Кашлюк

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем pravovuk, 4 Серпень 2010.

  1. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Їздили декілька разів в конюшню, там зараз цілу ніч вікна відкриті, тому запаху майже нема, але дитині сподобалось. Почала давати гомеопатію десь на 35 день спазматичного кашлю, незнаю чи ліки допомогли, чи вже дитина своє відкашляла, але в ту ніч дитина вперше не рвала. Вночі може ще 1 раз покашляти але не рве. Протягом дня ще покашлює, але легше ніж перший місяць.
     
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    дівчата, а заразна лише дитина? дорослі (які в дитинстві перехворіли і мають імунітет) не можуть бути переносниками хвороби?
    в мого підозра на кашлюк
    але я переживаю за дорослих, що мають новонароджених і з моїм контактували((
     
  3. marianast

    marianast Well-Known Member

    Іра, там чорт ногу зломить. Кашлюк ніби одноразова хвороба, але ще є паракашлюк, який може повторюватись. Хворий заразний в перші 20 ( приблизно) днів, поки кашель не набуває спазматичного характеру. Дорослі, які в даний момент не хворіють, переносити хворобу не можуть.
    І нагадала собі, малій помагав зволожувач повітря. Діти хворіли взимку, вікна бали круглодобово відчинені, в кімнаті було 15-16‘С, але коли купили зволожувач різницю помітили одразу, з першої ж ночі. Я ставила його так, щоб дитина лежала під тим « струменем», кількість приступів зменшилася однозначно. То не був спад хвороби
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Judice

    Judice Закохана в гори ))

    йоой, що це? це на випадок зупинки дихання? куди його колоти? і що то за гормон розведений? мені чомусь лікарі не говорили про таке...
    у кого консультувались стосовно гомеопатії?
    Дівчата, як ви давали собі раду з ночами, зі сном? я вже фактично два тижні вночі не сплю, бо то просто неможливо.. і відчуваю, що на межі.. навіть якщо чоловік пильнує, а я в іншій кімнаті, то просто не можу спати.. ніяке заспокійливе не помагає. Нещодавно відлежали важку пневмонію зі старшим у лікарні, теж стрес був ще той.. все на купу навалилось..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  5. marianast

    marianast Well-Known Member

    Так, в сідницю. На рахунок інгалятора не берусь радити на форумі, я консультувалася в Соломії Козловської, вона дитині призначила для тяжких приступів.
    Спала як так як і ви. 2-3 години на добу. З 20 січня десь до 10 березня. Думала що морально не витримаю, але дякувати Богові минулося. Досі підскакую як хтось кашляне.
    Але я перестрашена.
    За протоколом при кашлюку Пектолван Стоп чи Синекод. Дозу лікар призначає
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Judice

    Judice Закохана в гори ))

    призначили його, але вже й страшно давати... читаю, зокрема й тут, що при мокрому кашлюковому кашлю його не бажано давати, бо те мокротиння треба відкашлювати... тобто у вас півтора місяці тривали нічні приступи?? їх кількість на ніч протягом цього часу зменшувалася, чи дитина різко близько 10 березня перестала кашляти? у нас вночі приступи щогодини, зараз майже всі з блювотою... якби хоч знати, коли почнеться спад того жаху..
     
  7. marianast

    marianast Well-Known Member

    Зменшувалась кількість нападів. Потім дитина кашляла не щоночі, потім покашлювала без приступів, потім той кашель зник, я навіть не знаю коли. Бо сухо кашляли мої діти, покашлювали, довго.
    Старший кашляв від жовтня до травня напевно. Але в нього кашлюк перебігав інакше. Приступи були, але він прокашлювався якось контрольовано, тобто викашлявся і вдихнув. Менша кашляла, потім давилася повітрям, ні вдиху, ні видиху. Червоніла, сльози йшли, потім зі свистом заходило повітря. Скільки тривав сам приступ не знаю. Не блювала, часом просто відригувала повітря.
    Спала весь час сидячи і під зволожувачем.
    Про синекод ( я давала Пектолван стоп, але це наче аналоги) казала лікарка давати поки є приступи, вологий кашель нічим не полегшувати, ніякого молока, меду, соди і т.д, ніяк не провокувати відродження мокроти.
    Коли давала пектолван інтенсивність і кількість приступів зменшувалась, переставала давати і за день- два знову наростала. Лікарка казала, що ці ліки накопичуються якось в організмі і пауз робити не бажано.
    Мене теж дуже напрягав той момент, що даю сильні ліки тривалий час.
    Потім в малої з`явилась сухість на руці, нозі і животі, дуже схожа на АД, я пов’язую це якраз з тривалим прийомом пектолквану.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Адамів Ігор, контакти скину в пп
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Judice

    Judice Закохана в гори ))

