Враження про книги від учасників Читацького флешмобу

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем lovikyou, 6 Червень 2016.

  1. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Ця тема для відгуків саме від учасників флешмобу, дуже прошу, пишіть враження, але не розкривайте зміст книги, залишість можливість іншим 100% насолодитись читанням.

    Сам флешмоб тут Читацький флешмоб
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Позаду ще одна книга з мого списку Жаклін Сьюзан "Долина ляльок" від @lovikyou Радію що вже позаду. Як на мене забагато мила. Загалом вся історія зводиться до висновку, що коли добираєшся на вершину, від самотності хочеться "вовком вити". Забагато поворотів сюжету, зрад і підлості. Я не знаю як "там" насправді, але книга пригнічує. Єдина героїня яка викликала хоча б якусь симпатію на останок викликає глибоке розчарування. Мабуть книга не для мене, тому радити нікому не можу.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  3. Melian

    Melian Well-Known Member

    Нарешті і я добралась сюди з невеликим звітом по своїх прочитаних книгах. Отже, почну зі щойно прочитаних:
    1. Анна Гавальда "35 кіло надії" від @OxyFoxy. Дуже цікава притча про те, що нам всім потрібна любов, підтримка рідних і тоді ми можемо перевернути гори. Цей твір дійсно вартий уваги, моя оцінка 8 з 10.
    2. Кетрін Стокет "Прислуга" від @Suzi. Дуже спокійний, приємний роман, який хочеться читати й читати і дуже жаль що книга не безкінечна. Цікаво описане життя темношкірого населення в Америці, боротьба за свои права просто бути людьми, бути такими як усі і просто жити щасливо. Цей роман заслуговує 10 з 10.
    3. Ольга Громико "Профессия ведьма" від @lovikyou. Дуже-дуже-дуже вдячна за таку рекомендацію, я прочитала цілу серію:) дуже легке в читанні фентезі про відьму Вольху,її професійеі та любовні пригоди. В цьому світі все не так як загалом прийнято: вампіри не кусають, тролі - розумні "найомники", а наївні дівчата не такі вже й беззахисні. Дуже сподобалась вся серія, та перша книга просто шедевр, ще раз дякую! 10 з 10.

    Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Прочитала я "Кукла дядюшки Тулли" за рекомендацією @Mammy. Гарна казочка з хепіендом ;) це якщо коротко. Твір дуже сподобався, читалось дуже-предуже легко, і що найголовніше завжди була інтрига. Звісно, виникло ще багато питаннь, як продовжили життя головні герої, чи відбудував дядя Туллі свою майстерню і т.п. , але це не зіпсувало загальне враження. Спочатку було важко зрозуміти хто є хто, але в процесі читання ти попадаєш у 19 століття. Книга для простого, незамислуватого читання (хоч я не є знавцем 19 ст, але на 100% впевнена що в 19 століття певних речей не було, і поведінка в той час була трішки інша), просто історія молодої леді, її пригоди у чужомі світі, і вічний вибір між горобцем в руках і журавлем у небі ;)
    Дуже дякую за рекомендацію!
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    "Донька директора цирку" Гордера за рекомендацією форумлянки @Masja
    Чесно скажу, що починала читати без ентузіазму особливого. Перших сторінок 20 думала навіть, що напевно не потягну дочитати. Але далі неочікувано для себе втягнулась і з кожною прочитаною сторінкою все більше і більше захоплювалась цією історією. Коротко напишу про зміст: історія про чоловіка, який мав дуже "буйну"))) фантазію і ще змалечку щодня вигадував безліч неймовірних історій, часом не відрізняючи свою вигадку від реальності. В дорослому віці він перетворив таку свою особливість на ремесло і зумів заробити на цьому неймовірні статки(а як - це вже нехай буде інтригою для вас). Сподобалось те, що деякі з вигаданих ним історій автор розповідає і читачеві. Виходить, що під однією обкладинкою ми можемо прочитати не лише "основний" твір, а й з десяток окремих дуже цікавих розповідей(коротеньких, на пару абзаців, але все ж).
    Важко отак підвести якийсь підсумок...Книга явно не шедевр світової літератури, але й прохідною назвати її не можу. Вона точно варта вашої уваги і, думаю, багатьом сподобається.
     
    • Подобається Подобається x 6
  6. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    Жан-Кристоф Гранже "Пассажир" від @Hermi -вау! 10 з 10. "проковтнула" на морі усі майже 700 сторінок. справжні детектив з елементами триллера, навпаки - триллер з елементами детектива. тут і розслідування, і таємниці, і вкраплення романтичних елементів. навіть міфологія намішана. захопило і тримало до кінця. навіть муж слухав мої перекази щодня. однозначно раджу!
    @Hermi дякую!
     
