Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. SovaBa

    SovaBa noctua

    Дякую за відповідь :)
    Єдине, що про "гладить" - я трожи незрозуміло написала. Я беру його ручку, нею гладжу по своїй щоці, кажу- "хороша мама))) Так можна робити", гладжу його- кажу-хороший Матвійчик...) Так не варто?
    все решта я роблю систематично, але толку- нуль, поки :sad:
     
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Прошу поради. Отже, манюні сьогодні тиждень. Ще у роддомі було один раз таке, що ніби не могла взяти груди, крутила головою, не хапала сосок, при цьому дратувалась і плакала. Ніби збуджена і не може заспокоїтись і прикластись до грудей. Це тривало до години часу. Потім це повторилось дома, вчора знову. І вночі. І тепер, таке враження, що кожне наше годування починається з того крутіння, плачу. Під час того дьоргає ніжками, деколи пукає. Деколи може відригнути повітря. Розумію, що робота шлунку тільки налагоджується, але щоб отак починалось кожне годування - то нормально? І скільки таке може тривати? Бо через цю поведінку вже навіть не контролюю чи правильно прикладається. Зараз для мене головне, щоб хоча б якось почала смоктати. Розрадьте мене, будь-ласка! Бо сама думка про прикладання мене вже лякає!
     
  4. SovaBa

    SovaBa noctua

    в нас таке було постійно. Смоктання стимулювало ЖКТ, я так розумію- спазми ті болючі, і було важко дитині присмоктатися. Далі мій починав їсти, пукав, заспокоювався і вже смоктав добре. Як варіант- голим животиком до свого прикладати/годувати- мій так краще їв. Коли зовсім жахливо кричав, - я підколисувала на руках, заспокоювала і прикладала тоді.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Мені так виглядає, що животик мучить, газики. Попробуйте покласти животиком на свій живіт і так годувати
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Мали такe і зі старшим, а з молодшим то взагалі жeсть. Чоловікова мама, як бачила як малий викручується, то завжди питала чи йому молока вистачає Підколисувала, ходила з малим на руках і так годувались.
    Повністю пeрeстав вигинатись дeсь після півроку, ну і кожeн раз ставало лeгшe. Зараз в 11міс циця— то улюблeнe діло
     
    Останнє редагування: 6 Жовтень 2017
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  7. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Давно мене не було тут)) Я знов прийшла понити про те, що вже втомилась годувати. Годину їсти уввісні і не відпускати мене, тепер майже кожного дня таке. Забираю груди - в плач і сну немає, іноді буває, що прошу мене відпустити і о чудо, він повертається на другий бік і спить. Не спека, не овуляція. Знову скачок росту?
    В мене вже ті соски печуть і викликає страх, як він просить ціці.
    Отак хочеться взяти і різко відлучити, не тому що хтось тисне (бо я не таке не звертаю уваги), я вже просто немаю сил годинами лежати в незрозумілій позі і відчувати як мені неприємно.
     
  8. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    В нас було таке. Розумію тебе цілком. Можу лише пообнімати. І в нас потім все повернулося в звичний режим. Правда, на прокидання далі зависає, не годину, але 30-40 хв може.

    Надіслано від мого LG-H422, використовуючи Tapatalk
     
    • мімімі мімімі x 1
  9. Siania

    Siania Love Life

    В нас якісь коломийки з годуванням((((
    Починає їсти, все добре, через 5 хв. викручується, натягує сосок, випльовує, потім лихорадочно його шукає, кидається, ніби весь день не їла, посмокче пару секунд, притихне, і знову випльовує.
    Раніше так було вечорами, списували на животик. А тепер весь час((((
    Я вже не знаю що робити, бо і добре не виїдає молоко, і істерить. Що робити?
     
