .
    Але оця Т під 40 лише в маленького і мені від того шось так страшно.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  10. Raven

    Raven Мама малятка

    @Ripka, вірус. В мене температура була рівно 37 і не рухалась добу взагалі. І сил не було.
     
  11. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    В нас температура 39,2 була тільки в малоі 2,5 доби, збивалась десь за 1,5-2 години, нурофен краще збивав, за 5 годин вже було 39. Напевно вірус отак на малих впливає, організму треба температуру, щоб боротися. Зранку ми вже сьогодні кращі, бавимся, не вередуємо, але температура 37,1, ще й зуби зверху лізуть. Думаю, все наклалось докупи. Вам би вже сьогодні мало полегшати.
     
  12. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Так, дійсно , сьогодні як дали малому жарознижуюче в 5 ранку , то потім аж в 5 год пообіді. За ці дні то рекорд по тривалості , ну і нинішній максимум в нього то 38,5.
    Зато ми з малою вранці мали по 39,5. Ми з нею останні захворіли то й останні підемо на поправку .
    Попали у веселку до педіатра, в легенях у дітей наразі чисто і це теж радує


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  13. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Налаштуйтесь на тиждень хвороби, кашель-насмарк то другорядне, основне слабість та сонливість, якщо є можливість, то от тиждень бажано поберегтись, вдома або невеликі прогулянки.
     
  14. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    За останню добу малий був активним менше 7 годин, все решта спав. Вранці знов піднімалася Т до 38,5, малий такий млявий, ледь живий
    Викликала я педіатра , вона каже, що треба зняти загальну інтоксикацію , відпоювати розчинами-електролітами. Взагалі малий не так вже й інтенсивно п’є , незнаю як то заливати в нього. Хоча вчора вперше за останні дні поїв трошки борщику - двічі за день, то значить якщо з’явився апетит то є якесь покращення?
    А зараз на ніч знов 38,5. І я починаю панікувати - завезти завтра лікарню і прокапатися там? Хоч я дуже не хочу лікарні і то буде додатковий стрес для всіх, але мені страшно, щоб не спровадити то все до чогось гіршого.
    І отой постійний сон мене так лякає.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  15. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    В нас сон вдень був що дві години, і то ледве ті дві години витримувала. Пити ми взагалі нічого не хочемо, але ще на грудному, тому з цим трохи спокійніше. Темпе в нас була висока 2,5 доби, потім 2 доби без температури, потім дві доби з температурою макс 37,6. Попустило зі спанням за тиждень від початку ознак хвороби. Тримайтесь, треба пережити то.
     
  16. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Та в нас теж гв основна їжа і пиття всі ці дні. І я не розумію чи то така специфічна хвороба в нас чи ми таки не справляємося, хоч і з гв. Бо щойно в першій ночі було 38,5, і вранці знову є 38. Завтра ввечері буде тиждень тому хворінню.
    Старша дитина відходить помітно краще. Недуга по ідеї та сама. Чому ж тоді малюк не йде на поправку?!


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    У нас з малою теж в малому віці була ота проблема зневоднення. То вона зараз хлеще без перестанку. А тоді було лише ГВ. І того було не досить. Точно замало. Що я тільки не робила. Найдієвішим було примусове заливання води. Моя мама не могла на то дивитись, а я не хотіла у лікарню. Пхала малу у ванну навіть з Т 38. І їй там реально робилось краще. Ну і через те зневоднення була слабість і вялість. Тримайтесь! Ну і може кров би здати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Чим заливали воду - шприцом? Скільки на день вдавалося отак залити?
    А у ванні довго тримали? Пильнували якусь конкретну Т води?
    Бо мій малий попри велику любов до води нині дуже плакав як я пхала його в ванну помити дупу, зовсім того не хотів


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Retaret щодо потреб організму в рідині/питті- це індивідуально. Якщо є вже явні ознаки зневоднення, треба будь-що поновлювати рівень, якщо не хочете крапальниць. Не мус заливати відразу пів літри, по ложечці-дві кожних 10-15 хв хоча б. Я так відпоювала дитину і себе
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Напоюйте не водою, а, якщо електроліт не згодиться пити, то солодким насиченим компотом з сухофруктів. Можна спробувати шприц до грудей підсунути.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk