Що робити після укусу кліща?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем katykotjonok, 30 Травень 2011.

  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Живого кліща мали би давати в лабораторію на аналіз.

    Я би не давала антибіотика профілактично. Через 2 тижні здаєте аналіз крові для власного заспокоєння, і якщо ттт таки виявлять хворобу, тоді пити антибіотика.
    Зараз тих кліщів море, але ж далеко не усі заразні. За теплу пору року ті кліщі можуть не один раз вчепитись. То щоразу антибіотика пити? Як на мене, то в ідеалі - кліща на аналіз.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Я би теж не давала, я в себе стабільно кліщів виймаю 2-3, а то і більше в рік, бо ми то на гриби, то на рибалку (вчора теж злапала, але тільки заліз, ще не встиг вкусити, і то ми просто гуляли на вулиці коло ставка), але тьху-тьху нічого страшного ніколи не було, тому не спішіть з антибіотиками.
     
    Останнє редагування: 30 Травень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  3. Крапочка

    Крапочка Well-Known Member

    В молодшого сина ще можна було розібрати, хоч я спочатку подумала, що то катишок з шортів. Він був темно-коричневий, при близькому огляді було видно лапки. А от у старшого і в мене - просто напівпрозора точечка, яка стирчить з-під шкіри.
    Антибіотик наразі не приймаємо. Подруга, яка там живе, каже, що то в них не перший випадок, як і у всіх місцевих дітей. Ще якось би справитися зі своєю холеричною натурою, бо менший проснувся з червоним висипом на стегні і моя голова розуміє, що то пітничка, бо спав на мені і потів всю ніч (нижні ікла лізуть), а на серці не спокійно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Дівчата, я так розумію, що непомітним укус кліща не може пройти? По-любому мало би в місці присмоктування боліти і набрякнути?
     
  5. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Якщо кліщ витягнутий цілком і не було інфікування, то місце укусу не набрякає і швидко гоїться, до трьох днів. Набряк і кола - це вже хвороба Лайма.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Alstroemeria

    Alstroemeria Well-Known Member

    Не може, бо з часом кліщ напивається крові і збільшується у розмірі. Тобто якщо спочатку він як непомітна цятка, то через 1-3 дні збільшується у розмірі і під шкірою його чітко помітно.
     
  7. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Під шкірою є тільки голівка кліща. А все збільшене тіло над шкірою. Переважно так кліща і знаходять - випадковим намацуванням, якщо не проводять спеціально огляд на предмет його виявлення.
     
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ні, воно не болить, тому тільки добре оглядати тіло. Якщо кліщ вкусить, набере собі своє і вилізе, то можна й не знати, що вкусив. В моєї свекрухи так було. Взнала про укус лиш тоді, коли зявилась величезна пляма червона з обводом, бореліозний кліщ вкусив.. Вона їздила в Унів, гуляла там в лісі, то так потім вже аналізувала, що певно там вкусив. Але кліща не бачила
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    може, сам укус Ви не відчуєте. А далі вже все залежить чи був кліщ заражений чи ні. Мене в дитинстві не було такого літа, щоб кліщі не кусали і навіть не знала що вони можуть бути заразними, живу ще до сьогодні, жодних аналізів не робила, побічних ефектів не відчула ;) Про те що кліщі можуть бути заразні дізналась лише три роки тому.
     
  10. Diaz

    Diaz New Member

    привіт усім, мою старшу дочку вкусив кліщ десь місяць назад, якби вона не чухала місце укусу то я би і не замітила, але на щастя він не встиг напитись бо був чуть більший за блоху,чоловік викрутив акуратно щіпцями проти годиникової стрілки, і все минулось. Так нам радили лікарі. Ще наголосили якщо кліщ всетаки вкусив і по пораді бабців чи родичів залити його олією він "буцімто сам вилізе " ,памятайте не можна цього робити бо від олії кліщ можу виблювати свою слину і не дай Боже буде зараженим,тоді гірше.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. sanches

    sanches Well-Known Member

    Дівчата, а хто знає - ку ДДТ и можна відвезти кліща на аналіз.
    Вчора обидвоє моїх малих принесли на собі ((

    Отправлено с моего M3s через Tapatalk
     
  12. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Лабор. особливо небезпечних інфекцій, вул Круп'ярська 27, 276-85-92 пн-пт 9-16.30

    Надіслано від мого Lenovo A536, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  13. sherry

    sherry Well-Known Member

    @sanches я возила, але толку, як він вже був мертвий. Його там правда реанімувати намагались ))) бо приймають тільки живих на аналіз
     
  14. Nimfa

    Nimfa Well-Known Member

    Так, треба живого, забула написати.

