проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Хочу завтра взяти своі сили в кулак і встати перед 7ою, щоб іі підняти рано. Ох... Вчора ввечір я так наівно думала, що вона вже дуже втомлена, спробую казочку замість циці. Ну на 5хв вдалось, але вона як чує втому, то одразу по цицю. Закатила істерику, дала я ту цицю, заснула, а за годину з плачом знову давала цицю, при тому другу вона конче хотіла тримати в руці і як я забирала то була істерика крізь сон...
     
  2. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    в нас таке було, і я вже впевнена була, що після відлучення, яке планувалось, точно спати вдень не буде, і, скориставшись порадою дівчат не мучити себе і дитину тими вкладаннями, вирішила попрощатись із денним сном, але виявилось, що дитина таки засинає, тільки то виглядало як я собі прилягла, а малого спати не кличу, могла книжками заманити, після книжки казка, головне, щоб все виглядало "ненароком", ще й груди при тому на денний сон бонусом забралися), час сну посунувся одразу на 2 години (а я ж то по звичці, виявляється, так рано його вкладала, мучились ми обоє).
    В нас теж, якщо без денного сну, то 17-18 такий капризний час починається, ну і ввечері тоді теж лягає переважно з плачами, тобто таки потребує ще дитина того сну, рідко, щоб без сну, і день гладко минає, а, і про тато вкладав - в нас, як є вдома тато в обід, на вихідні, то значно складніше вкласти, взагалі на вихідні процентів 70, що не вкладеться...
     
  3. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Відчуває Ваші коварні настрОї на відлучення :)
    Так відразу спати вдень не перестане, але до того йдеться вже напевно. Мій Макс в садочку вдень спить, а вдома на вихідних не хоче вже вкладатись. Буває спить, буває не спить. Я вже прийняла за правило: годину вкладаємся і сну нема - встаємо і йдемо бавитись.
     
  4. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Мій сьогодні майже півтори вкладався, ала таки заснув і проспав майже 3 год. Я вкладаю до побєдного, правда, зривпюся, часом, кричу, але таки вкладаю. В нас теж яктсь то все різко відбулрся, що зовсім недавно щоб вкласти треба було хвилин десять, а тепер, то капці... Я, правда, колисала на руках. Але малий від колисання відмовився. Спочатку на ніч, ні в яку не йде на руки. Почплися коломийки на півтори години. То сам лежить, то просить цицю і так поки не засне. А то останній тиждень і на денний колисатися не хоче, і тут почалися ті коломийки із засинанням. Я стараюся раніше вкладати, щоб таки засинав мені на потрібну годину. Бо товчеться ,як правило, годину - півтори коли б не вкладала.
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та то точно, налякалась дитина :)
    Нині я встала таки перед 7ою і вона проснулась, могла би ше прикоцькати іі, але я підняла іі і 13:30 вона лягла на дрімку без проблем. Проспала до 15:30 і ще би спала, але я вже трохи так робила шум :)
     
  6. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Почитала сусідню тему про відлучення і подумала за сон своєї дитини. Кепсько засинає ввечері і то з цицьою. А що ж буде без? (Ще не скоро буду відлучати, але вже за сон страшно). Малій зараз 8 місяців і з 3-4 місяця з сном складно. Процес засинання досить довгий. Ввечері взагалі годину вкладаю: їсть/перевертається/капризує/колишу/співаю/знов встає. Якщо ще відтягнути вкладання і старатися "вимучити", то буде все те саме але замість просто "капризує" буде істерика. А от коли вдень вкладе спати бабуся, засинає відразу. Сяду я біля візочка і як тільки привідкриє очі і бачить мене, все - сну як не було, підривається. Як внормувати той сон? Бо мене часом аж "тіпати" починає. Особливо як нарешті засне, а тут чоловік зайде в кімнату і вона від шуму знов прокидається. Мені в такі моменти його прибити хочеться. Бо ті всі "танці з бубном" треба починати з початку.
    Якась жилетка вийшла...
     
  7. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    не переживайте, у вас ще все може помінятись. ск. разів ваша дитина спить ще? по мірі відпадання кожного сна має ставати легше. а вже як спить раз в день - то красота. правда, до певного віку)). то я саме про засинання.
    п.с. я надіюсь, ваша малеча зараз раз в день не спить?)))
    а то взагалі гарно і тре культивувати) а то я теж почитала тему про відлучення і поспівчувала дівчатам. в мене малий завжди, як почала лишати з татом (десь з 8 м) спав з ним після заколисування. зовсім проблем з тим не мала, хоч він і цицюнчик ще той був, але в тому плані мені пощастило)
     
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @бетменша зараз мала спить 2-3 рази в день. Буду надіятися, що з часом таки полегшає )
     
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я досі (3,3 дитині) не можу зранку швидше за малого встати - от ніби якась кнопочка в нього засвічується, і мах через 5 хвилин після мене він встає, винятків (таких, що хвилин 30 я відхопила) було лічені рази. Хоча вночі спить добре, і давно. В чоловіка дзвонить будильник, він вдягається-збирається - син не встає, а зі мною - отак)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Нам вже скоро 7 місяців. Півроку в нас не було проблем зі спанням, а потім наклалася температура після вакцинації і зуби і дитину як підмінили. Ну були у нас короткі денні сни, а зараз ні вдень, ні вночі. Вже 2 тижні! Їй не болить, то точно. Вона просто не може заспокоїтися. вона не може спокійно перейти в глибокий сон. Півгодини і очі відкриваються. Рідко ще можу її приспати, танцюю, колишу. Частіше це вже все. Ну і марудна потім буде. Я вже холодна...
    Педіатр сказала магне б6 дати малій. Здається краще стала спати. Тільки 2 дні даю. Нейросонографію робили. Там все в нормі. Дормікінд - до одного місця.
    Хто таке мав і, головне, коли то минеться????
    2 нижні зуби вже тиждень назад вилізли. На сон це ніяк не вплинуло.
     
