Хатні клопоти

Наші менші друзі

Posted by myla on 21 Серпень 2007 відповідей - 3.203
  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Зробити дряпалку, або купити готову.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Solnceva

    Solnceva New Member

    Купувала, не допомагає(( Читала, що цитрусовими можна побрискати місці де дряпає, це працює?
     
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Прийшло тепло і наш Гайко цілими днями на вулиці. І ось вже третій день підряд знімаю з нього по кліщу(. Це перестав діяти ошийник? Бо бігає по мокрій траві, та і під дощ постійно вибігає. Мали той від Байер. Зараз вчепила йому новий, але він знову виліз під зливу. Тобто я вже не контролюю той процес "намочив-не намочив" ошийник. Що робити? Краплі? Таблетки? Дома сидіти не хоче, відчув смак свободи), проситься на двір. Гуляє лише на подвір'ї. Трава покошена, але ходить в гості до свекрухи, а в них там різне, і трави, і кущі, і дерева.
     
  4. Balu

    Balu Member

    Ми користуємось краплями Адвантікс, але після обробки не можна пару днів мити песика, ну і мочити, я думаю, відповідно. Але для мене це найдієвіший засіб від кліщів. Перед Пасхою не встигла обробити, потім ледь відкачали під крапельницями від піроплазмозу :sad:
     
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А як і коли то проявляється? Першого відкрутила в п'ятницю. То має бути якийсь інкубаційний період?
     
  6. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Найперше -відмовиться від їжі, втрата координації руху, сеча темна.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Balu

    Balu Member

    Щодо інкубаційного періоду не знаю, я кліща не бачила, точніше не дивилась. Помітила повну апатію і погляд змінився, от видно було по очах, що йому боляче. Відмова від їжі для нас не показник, тому я не звернула на це увагу. Побігла до ветеринара одразу, як помітила, що підкошуються задні лапи. По дорозі оцінила вигляд сечі, вона вже була кольору міцного чаю. Але сеча темніє на 2-3-ій день, коли вже добряче хвороба вдарила по нирках. Тому з перших симптомів хіба апатія і відмова від їжі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    В мене теж схожа історія- приїхали у Львів десь в середині жовтня, темепература вже була не вища за 8 градусів, гуляли ми тільки по доріжці і тротуарах, хоч травичку збоку мій песик любить нюхати.
    В Німеччині я вже часто витягала кліщів, але тут ми по лісах гуляємо, по полях, то й не дивно.
    Але в цій місцевості кліщі не носять в собі збудників піроплазмозу.
    Симптоми були такі- рвота, дуже сильна. Переважно мій песик любив собі щеням порвати зранку, але швидше шлунковим соком с жовчю. А тут дуже багато злизу. І ще він дуже багато пив, хоч переважно таким не страждає. Але я вже почала грішити на те, що може щось несвіже з"їв.
    Вже потім знайшла за вухом кліща. Поки подзвонила лікарю, нам призначили аж на 17 годину, то він вже ледь стояв на ногах. Відразу зробили аналіз крові, 3 дні крапальниці. Темна сеча вже пішла на наступний день.
    І ще в останній день помінялася лікар, яка ставила крапельниці, швидше за все влила забагато розчину, бо мого песю вже потім після крапальниці конкретно вирвало. Потім ще раз аналіз крові- збудників вже не було. Ще місяць гепапротектори. І песик, як новий. Мені здається, навіть почав краще їсти, бо до того треба було "просити".
    Інкубаційний період в збудників- від 5 до 7 днів, але може й довше тривати. Але коли проявляться симптоми, треба діяти негайно, лікар сказала, що на наступний день можливо було б вже запізно.(((
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Balu

    Balu Member

    Мій після першої крапельниці рвав, прямо ліг в траву і сльози горохом котились (перший раз бачила, що собака може так плакати). Довго не міг встати, я вже грішним ділом думала, що це кінець. Але відкрапались, здали аналізи, то сказав лікар, що аналізи навіть для його віку хороші. Ото тепер я кожного місяця 16 числа обробляю Адвантіксом, хоч до зими то буду робити, щоб вже не попастись так.
    Рівно через місяць в нас знову заслабли задні лапи, я вже перелякалась, що знову та зараза. Але виявилось ушкодження хребта, то знов нам прийшлось до лікаря, як до себе додому ходити :sad:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Додатково можна обробляти спреями. Найкраще поєднувати захист. В нас Форесто і спрей Больфо.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    От щойно знову кліщ(((. Новий ошийник!!! Попередній три місяці хоч тримав захист. А тут... йду завтра за краплями та спреями.
     
  12. terezka

    terezka котяка-вишивака

    але мусите розуміти, що на даний момент 100% захисту немає від кліщів. на чомусь менше чіпляються, на чомусь більше, але оглядати треба пса регулярно. краплі - крапати на 21 день і наступне крапання має бути не на 22-ий день, а на 20-й чітко.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Хелп мі пліз!
    Киця годує ще кошеня і почала мявкати за котом знову. Коли я маю її стерилізувати? Ветеринар сказав як перестане годувати. Як таке взагалі можливо? Так і таблетки певно зараз не можна дати раз вона годує? Порадьте щось
    Я не готова до ще одного потомства (( І так попередній був зальот ((
     
  14. Buriko

    Buriko Well-Known Member

    Годує кошенят до -півтора місяця. Наразі тримайте вдома, бо як втіче, то завагітніє. А життя прилаштованих кошенят, потім рідко буває життєрадісним...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    А ви збираєтеся це кошеня лишати собі? Скільки йому?
     
  16. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Так, це кошеня ми залишаємо. Йому 2,5 місяці.
    І я особисто бачила як кицька його вчора годувала 2-3 рази. Я в шоці. Вона минулого разу (а то січень був) на пів години втекла з хати і десь ще того кота знайшла...
     
  17. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Якщо кошеня живе з мамою то може годуватись навіть пів року і більше, тому тут бажано поговорити з ветом коли краще провести стерилізацію.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Melian

    Melian Well-Known Member

    Маю питання до власників котів. Нашій кішці діагностували ероцистит і сечо-камяну хворобу, виписали окрім всього іншого таблетки "стоп-цистит". Хтось з ними стикався? Проблема в тому, що коли даю цю таблетку то у киці починається рясне слиновиділення, аж піна з рота йде. Це нормально чи я щось не так роблю? Один раз давала просто закидувала в рот, інший - запихала у вологий корм

    Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
     
  19. Галюсік

    Галюсік Well-Known Member

    Дівчата, може знаєте, де можна придбати дешевше котячі консерви ТМ Леопольд? Ці корми виготовляють десь у Львові, а в інтернеті пише, що Київська фірма. Можливо хтось має знайомих, які там працюють, чи продають?
    Потрібна консерва для котів з хворобами нирок (нирковій недостатності). В аптеці забрала останню.
     
  20. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    @Галюсік, ось є
    ТМ Леопольд Диета для кошек (консерва) При заболевании почек с говядиной

    За рекламу прошу не сприймати, купую там корм уже років 2. Правда я беру більше сухого і великими і упаковками по 10 кг, то зручно і по ціні файно) доставка не проблема, на інтайм безкоштовна. Але на рахунок консерв незнаю чи то особо дешево, бо беру їх рідко.
     
    • Подобається Подобається x 1