    Надіслано від мого Lenovo A536, використовуючи Tapatalk
     
  15. левиця

    левиця Well-Known Member

    Тоді Вам треба здати кров через 2 тижні там ж. Але ще передзвоніть і попитайтесь
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    В мене була ситуація минулого літа( Дитині 1р 8міс було. Ми були на природі і привезли кліща за вушком( перелякані позвонили до педіатра вона сказала в лікарню їхати і виймати. Ми поїхали на Лисенка(((( кліща обробили спиртом і через 15хв вийняли (саму процедуру описувати не хочу, але в дитини був стрес). Після мого питання чи відправляють на аналіз мені відповів лікар: аналізи не проводимо в нашому регіоні кліщі не заразні((( що мене здивувало, адже педіатр сказала, що мають зробити аналіз або направити на нього(. Добре, що все добре закінчилося) я кліщів боюся( і слідкую щоб не було на дитині, тепер навіть не знаю, як знов підхопимо кліщика) то що робити? Самій вийняти чи знов їхати до лікарні(
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. gredita

    gredita New Member

    Вичитала в неті, що приймають кліщів на Зеленій, 12, була сьогодні - там лабораторію закрили і направили мене на Круп'ярську. Та я вже не їхала, бо кліщ в мене в кульочку здох.
    Хочу розказати один випадок з моєю знайомою в Києві.
    Моя знайома, молода жінка, десь в листопаді раптово увечері помітила в себе параліч однієї половини обличчя. Дуже перелякалася, терміново поїхали в лікарню, інсульт заперечили, шукали причину. Через деякий час в неї виявили бореліоз(хвороба Лайма) з пораженням центральної нервової системи, з панічними атаками і цілим букетом симптомів цієї хвороби. Найголовніше, що це був кінець осені, ніби на природі не були, укусу кліща не пам'ятає. Тобто, можливо десь, колись заражений кліщ чи інша комаха вкусила, якогось прояву біля місця укусу не було чи не пам'ятала. Вже пройшло напевно майже три роки, обличчя не відновилося, постійно контролює здоров'я, постійне лікування. Перший рік взагалі майже весь на антибіотиках пройшов. І сказати, що вона одужала - не можна. Я так розумію, що небезпека була в тому, що десь інфекція довго сиділа в організмі, і за несприятливих умов вилізла і організм не зміг її повністю перебороти.
    Отже, я думаю, профілактично щось приймати не має сенсу, а от перевірити кліща, що витягли - обов'язково необхідно, і якщо він був заражений - то обов'язково тоді профілактично пролікуватися, навіть якщо ніяких симптомів немає.
    Не хворійте і бережіть себе і своїх діток!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. sherry

    sherry Well-Known Member

    @gredita я також знаю схожий випадок, то там причина була трохи інша - СНІД. У багатьох людий у котрих не типові прояві захворювання зараз підозрюють саме цю хворобу. А причину хвороби, окріх самого хворого вам ніхто не вправі розповісти.
     
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @gredita бореліоз тим і підступний, що проявитись може через роки післі укусу... І пляма червона не завжди вилазить, тому так важливо кліща перевіряти і вчасно виявляти. І так, якщо кліщ заражений, то в Польщі ожразу дають антибіотик.
    --- дописи об"єднано, 26 Червень 2017 ---
    @sherry але й бореіоз дуже різно проявляється і роками може сидіти в організмі, а потім раптом вдарити по чомусь.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. sherry

    sherry Well-Known Member

    @Vittoriya у нас зараз стільки СНІДУ, що його тільки і підозрюють