Посудомийна машина: за і проти

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем VIKI, 17 Квітень 2009.

?

Чи добре відмиває бруд посудомийка?

  1. Відмиває усе

    84 голосів
    33,5%
  2. Зрідка, щось залишається брудне

    155 голосів
    61,8%
  3. Погано миє

    12 голосів
    4,8%
  1. Lonely

    Lonely Мрії збуваються ;)

    місце на кухні дозволяло або настільну або "ніяку" посудомийку. вибором я дуже задоволена. насправді машинка дуже вмістима (одночасно поміщається і посуд і каструлі).
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    а покажіть, яка у вас?
     
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, рятуйте! Десь місяць тому поскладала після гостей посуд, відразу помила. Зранку побачила якийсь наліт на тому фільтрі, куди вода стікає. Від чого - невідомо. Мені було схоже на майонез від салату по кольору. Але його було небагато, десь по якісь тарілці розмазаний. Завжди щось більше згрібаю у смітник. Отже, витерла я то паперовими рушниками, помила той фільтр. І з того дня почало в машинці смердіти старим жиром(((. Мила пару раз при Т 70 градусів, миючий засіб змінила, після кожного миття мию той фільтр (хоча до того робила то разів 5 за рік), пропарювала там все пароочисником. Почала переживати, що може машинка не гріє воду, але вона гріє, відкриваю відразу після миття - все парує і тепле. Що то таке і як з тим поборотись? Бо в мене вже параноя починається, дратує страшно. І звідки той запах міг взятись? Таке враження, що десь заховано кусок жиру, що смердить. Але я вже залізла всюди, де можливо - все чисте. Хіба ще в той бак з сіллю на дно не дивилась, бо там ще є сіль. Підкажіть, що робити?
     
  4. tabs

    tabs Member

    1. Зніміть розприскувачі, і промийте їх ( спочатку голкою, або зубочисткою перевірте отвори-сопла, чи вони не забиті. Потім від струменем води калатайте, і виливайте воду через горловину-місце з'єднання із системою подачі води )
    2. Спеціальним засобом промийте ПММ. Їх Ви можете купити в любому магазині ( Фініш, сомат - рідкі ), або тут, на ДП ( ПП )
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Lonely

    Lonely Мрії збуваються ;)

    Bosch sks51e22eu
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. glasses

    glasses Member

    Дівчаточка, завтра алярмно їду за технікою. Буду брати посудомийку, варочну панель і духовку. Будь ласочка, підкажіть, на що звернути уваги при виборі посудомийки. Буду безмежно вдячна.
     
  7. Online

    Online Well-Known Member

    По посудомийці можу порадити з власного досвіду: беріть Бош - вони лідери серед посудомийок. Модель насправді великого значення не має, вони всі нормальні. І беріть 60, а не 45. Я зекономила місце на кухні і переконалася, що дарма. Бо мою 45 треба іноді завантажувати двічі, при тому, що я не є аж такий фанат-кухар і взагалі тричі на день їсть тільки малий, ми з чоловіком лише вечеряємо. Потрібні функції: інтенсив 70 градусів, попереднє ополіскування і половинне завантаження. Все решта факультатив, НМСД.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    Варочна і духовка електолюкс, вони мені найбільше нра. А от посудомийку брала б.у. мілє. Ну зовсім мені не подобаються пластмасові нові. Якшо хочете нову то бош, і так 60.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    +++
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Дівчатка, хелп. Захворіла моя бошівська помічниця. Стрий відмовився мені допомогти. Ніхто навіть дивитись не хоче :sad: потрібні контакти майстра. Перевіреного. Доставимо пацієнтку куди скажуть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Joll

    Joll Well-Known Member

    Погоджуюся із цим коментарем - навіть якщо кухня маленька, а сім"я складається із 4-х осіб, то немає змісту брати 45-тку - прийдеться завантажувати по 2 рази на день (як наші сусіди). У нас кухня-студія, сама кухня є виокремленим кутком, однак знайомі таки переконали взяти 60-тку замість 45-тки і я дуже задоволена, що їх послухала (тим більше, що по ціні вони майже однакові). Посуд завантажуємо раз на день ввечері після вечері, перед сном викладаємо чистий на полиці. Для нас пригодився режим відкладеного старту, "промінь на підлозі", еко-режим та режим інтенсивного миття.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Siania

    Siania Love Life

    Ось і в нас з'явилась ця радість :) тішусь як дитина, особливо тепер, коли нема гарячої води, посуд мити було бррр як неприємно.
    З сіллю і таблетками наче розібралась. А от ополіскувач, він постійно потрібен?
    Перший раз помили, все гарно відмились. Тільки постійно було страшно що зробимо потоп сусідам, шумна дуже(
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. marianast

    marianast Well-Known Member

    Я ним не користуюсь взагалі. Пробувала сама робити, в Інтернеті є багато рецептів, пробувала оцет давати, різниці з ним і без не бачу.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Як шумна? Я до своєї мушу вухо прикладати, щоб впевнитися чи працює..

    Я даю постійно ополіскувач.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Online

    Online Well-Known Member

    Я пробувала без ополіскувача, бо мию таблетками. Та зараз все-одно даю. Відмиває так само, але з ополіскувачем посуд наче новенький з магазину, особливо скляний. А без нього не такий гарний: тьмяніший, розводи можуть залишатися від води і ще він якийсь мокрий.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Siania

    Siania Love Life

    В нас вона вбудована, але ще не зашита ні заерху ні по боках, може тому)
     
  17. MissO

    MissO Well-Known Member

    В мене теж вбудована, але добре чути, як струмені води вдаряють в посуд, коли миє. Але коли сушить, чи ще щось там робить, то визначаю, що ще працює по променю на підлозі. Ще чути, як таблетка вистрілює з відсіку. Одним словом, вухо не треба прикладати))))
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Raven

    Raven Мама малятка

    А ніжки нормально відрегульовані? Мамин бош шумний, моя мілє тихенька.
     
  19. zetta

    zetta Well-Known Member

    користуюсь такими таблетками, добре миють і без фосфатів.
    IMG_0107.JPG
    і перу порошком цього виробника, але то вже інша тема).
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Форумчанки, в яких є пмм з половинним завантаженням, розкажіть мені в чому суть? На який поверх треба складати посуд, скільки порошку, яку програму вибирати і як довго і чи якісно миє?