    Дякую, дівчата, за відповіді. Розкажу вам історію нашого сьогоднішнього нічного чуда - інакше назвати це просто не можу. Доня моя вже два тижні має приступи, вночі вони значно важчі і частіші, з блювотою, по 6-9 разів на ніч. Вчора лягла о 11 год, в 12 і 1 - жахливі приступи, такі, що купати її мусила.. після другого притупу я вже не могла заснути і запалила стрітенську свічку, планувала трохи потримати і задути, але заснула. Прокинулась о 5 - доня спокійно спала, свічка горіла. Я лежала в шоці і боялась задути ту свічку.. так доня проспала до 7.30! О сьомій чоловій зайшов і задув свічку. Після прокидання вже було два притупи.. Я звісно не будую ілюзій, але дякую Богу за цю таку спокійну ніч)) Чуда бувають)
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я читаю зараз різні статті, і англійською, і антипрививочників.
    по протоколу лікування треба приймати вітамін С у великих дозах і якомога раніше (у формі натрія аскорбата, є на айхербі. Аскорбінова кислота у великих дозах дає навантаження на нирки, ну і загалом чомусь в тих статтях її не рекомендують)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    маю ще питання
    як виглядав перехід з першого етапу кашлюка на наступні? оскільки в нас десь 10 днів вже кашель
    був спершу вночі хіба, приступами.. один раз вирвав на вулиці під час кашлю (
    кашель має йти по наростаючій? чи перший отой катаральний етап змазаний, а далі починаються оті коломийки?
    бо у нас наразі все-таки незначні покращення.. і вже сумніваюся що то кашлюк (а педіатр наша панікьорша)
     
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    То може бути, наприклад, паракашлюк. В моїх теж дуже лайтовий той кашель був, лишень тривав більше пів року. Старша один раз вирвала вночі. Менша не рвала. Здала на днях IgG і результат сумнівний. Минуло 4 роки, але ж ніби імунітет мав бути постійний. Тобто або то був не кашлюк, або від тої лайтової версії і імунітет лайтовий виробляється. Кашлюк їм ставили в Охматдиті по характеру кашлю і ЗАКу.
     
  13. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Якщо ви ,налаштовані, на щеплення, то зробіть однозначно)
     
  14. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я не налаштована. Але як варіант розглядаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    а що ЗАК показав?
    про паракашлюк я теж думала... інші діти теж відносно легше кашляють якщо заразились? бо я вже майже 2 тижні мариную малого в хаті, хз чи далі продовжувати
    якщо чесно, мій як алергік може спокійно кашляти по 3 місяці, особливо весною.. і теж бувало раніше, що кашель такий, що рвав.. я тоді і не думала отак сходу що кашлюк, просто зараз у Львові епідемія + педіатр як почула що тільки вночі (так починалось), то запідозрила
     
  16. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Зі мною в лікарні лежала мама з дитиною 1,5міс, її старший син мав 1 дозу вакцинації, спазматичний кашель в нього тривав десь 2 тижні, без рвоти, просто сильніше кашляв.

    Нам Гайдук непоставив діагнозу кашлюк, говорив що вірусне, через 2 дні передзвонив то казав якщо продовжується рвота то швидше всього що це воно. Пульмонолог Лига зразу поставила вірний діагноз, менша в неї в кабінеті вперше закашлялась зі свистами.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мої в кабінеті лікарки теж кашляли і вона відразу сказала, що це є кашлюковий кашель. Нема в них високих антитіл.

    Я не пам‘ятаю точно. Але тут є мої дописи, можна пошукати. Там щось з лімфоцитами пов‘язане, здається.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. invisible

    invisible Well-Known Member

    А здати мазок з горла може? Я своїй старшій здала через 3 тижні кашлю, то показав. А вже в малого то такий типовий кашлюковий кашель, що навіть сумнівів і нема.
     
  19. stejsi

    stejsi New Member

    З власного досвіду скажу, що мала коклюш у два роки. Мама казала що дуже страшно. Коли робила рентген, то лікар сказала що залишилися маленькі рубчики на легенях. Питала чи палю, але то виявляється наслідки коклюшу. Тому потрібно обов'язково робити прививку, адже зараз у Львові починається спалах коклюшу. Зі слів сусідки медика найгірше це немовлята та діти одного року, бо їм пряма дорога в реанімацію і то як пощастить нажаль...
    --- дописи об"єднано, 30 Липень 2019 ---
    І ще доречі кашель при коклюші може бути до пів року!!!
     
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Лягаєте спати у ванні з дитиною на підлозі. Вода ввімкнена тече, дитина в напів сидячому положенні. Отак і спите.
    --- дописи об"єднано, 30 Липень 2019 ---
    Який к.рва спалах. Зараз менша захворюваність на кашлюк ніж була минулого року в цей самий період. Але тоді кір розганяли, і кашлюк був неактуальний.

    До всіх: будьмо уважні. В МОЗ є до хіба не використаних вакцин АКДП, то зараз будуть розганяти кашлюк, дифтерію і правець.
     
    Останнє редагування: 30 Липень 2019
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1