Кесарю кесареве..? Чи є шанс на пологи?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем levandivka, 15 Лютий 2010.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Ну от звідки, звідки вони це беруть?
    Самі ж для себе написали протокол. І там "фактор, АСОЦІЙОВАНИЙ (не доведений, група доказовості b) з підвищенням ризику розрива матки по рубцю" є інтервал МІЖ ПОЛОГАМИ 24 місяці.
    :girl_devil::girl_devil: В протоколі надання акушерської допомоги вагітній багато говорять про важливість доброзичливого ставлення і морального комфорту вагітної.
    От власне, найприкріше - не КР, а відсутність тих аргументів.
    Особисто я зараз головним аргументом бачу ситуацію в пологових. Це схоже на маячню, але справді, - якщо доступних пологових залів лишається вдвічі менше, то і стимуляцій лише з цієї причини аргументовано побільшає, і "бавитись" в ПП після КР менше хочуть і так далі.
    --- дописи об"єднано, 11 Вересень 2017 ---
    є таке. Ургентний КР морально простіший.
    Зате після другого КР вже знаєш, що до чого, як з дитинкою поводитись, що болітиме найбільше на котрийсь там день, а потім щодня буде потроху легшати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Virna

    Virna Well-Known Member

    Читала я протокол, але навіть говорити нічого не хотілося. Лікар дуже знервований. Я розумію, що причина може бути, що багато роботи, нормально не відпочиває. Мій чоловік сказав, що його поведінка була хамською і що навіть не хоче, щоб така знервована людина робила операцію. Таке от.
    От-от. Я ж не якась ненормальна, щоб сперечатися, якщо пояснять що і до чого. Хотіла взагалі почути як відбуваються такі пологи, як контролюють стан рубця. Але навіть не змогла запитати. Бо справді, КР - то не найгірше, там багато не приємних нюансів, але то все можна прийняти, з тим можна жити. Для мене лячно лише сам факт, що це наркоз і операція.
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    а як його можна проконтролювати? :) По факту ж ніяк
    Ви ж робили УЗД, читали висновок. Там "товщина тканин в ділянці приблизного розташування рубця" чи якось так формулюється. При нормальному заживленні, якщо не було септичних ускладнень, навіть не видно, де він є.
    як звичайні пологи, якщо їм дозволяють відбуватися.
    Але щось бачу я, що лікарі спочатку самі відмовляються створювати новий досвід, а потім заявляють, що досвіду такого нема.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    @Rodionochka знайшла таке

    При каких условиях естественные роды возможны?
    Для того чтобы риск осложнений в родах был минимальным, убедитесь, что ваша ситуация соответствует всем перечисленным ниже критериям безопасности:
    • Вы действительно очень хотите родить самостоятельно.
    • Ребенок находится в ягодичном предлежании (именно этот тип тазовых предлежаний наиболее безопасен при естественных родах). При ножном и смешанном типе тазового предлежания риск осложнений очень высок, поэтому большинство врачей посоветуют вам отказаться от идеи естественных родов.
    • Вес ребенка находится в диапазоне от 2500 г до 3600 г.
    • Роды начались самостоятельно на сроке не менее 36 недель беременностии хорошо прогрессируют без вмешательства извне.
    • Размеры таза будущей матери позволяют родить ребенка самостоятельно. Шансы на успех будут выше, если вы уже рожали самостоятельно в прошлом.
    • Вы нашли врача или акушера, который имеет большой опыт успешных родоразрешений при тазовых предлежаниях.
    • Роды будут проходить в больнице, в которой есть оборудованный зал для экстренных кесаревых сечений.
    Противопоказания к естественным родам при тазовом предлежании

    Следующие факторы значительно снижают шансы на успешные роды при тазовом предлежании:

    • Вы не уверенны, что хотите родить самостоятельно, и сомневаетесь, что у вас получится. Настрой будущей матери крайне важен для успешных родов.
    • Ребенок находится в ножном или смешанном предлежании (одна или обе ножки плода расположены у выхода из матки).
    • Роды начались преждевременно (на сроке беременности 36 недель и менее).
    • Ожидается крупный плод (более 4000 г) или наоборот, вес плода не превышает 2000 г.
    • У вас есть преэклампсия или другие проблемы со здоровьем, которые могут осложнить естественные роды.
    • У вас уже была операция кесарева сечения в прошлом.
    • У вас низко расположенная плацента.
    • У вас узкий таз.
    Какие особенности родов при тазовом предлежании?
    Роды в тазовом предлежании, как правило, начинаются так же и проходят через те же стадии, что и обычные роды, поэтому мы рекомендуем вам внимательно изучить нашу основную статью о родах: Роды: пособие для будущих мам. В этой статье мы поговорим лишь о некоторых особенностях, с которыми вы, возможно, столкнетесь.

