відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ви собі навіть не уявляєте, наскільки багата Туреччина на різні гарні місця. Але так, тут все не єкомпактним. Просто наш турист далі готелю мало що бачить. Максимум- кілька "ізбітих" екскурсій, які пропонують традиційними місцями. То навіть не 10% того,що там можна побачити. Але для того, щоб пізнати Туреччину, треба не в готель їхати.А зняти бодай на місяць апартаменти ( що вийде по ціні набагато вгідніше, ніж зупинятися у готелі) , узяти машину напркат ( але от з цим халепа,бо бензин у Туреччині дуже дорогий ) і прокататися самому. В цюкраїну можна закохатися на все життя.Якщо вилізти за межі "олл інклюзів" :) і не їхати на 10 днів
    у ТУІ теж є така акція "гарантія нижчої ціни": якщо ціна на тур по РБ знизиться- вам перерахують по новій
    ну цей готель в Бельдібі- найбільш депресивному р-ні Кемеру
    Кемер центр- це не відпочинок для малих дітей. Вище писала: там 4 нічних клуби , нічне жття в місті не закінчується.Насипний пісок є на пляжі того ж Гаден Резорт Бергамоту ( куди возять з готелю) за яхтклубом і біля парку Мунлайт. Решта готелів - це галька.
    В Кемер центрі немає старовинної архітетури. Це променад, парки ,вулички із особняками, є невеликий етномузей під відкритим небом за парком Мунлайт , площа із фонтанами і торгові площі з магазинами, які працюють усю ніч. Старовинна архітетура Туреччини не знаходться у місцях активного туристичного готельного відпочинку. Усі курортні міста Анталії- це колишні звичайні селища, одні з яких виросли більше, інше-менше. Хочете щось побчатити дійсно цікаве і нетрадиційне- це не під готельним порогом буде.
    Навіть якщо зупинятися у старих містечках - в центрі Сіде чи Аланії, то центрові готелі- це міські апарт-готелі. Це інший формат, який не призначений для малих дітей. А решта традиційних готелів знаходяться на окраїнах або за межами (а це тежвід 3 і більше кілометрів)
     
    Останнє редагування: 27 Березень 2017
    • Подобається Подобається x 5
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    хороший сервіс, було непогане харчування, велика територія, широкий піщаний пляж. Як буде цьогоріч не знаю. Багато змін у багатьох готелях є
    практично все те саме, лиш трішки менше. Тобто все залежить від ціни, яку пропонують на ці готелі. Якщо вона однакова, то краще брати Blue Waters Club.Якщо різниця значна, то можна не переплачувати і брати Пегасос.
    --- дописи об"єднано, 27 Березень 2017 ---
    Егейське узбережжя Туреччини відрізняється не Т повітря ( влітку вона там така ж), а тим, що є вітри з узбережжя і спека переноситься легше. Море там холодніше ( багато холодних течій йдуть неподалік берега, тому воно не піднімається вище +26).
    Відпочивати в центрових готелях Бодруму чи Мармарису ви з малою дитною не будете- там не для малих дітей відпочинок. У заміських готелях- вам точно так само треба буде кудись вибиратися. Бо під готельним порогом нічого не буде.
    Ви повинні розуміти, що формат ідпочинку у Туреччині у стилі "олл інклюзів"- це інший формат, ніж відпочинок у Туреччині "самоорганзацією". І це інший формат, ніж відпочинок у Греції, Чорногорії і т.п. То те саме, що раніше одні люди їздили у Крим по путівці у санаторій і проводили час там , зрідка вилазячи на екскурсії, а інші-знімали квартири, кімнати в готелях і самостійно на машині чи маршрутках об їздили все узбережжя.
    Тому, якщо ви хочете дійсно познайомитися із країною, то не обираєте готельний "олл" і за 10днів намагаєтеся "объять необъятное". Тим більше, що навіть Анталійське узбережжя- величезне.
     
