Аутоімунний тиреоїдит

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Альона, 29 Травень 2014.

Партнер розділу - центр лазерного лікування варикозу Артема Чеховського
  1. Altera

    Altera зачарована птуха

    та це безперечно! Не даремно ж говорять вже стільки про прааавильне харчування - не одними нами вже доведена його дієвість:)
    Але одна справа, коли про це хтось-щось-десь говорить і зовсім інша, коли тобі дають прямі протипокази (ну, типу, свалу нема - мусиш жити так і не інакше:) - отоді й включається і голова, і інші частини тіла і знаходяться шляхи й можливості, а не тільки відмазки:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Я далі борикаюсь зі щитовидко‘. Це якийсь капець, в лютому ттг 0,01, нині 14.92 . мене садять на еутирокс 100 , я просто в шоці... думаю де піти до якогось лікаря, хоч цю хвалять тут усі, але я іі пл телефону питаю, як то далі буде? Я не хочу підсідати на еутирокс, чи може ще щось змінитись? То вона нічо не сказала взагалі
     
  3. maty

    maty Well-Known Member

    [QUOTE="Vittoriya, post: 2594049, member: 4651"Я не хочу підсідати на еутирокс, чи може ще щось змінитись? То вона нічо не сказала взагалі[/QUOTE]
    а чим Вас це так лякає. цілком можливо, що ці стрибки ттг -наслідок вагітності і пологів. надалі внормується і обійдетеся без гормонів
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    а чим Вас це так лякає. цілком можливо, що ці стрибки ттг -наслідок вагітності і пологів. надалі внормується і обійдетеся без гормонів[/QUOTE]
    Але воно само внормується, чи треба слухатись лікарку і пити еутирокс 100? Я просто в шоці від тоі дози
     
  5. maty

    maty Well-Known Member

    @Vittoriya, я вже писала. повторюся-моїй дочці в 10 років призначили початкову дозу 100 мг, ттг в неї був 12 тоді. через 2 місяці поступово зменшували на 25 і за якийсь час зійшли до 25 мг, а потім взагалі припинили приймати . Але з настанням підліткового віку гормон знову стрибнув. Повторно приймала по 100. потім дійшла до 50. зараз їй 20 років. а минулої весни вона відчула , що почувається недобре, аналіз показав ттг 14, приймала 3 місяці еутирокс по 75, зробила повторно- результат ідентичний, тоді почала по 150 мг-і він почав падати. взимку ми здавали, то нарешті був їдеальний ттг- близько 2. Але як пояснюють, літом частіше спостерігається загострення, плюс стреси, бо вона студентка. Зараз приймає по 75, в червні знову здамо. Вона вже сама бачить, коли ттг високий. знає ті симптоми.
    Отже я хочу Вас трохи розрадити, що гормогнальні препарати не тільки зло, вони бувають просто рЯтівними. Звичайно, я не доктор, але за ці 10 років ми обійшли багатьох, всі кажуть одне і теж, вона просто навчилася жити з цією хворобою.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @maty а що саме відчуває ваша дочка? Я вже не знаю, чому мене так криє, то гормони, чи то вже мене просто так криє і списувати на гормони дивно?
    Я така знервована, як оголений нерв. Зриваюсь на чоловіку, від якого мені бракує розуміння і допомоги перш за все. Тут приіхала мама на 2 тижні, ніби шоб помогти, а ми тіки виясняєо стосунки і мені так в грудях тисне, так зле знову, що хочеться від самоі себе втікти... і головою розумію, що треба не реагувати, повз вуха пропускати, а приходить момент, от вчора гуляли, три рази я сказала мамі, що надворі тепло і шапки Меласі не треба. Відійшла в туалет, на хвилину, виходжу Мелася в шапці... і я не можу стриматись, криє просто....
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  7. maty

    maty Well-Known Member

    @Vittoriya, така роздратованість теж один з симптомів. Плюс сонливість, важко прокидатися вранці, і погіршення пам'яті, що впливає на її навчання. Крім того, підвищення тиску і головний біль, та навіть проблеми з травленням- це така хвороба, що дуже впливає на якість життя
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  8. meduzka

    meduzka Member

    Дівчата, поділюся враженнями - я вітамінками привела антитіла до тиреоглобуліну до норми! Було 207, стало 48. Пила цинк, селен, риб'ячий жир і альбу протягом 4-ох місяців. На їхньому фоні навіть ТТГ трішки піднявся.
     