    • Во время родов врачи будут уделять особое внимание самочувствию будущего ребенка, поэтому, скорее всего, вам на живот прикрепят датчики, регистрирующие сердцебиение плода. Эти датчики не снимут до самого рождения ребенка.
    • Роды при тазовом предлежании, как правило, протекают стремительнее (быстрее), чем обычные роды.
    • При родах в тазовом предлежании врачи стремятся не ускорять роды и не стимулировать матку медикаментозными методами. Считается, что если такие роды не прогрессируют самостоятельно, то лучше прибегнуть к операции кесарева сечения, чем подвергать будущего ребенка дальнейшему риску.
    • Основной особенностью естественных родов в тазовом предлежании является тактика врачей. Они будут следить за тем, чтобы малыш появился на свет самостоятельно, но не будут активно вмешиваться до тех пор, пока не родится тельце ребенка. Врачи могут активно вмешаться в процесс родов только для того чтобы помочь рождению головки, так как это самый сложный этап родов, который труднее всего дается как роженице, так и малышу. Для этого врачи могут сделать эпизиотомию (разрез промежности) или применить щипцы.
    • Вы должны понимать, что естественные роды в тазовом предлежании могут осложниться в любой момент, и в этой ситуации врачи настоят на проведении экстренного кесарева сечения. Это может потребоваться в случае, если самочувствие ребенка ухудшится (у него замедлится сердцебиение), либо если родовая деятельность перестанет прогрессировать (роды затянутся).
    • Новорожденные, прошедшие через естественные роды в тазовом предлежании, нередко требуют особого внимания со стороны неонатологов. Не исключено, что ваш малыш проведет несколько часов или дней в отделении интенсивной терапии для новорожденных.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    100%
    коліжанці на УЗД лікар сказала, що з рубцем все добре (22 міс між пологами), можна йти на ПП, але приймати їх відмовилась)))) (не Львів)
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  6. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Мій сьогоднішній день зробила новина.
    Знайома народила після КР на Джамбула. Я буду дуже її просити, щоб, коли знайдеться час і сили на написання історії пологів, вона написала і сюди (або дала добро перепостити).
    Термін 40 тижнів +3 дні. Лікар хотів кесарити ще в 40 тижнів, але професор Маркін (!) сказав, що можна ще чекати тиждень (!)
    Перейми йшли три доби, весь цей час вона була в патології. Серцебиття дитини моніторили, маму оглядали, - і відправляли назад в палату. І нарешті, на четверту добу родової діяльності, на світ з'явився хлопчик 3.100, 51 см.
    Це Львів!! Наша реальність змінюється!!!
    Щаслива за неї як за себе.
     
    • Подобається Подобається x 16
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  7. palmir

    palmir Member

    Усім вітання!)
    Чекаємо друге маля). Дружині 36. Попередня вагітність була 9 років тому. Сьогодні пішов 37 тиждень. Маємо низьку плацентацію 17мм. по задній стінці. І одне обвиття навколо шиї (хоча це кажуть не страшно). Лікар сказала робити КР. Так розумію, що коли плацента повністю не перекриває вічко то, по ідеї, можна родити самостійно, і колись так родили. Але існує ймовірність ускладнень і тому лікарі особливо панькатись не хочуть (та й нам ця ймовірність муляє око). Ми з дружиною вже якось змирились, що має бути КР. Та й особливо вибирати не приходиться, бо до нашої попередньої лікарки Середи Марії Миронівни, яка після закриття Батальної зараз є на Джамбула, нас не пускають, бо мешкаємо і на обліку стоїмо не у Львові. А інший кращий з можливих варіантів знайшли в Новояворівську.
    Отож, чи пробувати звернутись ще до когось? Якщо так, то до кого саме? Що робити з тим що ми не зі Львова?
    Якщо все ж будемо робити КР... На УЗД сказали, що розвиток відстає на один тиждень. Лікар хоче робити КР в кінці 38 тижня. Просити щоб протягнула ще на один тиждень?)
     