    Останнє редагування: 23 Листопад 2017
  11. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    в мого була така проблема, що не міг перейти в глибшу фазу. Пів години чи 40 хв, повертався, зітхав і 100 % прокидався. Правда в нього були такі прокидання постійні до пів ночі. А потім починався період, що спав кілька в районі 2-3 годин. А у вас прямо цілу ніч такі прокидання? В нас ГВ було, то переважно вистачало лежати біля нього і пропонувати груди. До речі, почалось в 5 місяців, і не передувало цьому ні температура, ні щеплення. Припинилось тільки після 2 років
     
  12. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Як коли. От вчора до 23 танцювала, за 4-5 разом заснула мала (ну бо було, що все, засне, кладу в ліжко, чи тихенько вмощуюсь, щоб з нею прилягти, пару секунд і знову крик). Проспала до 1:30. А потім, то пів, то годину, і підколисую чи в ліжечку, чи на руках, з 5:40 вже не спала. В 7 вже її взяла на кухню, бо старших в школу треба будити.
    Іноді під ранок на 3 години засне, це найдовше. Та хоч би півночі!
    А вдень, як у Вас - 30, 40 хв. На вулиці теж не спить довше.
    Мені дуже схоже на "гіпервтому" у немовлят схоже. Ось тут дуже схоже до нашого стану.
    гиперусталость (с)
    По тих порадах я цілий день або вкладаю малу, або сиджу з нею на руках, щоб підколисати, як почне просинатися. Я НІЧОГО не встигаю зробити, а в мене ще 2 дітей. То просто вже відчай.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Arapeta, може дурницю напишу, досвіду слінгоносіння не маю, але мені здається, що можна було б спробувати замотати малу, і носити на собі, робити щось. Авось і засне).
     
  14. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Та якось проблема не в тому, що не засинає, а в тому, що швидко будиться за 30-40 хв, і типу виспана. 10-15 хв весела, а потім починає марудитися. І виходить, що десь за годину від просинання мені її знову вкладати спати? Ну бо вона не те що сонна, а буйна і капризна стає. То її заспокоїти і приколисати ще з 20 хв, то не проблема. Проблема, що яка б змучена мала не була, а її сон не переходить у глибокий. І пішло по колу. Не знаю, чи зрозуміло написала. Там перезбудження вже накопилося.
    А в слінгу мені старша ніяка не сиділа, мусила виймати і брати на руки, то з цією я і не пробую. І як подумаю, що мені ці майже 9 кг носити, то спина вже починає тягнути. Так хоч сидячи, на колінах ще приколисую.
    Ну от зараз вже 3 години спить після всюношної. Будити 7-місячну? А коли ж їй спати? Щось я розгублена, бо сама не виспана напевно. І весь наш графік насмарку...
     
  15. OlichkaOlivia

    OlichkaOlivia Well-Known Member

    Моя донечка була дуже активна від обіду і до пізньої ночі. Практично не спала десь починаючи з 2 години дня і до 12 вечора (як писали дівчата вище +/- 30 хвилин і підйом). А потім вже від гіпер втоми просто кричала а не плакала. Ні циця ні заколисування на ручках, нічого не допомагало.
    Зараз можете мене закидати тапками (бо пеленання то тепер "не модно"), але допомогло банальне сповивання. Приїхала моя мама, поставила "діагноз" що дитина будить себе ручками, не щільно але рученятка запеленала (я до того дуже скептично поставилась), і малеча вперше за кілька тижнів проспала три години підряд в обід. То для мене було мега відкриття. Далі протягом кількох тижнів ми тільки так і спали, аж поки ляля не навчилась давати своїм руцям раду :)
    П.С. Зауважу що це так у нас з місяця другого почалось. Педіатр навіть списувала то на кольки, а вся причина зовсім в іншому була.
    Може комусь теж стане такий досвід в нагоді... НУ і звичайно кожна дитинка індивідуальна і треба шукати шляхи "порозуміння"
     
  16. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я присипляла зразу після тих 30-40 хв, бо теж бачила, шо того йому не досить. Але мій малий і сам був не проти) І я мала час на таке. Загалом пильнувала, шоб сон тривав мінімум годину-дві, але той весь час тре бути коло дитини. Не знаю, чи вам таке підійде
     
  17. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    От, так і в мене сиджу з нею на руках майже цілий день, щоб скоро підколисати, але часто не присипляється знову і тоді не спить і марудиться.
    А коли у Вас то більш-менш минуло, ті короткі сни? Думаю, може як на 2 разовий сон перейде десь в 8-9 місяців, то покращає? Але я до того часу кокнусь.
     
  18. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    То до якого віку Ви пеленали?
     
  19. OlichkaOlivia

    OlichkaOlivia Well-Known Member

    десь з 2 по 3 місяць (кілька тижнів буквально, але проблема була вирішена)
     
  20. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    в нас чим менше денних снів ставало, то краща ситуація була. Але взагалі в день будиться і до сих пір (малому 2, 7). Просто я сиджу біля нього і підколисую. Хоча, як вкладали дідо-баба, то у них спав по годині, а то й більше. Так що точно не скажу, коли ситуація виправилась.
    ну а щодо нічних, то писала вище: після 2 тільки. Зараз як спить цілу ніч, то я до сих пір не можу повірити, як то таке буває))
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1