    • Подобається Подобається x 6
  9. Altera

    Altera зачарована птуха

    @meduzka, класно!
    а скажіть - Ви робили перерви в прийнятті мікроелементів? Бо мені якось лікарка казала, що більше місяця приймати не варто, треба на 2-3 тижні робити перерви. І хто Вам призначав дозування? Якої фірми і в якій формі приймали вітамінки?
     
  10. meduzka

    meduzka Member

    Приймала селен 200мг - він, власне , ДУЖЕ важливий для щитовидки, хороший антиоксидант.
    Цинк пила по 50мг - це збільшена доза, денна норма 25мг,
    Риб'ячий жир кувала в аптеці, здається доза 500мг (але бажано по 1000-2000мг) - омега-3 впливає на імунну реакцію організму. Щоб не залазити в наукові дебрі, скажу, що вона "заспокоює" імунітет і він стає не таким "скаженим" щодо власних органів. На той час, я не дуже розбиралася в необхідних дозах, тому купила, що потрапило на очі.
    Альба - це рослинний препарат кореню перстачу білого (рос. лапчатка белая). Знижує антитіла, покращує стан і роботу щитовидної залози.
    Перерви не робила, жодних побічних не було. Крім того, ефект від лікування тримається вже більше року без прийому препаратів. Назначив лікар репродуктолог, правда для репродукціїї)), крім альби, бо це ліки для щитовидки.
    Цинк/селен замовляла з айхербу , бо в наших дуже мала доза і доводилося пити по 4-5 табл. в день. Виходило дешевше замовити. Головне пити селен/омега-3 зранку після їжі, а цинк перед сном на порожній шлунок для кращого засвоєння.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    а може від л-тироксину вилітати волосся? Причому не на голові, а на ...брові і нозі))) чи не в гормонах шукати причину?
     
  12. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    Маю вузол в щитовидці. Проходжу медогляд на роботу і дали скерування на флюрографію. Але чи десь читала чи чула від когось, що не бажано робити рентген. Тепер беруть сумніви. Чи дійсно не можна робити? До Сандурської зараз не потраплю, щоб запитати.
    Може хтось знає. Дякую.
     
  13. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Дівчата-спеціалісти :), якщо тиреотропний гормон (ТТГ) в нормі, це означає, що щитовидка здорова? Чи потрібно додаткові дослідження? Я вже домовилася на візит до ендокринолога, але хочу знати чого чекати. Дякую.
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Треба здавати ft3 ft4 і ще бажано анти тпо і анти тг. Я зараз багато читаю про це на групах польських і всі пишуть, що ттг може бути в нормі, а проблема таки зі щитовидкою є. Треба комплексно робити аналізи плюс узд
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Підкажіть через скільки часу після пологів варто здавати гормони? Востаннє здавала десь в 34 тижні (але лише ттг), зараз поки продовжую пити призначений ще до вагітності л-тироксин (на час вагітності дозу не міняли).
    І якщо зараз йти здавати то краще знову все - ттг, т4 і атпо? (антитіла до вагітності зашкалювали, а під час вагітності ендокринолог радила лише ттг контролювати)
     
  16. Raven

    Raven Мама малятка

    Дівчата, хто що чув за Верніковську з медінституту?
     
  17. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Не обов'язково. Є еутироїдна стадія аутоімунного тиреоїдиту, коли функція ще в нормі (власне це показує ттг, ну і Т3, Т4), а антитіла є. Ну і щитовидка збільшується, з'являються вузли. Тоді призначають терапію, яка спрямована приглушити аутоімунний процес, (селен, фітотерапія, от, дієти тут вище згадувалися, йодом лікують, проте це дуже спірне питання) але згрубша, якщо гормони в нормі - значить основна функція виконується.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я б здала тільки ттг. Антитіла хіба для цікавості. За вагітність вони мали би знизитись.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Зараз вже краще здавати чи почекати до 2 міс? (ну щоб трохи "устаканився" вже організм)
     
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я навіть не знаю, напевно зараз, раз ти приймаєш тироксин, щоб знати, що робити далі.
    За 2 міс вона ще може не прийти в норму (в мене тоді якраз виліз той післяпологовий тиреоїдит, ну, тобто, я вже мала симптоми гіпертиреозу, (після пологів тироксину не приймала).
     
    • Подобається Подобається x 1