    • Подобається Подобається x 8
  7. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Отже остання на сьогодні зі списку книга - "Дракула" від @Wildcat. І знову 100% попадання в мої вподобання. Книгу прочитала із задовленням. Історію про дракулу знала (вже і не пригадаю звідки), але всеодно книгу було цікаво читати. І трішки містики, магії, розслідування, інтриги, все як люблю. Спочатку трохи насторожив стиль написання книга - щоденник головного героя, думала буде скучно...Але ні, книга мені пішла як по маслу!
    Дуже дякую за рекоемендацію! Хто ще не читав і не боїться історій про вампір (як на мене ця історія взагалі не страшна), обов'язково прочитайте!
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Дуже дякую @Багіра за рекомендацію - Сергій Жадан "Месопотамія", це 100% попадання в мої смаки, це вибух мозку! Я не можу навіть описати про що книга, вона про людей, про характери, про стосунки, про життя, про місто, про все на світі. Це якраз така книга, яку весь час треба думати, яку я розібрала на цитати, яку можна перечитувати безліч разів і знаходити щось нове. Нема завершення, читач може собі сам додумувати, що станеться з героями, а я таке люблю, а не коли на блюдечку подане все від початку до кінця.
    Дуже незвична манера написання, можна легко відрізнити від інших авторів. Загалом, книга трохи депресивна, досить важко читати, чомусь всі герої якісь нещасні, але це написане з таким типу гумором, ніби вони самі над своїми проблемами, та й життям в цілому, сміються. Окремий лайк за перший розділ "Марат", лицемірство друга назва. Ну і знов великий плюс за українську сучасну літературу, Жадан вийшов на перше місце в моєму рейтингу. Ще раз дякую за рекомендацію, ай лав іт! І на завершення цитата:

    "Ніхто нічого не знає, скаржились, ніхто ні в чому не розбирається, ми всі імітуємо знання, імітуємо почуття, живемо ілюзіями. Хоча платити за це все приходиться живими грошима"
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Я знову тут. Цього разу це моє відкриття Стівен Кінг - 22.11.63 від @Melian Була переконана що Кінг пише тільки жахи, а це не мй жанр. Але цей твір дуже захоплюючи. Незважаючи на об'єм прочитала швидко і з превеликим задоволенням. Цікавий і основна історія і всі сюжетні відгалуження. Тримає в напрузі. Хоча й дивилась фільм і загалом сюжет знала, було цікаво. Велике дякую. Якщо в Кінга є ще такі "не жахи", поділіться.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    "Танго смерті" Винничука від @Hermi Дякую велике за рекомендацію! Я тепер добровільно не беруся за українських авторів, але ця книга варта прочитання. Я для себе винесла з неї підтвердження одній думці, яка вже давно мене не покидає: всі люди, незалежно від їх національності, віросповідання, суспільного стану і т.д., спокійно можуть дружно жити поруч і любити одне одного цілком щиро. Поки не приходить якийсь виродок і не каже, що євреїв треба знищити, українець - раб, німець - винищувач "дєдушек і бабушек". І так далі. Багато сцен вразили. Не шокували, бо я багато вже читала про табори для жидів і українців в тюрмах, але вразили, бо жорстокість людська не має меж. Незрозумілою залишилася сцена в бібліотеці: я так і не змогла прив’язати ту лайт версію містики до решти сюжету. 10 з 10, дякую ще раз.