  10. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    може тепер просто живіт частіше турбує. А крізь сон їсть? Я носила, приколисувала, тоді отак в напівсні годувала. Ше давала Еспімузан, але е знаю, чи він шось помагав. Масаж живота був ефективнішим
     
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Siania в мене так було з Меласьою, то я часто прикладала, танцюючи. Або на мяч сідала і так підколихоючи давала. То шось таке є, період такий, чи що.. То потім само пройшло
     
  12. Siania

    Siania Love Life

    Нам допомагає фітбол, але я вже так втомилась на ньому пригати :girl_haha: думала може щось роблю не так, і якось можна на такі годування вплинути)
     
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ну, то такий мамофітнес :) добре, що допомагає.
    Моїм допомагало носіння вертикально, а як перестає кричати - прикласти так само вертикально (животиком до живота собі). Як заспокоїться - акуратно змінювати позицію.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Для тебе це теж корисно, пригати на фітболі :girl_haha:, я вже маю мяч на поготові. З Меласьою я на ньому провела баааагато годин...
    --- дописи об"єднано, 22 Листопад 2017 ---
    Оце до речі також. Я зараз з Дарчиком так часто роблю, коли йому шось не подобається. Вн взагалі я бачу любить вертикально носитись ( слінгова дитина буде :))
     
  15. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Я носила без штанів в позі султанчика, і донечка могла покакати за той час. Подивіться статтю 'як правильно носити немовля', там Наталя Орел показує гарно на фотографіях.

    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
     
  16. phobika

    phobika Well-Known Member

    Малий завів собі дурну звичку, коли їсть - витягує ручку і дере мені підборіддя, тягне за губу, пхає пальці в рот. Мене то дратує скажено. А його дратує, коли забираю. То десь вже 3 тижні так, з перших разів я постійно ту руку тримаю, пробую щось інше дати - і ніяк. Він так злосно гуде, коли тримаю. Щоб придрімав і перестав треба добряче потанцювати. Він і так тільки під танці засинає, а то з тою рукою треба шалену амплітуду розвивати, бо він злоститься і не засинає.
    Пробувала замінити на руку, на одяг, на іграшку - не хоче, кидає і далі дере. Думаю слінгобуси купити. Але чи варто перевчати на предмет, який скоріше всього не буде у 100% ситуацій зі мною? Чи просто тримати руку, поки відвикне? Скільки то часу може заняти? Поділіться, якщо мали такий досвід.
     
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    В мене ще такої дитини як Ядвіга не було, яка б в рік їла груди тільки на сон і вночі.

    Жодних заспокоєнь грудьми - відвертається, йде плакати в куток, "відстаньте від мене".

    Я хвалюся, так.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  18. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В мене така дитина, від коли почав повзати циця йому не цікава. Інколи десь читаю, як мами годують дітей будь-де і будь-коли, а в мене навіть таких ситуацій не буває))))

    Надіслано від мого GT-S7272, використовуючи Tapatalk
     
  19. Kudryashka

    Kudryashka Member

    І я до вас за порадою, Доці 1.5 тижні, після того як поїсть ( лише грудне молоко) починає періодично вигинатись, стогнати, крутити головою ніби шукає цицю.
    Після півгодинних таких рухів може покакати, але після цього може знову так поводитись.
    Виглядає так ніби животик, періодично якісь спазмм чи що?
    Чим їй допомогти, бо мучиться Вона,
    і ми з нею бо часом до двох годин не можемо заспокоїти її.
     
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Высаживание и ГВ: почему ребенок «психует» при кормлении? - mamochek.net
     
  21. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Маю нову неприємну звичку доці: під час годування шкробати між грудьми. В мене вже око від того сіпається. Так мене то дратує, але ніц не допомагає. Якщо їсть не перед сном, то мені легше це припиняти. Припиняю і одразу відволікаю, бо вона в мене страшна і дуже голосна крикуха. Але якщо має засинати, а так у переважній більшості випадків, моя зупинка цих рухів її дратує і вона вже нормально не засинає. І стоїть вибір: або терпіти і щоб заснула, або припиняти і хай плаче. А вночі то взагалі зараз жесть - грудей з рота може не випускати годинами плюс оте шкробання. В голові вже думки про відлучення закрадаються, хоча на холодну голову хочу годувати і розумію які то має великі переваги. Скажіть мені щось).
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1