Що читаємо? (2)

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Virchuk, 2 Вересень 2013.

  1. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    @Demetra почала читати "Велику маленьку брехню"))
    Заплутано трошки, точніше не зрозуміло що там сталось на тому вечорі вікторин) але мені дуже подобається)) з 900 сторінок телефонних я вже проковтнула 180)) незважаючи на російську мову, читається легко)
    І дуже мені подобаються такі книжки, де про коліжанок, і різні інтрижки))
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    Читаю зараз "Мелодія кави в тональності сподівання" Наталії Гурницької. Цікава книга, але перша частина "Мелодія кави в тональності кардамону" мені сподобалась більше. Перед тим почитала "Твердиню" Макса Кідрука - я просто в захваті :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    прочитала "Большая маленькая ложь" Мориарти... мені дуже спообалась книжка) така бабська про інтрижки,романи,дружбу, стосунки з чоловіками і дітьми))з самого початку інтригує тим,що не зрозуміло кого вбили, і хто... ну я рекомндую до прочитання :girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Чоловік грає Відьмака на приставці. А я читаю книжку, на основі якої створили цю гру. Польський письменник Анджей Сапковський, фентезійний літературний цикл про Відьмака. Поки читаю першу книжку: "Останнє бажання". Спочатку йдуть короткі цікаві історії з життя відьмака, непов'язані між собою. Потім з'являється сюжетна лінія. Я не прихильник фентезі, але мене затягнуло:girl_crazy:
     
  5. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    таки не змогла закинути, тому в мене "Третє правило чарівника"
     
  6. Energy M

    Energy M Member

    "Щоденник Мавки" (Дара Корній).
    А взагалі люблю Л.Дашвар, шкода усі книги прочитала уже(
     
  7. Kryhla

    Kryhla Member

    "Соло для Соломії" Володимира Лиса - прочитала на одному подиху. Рекомендую.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Отже, короткий читальний підсумок березня )))
    1. Дочитую другу частину "Атлант розправив плечі". Книги сподобались. Незважаючи на довжелезні монологи читати цікаво і не нудно.
    2. «Я — посланник» Маркус Зусак. Друге знайомство з австралійським автором і скажу, що дуже вдале. Дуже світлий та оптимістичний роман, який вчасно потрапив в мої руки.
    3. "Розмальована вуаль" В. С. Моем. Зрада і кохання... Прочитала на одному подиху. Хоча з перших сторінок я не зрозуміла Кіті і вона мене дуже дратувала. І ось це упереджене ставлення до неї залишилось до останньої сторінки.
    4. "Ян" Анна Гавальда. Короткий роман на 100 сторінок. Нічого особливого. Навіть не знаю чи читатиму інші твори цього автора.
    5. "12 лет рабства" Соломон Нортап. Автор книги чорношкірий вільний чоловік, якого викрали з рідного штату Нью-Йорк і продали в рабство. Ці 12 років він не втрачав віри, що повернеться додому, до дружини і дітей. Книга взяла за живе.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Корисно Корисно x 1
  9. Top-Olya