    Останнє редагування: 27 Березень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. woolf

    woolf Well-Known Member

    Мені перерахували (мінус 300 від ціни), ще на початку березня
     
  4. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    За рахунок того, що різні оператори, на курсовій різниці, різниця виходить в 250 $. Ще порівнюю переліт. Хоча години можуть зміщатись. Але.
    ТУІ має досить пізній виліт зі Львова 13:50 і ранній виліт з Анталії 7:35. Долар рахують по 28.12
    Анекс 11:00 зі Львова, хоча з Анталії майже так само, як і ТУІ в 7:30.
    Долар рахують по 28.05.
    *Тут має бути смайл, який б'є себе по голові*
    Але, в будь-якому випадку пані @сніжна, вельми вдячна Вам!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ТУІ має на різні дати різний час вильоту зі Львова. Є і в 10 ранку. Але я би на це зараз взагалі не особливо орієнтувалася- до літа ще сто разів ту політну програму посунуть від всіх ТО. Так кожен рік. На РБ вони ставляють попередню політну програму, а потім ближче до літнього сезону корегують. так що 11 година ранку по факту може виявитися 18 годиною, а 13 обідня- 5 ранку. То в кінці травня вже моджна більш-менш орієнтуватися- за 3-4 тижні "до"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. VERO

    VERO Well-Known Member

  7. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    0-02-05-06d92ef2f54784836ba6184daa6310d706217506c22f2960ccf6c87544560c75_full.jpg.jpg
    --- дописи об"єднано, 27 Березень 2017 ---
    знаю на початок травня 10:50 стоїть, але то таке.... Сніжна права:
    лишається сподіватись на краще
    --- дописи об"єднано, 27 Березень 2017 ---
    просвітіть мене, пліз, де то самостійно глянути на той курс валют в них? бо я на сайті туі щось шукала-шукала і чи засліпило мене чи що)), але не знаходжу((
     
    Останнє редагування: 27 Березень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  8. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    Вартість в гривнях ділила на вартість туру в доларах. Якщо заходити на їх сайт як агент Сайт для агентств - Туроператор TUI Ukraine то можна вибирати валюту, в якій відображається тур.
    Я все дивлюсь в доларах, бо ціни в гривнях, мені важко сприймати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"



    До речі,про авіаперевізників: цьогріч із Києва та Харкова на чартерах літає і представник лоу-кост компанії Атласглобал ( бувший Атласджет). Вони літають з Анексом точно, мабуть ще з Пегасом , можливо і з Коралом чи ще кимось.Не знаю, якими вони будуть по надійності та якості, але не думаю, що гірше наших звичних. Оскільки турецькі авіакомпанії кращі наших і російських Азурів та МАУ. Крім того,вони залишили на борту харчування і для чартерів
    Хоч головний офіс компанії в Україні знаходиться у Львові, на жаль, вони зі Львова тільки регулярку на Стамбул мають. А от з Києва та Харкова пустили цьогоріч і чартери на Анталію
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2017
    • Подобається Подобається x 2
  10. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    @Chukuliadka, @сніжна, дякую все тепер побачила))
    я єдине не розумію чому в них такі завищені курси валют((, бо на значній сумі, то таки відчутно виходить..
    Щодо вильотів. Дивлюсь приблизний розклад рейсів: на потрібну дату потрібної авіакомпанії вильоти зі Львова є на 10:30 і 17:55 , в турі вказано вильот 10:50, то дуже-дуже сподіваюсь, що в кінцевому результаті не буде оце 17:55 :sad:.
    Знову ж таки з Анталії є на 6:55 і на 14:20 вильоти, залишається мріяти про 14:20))
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2017
  11. VERO

    VERO Well-Known Member

    Я через отой графік розглядаю виліт з Києва. Там знааачно ширший вибір рейсів, готелів, пеервізників, дешевші ціни... взагалі ширший вибір всього. Єгипет зі Львова- взагалі печать. 3 рейси на тиждень((( Тобто, в Шарм можна на 7 або 14 днів летіти і ніяк по-іншому.
    До речі, про курс, деякі ТА беруть доллари, без обміну. Їх дуже мало. Але є. Знайшла таке в Києві, але лише з Тезтуром. Мені у Львові запропонували знижку 9% від ціни ТО, то нема сенсу бавитися з передаванням валюти в Київ. Краще вже тут розрахуюся.
    До речі, анекс цього року ввів фішку +15$ з особи за ранній виліт і пізнє повернення. Їх не видно на сайті. Доплюсовують вже, коли заходити на бронювання. Думаю, і у Львові є така можливість.
     
