Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Як тільки почав самостійно сидіти (9 міс.), то інколи залазить на мене і їсть сидячи. Тобто зараз залазить, а раніше я інколи садила його, або він заповзав. Але рідко, дуже рідко я б сказала. Частіше (90% ) лежачи їмо. Так розслабляємось і він і я :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Чи може дитина набирати менше через те, що постійно відволікається коли їсть? Нам на днях буде 5 місяців. Важу раз в тиждень. Стабільно було по 200 гр. А останні 2 тижні - 100 гр і 160 гр.
     
  5. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    після 4 місяця діти і набирають менше) дитина активніша, і відволікається і крутиться і т.д.
     
  6. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Дівчата, я чесно кажучи у відчаї. В мене таке враження, що одного дня мої груди відваляться. Я розумію, що то період такий, але вже не витримую. З радістю б відлучила. Тільки не хочу травмувати дитину. В мене вже нервів не вистачає на ту постійну зміну грудей. По колу їх міняє, чуть шо - одразу циця. На вулиці можна відволікти, та й вдома теж, але їсти на сон - то сущий ад... Ми вже більше години не можемо вкластись, груди печуть страшно. В мене сили вже на нулі, так себе шкода, що словами не передати.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  7. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @Virchuk ви належачи присипляєте? якшо так, то може спробуйте насидячи. я так завжди присипляю і дуже швидко засинає. ше трошки ногою погойдую і співаю. то навіть необов"язково шоб повністю заснув, а так шоб хот трохи почав той процес і вже можна лягати. належачи в нас така сама картина
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    по різному. Сьогодні спить в ерго, бо я вже не витримувала.
     
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Virchuk а чому в тебе груди печуть?? Мають бути КД? Я остатні місяці теж з тим мучусь страшно, але я вагітна, це поширена проблема в такому стані.
     
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    може режим міняється, варто спробувати трохи пізніше вкладати?
     
  11. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Я би не вкладала годину - не хоче спати, йдіть гуляти, бавитися... Якщо нерви на межі, доручіть вкласти комусь іншому, але вас не має бути вдома.
    І , щоб нервів "вистачало", не зациклюйтесь на годуванні; вас дратує, що ідеальна картинка годування не співпадає з реальністю. Але діти - вони такі - руйнують наші стереотипи: не буде грудей, буде щось інше, що не вписується в очікувану поведінку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Та мене вони зараз постійно печуть, він довго гризе, тягне, міняє часто.
    Та якраз він хотів спати. На двір йти не хотів.
     
  13. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Ми постійно самі з ним. Родичів немає поруч.
     
  14. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    я вас добре розумію, те саме було місяць тому + ще й тріщина до крові. Бувало, що цілий день тільки однією годувала, а на ніч і один раз в ночі давала ту з тріщиною. Біль була така, що навіть в душі від напору води боліло, чоловік вже натякав про відлучення.
    Дуже порадити чогось нового не можу, я старалася вдень більше гуляти, на щось відволікати, встидно признатися, але, навіть, підсадила дитину на мультфільми. Старалася не сідати біля нього, бо зразу ліз на коліна і до грудей. Багато обнімала і цілувала.
    Груди мастила пуреланом.
    Потім стало легше, зараз знову все ок, не скажу, що в задоволення, але не в напряг.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Все одно не мало б, хіба що він почав погано брати груди, поправляй, кажи, хай ротик ширше відкриває. Міняє часто, то й моя міняє, але до вагітності мене це турбувало лиш в період овуляції. А так хоч 20 разів..
    --- дописи об"єднано, 29 Травень 2017 ---
    У нас вже давно таке буває періодами, важко, нервово, але якось проходить. Чи то які скачки росту, чи то щосьв повітрі, але якщо це не на постійній основі, а період, то перечекати. Ну але захват таки підкорегувати. В такому віці він теж може зіпсутись
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    тоді в мене певно постійно передовуляційний сказ))
    та в нас теж є обнімашки, притуляшки. Але вже як доходить справа до грудей - то я стаю мегерою.

    Мене ніколи не напрягало годування аж так сильно. Зараз після ночі, спина болить так що капець, бо кручусь біля того хлопчика, викручуюсь, аби їв.
     
  17. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Якщо просто пожалітись, тоді будь ласка так і пишіть.
    Якщо потрібні поради - вони в статтях з першого допису і в моїх останніх дописах в цій темі.
    Якщо коротко - циця мамина. Якщо мама таку поведінку дозволяє - немає чого "пенять" на гв чи дитину. Зміни мають бути в маминій поведінці, за неї ніхто нічого не вирішить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Я йому кажу, що зараз циця відпочиває, що болить. Тоді плаче, піщить. Я читала статті, але на практиці в нас якось не так складається. І я з ним одна цілий час. Щоб хтось відволік, чи відлучатися самій з дому я часто не можу.
     
  19. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Virchuk чоловік вдома ночує? Приходить додому, кормиш мужа, урочисто вручаєш сина в руки, одягаєшся і йдеш з хати мінімум на півгодини. Вони собі раду дадуть, не бійся. На можливі обурення чоловіка скажи що або тебе в псіхушку заберуть, або притовчеш всіх у полі зору. Тож краще таки дати мамі спокій. То ж чокнутись можна - цілодобово з дитиною без допомоги. Будь добра до себе в першу чергу.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Значить треба змогти. Це в маминій голові.
    Пояснювати - очікувати від дууууже маленької дитини поведінки дорослої людини. І то , не кожна доросла людина настільки зріла, що зрозуміє пояснення і зробить як просять. А це -дитина, вона фізично не може.
    Тому рецепт мамі:
    а) понити часом дуже важливо, щоб почути , що ти не сама, що в інших так буває і отримати підтримку.
    б) подбати про себе - зусиллям волі лишати все і йти з дому. Чоловіку на користь, дитині теж, їх стосункам теж. А ще, можливо, чоловік так швидше знайде гроші на няню. І, до речі, це не є аж так страшно - навіть 2 рази на тиждень по 2-3 години без дитини і без чоловіка, в тиші або за чимось приємним для себе - це вже дууже багато змінює в маминому настрої.
    в) все буде добре!
     
    • Подобається Подобається x 8
  21. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    та власне, що ночує)) Часто приходить, коли Толя вже марудиться і хоче спати. То затримається на роботі, то поки повечеряє, то я вже нікуди не піду. Вихідні вільні раз через раз.
    мабуть)) та, я нию.
    тут швидше проблема не в грошах, а в няні. Підлітка не хоче брати, а дорослі няні шукають роботу на весь день 5 днів на тиждень.

    дякую всім за відповіді, я трохи розворушилась.
     
    • Подобається Подобається x 2