    Top-Olya Well-Known Member

    Давно не заходила...
    З того, що прочитано і про що хочеться поділитися:
    1. Н.Доляк "Чорна дошка" - ця книга не про голод, ця книга про голодомор. Страшне слово ніяк не пов`язане з неурожайністю чи якимись природнімі катаклізмами від яких сталася нестача їжі. Ця книга про те як в людини відбирають ВСЕ під сліпучі червоні гасла, прикриваючись розбудовою нової держави, та спираючись на плани і постанови "зверху". Ця книга про те на що ідуть люди заради того, щоб вижити і про те як на любий опір, "зверху" вигадують нові постанови і обмеження.
    На прикладі одного села та сімей, що в ньому проживали, Н.Доляк без прикрас змальовує страшну історію голодомору в Україні.
    Надзвичайно тяжка, але вірю, що потрібна книга.
    2.В.Лис "Маска" - досить цікавий детектив, події котрого розгортаються на теренах декількох держав ( основні все таки на території сучасної України).
    Автор не дуже довго тримає інтригу і розкриває нам, хто ж саме криється під маскою. Та саме доля цієї людини і є основою книги. Головний герой Прокоп не просто бандит, це дуже розумний чоловік, котрий умів обдурити, пограбувати та дуже вдало уникати покарання. Але чи мав цей чоловік щастя? Чи мав він кохання? Чи була хоч одна людина в світі, що змогла би його прийняти таким як він є справжній, без тих чисельних масок що вже стали невідємною частиною його життя?
    Зовнішність, розум, багатсво та титули- це все лише маска, є щось значно важливіше в людині....
    3.М.Краєвський "Еринії" - теж детективчик, хоча і доволі сумна історія.
    Весною 1939року в вбиралі одного Львівського дворику знаходять закатований труп малої дитини. Справу розшуку вбивці доручено відомому Львівському пуліцаю комісару Попельнику. Попельник практично одразу береться до справи і виходить на вбивцю, але... то який жи би то був детектив, якби він одразу злапав отого негідника?
    Потрясаюча мова, яка пересипана львівським жаргоном. Не менш цікаво впізнати Львів 1939 року.
    4. Том Егеланн "Брехня батьків" - Віктор Скотт у віці 10 років втратив батька, тато був метеорологом, котрий загинув під час експедиціїї у льодах. Минає 20 років, знайдено пляшкову пошту у якій знаходяться речі батька, та записи, які він вів в останні дні свого життя. Ця подія дає поштовх для написання книги про своїх предків: батька, діда (відомий письменник), та прадіда (людина, що провела 20 років на безлюдному острові) , та раптом життєві долі предків постають у зовсім іншому світлі.
    Досить легка і цікава книга. Хоча висновки і не втішні.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    четверте...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Т. Пахомова "Таємниця галицького Версалю". От скільки зарікаюсь не купувати книги невідомих мені сучасних українських авторів... Цього разу знову не втрималась. Спокусила мене і назва книги, і анотація, і навіть обкладинка.
    Загалом враження двоякі. Сама історія дуже цікава. Частково на реальних подіях приправлена багатими художніми домислами. Роман про сім,ю Потоцьких. Власне про Станіслава Щенснкого Потоцького.Читала вже про нього в книзі Павла Нанієва "Тричі продана". В цих романах є дещо спільне... В обох книгах він дуже нещасна людина... Дарма, що ім'я Щенсний означає "щасливий". Історія його кохання з Гертрудою дуже трепетна, але фінал надзвичайно трагічний. Спершу звинувачувала його в безхребетності.... ну як так? Чи міг юнак протистояти деспотичним батькам, які змалку вкладали в нього свої амбіції?
    От написання викликало легке розчарування. Пахомової дещо схожий стиль написання до Люко Дашвар. Я думала, що отримаю теж задоволення від самого тексту, як від "Фелікс Австрія". Але не склалось... Місцями пропускала цілі абзаци, бо було таке враження, що купаюсь у багнюці.
     
    Останнє редагування: 6 Квітень 2017
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Дівчата, багато хороших книг уже сама прочитала, завдяки вашим відгукам. А тепер прийшла за порадою,бо не можу зорієнтуватися і пригадати.Можливо,хтось підкаже.
    Треба мені для похресниці повчальну літературу:girl_wink:. Це має бути історія про нещасливе підліткове кохання.Дуже добре було б,щоб це були легкі,невеликі за об'ємом оповідання чи повісті,легкі до читання.Тема:хлопець користується дівчачою наївністю,самостверджується за її рахунок,покидає в результаті.
    Одним словом,повчальне,але не заважке для дівчинки 15років
    Дуже сподіваюся на вашу допомогу,ви тут читачі з великим досвідом:girl_yes2:
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2017 ---
    @lovikyou ,може,ви зарадите?
     