    "Ніч лагідна" Фіцджеральда від @Virchuk Ех, не "зайшло" воно мені зовсім. Після "Великого Гетсбі" дала шанс, але цей роман ще гірше пішов. Що автор хотів сказати цим твором? Для мене там нема ніякого змісту, просто собі розповідь (довга і нудна) про психіатра, який одружується на шизофренічці, сам не знає, для чого, спивається, думає, що закохався в молоденьку ляльку-актрису, але передумує)) Жодного разу за весь процес читання не було відчуття, що от зараз буде щось цікаве, сюжет без жодної інтриги і гри. Я й популярності Гетсбі не розумію. Напевно, просто це не мій автор. 2 з 10.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Пелігріно "Італійське весілля" від @Virchuk дуже класна книжка. Цікавий життєвий сюжет, стиль взагалі дуже хороший. Для відпочинку (якщо хочеш:girl_claping: і не можеш :girl_cray: поїхати в Італію) ця книжка найкращі ліки. 10 з 10. А продовження часом нема?
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Наче немає, але можете глянути
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Прочитано "Чайна на Малберрі Стріт" від @Багіра.
    Одразу скажу, що з книгами подібного легкого дамського жанру я не надто дружу. Намагалась свого часу читати деякі твори, але закидала на перших же сторінках. Тому і на цей твір не покладала якихось очікувань і навіть наперед була "трішки розчарована")))) А дарма...Так, твір досить простий, я б навіть сказала банальний. Характери не розкриті достатньо і все в принципі передано поверхнево. Але написано дуже вже затишно, якось так тепло і спокійно було під час читання. І так, цю книгу треба читати взимку, коли за вікном хуртовина і можна накритись пледом тепленьким, поставити біля себе глінтвейн і щоб з кухні відчувався запах свіжого мигдалевого печива. Коротко про зміст: історія про сімейну пару, що володіють затишним кафе, про їх сімейні стосунки і проблеми. А також про їх постійних відвідувачів, серед яких і поважні пані, і ділові чоловіки і екзальтовані молоді леді. Не варто шукати в цій книзі відповіді на якісь важливі питання, бо вона явно для "легкого читання". Хочете відпочити, то вам сюди)))
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    В мене ще один + Валерій Шевчук від @Багіра . Чудова книга, з дуже відчутним українським колоритом. І від того все здається таким близьким. Історія не банальна, і цікава. Таке вплітання фольклорних елементів у звичайні життєві історії мені також подобаються. Всім хто не читав, раджу, а @Багіра дякую за рекомендацію.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    "Прислуга" Стокет від @lovikyou Класна, в усіх аспектах. І сюжет цікавий, і персонажі колоритні, і манера написання не нудна. Сюжет не "відкриваю", бо її тут багато хто читав, а хто не читав, то варто це зробити. Ще раз переконалася, що я дуже люблю твори про Америку. До цієї книги любила Америку десь до років 50-их, тепер посунула часовий проміжок. Може й до романів про сучасне цієї країни так дійду:)
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Дочитала "Країна гіркої ніжності" В.Лиса від @Wildcat, досить непогано, такий собі жіночий романчик з елементами історії України, схожий до "Соло для Соломії". Дуже мене вразила історія з дитбудинком для дітей ворогів народу, нова інформація для мене. За рекомендацію дякую, але більше Лиса я читати не хочу)))
     
    • Подобається Подобається x 6
  17. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Наступну книгу, яку прочитала в рамках флешмобу точну буду рекомендувати всім. Це Гарпер Лі "Убити пересмішника" від @Masja. Загалом дуже легка і доступна оповідь, про надзвичайно складні питання. Розповідь від дитини ніби трохи проста, але дуже чуттєва. Так як в житті, деколи діти своїми елементраними словами пояснять все набагато зрозуміліше ніж якийсь занадто розумний професор. В мене пішла хвиля дуже хороших книг, сподіваюсь вона продовжиться.
     
    • Подобається Подобається x 8
  18. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Наступна книга теж за рекомендацією @Masja Лариса Денисенко "Нова стара баба". Відразу відчувається наш "такий" колорит. Реалії життя різних періодів у всій красі. Улюбленим персонажем з цієї книги для мене стане Зоя, люблю таких людей які говорять те що думають, в будь яких обставинах, навіть коли це не зовсім доречно.
     
    • Подобається Подобається x 7
  19. Vitusja

    Vitusja Well-Known Member

    Франсуаза Саган "Привіт, печаль" не залишила мені ніяких особливих вражень, ні хороших, ні поганих. Читати досить легко, але сюжет такий собі. Мені не дуже сподобалось. Але за рекомендацію @Haidee дякую.
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Януш Вишневський "Самотність в мережі" від @Melian
    були хороші захопливі моменти, тонко проглядається ідея книги,
    історія не розтягнута
     
    • Подобається Подобається x 4
  21. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Ірен Роздобудько "Якби" від @MissO
    я взагалі планувала її довше читати, але неочікувано дуже захопила, довелося її проковтнути
    тримає в напрузі, не відпускає
    для таких суперчутливих як я цю книгу можна назвати психологічним трилером) психологічний трилер для дітей, щось таке... але діти не зрозуміють))) тому це швидше психологічна драма + пригоди , з елементами фантастики
    видається що ще декілька років тому я би не була вражена настільки, книжка мені така зріліша вже трохи, для дорослої жінки, що має якийсь background за плечима
    дякую за рекомендацію
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1