Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Mawa, 27 Травень 2015.

  1. Inkilda

    Inkilda New Member

    Чи дійсно є така велика практична польза в установці скінали у кухні? Ми спочату хотіли вибрати плитку, але знайомі отговорюють. Кажуть ставити скіналі. Що б ви порадили? Як зробити? Це дійсно потрібно і зручно?
    Цікаво послухати відгуки.
     
  2. Online

    Online Well-Known Member

     
  3. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Скіналі можуть бути, але однотонні, не ярких кольорів і без фотодруку.
     
  4. Ravlyk

    Ravlyk Well-Known Member

    43A2B40B-7C3B-4DDE-B1D4-8BAE3C995E63.jpeg Дівчата, а як на практиці себе поводить плитка на фартух, а-ля 3D? Можливо хтось має? Які плюси й мінуси? Бо впала мені в око такого плану, але боюся, що проблематично буде ті горбочки вимивати.
     
  5. Lyubba

    Lyubba Member

    Класна! Скільки тих горбиків коли плитка гарна

    Надіслано від мого SM-G850F, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Не маю практичного досвіду, але думаю, що в догляді вона проблемна, і треба буде сильно постаратись, щоб в зоні плити ця плитка з часом не стала вся в застарілому жирі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Ви її "гладили" рукою? Якщо ті грані не гострі, плитка гладка (пальці ні за що не зачіпаються), то митися має нормально. Скоріше шви - але то проблема не конкретно цієї плитки. Після сеансу смаження бажано одразу протирати будь-який фартух, бо потім як прикипає, то ...
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Обходьте стороною! Намахаєтесь з нею ого-го). Незручно мити, а в кухні є що мити. Не вчепиш нічого якщо раптом щось захочеться. Я маю трохи схожу у ванній, страшенно незадоволена.
    --- дописи об"єднано, 15 Листопад 2018 ---
    Та канєшна). Скільки там тої суботи), заради такої «краси» дня відшурувати то не шкода). Я за практичність. Є купа гарної гладкої плитки. Плюс як до неї вчепити отой плінтус, що на робочій поверхні?
    --- дописи об"єднано, 15 Листопад 2018 ---
    @raspberry, мені проект брата подобається, але б вибрала світліше дерево. А так - бомба! Сама таку хочу!!!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    До "кабанчика" теж плінтус ніфіга не припасовується, але ж багато хто робить... Я маю, миється нормально (але "грані" рівні, і їх звичайно менше, ніж в тій плитці, про яку питає форумлянка). Я не маю плінтуса, стільниця запихнута точно під плитку (тобто навпаки, плитка клалась, коли стільниця вже була встановлена, бо боялась "промахнутись" ). Стик мусила зафугувати прозорим силіконом (підглянуто на відомому ремонтному форумі), інших варіантів не бачила.
    А саме та плитка, про яку ведемо обговорення, мені не так страшна в плані догляду, як мені би швидко набридла. От багато чого хочеться в процесі ремонту (особливо, коли перша своя квартира), то з тим всім краще "переспати", подумати, як воно буде сприйматися через рік чи п'ять... От тоді переважно приходить рішення вибирати щось більш універсальне. Бо навіть найекзотичніший колір побілки стін легше замінити з часом, ніж валити плитку, що набридла.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    А чим захищали стільницю, коли майстер клав плитку? Чи то майстер мега аккуратний і не капнув клеєм? Не клав нічого на стільницю, що могло її пошкодити (якісь інструменти. ..)?
    Мене дуже цікавить реальний досвід, коли плитку кладуть після встановлення шафок і стільниці.
     
