Кольоротип нашої зовнішності (зима-весна-літо-осінь)

Тема у розділі 'Дефіле', створена користувачем Akina, 20 Травень 2015.

  1. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Ох, ну і кольори курток цієї весни :girl_mad: Для темної осені немає чого вдіти :girl_devil:
    Чому, чому продавці думають, що світлі кольори освіжають брюнеток??? :dash1: Так вчепилися до мене зі світлорожевою курткою, що я ледве з магазину вийшла. І ось реально всі тільки світлі кольори радять, і я теж колись думала, що вони мені личать :cry:
    @Akina яким кольоротипам будуть личити срібні і золотисті, чи то швидше бронзові, бомбери? Я думала, мені хоч золотистий більш-менш буде, помилилась :sad:
     
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Можна і золотистий і бронзовий пробувати (срібний якщо темне стрібло). Але комбінувати з чимось темнішим (футболками). Якось так
    [​IMG]
    Золото є різне. Класичне жовте яскраво золотисте - швидше для яскравих теплих (весен). Біле золото - для яскарвих зими і весни та світлих весни і літа. Темноосіннє швидше "старе золото", червоне золото. Ну але то так, трохи умовний поділ :)
    Ну і у золотистих бомберів ще одна штука - вони зазвичай блискучі. Подумай, може, не стільки колір заважає як надмірний блиск? тоді виправляти відповідно фактурами тобто "шершавістю" іншого одягу.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

     
    • Подобається Подобається x 1
  4. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    От я щось ніяк не можу себе подружити із білим золотом та сріблом. Воно мені якесь чуже. Я на блискучі речі не дивлюсь, бо то односезонна річ, а я пообіцяла такого купувати мінімум)
    Я про прикраси. Так вже набридло мені золото, а зі сріблястим ніяк(

    Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk
     
  5. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    Поділюся тут спостереженням для тих, хто намагається визначити кольоротип самотужки і ніяк не може. Те, що можливих кольоротипів чотири, зовсім не означає, що вони рівномірно розподілені серед населення. І якщо Ви змислюєтеся про те, який із них Вам може бути найближчим, краще починати не з "приміряння" на себе усіх їх підряд, а з одного - літнього. Географічно, у зв'язку з генетикою/етнічним фактором і невисоким рівнем мобільності/переселень поза її межі, всередині слов'янської групи найчисленніший саме кольоротип літа.
    Всередині групи літніх підтипів - цілий спектр, і якщо Ваша зовнішність далека від якогось класично-літнього прикладу, це не дискваліфікує весь тип для Вас, а, скоріше, вносить Вас в іншу його підгрупу.
    Наступний за ним, менш частий - весняний. Зим і осеней відсотково іще значно менше. Це не заперечує їх існування, і в малій групі випадково вибраних українок може виявитися одне "літо" на чотири "зими", але назагал картина саме зворотня. Оптимальний алгоритм перевірки свого кольоротипу, якщо він не очевидний і є вагання - послідовність літо/весна/зима/осінь з відкиданням "не тих" варіантів по дорозі.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Цікава думка :) Я колись навіть навмисно складала собі для статистики табличку з визначеними кольоротипами (треба до неї вернутися і допоповнити) там на той час було бизько 200 чоловік, то не дуже реперзентативно, бо в основному по Львівському регіону. Так от принаймі у Львові досить багато:
    - теплих яскравих (тепла весна)
    - темних теплих (темна осінь) - оті "класичні" чорняві галичанки часто потрапляють саме сюди :)
    а холодний м'який (холодне "справжнє" літо) десь аж на 3 позиції, поряд зі "справжньою осінню"
    Ну і найменше, дійсно, зим: і "справжніх", і "темних", трошки більше є яскарвих зим (підозрюю через їх близькість до весен)
    Але це Львів, а не вся Україна :) , тут інша картина власне через близькість карпатських народностей, потужні пласти єврейського та вірменського етносів - підозрюю саме це дає заначно більшу кількість теплих і яскравих, ніж у звиклих літніх "слов'янських народів". На Поліссі інша історія - там часто вплив литовських і латвійських "світлих" генів.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я почала сама визначати і прийшла до того, що я осінь. Почала з того, що я точно не холодний кольоротип: тепла жовтувата шкіра, темно-русе волосся з золотисто-мідними підпалинами (хоч я фарбуюсь. але близько до натурального), очі темно-зелені з жовтувато-карими вкрапленням.
    Потім зрозуміла, що осінь, бо неконтрастна. Ну то так чисто на око. Мені здається тут брови грають роль. Вони в мене світліші, ніж у деяких блондинок.
    А яка вже точно осінь - не можу розібратись. Але мені то не суть важливо, бо я все одно не відмовлюсь від всієї гамми осінніх відтінків)) Хоч швидше за все м"яка, або справжня, бо більше до лиця приглушені світлі кольори.
    п.с. якшо шось не правильно, не судіть строго)
     