    Останнє редагування: 17 Жовтень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @palmir рідко хто з чоловіків вникає в такі деталі вагітності дружини. Я приємно вражена...
    А по темі. Те що прописка у вас не Львівська не обмежує вас у виборі лікаря. Зараз трохи складніше через те, що медінститут закритий, тому з району не дуже хочуть приймати. Але якщо ви домовляєтеся з лікарем і він за вас береться, то і в пологовому вас приймуть (але будьте готові що можуть хотіти благодійний внесок).
    Стосовно КР. В мене теж було відставання в розвитку на такому терміні і не було динаміки до покращення в т.ч. після капельниць. Плюс ще обтяжуючі нюанси. Тому таки зробили КР в кінці 38 тижня. Але кожна ситуація індивідуальна, тому краще порадитися хоч би з двома лікарями. У вас ще низька плацентація.
    Взагалі лікарі люблять перестрахуватися. Та і жінка має трохи критично оцінити свої можливості, стан здоров’я, можливі ризики.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ее.. як це не пускають?
    Попросіть десь в соцмережі, щоб телефон дали до неї напряму, здзвоніться і попросіться на прийом, я сумніваюсь, що вона відмовить.
    УЗД на якому терміні? Скоріше за все, просто меншенька дитинка, або дата зачаття пізніша на тиждень, ніж мало би бути в циклі. На тиждень - це фактично не відставання, якщо нема супутніх проблем з кровообігом чи плацентою. Але КР в 38 тижнів то дивно при відсутності показів зі сторони дитини.
    однозначно просити. І взагалі, з'їздити до Львова, проконсультуватись з кількома лікарями.
    тут багато факторів, лікар має оцінити. З того, що знаю з останнього часу серед знайомих - з 23 мм на момент пологів спокійно пускали в пологи, все було добре. Підтримую:
    І я також приємно вражена :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @palmir, зараз пологовий на Мечнікова приймає пацієнтів з області, може там собі когось оберете з лікарів.
    а доплер що показує, як кровоплин?
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Теж таке чула, що не брали пацієнтів з нельвівською пропискою.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Cherry Cola

    Cherry Cola Active Member

    Так було влітку, знайому з Мечнікова відправили в обласну, в Медінститут. Але, наскільки я розумію, не мають права - по Закону України кожен має право обирати собі лікаря і мед. заклад. Це їхні внутрішні положення їм забороняють брати паціентів з області, але ці норми не можуть бути вищі за Закон.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну і в вересні також. Не знаю чи мають право чи ні, але там пологовий забитий під зав'язку, особливо патологія. Знаю реальну історію, коли Данков відмовив одній нашій форумлянці через прописку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Cherry Cola

    Cherry Cola Active Member

    Дурдом, зі слів тієї ж коліжанки в серпні в Медінституті люди ходили по коридорах самі собі в палатах місця шукали, стільки людей було. В палати ліжка доставляли
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    він не буде бавитися з ПП після КР. Навіть банально тому, що такого досвіду прийнятих пологів сам не має. Зайвого менінгіту йому не треба. Плюс він учень своєї тітки Альбіни Бекерівни- лікаря старої школи, коли після КР- тільки КР .Не знаю, хто рекомендував до нього звертатися власне як до лікаря, який може прийняти ПП після КР.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. palmir

    palmir Member

    Нас пустили в пологовий на Джамбула)). Вчора були в головного лікаря, видно Бог нас трошки послухав і в головного був добрий настрій)). Не бурчав), довго впрошувати не прийшлось). Встиг лише сказати, що знаємо ситуацію в пологових Львова, але були в районі, і там навіть УЗД в два рази менш інформативне, ніж тут в лікарні, а що вже говорити про лікарів. Він попросив далі не продовжувати, бо зараз в нього виростуть крила)). Сказав, що нашій донечці відмовити не може (ми її взяли бо обіцяли ще на качелі, а після пологів усі разом ще не скоро кудись поїдемо, і вона чемно сиділа в кутку на кріслі). Приємний чоловік).

    З Марією Миронівною домовились зустрітись у вівторок. Це буде початок 38 тижня. До речі, вона була здивована, що нам все ж дали дозвіл. Питала чи головний сильно бурчав)). Що перед нами, минулого тижня її пацієнтці відмовили. І зараз надалі все переповнено.
    На попередній зустрічі (34-35т) вона не казала що лише КР і крапка, казала що треба ще почекати (на відміну від Новояворівська, де відразу було сказано, що лише КР). Радила бути десь близенько, і якщо лише почнуться перейми (навіть самі легенькі), чи якісь незрозумілі виділення - відразу приїздити. Нам з Судової Вишні до Львова 20хв. І по Львову 10-30хв в залежності від корків. Тому думаю родину не турбувати і бути тут в себе - все ж спокійніше. Дружина поки почувається добре.
    І ще, не знаю чому мені в голові вклинилось, що у нас плацентація по задній стінці. Плацентація по передній). Це ніби трохи краще).
    Чекаємо вівторка, тоді все буде видніше.

