Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я теж дуже чекаю:) в мене всі троянди в бруньках стоять. І взагалі дуже весняно на клумбах. За малий мінус не переживаю, але пам'ятаю минулорічні до -20 в кінці лютого - на початку березня. Але може цього року буде все спокійніше.
     
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дівчата, в кого є газон? Хто робив сам? Здається в якісь темі хтось згадував, я вже не пригадаю де. Маю питання по скошуванню газонної трави. Знаю, що потрібна газонокосарка. Але наразі газон ще лише в планах. Буду робити частинами не за один рік. Чи хтось користувався для підстригання газону трімером?
    Звичайно, результат певне буде гіршим. Але газонокосарка точно не потягне решту ділянки (стежки, город і активні бур’яни), тому вирішили купити трімер. А в мене дилема: чи починати епопею з газоном якщо немає можливості купити газонокосарку...
     
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    @Happy Fiancee, газонокосарка то потягне, електричні дешеві, проблеми лише в тому, на скільки далеко газон від розетки). Тримером теж рівно виходить, можна наловчитися.
     
  4. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Ми садили газон самі.Важко дуже,але цілком реально-нам гугл допоміг))Якщо ділянка невелика-тримеру достатньо,але якщо більша-треба косарку....,бо буде нерівний(перевірено).Ну і трава відростає «як хоче»,а косарка стриже на одному рівні...і з нею легше(не тре збирати траву,згрібати).Тример теж потрібен там,де стрижемо біля бордюрів,попри пліт....
    P.S.маю газонокосарку(запасну).Як тре-поділюсь)
     
  5. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Happy Fiancee , як на мене, то тримером попсуєте, особливо свіжий газон і ним, то таке пе*долєні трохи. Ми маємо бензиновий, але не маємо ще сіяних газонів(травка-муравка :girl_cool:), то щоб нею покосити газон- не уявляю, а так норм)).
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Зараз будете реготати. Я собі під парканом насіяла десь 40 см травички гарної (ну щоб не росло всякого дрантя там, де садити нічого не будемо) і стригла її такими великими шевськими ножницями. Сусіди виходили з кавою на то подивитися))) а мені такий релакс. То я до того, що мені теж тример вже треба))
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  7. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    На рахунок електро, то сусіди мають елекричний і дуууже довгий подовжувач. Косять багато і далеко куди треба, через вікна перекидають. В брата газонокосарку також на подовжувач підключають. З тим нема проблем.
     
  8. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    В мене була така ділянка,яку я серпом вижинала))Артем взагалі в шоці був(думав руки собі повідрізаю),а мені то «бальзам на нерви»))))
    --- дописи об"єднано, 18 Лютий 2019 ---
    І ми так))маєм розетку назовні-одну,купили довгий подовжувач і добре.
     
  9. danchyk

    danchyk Well-Known Member

    В батьків був, косили досить такий немаленький кусочок. Я колись пробувала ним покосити, то в мене реально не вистачало сил, руки відвалювалися, якщо скосити потрібно більше, а не тільки біля бордюрів. В нас минулого року трава газонна була частково засіяна, а часткова така, що сама виросла. Чоловік косив бензиновим, таким, що сад косять. Просила купити мені той тример, щоб між клумбами частіше покосити, трава швидко дуже відростала, раз в тиждень стабільно треба було скошувати, а в чоловіка часу не вистачало. Пішли ми в епціентр за тримером, а нам сказали, що там мотор дуже низько і найменше попадання води - він згорає (в батьків так і згорів), в кінцевому результаті купили електричну газонокосилку, невеличку, і я практично сама все літо нею косила 5 сотих.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. marianast

    marianast Well-Known Member

    Ми тримером підкошуємо лише важкодоступні місця, ну або коли треба десь щось трошки поправити. Для газонів є газонокосарки, для саду- городу мотокоса, то там де крім газонної трави купа всього лишнього росте.
    @Happy Fiancee тримером на початках можна обійтися, коли молодий газон і не велика площа.
    Я люблю газонокосарку, кайфую)
     
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Haidee реготати не буду, бо роблю аналогічно )) Теж маю великі ножиці і так стрижу :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Дівчатка, складіть хтось мені компанію, будь ласка. Дуже я захотіла одну троянду, а вона є лише на одному з сайтів, які мені рекомендували. Там замовлення 5 штук мінімум. Я візьму дві, треба ще три. Але треба найближчим часом, щоб ще й там не розпродали.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Не відкривається
     
  14. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    О, як вчасно про троянди.
    Але я спитати хочу: в мене намічається великий незакритий балкон , то можна якісь троянди там у горшках виростити? Чи їм треба максимально природніх умов?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  16. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Є троянди-патіо. Я не вирощую, але на сонячному балконі мало б бути добре. Повнорозмірні виростають до півтора-двох метрів і потребують відкритого ґрунту.
     
  17. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Мій буде без сонця, виходить на пн-зх бік. Навіть не пробувати?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  18. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Треба читати характеристику. Є сорти, що потребують півтіні, але сонця дві години на добу мабуть мало буде. Завжди можна взяти і спробувати. Переважно то є квіти бузкових відтінків.
     
  19. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Хтось вже дивився до троянд? Сьогодні робила порядок в саду, і побачила що вже набубнявіли бруньки на трояндах. На наступний тиждень знову -2 вночі, переживаю щоб троянди не пропали.
     
  20. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Hermi я вчора порозкривала троянди, зробила санітарну обрізку і поки залишила без укриття. Щодня стежу за прогнозом погоди, якби були приморозки, то ще замотаю.