  8. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    @Akina я чекала Вашого зауваження, воно частково слушне, але я свідомо пропоную такий алгоритм. Попри те, що етнічна картина заходу впливає на статистику порівняно з Україною взагалі, все ще вважаю, що варто притриматися його. З двох причин. Перша - зроблене застереження, що він точно придасться тим, у кого кольоротип не очевидно не-літній. Друга - літній кольоротип у кількох планах найбільш складний у діагностиці, розумінні і в практичному оформленні, перед тим, як його виключити, варто подумати двічі.
    Ваша статистика варта уваги, хоча зізнаюсь, що я схильна сприймати її дещо з примруженим оком через різницю у наших підходах до кольоротипів. А характеристика "холодний" не ведуча для літа у класифікації, якою послуговуюся я.
    --- дописи об"єднано, 23 Листопад 2017 ---
    @бетменша та я ж тут зовсім не судити =)
    Якщо Ви впевнені і на око видно відразу, що літо не про Вас, то не треба переобдумувати свої висновки через те, що я пропоную, - воно більше для тих, хто все ще в пошуку. А щодо Вашої історії зауважу тільки тут, що теплота/золотисте сяйво волосся ні в якому разі не дискваліфікує літній кольоротип в принципі. Взагалі, літо - це не про холод кольорів, це про сильний рожевий підтон шкіри. Що також підтверджує, що то скоріше за все не про Вас і Ви все відтипували правильно. =)
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    так. то зовсім не я)) Але взагалі рожевошкірих справді багацько. Достатньо прочитати відгуки на тональні креми. Усі завжди нарікають на жовтуваті відтінки)
    я взагалі чисто інтуїтивно себе типувала, бо я не спеціаліст абсолютно. Просто читала-цікавилась. Ну і спостерігала, як виглядають кольори на мені. Холодні, наприклад, зовсім зі мною в різнобій. Яскраві, чи контрасні поєднання дуже глушать. Так і прийшла до осені)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я знаю, що у нас з Вами різні підходи і дещо різна класифікація. Але в підсумку в палітрах створених за різними системами (не рахуючи врізаної "далі нікуди" зима-весна-літо-осінь) немає АЖ такої прірви, є невеликі нюанси, деякі відтінки (які більшості людей все одно важко буде зрозуміти і виокремити в реалі під час шопінгу), але основна база все-таки досить спільна.
    Повірте, навіть при цій різниці у підходах сплутати літо з теплою весною мені не вийде :) Я просто бачила купу-купезну людей які даремно слідували отому "слов'янки - на 70% літо":sad: і цуралися своїх теплих яскравих кольорів. Біда ще в тому, що "яскраві" часто в м'яких кольорах виглядають "нормальненко" і можуть даремно на них зупинитися та навіть не пробувати яскраві відтінки.
    Тут ще й наша ментальність і звиклі установки доливають масла: "м'які кольори - пристойні, яскраві - викликаючі", я серйозна жінка за... я не буду ходити в яскравозеленому і т.д... Тому мене й різануло трохи "починати з літа" (топросто мій "хворий мозоль", не ображайтеся :) ) бо точно знаю, що більшість на ньому і зупиниться, навіть не спробувавши інше адже оце
    часто дівчатам важко отак зразу зрозуміти - очевидно-неочевидно.
    Я практично не зустрічала дівчат, які "з порога" казали: "я, напевно, весна". Не прийнято у нас себе туди записувати якщо ти не зеленоока золотоволоска, як і в "зими" якщо не схожа на білосніжку :) А от "я, напевно, літо" - оооо, дуууже часто.
    Тут можуть теж частково працювати стереотипи: "здорова шкіра рожева, здоровий рум'янець рожевий" . Ну і про те, що окрім варіантів "бежевий" і "холодний рожевий" (якраз те що ми зазвичай розуміємо під словом рожевий :) ) є ще така штука як "персиковий" люди часто забувають :sad: А бежевий - він так, такий підступний колір, який окрім осеней нікого не прикрашає.
     