  11. flame

    flame невгамовний експериментатор

    я пропустила Якщо ти ще не почала робити - не роби того. Точніше - не роби таке темне. Воно класно, коли ти в ту кухню приходиш раз на місяць на особливу вечерю.
    Прийми до уваги те, що найближчі 20 років ти точно ніякого ремонту глобального робити там не будеш. Час швидко біжить і в "позлітки" нема чого завивати. А потім - та фіг його знає чи ти будеш мати бажання і силу робити шось нове.
    Наповнення - гарно, але не дуже практично. Звичайно, звикється до всього, тільки як воно зручно, то простіше. Ще раз поговори з братом (чоловіка). Поясни, що для господині в кухні є 2 основні зони: біля плити і біля мийки. До "верху" проекту питань нема. Тре "низ" коригнути. Трошки.
    Не приклади дизайну кухні - орієнтація по кольоровій гамі. Мо шось таке?


    [​IMG]

    [​IMG]


    Під стилістику твого будівнивтва:girl_wink:
    [​IMG]
    --- дописи об"єднано, 18 Листопад 2018 ---
    О, ще покажи яка загальна картинка поверху має бути.
    --- дописи об"єднано, 18 Листопад 2018 ---
    А, і ще - зроби литу стільницю. Видихни, зберись з духом, але таки зроби - найдешевшу і найпростішу Так, щоб жодного шва не було. Потім оціниш. Особливо в зоні мийки.

    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 18 Листопад 2018
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Тоді хіба класика в різних варіаціях. Все модне стає неактуальним через рік-два. Тому або нормально сприймати те, що буде видно, в якому році робили ремонт і любити те зараз модне, або класика. Он всяке сіреньке і біленьке вже здає позиції.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ще не почала. Малий тільки вчиться, тому я і звертаюсь до нашого дп-шного розуму завчасно, щоб ще можна було все поваляти в його дизайні і переробити:girl_crazy:
    Я поки тихо прифігіваю з санвузлів, але то не в цю тему:girl_impossible:
    Теж згідна, що тре світлішу кухню. Мабуть буду балки до підлоги прив‘язувати, а кухню світлу робити.
    Як саме? Я хочу вгорі мінімум шафок, а от низ тре зробити максимально зручним і продуманим. Плюс в мене ще буде велика кладовка. Багато чого не часто користованого можна поселити туди. Таке як додаткова морозилка, пралка, сушка поїде жити в котельню.
    --- дописи об"єднано, 18 Листопад 2018 ---
    Поки загальної картинки не маю. Вітальня на фінішній стадії. Санвузли в процесі, за коридор і сходи ще не думали, кабінет теж ще не малювали.
    --- дописи об"єднано, 18 Листопад 2018 ---
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  14. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Клав мій чоловік сам. Стільниця в нас постформінг, то вона продається в плівці, і якщо сильно не терти, не кидати гострих інструментів- то все буде добре. За майстрів не скажу нічого, а так - самі собі робили, то й самі пильнували. Хоча напевно можна плівкою тою промисловою що в будматеріалах продається замотати додатково + закріпити скотчем, а вже потім зняти. Може, можна і вгадати до міліметра, але то певно тільки такий варіант - виставляється нижній ряд шафок рівно, як би мало бути, кладеться стільниця, проводиться лінія олівцем, забирається стільниця, відсовуються шафки - і тоді класти. Але в нас були ще нюанси з кривизною стіни і не строго 90--градусними кутами, то ми стільницю в деяких місцях "впихали" в канавки на стіні, потім візуальна нерівність вирівнялась плитою (а кабанчик він і так не рівний, то і " сказів " не видно). Тому ми мусили все виставити, проробити отвори на мийку, плиту, прикріпили стільницю і потім клали плитку. Отакі "майстри" :girl_crazy:.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    В мене на першій квартирі на кухні були помаранчеві фасади :girl_crazy:. Стільниця бежева "кашка" штучний камінь, мозаїка на фартусі в жовувато-оливково золотистих тонах. Стіни оливкові і помаранчеві ж штори... підлога перекликалась тоном з стільницею. Прожили так 8 років - нормально, навіть не дратувало аж дуже, старша дочка тепер там живе. Але вже нова кухня - фасади кольору невареної згущенки чи вершків, стільниця - темний шоколад. Фартух - кабанчик, але бежевий в розводах під мармур, підлога - плитка глянцева теж беж з розводами. Вже три роки - моя любов, живу на тій кухні і мені мега комфортно. Тобто той інтер'єр мене не "напружує", що мені важливо. Люба "красота" перестає помічатися за кілька місяців життя в інтер'єрі, тому так, може я вже стара нудна цьотка, але ... екстравагантні інтерєри мені подобаються в громадських місцях - прийшов, покайфував і юш (або коли діти мої доростуть до тінейджерів, я їм дозволю "повимахуватись" в своїй кімнаті ггг.) А кухня - моя, і оранжевого вже чомусь не хочеться:girl_haha:.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    А що тепер входить в моду? Якщо орієнтуєтеся...

