Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

  1. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Ми молодші на тиждень і у нас дуже сухе чоло, все решта облізло.Маю крем з календулою, мажу через день, то ніби картина краща стає.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну в нас найсухіше там, де волоссячко, брови. Але бачу, що знову спинка шолушиться. А там ніби вже й облізло. Намагаюсь не втручатись кремами, олійками. Але таки бачу, що треба буде(.
     
  3. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    І ми з старшим прийшли до закрепів... Вже тиждень. Як покакав один раз на горщик, чого ніколи ще не робив - на другий день після того ні в підгузок, ні в штани, ні в горщик не хотів какати. Позиви були, а стримував. 2 дні не какав, стримував. Потім лиш з гліцериновою свічкою какав, яка не встигала навіть розчинитись. На початку ще закрепу не було, а зараз, пройшов тиждень і навіть після свічки малого болить, плаче в процесі, сильно тиснеться. Дуже важко то спостерігати(( Дала вчора на ніч 10мл дуфалаку, сьогодні вранці 5мл. Не знаю чи не забагато... Але як малому допомогти покакати? Знову свічку? Вчора 2 пхали (1 - через 5хв покакав і другу - знову покакав). Чи то клізму робити? А яку? Моя мама завжди каже, що мені малій просто з водою робили. Бо дитину то реально мучить. Купа разів в день позиви і лягає, щоб стримати.
    --- дописи об"єднано, 17 Листопад 2017 ---
    Ще додам, що за 2.5 роки як таких запорів майже не було, може рік тому трошки, 1-3 дні і все. Вівсянку їсть часто, каша щосніданку, молоко розбавлене в каші. Какав завжди дуже м'яко і 3 рази в день не дуже великими порціями.
     
  4. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Раджу свічками і клізмами не захоплюватися. То має бути тільки крайній випадок. В нас були такі проблеми, теж почалися у вашому віці, у лікарні зробили рентген і виявили доліхосигму (подовження однієї кишечки), казали, що переросте, корегувати в пріорітеті харчуванням. Що ми робили: їли побільше фруктів-овочів, всякі бурячки, яблучка, давала щойно скисле молоко (це важливо, бо справді гарно діяло свіже кисле молоко), також купили в магазині клітковину (цей порошок додавала до страв), ну і також багато пиття. Коли було геть зле, то давала випити 1 ложечку звичайної олії, щоб малого на той момент попустило. З того часу про свічки-клізми забули (клізм малий боявся, як вогню, хоча ми йому тільки кілька раз зробили) і тьху-тьху десь за півроку ситуація вирівнялася. Повторний рентген не робили, але думаю, що малий то переріс, витягнувся сам і кишечка могла розправитися. Тепер какає справно раз в 1 день, рідше - у 2.
     
  5. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @preciosa Може в нього тріщинка. Мій мав запори і потім подібно поводився. При одній дефекації була кров, боліло, і потім боявся сходити. Я десь тут писала про це. То був жах, коли зажимає, але хоче, плаче, кричить. Ми таки ставили пару раз свічки, але вони в нього довго діяли. Робили двічі клізму. Буквально трошечка і воно йому помагало. Але першим ділом ставили обліпихові свічки - то від тріщини. Раз в день, або після дефекації. Малий був не в захваті, але ми сто разів пояснювали і потім вже сам питав за свічкою, шоб дупця не боліла)) ше давали їсти чорнослив і чим побільше пити
     
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Берете вівсяна пластівці і варити таку ріденьку кашу. Потім на друшляк, а водичку, яка стекла до води у дитячій впнночці, помити маля і просто обтерти, не змивати чистою водою. Тільки будьте уважні воно трохи гливке і дитинка може бути слизька, щоб не вислизнула з рук. І ніяких трав і кремчиків. То нам так неонатолог з Орлика казала, ми приватно запрошували, як малий народився. Ми так в робили.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А скільки пластівців приблизно?
     
  8. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ну так добряче, склянка, дві. Попробуте собі. Нема якогось строгого розрахунку В мене у воді у ванночці вони лиш трошечки відчувалися на дотик, малий практично слизьким і не був, але всеодно вважали. І то ми десь так через день купалися. День чиста, день з пластівцями.
    --- дописи об"єднано, 20 Листопад 2017 ---
    Води брала десь біля трьох літрів, то я точно пам'ятаю, а пластівці, так на око щоб така рідесенька кашка вийшла
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    раджу вівсяну крупу.
    Просто та гіркота, яка є в пластівцях (спробуйте пожувати сирі) - вона напрягає мене, і якщо треба зняти алергізацію шкіри, то мені оцей присмак-вміст недоречний.
    теж пригадую, дуже обережно купала, тазик ставила на підлогу (моя Вірушка на час тих процедур вже добре сиділа)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А крупа дасть отой слиз?
     
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Думаю, якщо поварити, то дасть, а якщо попередньо на кавомолці прокрутити, то й час варіння зменшиться. Трохи настоїться, перецідити, і той "кисіль" до води давати. То навіть собі в ванну шикарно буде :d23:.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    так, навіть цілий овес (зерно) дає. просто варити треба довше
    а якщо з тими ж пластівцями - то та гуща чудово очищує шкіру обличчя. М'якесеньке скрабування
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Питання про кашель. Не додивилася і пропустила один момент, коли було багато соплів від плачу (йшли з гостей), і вранці вже чую, що в горлі чи нижче вони булькають. Нічого не роблю, гуляємо, як завжди, а після сну донечка хоче викашляти той слиз, і не може звісно (1,4 роки). Куди подінеться те мокротиння, якщо не відкашлювати? Може вже багато тут на цю тему було, але хочу почути від мам, як було їхньому в досвіді

    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
     
  14. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Хіба пробувати промивали носика сольовими розчинами. Трохи вологи буде попадати "вниз" , є шанс, що та бяка розрідне і краще надасться до викашлювання...
     
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Alicia, моєму допомагає тепле пиття в той момент. І на фітоболі вистукування, коли голова трохи нижче дупці .
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. iragonzales

    iragonzales В декреті

    @Alicia не було би погано, коли би хтось послухав. Моя мала любить в кінці віруски так хрипіти, але то без температури і при мегаактивній дитині...То як мені пояснювали можуть бути провідникові хрипи. Але перед тим як розслабитися треба послухати.
     
  17. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    ГВ у поміч)) і багато теплого пиття, нехай невеличкими порціями але часто.
    Мій ще досі не відкашлює. Навіть не задумувалась куди воно дівається)) може разом з випорожненнями виходить?)
     
    Останнє редагування: 6 Грудень 2017
  18. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Та звичайно! ковтають і виходить, куди дінеться...:girl_crazy:Потім всі навчаться викашлювати.
     
  19. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Дякую, дівчата, я так і думала, що ковтає в стравохід то все. Але от зранку робили вправи на фітболі, то класно все відкашлювала і я лиш серветкою забрала, що витекло. Не плакала, я казала 'гой да да', то навіть сподобалося катулятися. Але погода сира і вітряна, кожен раз йду гуляти з нею і хвилююся.
    Вночі і напротязі дня не кашляє, тільки після сну, коли починає бігати
    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
     
  20. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Малому без місяця три роки. Були в невролога.виявили тонус однієї ноги. Прописали магне б6. Дівчата в когось в трирічок був тонус ?що робили крім прийому магне б6. Він трохи збудливий.дуж гостро реагує на обстеження лікарів.не любить маніпуляцій.Мене невропатолог налякала.що це мож бути хвороба мозку.