    Останнє редагування: 23 Листопад 2017
    • Подобається Подобається x 1
  11. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    @Akina Ви перерахували стереотипи як аргументи, чому не варто приймати мою пораду. Я ж вважаю, що людина, яка спроможна сприйняти ту інформацію, керується живою цікавістю по-спражньому себе зрозуміти, і раніше чи пізніше усвідомить, наскільки стереотипи на цьому шляху зайві і анти-помічні. Я тут не для того, щоб підлаштовуватися під середню температуру по стереотипних уявленнях, а для того, щоб показати дієвий напрям думки для тих, кому думати подобається. І для того, щоб про ці стереотипи писати, так їх і називаючи, а не щоб вшивати їх в систему кольоротипування. Визначення свого типу - це зовсім не про оцінкові судження.
    Установки установками, а одягу в літніх відтінках (за системою, яку я поважаю) як кіт наплакав. В цьому я бачу набагато більшу проблему, ніж в помилках типувань. Їх принаймні легко виправити.
    Чи немає аж такої прірви?.. Я вже писала, на мою думку, система 12 типів настільки спрощує концепцію колоритів, що (на мою скромну думку) випускає з неї найважливіше. А найважливіше - спільна характеристика для типу. Одна, не шкала трьох. Вам це може здаватися незмістовним, я вважаю інакше.
    --- дописи об"єднано, 23 Листопад 2017 ---
    У системі Кейджил кожен підтип кожного кольоротипу має свій конкретний тон бежевого. Який його прикрашає. Це щодо відмінностей.
    --- дописи об"єднано, 23 Листопад 2017 ---
    Поясню іще, підсумково: літній кольоротип і так страждає. Тих кольорів не наберешся, в той час як всі інші ширше представлені в сегменті доступного одягу. Звідси моє свідоме припускання похибки тих, хто до літнього кольоротипу не належить. Їм цю поилку виправити відносно швидше і дешевше, у всіх сенсах. Літу ж - ні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    я, я! Це була я )))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Rona

    Rona Мама-йожик

     
    • Смішно Смішно x 1
  15. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    @Akina Залишу тут, не як аргумент у дискусії (мені її зовсім не хочеться продовжувати), а просто як пояснення, чому з моєї точки зору концепт 12 типів, чи яка його назва, - єресь. Це для тих, кого він вводить в оману і довгі нелогічні заплутані роздуми, а не для тих, кого він повністю влаштовує і кому подобається результат.
    Заперечення і зауваження ігноруватиму, якщо не побачу в них раціонального зерна. Так, я навмисно вибрала цю палетку, і те, що в інших цей недолік виражений, можливо, менше - не цікавить.
    [​IMG]
    Доводиться проводити добрячу ментальну гімнастику, щоб зрозуміти, що об'єднує ці відтінки у спільну палітру. Зваженості і гармонії відтінків тут нема. Змішаність пігментів (на око - вміст сірого) у верхніх трьох рядах та останньому рядку разюче відрізняються від чистоти пігменту більшості з решти рядків. Око легко виділяє абсолютно виразні яскраві плями на тлі решти, це стосується цілої палітри. Вона неоднорідна, тут зовсім не "кожен відтінок пасує до кожного іншого відтінку", а так повинно бути, з простої причини - ланцюжок має продовжуватися "кожен відтінок пасує до людини". Те, що вони всі більш-менш світлі, більш-менш холодні і більш-менш м'які - мішашина трьох різних історій в одну купу, де втрачається сенс кожної з них.

    Щоб відчути різницю, досить раз побачити.
    color_summer_twilight_2.jpg
    Тут зрозуміло, що об'єднує їх усі в одне ціле. Тут не вибивається з палітри жоден відтінок, і якщо вибрати з неї довільні два і покласти обабіч - вони складуться в досконалу гармонію, як картина, де все на свому місці і ніщо не зайве. Так от, для мене палітри за Кейждил - додатки до конкретного людського портрету. А оці 12 типів - мазанина, куди треба інвестувати ще купу свого часу, щоб емпірично дійти до того, що ж із неї дійсно твоє. На цьому в мене все про color harmony, накипіло.
     
