Порадьте стоматолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Юкола, 26 Травень 2009.

  1. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    якщо ще актуально...Не на Симоненка, на Пекарській видаляла, в державній. Лікар видаляв дуже акуратно і делікатно. Видаляю в нього вже 4 зуб. Жодних нарікань. Маю з чим порівняти. Тому можу його радити. Ціна питання - смішна, в порівнянні з іншими(зі знеболенням).
     
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Часом не в Романа Лампіки видаляли?
     
  3. Nata lwow

    Nata lwow New Member

    Сьогодні запламбували канали зуба на який планувався ставити мостик, ренген показав що матеріал вийшов за межі кореня. В кого таке було, що робили? Лікар каже це дурниці..
    --- дописи об"єднано, 3 Липень 2018 ---
    Я не в захваті від Шафранської, видалила зуб дуже болісно і не почистила до кінця, був мішечок яктй вона не побачила. Переробляла в приватному каб, все вичистили і біль пропала, боліло страшно Вирвати зуб коштує 300, коли в приватника так само але з комфортом і не так боляче.
     
    Останнє редагування: 3 Липень 2018
  4. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    В мене колись теж вилізла пломба вглиб поза корінь, і я розуміла, що вини лікаря в тому не було(довго той корінь лікували до того, був дуже "зношений"). Показав ту штуку на рентгені, попередив, що може бути всяке, але сподівається на краще, головне, щоб у випадку верхнього зуба не попало в гайморову камеру (в мене не попало, зуб з тих що ближче до переду щелепи). Ттт, обійшлося, вже років 10 той зуб сидить під коронкою.
     
  5. Nata lwow

    Nata lwow New Member

    Дякую, бо я спокою не маю..Сильно болить через те ще більше накручуюю себе.
    Це останній, задній зуб і дуже хвилююсь щоб не пішов під видалення. Зуб до того не торбував, його вскрили в приват кабінеті бо планувався місток на нього, в приватному здерли гроші, але його не почистили, на Симоненка вичистели залишки і ось незграбно запломбували.
     
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    порадьте когось, хто дуже добре ставить містки..
     
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    потрібна порада
    маю ставити на один з зубів коронку... 5рка знизу.. корені там поліковані і надиво, ттт нормально.. бо в основному де мені лікували корені то тих зубів вже нема(
    каже мені лікар що перед коронкою треба ті корені ще перелікувати під мікроскопом, бо там певно інфекція ітак попала (в мене на тому зубі велика пломба. і де нема пломби то такий добрий карієс пішов.. ну і там якщо за нього братися то вже не буде куди ставити пломбу.
    + збоку буде імплант, ну то щоб менше ризиків
    я хз - не розумію нащо туди лізти якщо все добре стоїть ну і додатково купа витрат
    але я коронок ще не ставила, може це звична практика зараз
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо є карієс, то як під коронку такий непролікований зуб пускати? Навіть як знімуть пломбу і пролікують, то зроблять вкладку, а на вкладку вже коронку. Не можна накривати зуб коронкою, якщо є хоч найменші з ним нюанси.
     
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Ну от я слабо розумію напрвду як це працює). Я думала якщо канали проліковані то вони закриті. А те що уразив карієс десь там біля пломби, то до каналів нічого не має... так я собі то уявляла) ну і інші лікарі коли казали про коронку на цей зуб то про переліковування каналів не згадували

    Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо на знимці канали видно, що пломбовані добре, то їх не перепломбовують. Знімають лише те, що зверху уражене. Мабуть, просто лікар, як деякі інші лікарі, для того, щоб більш гарантувати за свою роботу, хоче з 0 все зробити. Тобто і перепломбовку каналів і все. Ну і на комп ютерній знимці він буде бачити канали лише під час перепломбовки ( тобто коли заповнює їх матеріалом- дивиться на екрані під тим мікроскопом). Ті, що вже пломбовані- він під ним не подивиться.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Ірусь, тре перелікувати навіть якщо зверху чи збоку карієс. Мені лікар мав навіть переставляти пломбу поруч з тим, де ставив імплант, бо якщо карієс є, може посприяти відторгненню сусіднього імпланта. Проте на знімку все виявилось ок, то не чіпав.Якщо на знімку все добре - то не чіпатимуть.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  12. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Вони можуть бути погано почищені, тому ті всі процеси "бродіння" продовжуються, також можуть бути не докінця пломбовані. Мені коли відкривали такі зуби, то завжди показували "кашу" і то все мили-чистили.
     
  13. Magnolia

    Magnolia Active Member

    Можливо, хтось знає, яка собівартість металокерамічної коронки, "від техніка", якщо для пацієнта вона коштує 1500 грн.
     
  14. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    @Magnolia
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. МарянаК

    МарянаК Well-Known Member

    з мого досвіду - на знимці канали виглядали "ідеально" (в зубі під коронкою, з якою я проходила 10 років. Але в мене почала хиталась коронка, і стоматолог переставляла). І коли зняли коронку, то в тих ідеальних каналах пломба була м"яка, як масло. І далі все пішло по схемі: два місяці кальцію, знову пломбування каналів, пломба, вкладка, коронка.
     
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, можете порадити стоматолога, який би міг на цьому тижні поставити дві пломби? В чоловіка випала, збираємось в дорогу, хоче закрити то питання. Моя у відпустці. Дякую!
     
  17. LinCon

    LinCon New Member

    Порадьте стоматолога в стоматологічному центрі (Пекарська) або десь ще, щоб ціні не дуже кусючі були)) Наразі з фінансами туго, через рік скоріш за все буду переробляти, так що довговічність пломб не дуже хвилює
     
  18. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    хто лікується в Симбіотиці. напишіть будь ласка в приват, маю декілька питань
     
  19. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    А про щітки зубні електричні та іригатори тут говоримо?
    Стоматолог порекомендувала взяти електричні кут для гігієни зубів і обов'язково іригатор (дуже тісно розташовані зуби один біля одного, погано вищищується зона між ними навіть флосом, а ще проблеми з цукром, то за останній рік вигляд зубів суттєво погіршився).
    Власне конкретних марок стоматолог не бралась рекомендувати. Тому прийшла питати поради щодо вибору одного й іншого. Хто які має, чи задоволені? Речі не дешеві, хочу придбати якісні та ефективні і бажано не зазмарно дорогі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    @aknytsU, маю оралбі кілька років. Час від часу міняю тип щітки є подвійна, відбілюююча, і тп. Є крутіші з таймерами, але функція та сама)
     
    • Подобається Подобається x 1