  13. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Книга варта всіх похвал. Просто не можу відірватися від читання.
    349892_3.jpeg
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    П'яте. .....
     
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Саллі Сміт "Королева" - цікаво і легко написано, як для біографічного роману. Десь читала тут відгук, що Єлизавета вийшла в авторки дуже ідеальною і правильною. Нууу, в мене геть протилежне враження. Її справді змальовано в позитивному руслі, але я з багатьох речей була прикро вражена її холодністю і відстороненістю. Для неї перед усім стояв її королівський обов'язок, а от діти ... десь там на десятому плані. Напевно, того вимагає статус і ситуація, але мені так шкода Чарльза (особливо) . Склалося враження, що він не на своєму місці, а батьки ліплять його, ліплять, а воно купи не тримається. По-іншому побачила Діану. Сама Єлизавета безумовно сильна жінка і достойний монарх, але якесь те місце монархії в сучасному світі для мене видалося штучним і непотрібним. Ніби то вже не королівський двір, а реаліті-шоу.
    Люблю такий жанр, ще почитаю того ж автора про Діану.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  16. Nemi

    Nemi Well-Known Member

    Слухаю зараз аудіокнигу "Війна і мир" і мені страшенно подобається. Стільки драми, яскраві персонажі, сам стиль дуже жвавий. І в аудіокнизі всі французькі діалоги перекладені, тому не доводиться ламати собі голову.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. modniy

    modniy New Member

    Читаю книгу Олени Печорної "Кола на воді". Початок сподобався, далі - побачим.
     
  18. Juls

    Juls Member

    Дуже сподобався автор Халед Хоссейні (американець афганського походження). Я ще досі вражена його "Тысяча сияющих солнц". Не знаю чи є переклад, бо читала англ. A Thousand Splendid Suns і ще одне And the Mountains Echoed.Настільки гарно написано і пронизую до глибини душі...
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2017 ---
    Я не дочитала останній том((( Коли йшов опис військових подій, то трішки було нудновато, але в цілому теж дуже сподобалося. Це дійсно шедевр:girl_tender:
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2017 ---
    Я теж її читала:girl_yes2: Зараз навіть багатосерійний фільм вже вийшов)))
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2017 ---
    Не знаю чому, але я її ледь дочитала... Як на мене, то трохи було "зажовано", мало подій і повільно...
     
  19. Nemi

    Nemi Well-Known Member

    Я навпаки люблю книги про війну, тому твір якраз для мене))

    Іще почала читати листи Лесі Українки. Багато цікавого про її особисте життя. Думаю, таке всім варто читати, щоб ліпше собі уявляти, як же насправді відбувався літературний процес в Україні. Мене особисто дуже здивувало те, як молодь сама перекладала та організовувала видання світової літератури українською (якщо про таке і вчили в школі, то так занудно, що інформація не зачепилася). Ну, і просто цікаво побачити, що письменники також були звичайними людьми із якимись своїми побутовими проблемами.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Juls

    Juls Member

    Теж читала:girl_dance: А потім з чоловіком і фільм дивилися. Книжка, як завжди, набагато цікавіша за будь-яку екранізацію:girl_tender:
    Читала англ, тому не знаю який там був переклад(
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2017 ---
    Дівчата, зверніть увагу на книжку "Маленькая жизнь" (A Little Life). Вона не для кожного!!! Кажу відразу! Особисто мене ввела в депресію:girl_sad: Але це настільки інший погляд на життя і переживання головного героя, що деякі моменти неможливо було навіть уявити собі... І я кожен раз собі казала, що "це просто книжка, це не справжнє життя".
    --- дописи об"єднано, 16 Квітень 2017 ---
    Дякую за рекомендацію! Спробую знайти:girl_yes:
     
    • Подобається Подобається x 2