Підготовка до школи

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Lavazza, 30 Листопад 2007.

  1. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Ми плануємо з вересня в хепіляндію на підготовку до школи. Менша ходить туди в міні садок, то я дуже задоволена.

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Такс, не знайшла я більш відповідної теми. У нас раптовий прогрес з читанням, бо букви Влад вивчив ще в 1,5 роки , а в склади не хотів складати і взагалі не виявляв жодного інтересу до складання букв докупи (навідміну від цифр :) ) Але, як виявилося, головоломки і задачки він любить, тому нам дуже легко пішов "ребус метод" (там не геть класичне ділення слова на склади). От тепер я щось озадачилася - що ж далі? Бо короткі (і довші але нескладні) слова читає і пише сам собі диктуючи (коли спішить то голосні часом пропускає - при написанні і виходить "СТРТ" замість "старт":girl_haha:).
    А куди тепер далі? Бо оті книжки поділені на склади мені щось не дуже подобаються :girl_nea:, та й теми там "не фонтан" зазвичай (хоч ще не купували і в бібліотеці не дуже цікавилися). Можна пробувати читати слова в звичайних книжках? Боюся трохи щоб потім не мав проблем з підлаштуванням під "класичну" схему читання в школі, але водночас хочу скористатися моментом поки йому то цікаво і "пішло" (знаючи його - то не надовго і за місяць-другий матиме нове захоплення :) ).
    Поділіться :girl_flag_of_truce:які там є актуальні варіанти-методи вчитися читати зараз у школах і на підготовках?
     
  3. Merry

    Merry Well-Known Member

    купіть собі логопедичний буквар
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Мій син не читав по складах зовсім. Почав читати пізнувато, але повністю слова. Коли пішов до школи, я була в шоці, що його змушують читати складами. Довелося проводити бесіду з вчителькою та синочком. На щастя, всі порозумілися. Тому нехай читає як йому підходить.
    Я купувала дитячі журнали. Там і казки і різні завдання цікаві.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    То явно не те, чого треба боятися. В нас в школі читання від слова до букви, моя мала вчилася класично по складах, то воно так гарно наклалося, що зараз в середині першого класу взагалі нема того "ма-ма-ми-ла-ра-му", читає повністю слово і робить гарні паузи, добре розуміє зміст. Так що як йому добре читати відразу слово, то люкс. Якщо потім вчителька в школі буде протестувати, то з нею треба вирішувати, а не з дитиною.
    Наших вчили читати за карточками. Я поняття не маю, як воно працює, але працює точно. Зараз старша пробує штурмувати середню (Владового віку) за тою методикою, то їй цікаво.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Там не зразу слово, просто нетипово ділиться, не на склади, наприклад, не "пле-че", а "п-ле-че" і т.д. І то теж типу за карточками, може, таке ж як у вас в школі :)

    О, я щось про такий варіант і не подумала, дуже в мене, певно, погане уявлення про наші школи :girl_haha:Мені здавалося, що там не дуже будуть на якісь "вибрики" індивідуальні зважати і все одно по-свому переучуватимуть
     
  7. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Як завжди, від вчителя багато залежить, але перевчовувати дитину, яка читає словами, на читання по складах, точно не будуть. В нас дітки, які не вміли читати, чи лише починали, читали Буквар, а для читаючих роздали Букварятко.
    Хіба що класичний поділ на склади буде потрібен при переносі, чи деяких вправах, але, думаю, ваш хлопець в процесі розбереться.
    Щодо читання, давала б книжечки з мінімумом тексту, чи словники якісь малюнкові. Малі слова прочитає сам, складні - разом, та й навчиться.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. silvia

    silvia Well-Known Member

    @Akina у видавництва Ранок є книжечки з текстами великим шрифтом. 10 історій......шось там. Є історії як по складах, так і звичайні. Ми вже 4 книжечки прочитали. Плюс беремо журнал Левчик, там є комікси і слова більшим шрифтом. Теж гарно йде.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    І ми по складах не читали. Щось воно мені неприроднім здавалося. Наш метод - спочаткумвласне такі "прості" слова, типу де немає по дві приголосних підряд. Я водила пальцем під словом і плавно разом повторювали. Мали кілька якихось некласичних типу букварів, головне щоб слова трохи крупнішими буквами були. То так і малий, і вже і доця навчилась. І вивіски на магазинах , заголовки в газетах і т.п. - де побачили, там читали. Слово за слово - є бажання , то вперед... В 5 років вже собі читав. Пішов до школи, то вчителька просто підсовувала йому додаткову книжку, поки інші вчились читати, жодних проблем з тим не було. А що, їй же на одного менше вчити :girl_haha:. Взагалі в нас чудова вчителька, син закінчує початкову школу, а доця вже ходить на адаптаційні заняття.:girl_dance:
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчата порекомендуйте хорошу підготовку до школи на сихові, бо там де ми планували ціна виросла. Буду вдячна за поради. А може хтось відвідує МЖК то поділіться відгуками

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
  11. marianast

    marianast Well-Known Member

    @Matvijko Пташенята в першій школі. Але рекомендую лише за умови, що підготовку і надалі веде п.Наталя, така блондинка середніх років
     
  12. Lubaznatelnaya

    Lubaznatelnaya New Member

    Дівчатка, проблема у мого непосиди це повна відсутність посидючості. Переживали, як буде вести себе на уроках і придумали заманити раcрашіваніем картин за номерами. Виявилося ідея класна. Дитина не тільки з цікавістю розфарбовує картини фарбами олійними, заодно розвиває дрібну моторику рук, так як потрібно робити дрібні штрихи. Картини виходять шедеври, можна дарувати бабусям або вішати на стіни, цілком гідні. І звичайно ж, більше часу проводить сидячи. Я Всім рекомендую. нарисованная картина Идейка 1.jpg vp531.JPG P80611-082805.jpg q2090.jpg VK001_Лиия Крижановская - копия.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 4 Вересень 2018
    • Подобається Подобається x 1
  13. Raven

    Raven Мама малятка

    Дівчата, порадьте підготовку до школи р-н Південного, або Симоненка. Щоб дитині було цікаво.
     
  14. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Веселка, але дзвоніть вже, бо там швидко групи набираються
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    @Ripka, а де вони є? Маєте контакти?
     
  16. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Веселка на Південному, у тому розважальному центрі є клас, де вони займаються, ми ходили по суботах раз на тиждень, нам було цілком достатньо, є дворазові групи серед тижня. Мають три уроки, десь 2-2,5 годин все триває, на перерві можуть бавитись у Веселці, за бажанням батьків організовують ім перекус декількома кусками піци та соком. Вчителька дуже класна, в класі дітей небагато, точно не памятаю, десь до 12. Але... записуються всі чуть не з березня, тому якщо є місце і локація підходить -записутесь. Тел. вчительки 09сім -90пять-13-60
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Розумничка 2 роки тому була класна, як зараз не знаю.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Альона

    Альона Well-Known Member

    Дошкільнята на Південному (ті, що були в Веселці).
    Є групи ранкові і вечірні по буднях, або по суботах.
     
  19. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Порадьте підготовку в районі АС2, Чорновола.
    Можливо хтось ходив у ЛАДО, розкажіть як там.
    І взагалі на що звертати увагу при виборі.
     
  20. Isa

    Isa Well-Known Member

    Батьки, хтось може піду вже, де почитати про те, які знання має мати дитина йдучи в школу? Бо читаю і всюди по-різному . Дякую дуже!