Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    ніііі, я з задоволенням послухаю. Тобто , почитаю.
    --- дописи об"єднано, 21 Вересень 2018 ---
    Дякую, ви мені дали надію, що я не є чокнута.
    Ще б це якось дитині своїй донести , але так - по-хитрому, щоб він її , індивідуальність , не втратив.
     
    Останнє редагування: 21 Вересень 2018
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @Orman у вас район ти ж сама пишеш, не густо заселений. В нас - капут
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Fish

    Fish Well-Known Member

    Більш ніж впевнена, що такого не мало би бути в шкільній програмі чи прописано в методичних рекомендаціях. Я б поговорила з вчителькою. Ну, але тут дуже залежить, чи вона сама не говорить "Зіс із е гьорл". І чи не збунтуються інші батьки, коли це припинять (згідна з Haidee, це може бути розраховане саме на них. А те, що це неправильно, нікого не хвилює).
     
  4. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ну то може і смішно, і не правильно, але знаю, що багато хто, саме з такого, володіє мовою супер. Ну і дійсно, для батьків, то є вихід.
     
  5. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Тобто людина вимовляє слово brother як бразе, і це супер володіння мовою? Чи про що мова?
    Бо я про вимову говорю.

    До речі на французькій (на курсах) їм ніхто не пише транскрипцію українською. Французькою теж не пише транскрипцію, бо це заскладно для таких маленьких дітей. Але є й інші методи (очевидні як наприклад, на слух) навчання вимови.

    Нащо батькам знати вимову? Чому програма так складена, що без сто грам батьків не розберешся? Це вже риторичне.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Fish

    Fish Well-Known Member

    Якщо батьки конче хочуть допомагати дитині робити завдання, то зараз існує маса онлайн словників, де вимову можна просто прослухати.
    Теж не зрозуміла щодо супер володіння мовою. Якщо мається на увазі те, що людина має плинність і правильність мови на рівні C1 і погану вимову - так, буває і таке. Але це не справляє позитивного враження і може запросто створювати непорозуміння, наприклад, в ділових переговорах.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    По перше, ми говоримо про дітей, зразу скажу, що ті люди, яких знаю, саме по такій методиці вчилися, але, є велике але, кому потрібно було, той собі вдосконалював знання саме так, як було потрібно. І взагалі, єдиної практики вивчення мови у школах не існує. Кожен вчитель викладає по своєму. А, ну і до рівня, щоб вести ділові переговори, а ще і з специфічними термінами, то тут шкільні знання, тільки фундамент.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Fish

    Fish Well-Known Member

    Я теж про дітей. Власне в тому і справа, що маючи неправильно закладену базу, дуже важко в дорослому віці щось змінити. Це я зараз і про вимову і про якісь граматичні помилки, які вкорінилися. Буває, що людина добре оперує достатньо складними конструкціями і в той же час робить смішні помилки у зовсім простих реченнях. Є навіть термін fossilized mistake - дослівно "закам'яніла помилка", яку людина вже робить дуже довго і має мало шансів її позбутися. Якщо дитину отак вчити, то є велика ймовірність, що ця неправильна вимова піде з нею далі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Згідна, але вчителів, не ми обираємо. І тут, як карта ляже. Хоча, є такі, що в школі ні бум-бум, а потім)))
     
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну школа св софії приватна і прописку не вимагає, принаймі з того, що мені зволили сказати. заходила ще в одну - беруть, якщо не претендують діти по прописці.
     
  11. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    В нас з першого класу до робочих зошитів з англійської мови йшли диски для прослуховування.
    Направду, дуже допомагали. І малий досі любить слухати. Правда, вже тексти складніші.
    За 4 роки школи початкової ніколи не писати транскрипцію українською.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    як вчитель англійської напишу-транскрипції українською не має бути. та й взагалі, в першому класі яка транскрипція так одразу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  13. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    О молодець, все залежить від вчителя!
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  14. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    @HOPIC та власне якщо не претендують. Цікаво як то вгадати, нема статистики. Типу сиди чекай, червня і щось там взнаєш.
     
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    можна на розвідку сходити. Попитати скільки зараз учнів у класах. Спитати директора про політику партії - чи багато цього року потрапили не за пропискою. Якщо скаже, що ще й за пропискою е всі вмістились, то ясно, що треба продумувати запасні варіанти.
    але гарантії, звісно, ніхто не дасть.
     
  16. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В нас школа з німецькою мовою, то нема транскрипції українською, все йде німецькою і в книжках, і в зошитах. Я в школі вчила англійську, але це не проблема. Є онлайн-перекладач, там можна вимову прослухати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Я вже так ходила на розвідку і ось, що почула: вони зараз взагалі не орієнтуються, скільки дітей буде за пропискою, а скільки буде братів-сестер тих, хто вже вчиться. Торік за пропискою прийшов малий відсоток, а братів і сестер було десь близько 70. Казали, що не проводили жеребкування. а все-таки додатково брали тих дітей, які були в них на підготовці. Цього року ще навіть підготовки не оголошують. Ну і скільки буде приблизно "родичів" школярів знатимуть десь у січні. Тому нічого поки не ясно, але в кожній школі своя політика і я принаймні пішла б послухала).Але, якщо фізично у них багато дітей з "району", то шанси втрапити в обрану школу дуже зменшуються.
    Дівчата, а чиї діти вчаться в Арніці. Ця школа прямо біля моїх батьків і по "прописці" ніби підходить. І я вже в роздумах, може справді це буде краще для дитини, щоб її батьки забирали, а не сидіти півдня на продовженій? Але я щось про цю школу мало знаю, плюс, для мене це відштовхуючий фактор, що школа лише початкова, плюс більше схиляюся таки до гімназії Симоненка і все тут. Та може я не права?
     
  18. Malany

    Malany New Member

    Дівчата, а чиї діти зараз навчаються в школі-гімназії Шептицьких? Як там зараз? Бо швидше чула, що школа була супер, коли директором був священик, а зараз помінявся директор і все змінилося
     
  19. Girla

    Girla New Member

    Всім привіт, потрібна інфа про вступ у 1 клас. Коли подавати заявки і яким чином? і що порадите зі шкіл в районі цирк, вул. Бандери - центр, шевченка ). За пропискою Арніка - але щось не дуже лежить серце туди віддавати дитину . І взагалі можливо хтось шось підкаже - щоб була також можливість на повний день залишати.
     
  20. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    А чому? Знаєте якісь нюанси?