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    12 кольоротипів (дирекційний метод) зовсім не = колор хармоні.
    Я цими палітрами не користуюся. В моєму варіанті холодне літо виглядає отак
    palette10.jpg
    погодьтеся, досить далеко від Вашої верхньої картинки і такої разючої дисгармонії в ній немає. Я вже це казала і не соромлюся ще раз повторити - я саме з
    кого для роботи і для пояснень переважній більшості клієнтів дирекційний метод цілком влаштовує. Бо то власне "достатній мінімум" - з цим цілком можна жити і не мати АЖ настільки видимих проблем з нехорошим впливом відтінків одягу і т.д. на вигляд обличчя. Погоджуюся, є люди кому хочеться дізнатися конкретний відтінок фуксії з чіткою нумерацією від Пантону і знайти свій кольоротип не серед 12, а серед 112 - будь ласка, я нічого не маю проти :girl_smile:
    Але особисто для себе наразі геть не бачу в цьому потреби в своєму неідеальному світі неідеальних відтінків :girl_curtsey:Бо докопатися до істини в останній інстанції, направду, серед реальних людей потрібно одиницям. Більшості якраз достатньо знати алгоритм як вибирати кольори (волосся, косметики, одягу) щоб не мати хворобливий вигляд обличчя, не виглядати на 10 років старше, щоб очі здавалися яскравішими, шкіра свіжішою і щоб точно знати від чого в магазині триматися подалі. А те що кольори ще й +- поєднуватимуться між собою - взагалі прекрасний бонус палітри. Хто хоче копати далі - завжди знайде можливість це зробити, прийде от до Вас за ідеальною палітрою :girl_wink:
    Пи.си. і у моїй системі координат Ваша нижня палетка загалом ближче до "м'якого літа" (я не кажу що дорівнює йому!, просто значно більше схожа ніж "холодне літо" :) )
    palette2.jpg
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    А я взагалі неуком була...@Akina,Ви таки «відкрили мені Америку»)))Але все «в яблучко».Дякую-тепер зоча б з кольорами не так «пролітаю»....ще б у фасонах розібратись...короче-тре мені Вас знов!!!!))
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    @Akina назва та ж (UPD: True Summer - True Summer, Soft Summer - Soft Summer), палетки різні, ще краще. Це так точно допоможе людині розібратися з кольоротипом... Ну, але це не до Вас претензія.
    Ви ж могли б і не педалювати тему достатності дирекційного методу і надлишковості Кейджил, я Вашу позицію зрозуміла. І на закиди про докопування до якоїсь там істини серед 1111222 відтінків уже відповідала, нецікаво.

    Я все ще не розумію, чому Ви наполягаєте на достатності цих палеток, коли в них серед 3-х літ немає місця нічому теплішому, ніж оті тони - взагалі кажучи, всі три літні палетки таке собі масло масляне, з легким ухилом в сірість в soft. Тобто зовнішність, якій потрібні тепліші тони, уже не вписується в літні серед 12-ти, і, сюрпрайз, часто осінь і весна їй також не підійдуть. А щоб щось підійшло, повинна бути а) достатня категоризація на підгрупи серед літ; б) покриття всіх можливих випадків. Отут і моя претензія до дирекційного методу. Не те, що в ньому менше, ніж 100500 типів. А те, що в ньому діри, між якими - самоповторення. І щоб ті діри покрити, не треба багато, - треба точно. В Кейджил по 5 підгруп на кожен кольоротип, + по одній для спец.випадку сивини/втрати природнього контрасту з віком. Це мудро, це небагато, це необхідний і достатній мінімум. 12 - просто не справляється. А що вона справляється, Вам цілком може здаватися на Вашій вибірці і при деякій натяжці з тими типажами зовнішності, які у Вашу систему нелегко вписати. Аргумент "краще, ніж нічого" або "добре для 80%, сайдьот усім" не вважаю добрим там, де так близько і просто отримати 100%.
     
    Останнє редагування: 23 Листопад 2017
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Назви різні :) І суть геть різна. Але направду не вважаю за потрібне продовжувати цю дискусію. Все одно ми з Вами залишимося кожна при своїй думці :girl_bye:
     
  20. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Soft summer може мати світло карі (до оливково-зеленого) очі?
    Дивлюсь в Пінтерест гардероб для м'якого літа - якісь дивні мені кольори...