    Дякую усім за відгук) - приємно і спокійніше. Інформація десь в мережі це одне, а розмова з кимось це зовсім інше).
     
    • Подобається Подобається x 5
  17. palmir

    palmir Member

    Щодо відставання в один тиждень читав що причин може бути багато. Може бути і дрібоньке маля, а може і з термінами трошки напутали. В дружини місячні не стабільні +- гуляють. Можливо це також вплинуло. Мене ця інформація більше мучила з огляду на те, що хотіли робити КР фактично на 38 тижні. А якщо помилка в термінах, то це вийде 37-й. Тобто на 3 тижні швидше. Перша мала в нас перетягнула усі терміни. Казали кінець серпня, а по факту середина вересня. Тобто, якщо тут така ж ситуація, то виходить усі 5 тижнів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Virna

    Virna Well-Known Member

    Мені ніхто не рекомендував. Він був колись моїм палатним лікарем і дуже мені сподобався. Зараз його дуже-дуже хвалять, але після розмови тепер в мене враження, що це зовсім інша людина. В нас розмова якось не склалася, він практично мене перебивав на пів-слові. Чоловік мій був категорично проти, щоб до нього звертатися.
     
  19. palmir

    palmir Member

    Питати питав, а розказати не розказав)
    Скажу так, нервувати не вартує, але бути надто безпечним також. В кінці 38 тижня Марія Миронівна рекомендувала нам лягти в стаціонар. Але приїхавши на останні оглядини (тоді ми ще не знали що то останні), нічого не вказувало на те, що пологи будуть буквально за кілька днів. Плацента піднялась з 17 мм на 40 мм, це нас дуже втішило). І хоч сказали, що з’явилось ще одне обвиття, але в загальному кровоплин був добрий. Одна судина (чи то вена) була трохи перетиснута, але в другій було все гаразд. Мала в животику не товклась, і ми вирішили побути вдома ще вихідні, а з понеділка вже їхати... Так і сталось, лише ми планували приїхати вранці, а прийшлось вночі). Дружина збудила, сказала що відійшли води. Але переймів не було. Це трохи насторожило. Ми швиденько зібрались і за 40 хв були в пологовому. Марія Миронівна якраз була на зміні. Ще хвилин 20 писанини і дружина вже в палаті. А переймів таки нема. По обличчі ММ зрозумів, що це не тішить, хоча це не був переляк, це було скоріш відсутність ентузіазму. Дружину положили на крісло, зиркнули що ж там відбувається... і пішла кровотеча. Причому це не було так що вимазалась рука, а так що назбиралось в лодоню. Тобто сценарій розвився не так, як би хотілось. Відразу викликали ще одного лікаря. Через 5 хв дружина була в операційній на КР. Через хвилин 15-20 малу віднесли під лампу. Через кровотечу було кисневе голодування, малій на якийсь час ще в операційній давали маску з киснем (до речі, нам того ніхто не сказав, то потім вже прочитали у випсиному листі). Через те, що кров дружини попала малій в середину, їй (малій) кололи антибіотики. Через кисневе голодування в малої був тремор підборіддя. Фактично, через 4 місяці, він деколи ще проявляється, коли мала трохи більше похникає чи поплаче. Таке не часто буває, але буває. Проявляється ледь помітним вздригом. Може на це б не звернув увагу, але знаєш що це є, той підмічаєш. Все решта, слава Богу, в нормі. Мала народилась мацьопкою 2800, але за перший місяць плюс кілограм, за другий вже не пам’ятаю)), але росте нормально. Коліки за часто не турбують (зі старшою було значно більше), спить +- нормально (коли краще, коли гірше). Ось так)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  20. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Мені ось теж недавно радили звертатися до Лехновської, якщо хочу спробувати народити сама. Чи є хтось, хто з нею спілкувався або в неї народжував після КР? Вона зараз в медінституті? Мені, правда, ще 2/3 вагітності ходити, але щось мене то питання тривожить.

    Надіслано від мого Redmi 3, використовуючи Tapatalk