Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Залежить, що кому жесть. Для мене ні грип, ні ротавірус, ні кашлюк не були жестю. Так само перелом і хронічний атопічний дерматит вже 6 років в старшої. Треба було підвищеної уваги до хворих протягом кількох днів та й усе. Для мене жесть - це соплі в грудничка))) фу, як я того не люблю!
    При ротавірусі - відпоїли, температуру при потребі понизили та й стільки всього. В штучників шансів в рази більше хворіти важко.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
  3. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Може я ще так сприймаю, бо сама дуже важко переношу оці шлунково-кишкові симптоми, коли мутить, тошнить і т п. І може того так проектую на дітей, і мені їх жалко-жалко :girl_sad:
     
  4. jylanda

    jylanda занууууда

    Мені педіатр навпаки сказала, що зважаючи на те, що малюк на ГВ вакцини від ротавірусу не треба. Хоча вона знала, що ми досить часто їздимо з дитиною. Малюк підхопив ротавірус вже після року, в садочку, нічого дуже страшного не було, вирвав, діарея, гарно відпоювала і все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Siania

    Siania Love Life

    Всім дякую!
    Прийняли рішення не вакцинувати :cofee:
    Від всього не вбережеш, а лишню хіматуру давати не хочу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  6. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    напевно хто з чим стикнувся(
    в нас був такий жахливий , що я реально згадую то все -як найгірший сон.
    не дай Боже, комусь таке ще пережити.
    зневоднення є дуже страшним.
    і оте " типу ой там понос, чи рвота" лякають мене в рази більше, ніж кашель чи горло..
    особисто я раджу усім -коли протягом дня є рвота і понос, що не припиняється- звертатися до лікаря.
    небезпека настільки висока, що її важко оцінити.

    і коли ота ложка запханого Регідрону чи води -за 5 секунд йде назад - то реально , батьки не встані оцінити стан... бо ніби і пив шось і не пив...
    краще не ризикувати.

    але , однозначно, є і вкрай легші форми.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    В мене є питання, чи хтось може то пити, я на мене...еее..є кращі варіанти. Я ледве ледве, таке відчуття що нудити від нього починає. І столова ложка, напр, то багато, а 5мл чайної, ніби би мали бути ок?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    то дійсно,племінник якраз на перший рочок мав ротавірус,то і в лікарні лежали вони тиждень, капали малого кілька днів, він кожних 15 хв або рвав або поносив. Я з старшою в її 1.5 лежали в лікарні з пневмонією,в нас за тиждень в палаті троє сусідів помінялись всіх з рвотою і діарею переводили в інфекційну лікарню потім,доця чудом не підцепила,а от я мала щасття тим заразитись, ворогу такого не побажаєш.
     
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Звісно, що все залежить від конкретного вірусу і органіму. В наших кумів два хлопці - 9 років і 4 роки - тільки рвота, то відразу в лікарню, бо ради самі не дають. Вони вже з тими ротавірусами купу разів під крапельницями лежали. Я особисто теж важко переношу подібні хвороби, останній раз 3 кілограми "пропало" на фоні ротавірусу. А діти нормально. Зате моя старша що не вірус - то ларингіт. Тут мушу пильнувати.
    Не знаю, що там конкретно капають в тій вакцині, але штамів багато різних.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    не має значення, батьки намагаються дати пити.так? 1 чайна ложка - погоди не робить.. даєш далі, проходить 5-10хв. все рівно вертає..
    тому то є надзвичайно складний стан тоді.

    Регідрон мій пє окей. але головне щоб пив. бо як рвота, що 15хв -то вже той Регідрон нічим не поможе.

    п.с. не щепленні від ротавірусу.
     
  11. Siania

    Siania Love Life

    А другу дитину би вакцинували?
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    варто сказати те, що діти, яким зараз 10 і більше років ( та і усі дорослі) раніше від ротавірусу ніколи не щепилися. Від того почали у нас щепити власне із "приходом" Інфанріксів і т.д. Тепер запитання: ротавіруси існували завжди. Як раніше без цієї вакцини росли ми і наші старші діти?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Fantazy

    Fantazy Member

    Раніше і від гепатиту не щеплювали (десь з 1990 почали тільки) і від гемофільноі інфекції після 2000 почали (точно не пам’ятаю). Ми також якось без них виросли. Але тут треба зважувати всі за і проти, вивчати ускладнення хвороби та наслідки вакцини і тоді приймати рішення. Технології не стоять на місці, розробляються нові вакцини.
     