    Я вже кілька місяців приглядаюся до кухонь, і щось навіть концепції якоїсь не можу загальної придумати. Ще маю час пару місяців подумати, але взагалі нічого " не бачу" в своїй голові і уяві. Ті всі картинки в неті мене дуже мало надихають.
    Класика мені здається якоюсь важкою, хіба що шось таке полегшене, подекуди пишуть - неокласика. Подобався трохи такий полегшений прованс, але ті кольори, які там зазвичай використовують, мені якось не дуже.
    Дуже хочу собі затишної кухні, але боюся, що можу не вгадати і спроектувати шось дивне...


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  17. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Входять в моду теплі кольори натуральної деревини, натуральні тканини, килими в полоску або в геометрію, меблі на ніжках в стилі 80-х, полички з книгами, менше глянцю. По кольорах бачу що починають з'являтись насичені глибокі відтінки зеленого, синього, оранжевого на фоні коричневого паркету чи паркетної дошки. Навіть якщо глянути на ту ж Скандинавію, то там теж відбуваються зміни.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ну так виглядає, що наступні кілька років будуть перехідними від лофту, замішаного в класику, до контемпорарі (тобто всього найновішого: наприклад, зараз чіткі лінії, дерево в поєднанні з бетоном, чорними світильниками, голими вікнами, низькопрофільними меблями - це контемп, тобто "те, що відповідає часу) замішаного в класику. Будуть в моді і сучасні футуристичні інтер'єри, але (моя скромна думка) це варіант для квартир молодих людей, громадських місць, або якихось творчих сімей. Плюс приміщення малої площі, куди класику не запхаєш. Що я дуже люблю, то сучасних англійських дизайнерів, які працюють з класикою з варіаціями. Гляньте в іг sopiepatersoninteriors або laurahammetinteriors. Не бійтеся їхніх площ і об'ємів, просто зверніть увагу на кольори (хоча Софі фанатка сірого, але той сірий в неї, то :girl_in_love:), фактури, матеріали, світло. Якщо любите реально сучасні прості форми, то наша луцька дизайнерка Іра Лисюк моя улюблениця. Вона терпіти не може класику, але контемпорарі в неї чудове. В її блозі купа корисної інформації. Але особисто моя думка, що класика ні разу не нудна, вічна і для сімейних стабільних людей ідеальна.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. VikiTiki

    VikiTiki Well-Known Member

    @raspberry прочитала ваше повідомлення про балки і темну столешню.
    У мене темна столешню, із натурального каменю. І вона для мене навпаки, дуже практична. Можна будь що поставити, можна не боятися випадкових порізів ножем, плям не видно...
     

    Вкладення:

    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  20. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Дякую, але в мене вже знову все помінялось. Тепер балки плануються темні прив‘язані до віконних рам, ну бо чоловік хоче темні. А стільниця буде заливна дерев‘яна природньо світла в теплих відтінках прив‘язана до підлоги по кольору. Фасади - біле зістарене фарбоване дерево:
    [​IMG]
    Стільниця і стіл будуть такого плану приблизно: https://pin.it/ki47eczbcrtoof
     
    • Подобається Подобається x 4