  12. VERO

    VERO Well-Known Member

    П С Дівчата, дуже мені один готель подобається, але входу з моря практично немає. Буквально по коліна можна зайти. Плавати з пантона. Там не дуже глибоко і відразу рибки, але... В мене доці 5,5. Не плаває. Завжди на руках її тримала або в жилеті/нарукавниках. От тепер боюся, що буде боятися плавати з пантону через глибину. Найбільший мій страх- не буде плавати зовсім(
     
  13. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    вірю, але сама такий варіант з Києвом не розглядала, бо мої діти не з тих, що вміють нормально подорожувати - в нас один напряг то все)), мені легше отутечки, м"яко кажучи, з під хати на літачок одразу сісти і все.. Я лише переживаю що малий тих 2,5 год в літаку робитиме і як всидить на місці :girl_crazy:.
    а може в басейн спробуйте зараз сходіть і на глибині поплавайте з нею, підготуйте трохи до цього.
    В мене мала-школярка, то плаває вже добре, малий - 4 роки, глибини не боїться, плаває в нарукавниках разом з нами, навпаки на мілині не любить бути, тому за захід в море не переживаю зовсім, лише взуття типу кроксів хочу мати про всяк випадок.
     
  14. VERO

    VERO Well-Known Member

    На 2,5год гаджетами можна запастися) В Болгарію заїхали і були менші) Мої цілий рік марять морем. Точніше, минулорічним готелем. Вже все усвідомлюють. Будуть сидіти тихо. В нас є автомобільний телевізор. Працює від прикурювача. Залишилося лише запастися новими мультиками)
    Туреччина зі Львова- реальний варіант. А Єгипет- просто вибір без вибору(
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

     
  16. Monada

    Monada Active Member

    Дівчата підкажіть.Може щось чули про готельAQVA PLAZA 4*.Відгуків по ньому небагато.На українському ринку його ніби ще не пропонували.Але там діти йдуть по знижці до 15 років.І виходить непогана ціна.
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Він активно на Росію завжди продавався. Невеличкий,підуставший. Харчування слабеньке.Туди добре іхати компанією ,щоб мати чим себе розважити. Це як пансіонат в Одеській області. Розташований у віддаленому селищі Аланіі,іхати від аероплрту довгенько. Чтм там займатися підлітку- тяжко уявляю .зіба в інтернеті сидіти
     
  18. Monada

    Monada Active Member

    Дякую.Будемощось інше шукати
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


    --- дописи об"єднано, 29 Березень 2017 ---
    так, цьогріч ціна на Єгипет зі Львова та Києва різниться катастрофічно. На деякі варіанти - в 2 рази.І так навіть цілу зиму було
     
  20. Крапочка

    Крапочка Well-Known Member

    Привіт. Можливо хтось має відгук про Gypsophila Holiday Village? Цікавить Сіде на кінець травня для двох дорослих та дітей 3 і 6 роки. Спочатку зупинилася на Otium Eco Club, та начиталася відгуків про ротавіруси і Коксакі і передумала. Інші варіанти, які розглядала або стали у стоп, або виросли в ціні. Сьогодні цю Гипсофілію запропонували нам як оптимальна ціна, не багато дітей і нормальні умови, але відгуки суперечливі. Можливо хтось підкаже якісь ще варіанти в Сіде на нашу сім"ю, щоб до 2000 вже з курсом агенцію вкластися. Дякую.