  14. kristina

    kristina Well-Known Member

    В нас був ротавірус в 1.5 року це просто згадую з жахом.
    Цілу ніч ми відпоювались, але за 5 хв дитина це все вертала. Грудне молоко, регідрони, ніфороксазид
    Страшна діарея і рвота. Температура, стан ослаблений настільки що зранку ми поііхали в лікарню, там нас капали 5 днів, той весь жах, ту палату з такими ж як я ,ще довго буду пам'ятати, нам підтвердити ротавірус.
    Жодна дитина яка в той період з нами гуляла,а це було літо і дітей було дуже багато щовечора, не підхопила,вони були щеплені того ж віку як і моя.
    Потім підхопив чоловік і моя мама, стан їх крім вищеназваних симатомів це біль всього тіла і голови така сильна що обоє два дні не могли стати з ліжка. Я не підхопила тоіі віруски.
    Але скільки в дитину влили тоіі хімії, а ще й муки ставлення катетера ...
    Були дітки які прокапались три дні,йшли додому , а через два дні знову опинялись в лікарні. Всі лежать в одній палаті,що само собою не надто сприяє одужанню.
    Для мене то в 100 разів гірше ніж орз чи навіть бронхіт, хоча ми в садок не ходимо і хворіємо рідко
    Другу дитину щеплю, навіть якщо це іі не вбереже,то хоч полегшить перебіг
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    перебіг залежить виключно індивідуально. Як і в дорослих. Ентеровіруси теж можуть протікати так само важко, як і ротавіруси. Але від них не щеплять ( та і їх стільки видів є)
     
  16. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    при ротарвірусі ніфуроксазид не потрібне. Він наче ж антибактеріальний. Принаймні нам так лікар казала. В мого був ротавірус майже в 2 роки, зараз розумію, що не так все було страшно, але тоді я панікувала дуже сильно. Від нього треба вакцинувати двічі і встигнути до 6 місяців. Не знаю, чи я б таку малечу колола. Хоча з другою дитиною планую дотримуватись календаря щеплень.
     
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я щось не розумію. Це в склад якоїсь з багатокомпонентних входить цей збудник чи то всі ті діти, що з Вами гуляли, були додатково ним щеплені?
     
  18. kristina

    kristina Well-Known Member

    В дітей що з нами гуляли були щеплення від ротавірусу, наскільки я памятаю робили паралельно з інфанріксами до року точно. Ми були не щеплені і єдині захворіли на ротавірус, з нами постійно гуляли семеро дітей від 1.3 до 1.9 років на той час, навіть якщо взяти інкубаційний період то все рівно всі вони кожного дня бачились, обмінювались іграшками і бралися за руки
    Я би не сказала що в нас слабкий імунітет загалом, хворіємо хіба зимою орз і все, в садок не ходимо , але компанію діток свою маємо
     
  19. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Щодо лікування,то ніби є достовірні дослідження щодо ефективності Біо Гая (l.reuteri) в зменшенні тривалості рвоти при ротавірусі. Ну і кола плюс солені палички. Це так в Німеччині лікують кишкові розлади. І в цьому щось є там і глюкоза натрій, і ще ніби ортофосфорна кислота пригнічує вірус, але це ще ніхто не довів.
     
  20. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Я не памятаю точно склад йогурту, який тоді робила, але як рукою зняло. Хоча ніби заборонена кисломолочка, але це все окрім сухого хліба і хдається рису, що їла моя дитина, вірніше вимагала і забрала на 2 чи 3 день. Я чекала алярму на ніч, але сталося навпаки
    Хоча можливо то був просто якийсь вірус з рвотою і поносом, хз, я так тоді не переймалася встановленням точного діагнозу, бо темп була невисока